...

Megnyitottuk a Pénzügyi Tudatosság Akadémiát - Érted a Pénzed Akadémia

Kategória: Pénzhírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi Tudatosság Akadémiát!

 

 

Régi nagy álmom vált valóra. Több cikkemnél is láttad a gombot, melyre kattintva már jó ideje lehetett érdeklődőként jelentkezni a tervezett Akadémiára. Hát eljött a nagy pillanat, az Érted a Pénzed Akadémia megnyitotta kapuit! Ebben a cikkben azt mutatom meg Neked, hogy miért hoztuk létre, és miben más, mint a jelenleg elérhető kurzusok, és miért vagyok rá annyira büszke :).

 

 

 

Miért hoztuk létre a Pénzügyi Tudatosság Akadémiát?

 

Szinte napra pontosan 6 évvel ezelőtt ugyanilyen izgatottan ültem a laptopom előtt. Akkor indítottam el az Etikuspénzügyek.hu blogot, 2017. január 6-án. Előtte hetekig tanultam marketinget és szövegírást, hogy át is tudjam adni mindazt, ami bennem van, mert valaki azt mondta, hogy eszembe se jusson írni, annyira rosszul csinálom.

 

Azóta már tudom, hogy csak le akart nyomni, hisz ösztönösen jól csinálom gyermek korom óta. De akkor és ott, amikor kiküldtem az éterbe az első cikkeimet, rettegtem. Rettegtem attól, hogy milyen lesz a fogadtatás. Nyíltan és őszintén írtam olyan dolgokról, amikről a szakmában akkor még senki. Előálltam az etikával, ami akkor még szitokszó volt a pénzügyi tanácsadók kapcsán.

 

A reakciók minden elképzelésemet felülmúlták. Titokban reméltem, hogy így lesz, de annyira félelmetes dolog volt, hogy kilépjek a nyilvánosság elé. De hittem abban, amit képviselek. Hittem, hogy szükség van rám, és a hozzám hasonló tanácsadókra. Így lett.

 

Azóta még többet tanultam, még tovább fejlődtem. A magas szakmai tudás mellett az önfejlesztésre helyeztem a hangsúlyt, hiszen volt miben fejlődnöm (és még van is). Kezdettől fogva az volt az álmom és vált célommá, hogy megtaníthassam mindazt, amit saját magamon és az ügyfeleimen keresztül tapasztalatként összegyűjtöttem. 

 

Most megvalósult az álmom és ugyanolyan rettegéssel ülök a laptopom előtt, mint 6 évvel ezelőtt. Olyasmit raktunk össze Andival, ami jelenleg még nincs a piacon. Van egy, ami némileg hasonló, de mégis teljesen más. Vajon ismét jó a megérzésem? Valóban erre van szükség?

 

Hiszem, hogy az Akadémia megadja Neked azt a tudást, azt a tudatosságot, amik könnyebbé teszik az életed, megadják azt az anyagi biztonságot, amire annyira vágysz. Sőt, megmutatják az utat az anyagi szabadság felé. Csak tanulnod kell velünk. Ahogy @Warren Buffett is hangsúlyozza, a legjobb befektetés az, amit önmagadba fektetsz be. 

 

Több, mint 12 éve vagyok a szakmában. Előtte én is elkövettem rengeteg hibát (ezekről többször írtam már) a pénzügyeimben. Hittem magamban és a képességeimben, és azt gondoltam, hogy BÁRMIT megoldok. De rá kellett jönnöm, hogy vannak rajtam kívül álló események, amelyek a múlt hibáit következménnyé alakítják és romba döntik az életed - például padlóra küldenek anyagilag.

 

A legnagyobb tévedésem az volt, hogy azelőtt nem voltam elég tudatos. Ösztönös ember vagyok és piszok jó problémamegoldó. Így aztán egyértelműnek tűnt, hogy olyan nincs, hogy valahogy ne lenne, vagyis megoldás mindig van. Valóban, csak nem mindegy, hogy milyen áron. A gazdasági-pénzügyi ismereteim megvoltak, ígyhát gőzerővel kezdtem bele az önfejlesztésbe és tudatosságom fokozásába.

 

A végeredmény az lett, hogy talpraálltunk néhány kemény év után - megmaradt mindenünk, nem kellett a híd alá költöznöm a gyermekeimmel, és az öngyilkosságot fel sem merült az egyetlen lehetséges kiútnak, mint oly sokakaban a 2008-as válság után.

 

Természetesen tanultam a hibáimból és azóta is tanulok folyamatosan. Egyrészt azért, hogy annak, aki hasonló helyzetben van, meg tudjam mutatni a kiutat. Másrészt azért, hogy amikor már van pénze az ember lányának, akkor hogyan kell kezelni a pénzt, hogy megmaradjon és szépen gyarapodjon.

 

Az elmúlt 12 év alatt azt láttam, hogy elkezdett javulni a helyzet a lakosság pénzügyi tudatossága tekintetében, főként a fiatalok körében. De még mindig sok a hiányosság, és főként hozzáállásbeli problémákat látok. Ahogy a saját példám is mutatja, az anyagi biztonsághoz édes kevés önmagában egy gazdasági végzettség is. A személyes pénzügyek, a jövőnk sokkal szélesebb pénzügyi témakört ölel fel és nagyobb odafigyelést igényel.

 

Az iskolában nem tanítják, hogyan kezeljük a pénzt vagy egyáltalán hogyan álljunk hozzá a pénzügyeinkhez és hogyan viszonyuljunk magához a pénzhez. Helyette vannak jó és rossz mintáink, amiket a gyermekkorunkból magunkkal hoztunk és/vagy másoktól láttunk olyan mintát, amit átvettünk. Azonban, ha például csak azért teszel félre vagy fektetsz be, mert mások is ezt teszik, akkor vészhelyzetben azonnal hozzányúlsz majd, mert nincs meg a helyes sorrend és a sikerre vezető elvek.

 

Ezért olyasmit álmodtam meg, ami még nem elérhető a piacon, és mivel mindenhez én sem érthetek, kerestem hozzá egy megfelelő partnert, akivel közösem megvalósítjuk az álmom. Tóth Andival, aki az ML Stúdió tulajdonosa, a trénerképzőn ismerkedtünk meg, és hamar kiderült, hogy mennyire hasonló az értékrendünk és a gondolkodásmódunk. Azonnal belelkesedett az Akadémia ötletemre.

 

Pár hónap kemény munka - kutatás, tananyagok megírása, kreatívok és játékos feladatok elkészítése - után felkértünk néhány embert (köztük azokat, akik előzetesen beregisztráltak már), hogy teszteljék az első kurzust. Véleményük megerősítette, hogy jöhet a kapuk megnyitása, mert valami szenzációsat alkottunk meg. Az első tesztelőnk például ezt írta nekünk:

 

 

"Profi anyag. A tananyag és ahogy fel van építve ez az egész, szinte magát taníttatja meg tanár nélkül. Iskolákban kötelezővé tenném. Nagyon hasznos tudás!"

 

Érdekel engem is

 

Mert ha érted a pénzed, akkor érted van a pénzed és a jövőd neked dolgozik! 

 

 

A pénzügyi tudatosság fejlesztésének fontossága

 

 

A legfontosabb, hogy fogadd el azt a tényt, hogy ahol most tartasz, az az eddigi döntéseid eredménye. Tudom, könnyebb azt mondani, hogy a kormány, meg a szomszéd, meg a szülői háttér. Részben igazad is van, hiszen ezek a körülmények elég erőteljesen meghatározzák a további életünket és az anyagi helyzetünket is. DE mindig van választásod, dönthetsz másképp.  Erről egy Andival készített interjú kapcsán is írtam már.

 

Hány olyan embert ismersz, akik nagyon szegény családból származnak és mégis képesek voltak arra, hogy nagyot álmodjanak és meggazdagodjanak? Sőt, a világ leggazdagabb emberei közt is van jó néhány. A körülmények megnehezítik a dolgodat, de megakadályozni nem tudnak, ha nem engeded meg, inkább tanulsz, fejlődsz és cselekszel.

 

De ennek az ellentéte is igaz. Ismersz olyan fiatalokat, akik gazdag családból jönnek és két kézzel szórják a pénzt, azt hiszik, bármit megtehetnek, pedig semmit nem tudnak a szülői támogatás nélkül felmutatni? Hallottál lottónyertesekről, akik képtelenek voltak megalapozni tartósan a jövőjüket a megnyert hatalmas összegből? Pont a napokban olvastam a győri hajléktalan párról, akiknek 10 évre sem volt elég a nyereményük. Hiába van pénzed, ha nem tudod, mihez kezdj vele!

 

Egyszerűen nem lehet több pénzed, mint amennyit a pénzhez való hozzáállásod megenged. Tehát elengedhetetlenül szükséges feltétel, hogy meglegyenek hozzá a pénzügyi ismereteid, de ez még kevés. Pénzügyi tudatosság nélkül, mely alapköve a pénzügyi intelligenciádnak, nincs tartós pozitív eredmény.

 

Az első lépcsőfok a pénz megszerzése, a második a megtartása és a harmadik a gyarapítása. Ehhez pénzügyi tervezés és tudatos pénzügyi hozzáállás szükséges a pénzügyi tudás mellé. Van még egy harmadik kiemelt jelentőségű tényező is,  ami meghatározza, mennyire vagy sikeres a pénzügyeidben, de erről inkább az Akadémián beszéljünk.

 

 

Miért válaszd az Érted a Pénzed Akadémiát?

 

 

Megnyitottuk a Pénzügyi Tudatosság Akadémiát - Érted a Pénzed Akadémia

 

 

Talán Te is sok mindent kipróbáltál már annak érdekében, hogy megalapozd az anyagi biztonságodat, vagy akár elérd a pénzügyi szabadságot, az anyagi függetlenséget. Sokan vagyunk így ezzel. De sajnos a legjobb kurzus, a legklasszabb tananyag vagy könyv sem tudja magát megtanulni és begyakorolni Neked. Ha Te nem teszed meg, akkor az ott hallottak / látottak / olvasottak gyorsan elhalványulnak és semmi sem fog változni.

 

Mutattam már itt egy jó módszert, ami 9 lépésben segít téged eljutni az anyagi biztonságba. Csakhát, hajlamosak vagyunk kifogásokat keresni (és találni), meg halogatni cselekvés helyett. Hiszen a változás fájdalmas és gyakran nehéz is. Az agyunk pedig a legalacsonyabb energiafelhasználásra törekszik, így pont ellentétes irányba visz, ha hagyod neki.

 

Kicsit olyan ez, mint a fogyókúra vagy a szex - ha változtatni akarsz, hogy jobb legyen az alakod, az egészséged, a párkapcsolatod, de nem teszed, amit kell (amit tanultál, hogy kellene) vagy csak továbbra is úgy, mint eddig, akkor minden marad úgy, mint eddig.

 

Ezért mi úgy állítottuk össze a kurzusokat, hogy párhuzamosan tanulod a szükséges pénzügyi ismereteket az önfejlesztéseddel. Azt is mondhatjuk, hogy kikerülni sem tudod a változást, ha minden feladatot becsülettel elvégzel.

 

Az alapvető tudást és tudatossági szintet 10 (7+3) kurzuson, azon belül 50 leckén, valamint 250 témán át sajátítod el. Játékos feladatokkal, kvízekkel fűszerezve. Minden kurzus egy-egy területet ölel fel a pénzügyeidből részletesen - kezdve a családi költségvetés megtervezésétől egészen az anyagi függetlenségig. NEM válogathatsz a tananyagok között, hanem a kezedet fogva végigviszünk egy folyamaton.

 


 

Kinek NEM való az Érted a Pénzed Akadémia? NE jelentkezz, ha

 

  • ingyenes vagy olcsóbb, 4-5000 Ft-ért elérhető tudástárat keresel
  • olyan kurzusokat keresel, ahol te döntheted el, mit tanulsz meg és mit nem
  • úgy érzed, mindent tudsz és csak egyetlen témában kellene még tanulnod néhány dolgot
  • cikinek érzed a tanulást és a gyakorlatok elvégzését
  • gyorstalpalót keresel
  • meggyőződésed, hogy úgysincs ráhatásod az anyagi helyzetedre és nme fogsz tudni változtatni rajta, mert...

 


 

NEKED hoztuk létre a Pénzügyi Tudatosság Akadémiánkat, ha

 

  • megalapozott, hosszútávon megmaradó, átfogó tudást szeretnél
  • változtatnál az életeden, elsősorban anyagi téren, de akár más területeken is
  • nyugodtabb, kiegyensúlyozottab mindennapokra vágysz
  • szívesen veszed az iránymutatást a siker érdekében
  • nyitott vagy új dolgokat megtanulni és barátságba kerülni a számok, pénzügyek világával
  • vállalkozó vagy és szeretnéd jobban átlátni a pénzügyeidet, hogy okosabban gyarapítsd
  • fontos számodra, hogy jó példával add át gyermekednek a pénzügyi tudatosság jelentőségét
  • hiszel magadban és abban, hogy a TE döntésed, hogyan élsz
  • egyetértesz velünk abban, hogy játszva megtanulhatod Te is

 


 

Ez utóbbi esetben az Érted a Pénzed Akadémia tárt karokkal vár téged is. Napokon át tudnék mesélni Neked az Akadémiáról, de inkább készítettem külön összegyűjtöttem hozzá az információkat, melyeket weboldalunkon találsz. Kattints a gombra és kezdd el a változást, irányítsd pénzügyeidet okosan!

 

Csatlakozom én is

 

Kérdésed van? Tedd fel itt a cikk alatt vagy küldd el nekem.

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerző, képek, videók: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2022.12.30.))

Vissza

Címkék : pénzügyi tudatosság, pénzügyi intelligencia, pénzügyi nevelés, pénzügyi kultúra, pénzügyek okosan, pénzügyek, pénzügyi szabadság, anyagi biztonság, anyagi függetlenség, Érted a Pénzed Akadémia, Pénzügyi tudatosság fejlesztése, pénzügyi akadémia, pénzügyi kurzus

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek