...

Utálod a biztosítókat? Összegyűjtöttük, hogyan segítenek a koronavírus járvány idején

Kategória: Pénzhírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Emellett nem mehetek el szó nélkül...

 

 

Hirtelen sok lett a halál körülöttem. Mindennapjaink a koronavírusról szólnak, pedig nem csak ez szedi áldozatait. A halál nem válogat. Ismét bebizonyította nekem, hogy bármikor és bárkire lesújthat. Méghozzá a legváratlanabbul...

 

Ezért szeretném megmutatni Neked, hogy mire számíthatsz. Összegyűjtöttem, hogy milyen extra segítséget kínálnak most a biztosítók, ha lesújt a vén kaszás.

 

Sorra vesszük azt is, mi a teendőd, ha tragédia ebben az értelemben nem történt, de mégis nagy a baj. Hogyan kaphatsz például azonnal válaszokat a kérdéseidre egy orvostól online?

 

 

Most olyan dolgokkal is foglalkoznunk kell, amiket eddig könnyedén elhessegettünk - hiszen csak másokkal történik meg. És ha nem? Ha Veled vagy egy Számodra nagyon fontos, és/vagy szeretett emberrel?

 

 

Itt az idő cselekedned, ha még nem tetted...

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

A Generali Biztosítót azért emelem már itt az elején ki, mert úgy érzem, ők azok, akik leginkább segíteni próbálnak abban, hogy meglevő szerződéseid jobban alkalmazkodjanak a megváltozott helyzethez. De sorra veszük a többi biztosítót is...

 

 

Az Élet nagyon kegyetlen tud lenni, és mindig váratlanul

 

 

Utálod a biztosítókat? Összegyűjtöttük, hogyan segítenek a koronavírus járvány idején

A halál nem válogat...

 

 

Csak kapkodom a fejem az eseményekre. Az egészben az a legszörnyűbb, hogy gyakran csak közvetve kapcsolódnak a koronavírus járványhoz. Halálesetek, emberi tragédiák, amik megérintettek mostanában.

 

Ráadásul ma lenne anyukám születésnapja is, akit 5 éve vesztettem el egy buta otthoni baleset következményeként...

 

Csak egy történetet mesélek most el közülük röviden - természetesen a valódi neveket megváltoztattam -, mert szülőként ez a legszörnyűbb, ami csak történhet. Katalinról szól, aki elveszítette huszonéves fiát a karantén alatt.

 

Gábor betartotta a "maradj otthon" szabályt. Kedvesével, Julival élte a karantén napokat kettesben. De egyre nőtt a feszültség, a bezártság úrrá lett rajtuk. Valami butaságon összeszólalkoztak, mire a lány összepakolt, és elköltözött. Gábor ült összetörten és magányosan.

 

Próbálta rendezni a gondolatait, de nem sikerült neki. Egyre csak az járt a fejében, hogy ennek semmi értelme. Nincs tovább Juli nélkül. Öngyilkos lett...

 

Katalin akkor mesélte el ezt unszolásomra, amikor felhívott, hogy mit kell tennie most Gábor biztosításaival. Én pedig álltam döbbenten, hiszen nem olyan rég veszítette el az édesapját is.

 

Emberi tragédiák a négy fal között. Hirtelen felindulás. Csak egy pillanat, és vége. 

 

Erre mondta az öcsém ma, amikor a nagybátyám lakásának kiürítésében segítettünk: "Milyen szörnyű érzés! Egyik nap elmész otthonról, és legközelebb már csak a családod megy, hogy felszámolja a (volt) életedet."

 

A dolgozószobád, a verseid, az utolsó el nem mosott pohár, az asztalon hagyott újság - már csak az emlékedet idézik...

 

Nagybátyám hosszú és tartalmas életet élt 90 éves koráig. Mindenki szerette és tisztelte, tényleg mindenki. Talán köztetek is van, akit tanított az egyetemen, vagy olvasta a szakkönyveit.

 

De mára mindez már csak történelem. Csak tárgyak, amik gyakran "beszédesek" ugyan, de csak tárgyak, amik itt maradtak - nélküle...

 

Hidd el, Veled sem lesz másként. Mindaz, amit most fontosnak tartasz megszerezni, mindaz, amire rengeteg pénzt kifizetsz az évek során - semmit sem ér, ha Te már nem vagy itt.

 

Ezért annyira lényeges feladat gondoskodnod arról, hogy minél tovább maradhass szeretteiddel. Ahogy az is, hogy Neked mindezt minél később kelljen átélned szeretteid kapcsán, vagyis gondoskodj róluk is.

 

Ezért annyira fontos, hogy legyen segítség, ha valami történik. Ha a halál időszakosan veszít is, de hosszú felépülés, gyógykezelés, maradandó egészségkárosodás, vagy anyagi veszteség lehet az ára a túlélésnek...

 

Családvédelem és vállalkozásvédelem. Erre szolgálnak a kockázati életbiztosítások, a balesetbiztosítások és az egészségbiztosítások. Ha nem éled túl, azért, ha túléled, akkor azért...

 

 

Gyakran hallom, hogy az "ember casco" csak kidobott pénz. Ha nem történik semmi, akkor csak fizetted. Igen, így van.

 

De tudod mit?

 

Inkább dobáld ki ezt a pénzt "feleslegesen", mert az azt jelenti, hogy nem történt semmi. És ha mégis történik? Akkor milliók állnak rendelkezésetekre segítségként...

 

 

Egy világjárvány közepén vagyunk. Bármikor bárki lehet a következő. Nem csak a fertőződés miatt, hanem mert nem tudja kezelni a lelki nyomást, vagy a gazdasági összeomlást - stressz, szív- és más betegségek, otthoni balesetek.

 

Igen, Te, vagy valamelyik szeretted is lehet a következő. Még mindig azt hiszed, hogy van időd?

 

Talán mostmár tényleg érdemes lenne elbeszélgetned erről a személyes pénzügyi tanácsadóddal :). Nincs akihez fordulj? Hívj most! :)

 

Tanácsadót választok

 

Ha pedig szeretnéd jobban megérteni, miért is olyan alattomos és veszélyes a COVID-19, akkor érdemes megnézned a NetFlix minisorozatát erről. Ajánlom figyelmetekbe, mert érthetővé válik, miért is "maradjunk otthon"...

 

 

Hogyan viszonyulnak a biztosítók a koronavírus járványhoz?

 

 

Utálod a biztosítókat? Összegyűjtöttük, hogyan segítenek a koronavírus járvány idején

Segítenek vagy sem, szükséged van rájuk - biztosítók a járvány idején...

 

 

Most fontos rész következik, és Te is érintett vagy, ha bármelyik biztosítónál van bármilyen biztosításod. Összegyűjtöttem Neked, milyen kizárásokat vagy milyen kedvezményeket vezettek be a koronavírus járvány kapcsán az egyes biztosítók.

 

Mielőtt belevágunk, azt mindenképp kiemelném, hogy bár hitelmoratórium van, ez NEM vonatkozik a hitelfedezeti életbiztosításokra, a zálogtárgy vagyonbiztosítására, és a kombi hitelekhez kapcsolódó tőkegyűjtő biztosításokra.

 

Ezeket továbbra is fizetned kell. Akkor is, ha a hiteltörlesztést felfüggesztetted!

 

Az első és legfontosabb, hogy szinte mindegyik biztosító néhány nap alatt felépítette az online folyamatokat, ami lehetővé teszi a papírmentes ügyintézést, így a szerződéskötést, még a megtakarítások és életbiztosítások esetében is (bizonyos feltételekkel).

 

Ugyanakkor, ha biztosra akarsz menni, azt javaslom, pénzügyi tanácsadókon keresztül köss új szerződést, mert az ügyintézésben jobban tudunk Neked segíteni, ha szükséges, mintha Te próbálkozol ezzel az egyes biztosítóknál. A belső csatornák jelenleg gyorsabbak, és megbízhatóbbak a kapott információk.

 

Ugyancsak szinte minden biztosító lehetőséget biztosít az online vagy videós szemlére, az új ajánlat felvételekor, és a kárrendezés során is (például lakás-, és gépjármű biztosítások).

 

Arra is érdemes figyelni, hogy a biztosítók, akárcsak a bankok a hitelezésben, a megnövekedett kockázat miatt némileg szigorítottak is az új életbiztosítási szerződések megkötésénél.

 

A fentiek mindegyik biztosítóra igazak, de plusz segítséggel csak néhány állt elő. Nézzük akkor a nagyobb biztosítókat, milyen extra segítséget és lehetőséget kínálnak, kimondottan a koronavírus járvány kapcsán:

 

 

AEGON Biztosító

 

 

  • Kockázati életbiztosításainál lehetővé tette átmenetileg a díjfizetés szüneteltetésének, és a biztosítási összeg csökkentésének igénylését, ha fizetési nehézségekkel kerültél szembe a járvány miatt.

    Vagyis nem szűnik meg a szerződésed erre az időszakra, viszont ez esetben nem is szolgáltat addig.
     
  • A Relax Plusz nyugdíjbiztosításra és a Jövőtervező életbiztosításra most kamatmentes kötvénykölcsönt igényelhetsz (6 havi díjnak megfelelő összeget) az átmeneti díjfizetési nehézségek áthidalására - vagyis addig ebből fedezik a díjat. 

     
  • Már meglevő egyéni életbiztosításodban nincs kizárás a járványokra, ha a megkötése óta a várakozási idő már letelt. Vagyis a koronavírus miatti halál, kórházi kezelés vagy keresőképtelenség esetén is fizetni fognak, ha van ilyen kiegészítő a szerződésedben.

     
  • Néhány egyéni baleset-, és egészségbiztosításuknál (például Aegon Help) ott a kizárás a világjárványokra, így ezek alapján nem fognak fizetni.

 

 

ALLIANZ Biztosító

 

 

  • A koronavírus miatti anyagi nehézségek miatt felfüggesztették a díjnemfizetés miatti törlő programokat a lakásbiztosítások, a CASCO bizotsítások, és az életbiztosítások esetében. Ezzel kitolják némileg a fizetési határidőt, amivel időt nyerhetsz.

     
  • Már meglevő egyéni életbiztosításodban nincs kizárás a járványokra, ha a megkötése óta a várakozási idő már letelt.
     

 

GENERALI Biztosító

 

 

  • Ingyenes fedezetet ad az állami egészségügyben dolgozóknak a koronavírus miatti megfertőződésre - haláleseti térítést (2.000.000 Ft) és kórházi napitérítést 10.000 Ft, és intenzív osztályon 20.000 Ft / nap.

    Amennyiben olyan közegészségügyi dolgozó vagy, aki tevékenyen résztvesz, ÉS van meglevő életbiztosítási-, KGFB-, CASCO-, lakásbiztosítási-, vagy egészségügyi felelősségbiztosításod a Generalinál, akkor ez Rád is vonatkozik

     
  • Ha pedig munkáltatóként gondoskodni szeretnél munkavállalóidról most is, új "mini terméket" vezetett be, a koronavírus miatti költségek és kórházban töltött napok térítésére.,amelynél nincs várakozási idő és kockázatelbírálás.

    A csomagok díja szolgáltatási összeg függvényében 250 / 500 Ft / fő / hó. Akár már 10 főtől határozott, 10 hónapos tartamra. A részletekért hívj :)
    GOMB

     
  • Vállalkozói vagyonbiztosításoknál kiterjesztette a kockázatviselést a home office miatt ideiglenesen a munkavállalók otthonába áthelyezett vagyontárgyakra is. Persze a védelmi előírásoknak meg kell felelni.

    Új ajánlat felvételekor pedig megemelték a szemleköteles biztosítási összeg határát.

     
  • A kockázati életbiztosítások és kiegészítők esetén bizonyos biztosítási összegig kiváltható lett telefonos egészségnyilatkozattal a 6 hónapos várakozási idő. A már meglevő biztosításokban nincs kizárás a járványokra, ha a megkötése óta a várakozási idő már letelt.

     
  • A lakásbiztosításokhoz minden csomagban 300 ezer Ft-os biztosítási összegű jogvédelem biztosítást adnak ajándékba.

     
  • Company Care és Private Care egészségbiztosításainkban bizonyos esetekben lehetőséget adnak szakorvosi telekonzultációra díjmentesen, valamint vállalják 1 db COVID szűrővizsgálat finanszírozását (max. 15ezer Ft).

    Átmeneti szabályként pedig térítik azokat a számlákat is, amely vizsgálatokat Te magad szervezted meg a járóbeteg-ellátásban, nem pedig a szolgáltató (max. 20ezer Ft / ellátás).

     
  • Átmeneti szabályokkal lehetőség van a megtakarításos UL életbiztosítások díjának csökkentésére most bármikor, és néhány módozatnál könnyítettek a szüneteltetés szabályain is.
     

 

Jól jönne a segítségetek, Móni!

 

 

GROUPAMA Biztosító

 

 

  • Az újonnan kötött Revita és Releva kockázati életbiztosításait ingyenes koronavírus kiegészítővel bővítette, amely egyszeri kórházi többletszolgáltatást ad 30.000 / 50.000 Ft összegben.

     
  • Már meglevő életbiztosításodban, és a kiegészítő kockázati fedezetekben nincs kizárás a járványokra, ha a megkötése óta a várakozási idő már letelt.
     

 

Egészségbiztosítások a koronavírus járvány idején

 

 

Utálod a biztosítókat? Összegyűjtöttük, hogyan segítenek a koronavírus járvány idején

Az online orvosi tanácsadás azonnali segítséget ad - Dokitokosan.hu

 

 

Több információt kérek

 

Az egészségbiztosításoknál (minden biztosítóra igaz) a magánegyészségügyi szolgáltatások szervezése is akadozik. Ezért érdemes telefonon érdeklődnöd, mire számíthatsz, ha vizsgálatra van szükséged.

 

Amennyiben "csak" az a fontos Számodra ebben a helyzetben, hogy legyen kihez fordulnod, ismét javaslom, hogy nézd meg a Dokitokosan.hu oldalt, ahol már évi 980 forintért online orvosi tanácsadás és 24 órás orvosi call center áll a rendelkezésedre.

 

Rendszeres havidíjért pedig szinte teljeskörű egészségbiztosításod lesz (3-féle csomagból választhatsz), melyben videós orvosi konzultáció is van. Vagyis szemtől szemben ülve az orvossal online videós alkalmazáson keresztül megbeszélheted a kérdéseidet.

 

Érdekesen hangzik, de több infó kéne? Hívj fel vagy írj :).

 

Ha pedig regisztrálsz az oldalon, ezt írd be a "Promóciós kód"-hoz: 19588 (Marianné: 19937).  Az orvosi tanácsadásra NINCS várakozási idő. Ma regisztrálsz, holnaptól már igénybe is veheted.

 

 

 

Készítettem egy összefoglalót arról is, hogy milyen egyéb veszélyeknek vagy kitéve a korlátozások ideje alatt, amikre valószínűleg nem is gondoltál, amik talán fel sem merültek benned...

 

A befektetéseidet érintő piaci változásokról, az ésszerű viselkedésről ebben a helyzetben korábban beszéltünk már. Összegyűjtöttük, hogy a milyen hatással járt a Koronavírus a tőzsdéken, a bankokban, a munkahelyeken. Hiszen nem mindegy, hogy befektetsz vagy kifektetnek...

 

Tudom-tudom, lassan enyhülés jön, de hasznos információk lesznek arra az időre, ha ősszel-télen kiújulna a járvány vagy amikor megjelenik a következő. Mert megjelenik...

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

 

Eljött a másképp gondolkodás és az új szokások ideje a pénzügyeidben és az öngondoskodásban...

 

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2020.05.02.))

Vissza

Címkék : kockázati életbiztosítás, kockázatcsökkentés, egészségbiztosítás, balesetbiztosítás, Generali biztosító, koronavírus, válság, vállalkozóknak, hirtelen halál, öngondoskodás, biztosítsd az egészséged, dokitokosan, családvédelem, ember CASCO

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek