...

MINDEN, amit tudni akarsz az állampapírokról 2024-ben is

Kategória: Pénzhírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Nagyot kaszálhatsz idén a korábbi sorozatú PMÁP birtokában?

 

 

Ma reggel megjelnt a hivatalos KSH adat arról, mekkora volt az infláció 2023-ban (17,6%). Így vége a találgatásoknak arról, mennyi lesz 2024-ben a kamatfordulójuk után az inflációkövető állampapírok kamata egy évig. Összefoglaló táblában mutatjuk meg az egyes sorozatok kamatfordulóját és kamatát. Csak ki kell keresned :)

 

Ember legyen a talpán, aki az utóbbi néhány évben követni bírta a Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) változásait. Változtak a futamidők, változtak a kamatprémiumok egy-egy újabb sorozat kibocsátásával. Sőt, a legújabb 2032/I sorozat már fix ÉS változó kamatozású lett lejárati időn belül!

 

Ezért korábbi cikkemet használd, mint egy Állampapír Kisokost, amiben minden információt részletesen megtalálsz az egyes állampapír fajtákról.

 

Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) és Babakötvény sorozatok kamata 2024-ben

 

 

MINDEN, amit tudni akarsz az állampapírokról 2024-ben is

 

 

Gyakran felmerül a kérdés, hogy lakosságit vagy sem, változó kamatozású vagy inkább fix állampapírt vegyél? Milyen lejárattal? Könnyűnek tűnhet megválaszolni, hiszen mindenki azt mondja, hogy...

 

Mégis az a tapasztalatom, hogy igen könnyen elveszhetsz a kínálatban. 2023 nyarán már írtam ezzel kapcsolatban és összeszedtem neked az állampapírok közti választás 10 szempontját. Sőt, aktualizáltam is a cikket, kattints bátran, ha egy helyen szeretnéd megtalálni mindent az állampapírokról!

 

Ha pedig mégtöbb gondolat és szempont érdekel, itt találod az összes állampapír témájú cikkemet, csak kattints!

 

Mostanság viszont annyi változás volt, hogy érdemes egy kicsit rendszerezni a gondolatainkat, hogy az állampapírok, államkötvények közül is tudatosan azokból állítsd össze a portfóliódat, amelyek a legmegfelelőbbek a pénzügyi céljaidnak.

 

Ebben segítek most neked még néhány gondolattal a fenti cikken túlmenően:

 

 

Új Magyar Állampapírok 2024 és kamatváltozások

 

 

MINDEN, amit tudni akarsz az állampapírokról 2024-ben is

 

 

Új Bónusz Magyar Állampapír (2029/N)

 

Egyelőre párhuzamosan fut a korábbi (2027/N) és az új (2029/N) sorozat - talán még pár hónapig. Ez utóbbi BMÁP futamideje már 3 év helyett 5 év lesz.

 

Marad negyedéves változó kamatozású, a kamatbázis számításának módja sem változik, DE megpróbálnak rávenni arra, hogy minél tovább tartsd meg. Ugyanis, ha legalább a 2027-es kamatfordulóig megtartod, akkor onnantól a mostani 1,5% kamatprémium helyett 2027-től már 2,5% kamatprémiumot kapsz majd rá.

 

Fix Magyar Állampapír (FixMÁP)

 

Évente 7% fix kamatot ígérő 3 éves állampapír (2027/Q1) indult el 2024.01.09-én, mely várhatóan 2024.03.29-ig vásárolható meg. Ezután 3 havonta érkezik majd az új sorozat, amelybe akár a megszolgált kamatot már be is fektetheted. 

 

A megszokott évente egyszeri kamatfizetés helyett viszont 3 havonta jutsz hozzá a kamatösszeghez (január, április, július és október 22-én). Az időarányos kamat 2024.04.22-ig 2%, utána negyedévenként 1,75%.

 

Kamatcsökkentés 2024.01.05. - 1MÁP és KTJ

 

  • Egyéves Magyar Állampapír kamata 8,00% helyett már csak 6,50% lesz 
  • Egyéves Kincstári Takarékjegy kamata 8,00% helyett már csak 6,50% lesz 
  • Kétéves Kincstári Takarékjegy kamata
    • 1.évben 8,00% helyett már csak 6,50% lesz
    • 2.évben 8,50% helyett már csak 6,75% lesz

 

Menj tovább a részletes összehasonlító cikkre (ha az elején nem tetted meg) és folytasd az olvasást! Amennyiben tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is - köszönjük - egy kattintással!

 

 

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2024.01.12.))

Vissza

Címkék : PMÁP, állampapírok kamat, államkötvény, állampapírok fajtái, állampapírok, kockázatmentes befektetés, biztonságos állampapírok

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek