...

Minden, amit tudni akarsz az otthonfelújítási támogatásról - 19 kérdés és válasz

Kategória: Pénzhírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Azonnali válaszok az otthonfelújítási támogatással kapcsolatos kérdéseidre

 

 

Égnek a telefonvonalaink, mióta megjelent az otthonfelújítási támogatással kapcsolatos cikkem. Rengeteg kérdést kapunk a Családvédelmi Akcióterv ezen intézkedéséről. Ezeket összegyűjtöttem Nektek, és közzéteszem őket a válaszokkal együtt.

 

Természetesen folyamatosan frissítem is. Utolsó frissítés 2021.04.25. Ha kérdésed van, és nem találod a választ, írd meg nekünk :)

 

Amint lesz konkrétabb információnk az otthonfelújításhoz adható kamattámogatott hitelről, azonnal megírom.

 

Addig is, kezdj el gondolkodni, hogyan lesz a legjobb az ingatlan projekted. CSOK, CSOK-hitel, piaci lakáshitel és az otthonfelújítási hitel legjobb kombinációit pedig megkeressük Neked. Válassz tanácsadóink közül! Telefonálj, írj, vagy töltsd ki a kérdőívünket és visszahívunk:

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

 

Kérdések és válaszok - GYIK, amit tudni akarsz az otthonfelújítási támogatásról...

 

 

Minden, amit tudni akarsz az otthonfelújítási támogatásról - 19 kérdés és válasz

Az otthonfelújítási támogatásból szebb és kényelmesebb otthont varázsolhatsz

 

 

1. Csinálhatom-e házilagos kivitelezésben a felújítást?

 

 

Nem. Vagyis csak annyiban, amennyiben hajlandó vagy lemondani a támogatásról is. A rendelet egyértelműen tartalmazza, hogy vállalkozói szerződést kell kötnöd, és a vállalkozó vagy a cége nem lehet közeli hozzátartozód(é). Ahogy a saját céged sem lehet a kivitelező.

 

Értelemszerűen Te magad sem lehetsz a vállalkozó. Ráadásul nem is köthetsz magaddal vállalkozói szerződést :). Viszont a sógoroddal igen, ő nem közeli hozzátartozó...

 

Közeli hozzátartozónak számít: a házastárs, a bejegyzett élettárs, az egyeneságbeli rokon (lemenők és felmenők), az örökbefogadott, a mostoha- és nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő, valamint a testvér.

 

  

2. Külföldi vállalkozótól kapott számlára is igényelhetem a támogatást?

 

 

Alapvetően nem - sem anyagköltség, sem munkadíj. Csak abban az esetben, ha a külföldi vállalkozás rendelkezik magyarországi adószámmal, és a számlát is a magyar jogszabályoknek megfelelően állítja ki.

 

 

3. Igényelhetem-e akkor is az otthonfelújítási támogatást, ha a CSOK-ot is igénybe szeretném venni / igénybe vettem?

 

 

Alapvetően igen. Ami fontos, hogy ha Falusi CSOK-ról van szó, akkor ugyanazokat a számlákat NEM nyujthatod be igazolásként a CSOK-hoz is, meg az otthonfelújítási támogatáshoz is. Vagyis igényelheted ez esetben is mindkettőt, de különböző számlákkal kell igazolnod a teljesítést.

 

 

4. Tavaly (2020-ban) kezdtük a felújítást, de még ebben az évben is folytatódik. Igényelhetem-e erre a lakásfelújítási támogatást?

 



Igen is, meg nem is - vagyis részben. Azokat a számlákat, amiket 2020-ban állítottak ki / fizettél ki, nem fogadják el a támogatáshoz. Tehát érdemes a fennmaradó munkálatokra új szerződést kötnöd a vállalkozóval, és ezekről kérj számlát 2021-ben.

 

Arra azonban figyelj, hogy a támogatásban fele-fele az anyagköltség és a munkadíj. Tehát, ha az összes anyagot megvetted már tavaly, és csak a munkadíjról lesz a számla ebben az évben, akkor nem tudod igényelni az otthonfelújítási támogatást.

 

 

 

 

5. Nem vagyunk házasok, akkor is igényelhetjük az otthonfelújítási támogatást?

 

 

Igen. A házasság ennek a támogatásnak nem feltétele. Lehettek házasok vagy élettársak, de lehetsz egyedülálló is. A lényeg, hogy legalább egy gyermeket neveltek már vagy vártok, vagyis már pocakban van, és a várandósság több, mint 12 hetes.

 

Azt viszont fontos tudnod, hogy házastársak és élettársak esetén csak együttes igénylők lehettek. Ennek két esetben van jelentősége:

 

  • "patchwork" család vagytok - közös és/vagy nem közös gyermekekkel (az igénybevétel szabályait előző cikkemben leírtam)
     
  • szeretnétek igénybe venni az otthonfelújítási kölcsönt is, de egyikőtök negatív vagy passzív KHR istán van (így nem fog menni)

 

 

6. Generálkivitelezőt bíznék meg a munkálatokhoz. Az általa kiállított 5% ÁFA tartalmú számla alapján igényelhetem a támogatást?

 

 

Nem. A rendelet kifejezetten tiltja az 5% ÁFÁ-t tartalmazó számlák elszámolhatóságát az otthonfelújítási támogatásnál. Vagyis csak 27%-os vagy 0%-os lehet (KATA válallkozás által kiállított is).

 

 

Minden, amit tudni akarsz az otthonfelújítási támogatásról - 19 kérdés és válasz

 

 

7. Az állandó lakcímünk bizonyos okok miatt máshol van, de tartózkodási helyként mindkettőnknek rajta van a lakcímkártyáján az az igatlancím, amit felújítanánk. Kérhetjük rá a támogatást?

 

 

Nem. Lakóhelyként kell legyen feltüntve az az ingatlancím, amelyre az otthonfelújítási támogatást szeretnétek igényelni.

 

Sőt, az igénylőknek és gyermeküknek is ott kell legyen a lakóhelye legalább 1 éve. Ez azt jelenti, hogy ha egy pár vagytok (házastárs, élettárs), akkor mindkettőtöknek, plusz a gyermeknek is, akire a tekintettel jogosultak vagytok a támogatásra.

 

Az 1 év ottlakási kötelezettség alól két esetben van kivétel: ha a gyermek fiatalbb egy évesnél, illetve, ha a felújítandó ingatlan vásárlása egy éven belül történt.

 

 

8. Lakáshitelünk van, mely miatt jelzálogjog van az ingatlanon. Kérhetjük így is az otthonfelújítási támogatást?

 

 

Igen. Mivel semmilyen jog nem kerül bejegyzésre a támogatás miatt, nem akadály a jelzálogjog.

 

Ugyanakkor viszont, ha otthonfelújítási hitelt is igényelnél majd, ez már okozhat problémát. Valószínűleg csak ugyanannál a banknál tudod majd beadni a hiteligénylést, és figyelned kell az ingatlan terhelhetőségére is (max. 80%).

 

 

9. Februárban lesz 25 éves a gyermekem. Igényelhetem még a lakásfelújításhoz a támogatást?

 

 

Igen, csak igyekezz :). A rendelet úgy szól, hogy az számít gyermeknek, aki az igényléskor még nem töltötte be a 25. életévét (kivételek a korábbi cikkemben). Vagyis ami számlákat addig összegyűtesz, arra tudod igényelni az otthonfelújítási támogatást max. 1 nappal a születésnapja előtt beadva.

 

Fontos lehet még az az információ is, hogy a rendelet nem zárja ki a támogatható körből azt a 25 év alatti gyermekedet sem, akinek már van munkaviszonya, de még veletek lakik (lakímkártyáján lakóhelyként a felújítandó ingatlan van).

 

 

 

 

10. Arra gondoltam, hogy beépített háztartásigépeket is vennék a felújítás keretein belül. Erre is igényelhetem a támogatást?

 

 

Részben igen. Szabadonálló konyhai gépekre nem, viszont beépített konyhai gépekre is jár a lakásfelújítási támogatás. Azonban beépített nem-konyhai gépekre nem tudod igénybe venni (például beépített mosógép, szárítógép).

 

 

11. A saját vállalkozásomnak az otthonom a székhelye, így is kaphatok otthonfelújítási támogatást?

 

 

Igen. Ez nem akadálya a támogatás igénylésének.

 

 

12. A kapott ajánlat szerint 5 millió forint lesz az anyagköltség és 1 millió forint a munkadíj. Így megkaphatom a maximális támogatást?

 

 

Nem. Az otthonfelújítási támogatásnál alapszabály, hogy a támogatás fele anyagköltésg, fele pedig munkadíj. Tehát hiába 6 millió forint a felújítás költsége, az 1 millió forintos munkadíj számla mellé csak 1 millió forint anyagszámlát vesznek figyelembe, így a támogatás összege 2 millió forint lesz.

 

Arra érdemes figyelned, hogy a teljes felújítási költség alapján maximálisan kérhető támogatáshoz az anyag és a munkadíj közül a kisebb költségre is legyen legalább a teljes felújítási költségre vetítve 25% összegben számlád :).

 

 

Minden, amit tudni akarsz az otthonfelújítási támogatásról - 19 kérdés és válasz

 

 

13. Most lesz kész az új lakásunk. Igényelhetem az otthonfelújítási támogatást azokra a dolgokra, amit még szeretnék megcsinálni benne?

 

 

Okosan igen :). Ugyanis a "frissen" vásárolt ingatlanra nem érvényes az 1 éves bejelentett lakcím követelmény. Viszont csak olyan ingatlanra lehet igényelni a támogatást, amelyet már bejegyeztek az ingatlannyilvántartásba.

 

Tehát, miután már megvan a használatbavételi engedély, vagyis felépült és bejegyezték, akkor már tudsz rá felújítási támogatást igényelni. De a számlák dátuma a bejegyzés dátuma utáni legyen...

 

 

14. Gyermekem lakásán haszonélvezeti jogom van. Akadálya ez az otthonfelújítási támogatás igénylésének?

 

 

Nem. Ez nem befolyásolja az elbírálást, ha egyébként minden más igénylési feltételnek megfelelnek.

 

 

15. Miután felújítottam az ingatlanomat, és megkaptam a támogatást is, mikor adhatom el?

 

 

Bármikor. Nincs korlátozás a rendeletben ezt illetően. Sőt, az új tulajdonos újra igényelheti a támogatást ugyanarra az ingatlanra, amennyiben nem közeli hozzátartozód a vevő.

 

 

16. Külföldön élek és dolgozom. Mivel 3 év után hazaköltözünk, már megvettem az ingatlant, de fel kell újítani. Igényelhetem az otthonfelújítási támogatást?

 

 

Csak abban az esetben, ha az igénylés benyújtásakor már itthoni TB jogviszonyt tudsz igazolni TAJ kártyával. A rendelet azt mondja ki, hogy a beadást megelőzően elvárt 1 éves folyamatos TB jogviszony lehet külföldi, de az igényléskor már rendelkezned kell hazai jogviszonnyal.

 

Vagyis úgy tervezz, hogy az utolsó számla dátumához képest 60 napon belül ez már rendben legyen...

 

 

17. Van-e lehetőségem igényelni a támogatást 1 év múlva, ha most jelentkeztünk be az ingatlanba, és belevágunk a felújításba?

 

 

Igen, de arra figyelj, hogy az utolsó számla kifizetése és az igénylés között maximum 60 nap lehet.

 

Ez azt jelenti, hogy ha például a lakcímbejelentés dátuma 2021.01.10., akkor az otthonfelújítási támogatást legkorábban 2022.01.11-én kérheted, viszont az utolsó számla kifizetése legalább 2021.11.22. legyen vagy későbbi. A vállalkozói szerződések pedig 2021.01.01. utániak legyenek.

 

 

18. A házat, amiben lakunk, édesapám halálakor részben én örököltem, de egyenlő arányban vagyunk tulajdonosok az édesanyámmal és két testvéremmel. Igényelhetjük a támogatást a felújításhoz?

 

 

Így nem. Az igénylőnek és/vagy gyermekének legalább 50%-os tulajdonnal kell rendelkeznie a felújítandó ingatlanban. Tehát első lépésként ezt szükséges megoldanod. Utána kérheted csak a lakásfelújítási támogatást.

 

Arra azonban figyelj, hogy ha a tulajdonváltás a Ptk. szerinti hozzátartozók között történt, akkor a már támogatással érintett lakásra a tulajdonváltással sem igényelhető újabb támogatás. Vagyis csak akkor igényelhetsz otthonfelújítási támogatást erre az ingatlanra, ha szüleid még nem igényelték korábban.

 

 

 

Amennyiben a tulajdonrész megváltásához hitelre van szükséged, ÉS az otthonfelújítási kölcsönt is igénybe akarod majd venni, akkor arra figyelj, hogy olyan banknál vedd fel a lakáshitelt, amelyik majd a támogatott hitelt is folyósítani tudja. Mivel mindkettő jelzáloghitel, nem tudod két különböző banknál felvenni.

 

 

Minden, amit tudni akarsz az otthonfelújítási támogatásról - 19 kérdés és válasz

 

 

19. Mi történik, ha nem leszek úgy kész a felújítással, hogy be tudjam adni az igénylést 2022.12.31-ig?

 

 

Kérj, amennyit kérhetsz :). Ha már látod, hogy nem érsz a végére időben, akkor inkább kérj számlákat az egyes fázisokról. Így, ha nem is az egésznek a felét, de legalább annak a felét, amit már kifizettél, még visszaigényelheted.

 

Frissítés további kérdésekkel és válaszokkal (2021.02.20.)

 

20. Fizetem magam után az egészségügyi szolgáltatási járulékot, ezzel megszerezhetem a szükséges TB jogviszonyt az otthonfelújítási támogatáshoz?

 

 

Nem, mert ezzel csak természetbeni ellátásra szerzel jogosultságot, viszont nem minősülsz az előírtak szerinti biztosítottnak.

 

 

21. Egyéni vállalkozó vagyok 10 éve, de tavaly a pandémia alatt szüneteltettem a vállalkozásomat. Jogosult vagyok igényelni a támogatást?

 

 

Sajnos nem, hacsak a párodnak nincs megfelelő TB jogviszonya. Az idő alatt, amikor az egyéni válallkozásod szünetelt, a biztosításod is szünetelt. Ha ez 1 éven belül volt, akkor sajnos nem felelsz meg az otthonfelújítási támogatás igénylési feltételeinek. Ha a párodnak sincs meg az 1 év, akkor várnotok kell...

 

 

22. Elutasították a kérelmemet, hova fordulhatok panasszal?

 

 

Sehova, nincs lehetőség jogorvoslatra, ha elutasították az otthonfelújítási támogatás iránti igényedet. Ugyanakkor egészen 2022.dec.31-ig beadhatod újra, amennyiben a számlakifizetési határidőhöz kapcsolt 60 napban még benne vagy. Ehhez elég egy további számla egy utómunkálatról...

 

 

23. A családi házunk a gyermekem tulajdonában van. Igényelhetjük rá az otthonfelújítási támogatást?

 

 

Az attól függ. A rendelet kifejezetten a kiskorú tulajdonát nevesíti. Tehát, ha a gyermek, aki 100%-ban tulajdonos (vagy több, mint 50%-ban) kiskorú, akkor igen, ha viszont nagykorú, akkor nem.

 

 

24. Van egy kis zártkerti ingatlanunk, amit szeretnénk felújítani, mert az év egyik felében ott lakunk. Van lehetőségem erre igényelni a támogatást?

 

 

Ez az ingatlan jellegétől függ (és persze a bejelentett lakcímtől). A rendeletben nincs kizárás az ingatlan fekvése kapcsán. Tehát lehet belterültei, külterületi és zártkert is. Az a meghatározó, hogy fő rendeltetése lakás vagy lakóház legyen az ingatlan nyilvántartás szerint. 

 

Tehát lehet zártkert is, ha lakóingatlan, sőt lehet tanya, vagy birtokközpont lakáscélú épülete is. Viszont nem lehet például üdülő, nyaraló vagy hétvégi ház. Arra sincs kizárás, ha az ingatlan egyben bejegyzett székhelye vagy telephelye valamely vállalkozásnak, gazdasági társaságnak.

 

 

25. A megrendelt ajtók kiszállításának költségét el tudom számolni a támogatás igénylésekor?

 

 

Amennyiben a kiállított számla az ajtók árát ÉS a szállítási költséget is tartalmazza, akor igen, a teljes számlaösszeg anyagköltség lesz. Ha külön számlát állítanak ki a szállításról, akkor nem.

 

Ugyanez igaz a bontási hulladék elszállítására is. Önmagában nem számolható el, de ha a kivitelezői szerződésben szerepel a hulladék elszállítása is a díjban, akkor támogatható.

 

 

26. Eddig a tetőtérben, csak csak két nagyobb szoba volt, de szeretnék fenn is kialalkítani egy kis fürdőszobát. Erre igényelhetem az otthonfelújítási támogatást?

 

 

Sajnos nem. Ha már az épületben van fürdőszoba (az alsó szinten), akkor az újabb fürdőszoba kialakítása nem támogatható.

 

 

27. Szeretném rendbehozni a nyári konyhát és a pincét. Ez is beletartozik az otthonfelújítási támogatásba?

 

 

Igen, amennyiben a lakóngatlannal azonos helyrajzi számon vannak. Minden más, nem lakás céljára szolgáló, már meglevő helyiség (pl. mosókonyha, tároló) is támogatható, ha ennek megfelel. Gond akkor van, ha például két telket használsz egyben, melyek külön helyrajzi számon vannak, és ezek az épületek a másik telekre esnek, nem arra, amelyikre a lakóingatlan...

 

De nem használhatod fel tetőtér vagy terasz beépítésére. Fenti helyiségekbe be nem épített bútorok, gépek beszerzésére, új nyilászárók beépítésére (a régit kicserélheted) sem. Sőt, tereprendezésre vagy a helyiségek funkciójának megváltoztatására (pl. konyha a nappaliba, a konyhából meg fürdőszoba) sem.

 

Frissítés 2021.04.25.: további felmerülő kérdések és válaszok...

 

 

28. Egyéb jogviszonyok - GYED, GYES, nyugdíj mellett igényelhető az otthonfelújítási támogatás?

 

 

Nyugdíj mellett abban az esetben van rá lehetőség, ha kiegészítő tevékenységet folytató személynek minősülsz (kereső tevékenységet is folytatsz), ill. akkor, ha végleges határozattal ápolási díjat, otthongondozási díjat kapsz, vagy Te vagy a kiskorú kirendelt gyámja a szülei / rokonai halála miatt.

 

GYED / GYES alatt pedig akkor élhetsz a lehetőséggel, ha közben a foglalkoztatási jogviszonyod fennáll még, vagy (és) diplomás GYED-et kaptál.

 

 

29. Gyermekem 21 éves, az ingatlan, amiben lakunk 100%-ban az ő tulajdona. Igényelhetem rá a lakásfelújításhoz a támogatást?

 

 

Sajnos nem. A rendelet csak a kiskorú tulajdonát nevesíti. Tehát, ha a lakásotok a gyermeked tulajdonában van, csak akkor tudsz rá otthonfelújítási támogatást igénybe venni, ha ő még kiskorú, vagy nem töltötte be a 18. életévét.

 

 

30. Decemberben kezdtük el a felújítást, de még csak előleget fizettem, arról kaptam számlát. Elszámolható lesz a felújításról kiállított számla teljes egészében a támogatáshoz?

 

 

Attól függ. Ha az előlegszámla dátuma 2021. január 1. vagy későbbi, akkor igen, ha 2020-as dátum van rajta, akkor annak összegét nem fogják beszámítani. Az előlegszámlát is szükséges csatolni a kérelemhez, és a 2020-ban kiállított számla nem felel meg a rendelet előírásainak.

 

Remélem, segítettünk a válaszokkal. A korábbi írásomban is megadom a válaszokat 5 kérdésre az otthonfelújítási támogatás szabályai kapcsán. Az ÁFA visszatérítés és az illetékmentesség feltételeit pedig itt részleteztem.

 

Ha maradt még kérdésed, küldd el nekünk! Ha nem akarsz lemaradni az információkról, kattints és érkeznek (csak ne felejts el felvenni a címlistádra, különben spam-ben landolhat):

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2021.01.10. - utoljára frissítve 2021.02.20.))

Vissza

Címkék : otthonfelújítási támogatás, lakásfelújítási támogatás, lakásfelújítás, állami támogatás, lakásvásárlás, CSOK2021, falusi CSOk, otthonfelújítási kölcsön, családvédelmi akcióterv, lakástámogatás, GYIK

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek