...

Magas hozamot ígérnek kockázatmentesen, kamatadó mentesen - mi a trükk benne?

Kategória: Befektetés | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Még mindig nyerő a mohóságra alapozni - magas hozam ígérete kockázatmentesen...

 

 

A szuper állampapír megjelenése óta egyre többször találkozom ezzel az ötlettel, ami garantált 10% feletti hozamot ígér. Legalábbis a "pénzügyi tanácsadók" így kínálják. Hozzátéve, hogy kockázatmentes, tőkegarantált és kamatadómentes.

 

A vicc az, hogy ha lebutítjuk az információkat, akkor mindez még nagyrészt igaz is lehetne. Ezért úgy döntöttem, hogy mögé nézek a "nagy ötletnek". Érdekel, hogy valóban jól jársz-e a hitel és MÁP+ kombinációval? Akkor számoljunk együtt egy kicsit...

 

 

Magas hozamot ígérnek kockázatmentesen, kamatadó mentesen - mi a trükk benne?

Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor nem az...

 

 

Hogyan érhetsz el 10% feletti éves hozamot kockázatmentesen? - valóban az?

 

 

A befektetési ötlet - trükk, amit mások el akarnak adni Neked - lényege röviden:

 

vegyél fel több millió forint jelzáloghitelt, vásárolj be ebből a pénzből Magyar Állampapír Pluszt, amikor pedig ez lejár, fizesd vissza a hitelt.

 

Amennyiben befektetéseidhez, pénzügyi céljaid eléréséhez ötleteléshez független pénzügyi-befektetési tanácsadót keresel, vedd fel velünk a kapcsolatot itt:

 

Jól jönne a segítségetek, Móni!

 

A befektetési ötlet - trükk, amit mások el akarnak adni Neked - lényege hosszabban:

 

Alig 4 hónapja dobta piacra az állam az új "szuper állampapírt", a Magyar Állampapír Pluszt, de már több, mint 2000 milliárd forint értékben fogyott el belőle.

 

Mi is kielemeztük, hogy mit tud az új állampapír, amely sávosan és adómentesen kamatozik. Megnéztük, milyen esetekben jársz valóban jól vele, és mikor válassz inkább másik állampapírt.  

 

Azt is megbeszéltük már, hogy amikor lakáshitel felvételén gondolkodsz, akkor mi mindenre érdemes odafigyelned. Ugyanez igaz a szabadfelhasználású jelzáloghitelekre is. Még akkor is, ha jelenleg nagyon alacsonyan vannak a jelzáloghitel kamatok, és ezt az alacsony kamatot akár 10-20 évre is fixálhatod.

 

Ebben a befektetési ötletben a @Bankmonitor az 5 éves fix kamatperiódusú, szabadfelhasználású jelzáloghitelek törlesztő részletével számolt. A közel 11 százalékos éves kamatot garantáló cikkükben az elérhető legjobb kamattal végzik el a számítást, ami a saját kalkulátoruk szerint 3,15%.

 

Állításuk szerint a felvett 24 millió forint hitelből 23.930.000 Ft értékben tudsz állampapírt venni a hitel kezdeti költségeinek kifizetése után. Ebből 5 év múlva az állampapírok lejárati értéke 30.468.839 Ft lesz, amiből a hitelből hátralevő tőketartozásra és az előtörlesztési díjra kifizetsz 19.447.441 Ft.

 

Ha pedig összehasonlítod a törlesztésre befizetett 8 millió és a szabadon felhasználhatóan megmaradó 11 millió forintot, akkor az 10,7%-os hozamot jelent a Bankmonitor számítása szerint.

 

Ez tök jól hangzik így, de hol a hiba ebben a gondolatmenetben? Nézzük meg tüzetesebben:

 

 

Buktatók az éves 10% feletti garantált és kockázatmentes hozamot ígérő ötletben

 

 

Ne feledd az időtálló mondást: a hitellel a jövőbeni pénzedet költöd el már ma...

 

Korábban ez a trükk már népszerű volt a befektetési célú Lombard-hitelekkel kombinálva. Ennek vetett gátat az MNB közleménye október elején, ami kimondja:

 

"A Magyar Állam, mint kibocsátó szándéka, hogy a lakosságnak szánt állampapírok kizárólag a tényleges megtakarítással rendelkező magánszemélyek számára biztosítsák a kiemelkedő kamatozást. A kibocsátói célok védelme érdekében az ÁKK Zrt. megváltoztatta a lakossági állampapírok értékesítésére vonatkozó szerződéses szabályozást. Ezen új szerződéses feltételek szerint 2019. október 14-től a forgalmazók lakossági állampapírt nem fogadhatnak el fedezetként semmilyen hitel-, kölcsön- vagy egyéb ügylethez (pl. lombardhitel, derivatív ügyletek). A szerződési feltételeknek való megfelelést az ÁKK Zrt. ellenőrzi."

 

Csakhogy amiről most beszélünk, abban nem fedezet az állampapír, hanem a saját (hitelből származó) pénzedet erre költöd. Ezt nem szabályozza az MNB közlemény...

 

 

Feltételezések a megvalósításhoz:

 

  • Mindkét házastárs rendelkezik legalább 250 ezer forintos igazolt, bankszámlára érkező nettó jövedelemmel.
  • Megfelelnek a hitelképességi vizsgálaton.
  • Van egy legalább 40 millió forint értékű tehermentes ingatlanuk.
  • A hitelfelvétel költsége 70.000 Ft.

 

Természetesen elhitethetik Veled a "pénzügyi tanácsadók", hogy alacsonyabb jövedelemmel vagy ingatlan értékkel is működik a tuti ötlet, ha kevesebb hitelösszeggel is megelégszel, de ez nem ilyen egyszerű.

 

A jövedelem nagysága, amit az adott bankban nyitott bankszámlára érkeztetsz befolyásolja a kamatkedvezményeket, vagyis azt, hogy mekkora kamattal tudod felvenni végül a hitelt. Ha például a kettőtök jövedelme "csak" nettó 400 ezer forint, akkor már nem találsz 4 % alatti kamatot. Így pedig az egész nem éri meg...

 

Az ingatlan értéke azért fontos, mert a hitelbiztosítéki érték (HBÉ) és a felvett hitel aránya egyrészt maximált (általában 50-70%), másrészt szintén befolyásolhatja a kamatot. 

 

A hitelfelvétel költsége az utóbbi időben szinte minden banknál csakis a közjegyzői díj. Ennek is egy részét (40-50 ezer forintot) visszatérítenek a bankok. Csakhogy a közjegyzői díjak nagyon magasak lett 2019. július óta. 

 

A közjegyzői díj általános munkadíjból (ügyérték alapján sávosan), óradíjből, helyszíni eljárás díjából, költségtérítésből és költségátalányból áll össze a jogszabály által meghatározott összegek alapján,

 

Egy 24 millió forintos hitelre az általános munkadíj 86.200 Ft és a 10.000.000 Ft feletti ügyérték 0,25%-a, vagyis 121.200 Ft + munkadíj megkezdett óránként 5.500 Ft, plusz költségtérítés (például 150 Ft/oldal a közjegyzői okirat és a másolatok elkészítése),és költségátalány (munkadíj 40%-a).

 

Gyakorlati tapasztalatom alapján mindez egy ekkora hitelre 135 ezer Ft körül lesz. Ebből térítenek vissza a bankok...

 

A Bankmonitor által kiválasztott CIB hitel aktuális kondíciós listája szerint minden kezdeti költséget elengednek, csak a közjegyzői díj terhel. Viszont folyósításkor 40 ezer forintot jóváírnak a CIB bankszámládon. Tehát a teljes induló költsége a hitelednek kb. 95 ezer Ft lesz.

 

Ez azt jelenti, hogy "csak" 23.905.000 Ft értékben tudsz MÁP+ állampapírt venni. Jövedelmetek pedig el kell érje együttesen a nettó 500 ezer forintot havonta.

 

 

Magas hozamot ígérnek kockázatmentesen, kamatadó mentesen - mi a trükk benne?

Jó befektetésekkel megalapozhatod pénzügyi jövőd biztonságát

 

 

Szabadfelhasználású hitel alacsony kamatra

 

 

A Bankmonitor 3,15% -os hitelkamattal számol (CIB Bank). Erre a szabadfelhasználású jelzáloghitelre jelenleg az alapkamat 5,24%, melyből 2,34% kamatkedvezményt kapsz (így jön ki a 3,15%), HA Magnifica (prémium banki) vagy Private Banking ügyfél vagy, ÉS legalább 450 ezer forint jóváírás érkezik folyamatosan a számládra.

 

Vagyis, ha ezek a feltételek nem teljesülnek, már buktad is a nagy ötletet, mert magasabb kamat mellett nem éri meg. Márpedig a szabadfelhasználású jelzáloghitelek kamata normál esetben 4-5% vagy több.

 

Emellett ott a rizikód, hogy ha nem tudod teljesíteni a kamatkedvezmény feltételeit (akár átmenetileg), akkor törlesztő részleted 160 ezer forint környékére is felmegy majd...

 

 

JTM korlát

 

 

Ezt sem szabad figyelmen kívül hagynunk. Fix5 kamatperiódus esetén az adósságfék miatt (JTM 2019) jövedelmetek terhelhetősége 500e Ft nettó összjövedelemtől  max. 40%, nettó 500e Ft alatti összejövedelem esetén 35%.

 

Miért fontos ez?

 

Mert ha felveszel 24 millió Ft hitelt, akkor még ezzel a kedvező feltétellel is 135.443 Ft lesz a havi törlesztő részleted. Tehát 400e Ft nettó havi összjövedelem alatt neki se fuss ekkora hitelnek...

 

A JTM korlát csak jogszabály, a gyakorlatban a bankok ennél jóval kevésbé engedik leterhelni a jövedelmedet.

 

 

Kockázatmentes és garantált befektetés

 

 

Azért garantált, mert a hitelkamatot lefixáltad, az állampapírra pedig állami garancia van. Tehát ebben az értelemben véve a kijelentés igaz.

 

Viszont csak annyiban kockázatmentes, amennyiben Te is úgy érzed, hogy az államnak ilyen mennyiségű pénzt kölcsönadni egyáltalán nem kockázatos. Az elején azzal kezdtem, hogy több, mint 2200 milliárd forint ömlött az új, szuper állampapírba. Emellett ott a többi: Prémium Állampapír, Babakötvény és társai. Összesen több, mint 8600 milliárd...

 

Arra azért érdemes odafigyelni, hogy ezzel a húzással az állam arra is lehetőséget adott, hogy bármikor kiszállj belőle. A MÁP+ csak látszólag hoszzútávú befektetés. Hiszen már néhány hónapos tartás után is több kamatot kapsz a szuperállampapírra, mint bármilyen banki lekötéssel.

 

Viszont ez a lehetőség egyben kockázat is. Ugyanis bármilyen külső vagy belső gazdasági sokk azonnali és tömeges eladásokhoz vezethet, aminek infláció gerjesztő hatása van. A növekvő infláció egyébként is reális veszély.

 

Mi lesz az állam érdeke? Minél kevesebb értéket kelljen visszafizetnie. Valószínűleg az államcsőd rizikója kicsi (DE nem nulla), viszont tökéletes eszköz ehhez a kezében az infláció elengedése... 

 

 

Infláció az elkövetkező 5 évben

 

 

10% éves hozamot ígérnek ezzel a hitel + állampapír kombóval. Mindjárt levezetem Neked azt is, hogy ez valójában csak 2,4 % lesz.

 

Emellett ott van az infláció kockázata. Ez egyrészt megkérdőjelezi, hogy valóban a MÁP+ lesz-e a nyerő választás. Nos, 3,25% éves infláció felett nem. Akkor már a Prémium Állampapír a győztes az infláció + 1,7% kamatával.

 

Mennyi lesz a reálkamatod a megcélzott 3-4% közötti inflációsráta mellett? Vagyis mennyit fog érni a pénzed majd?

 

Valóban a kezedben lesz 5 év múlva 11 millió Ft, de mennyit fog érni, ha átlagosan 3-3,5% volt közben az infláció évente? Elárulom. Mai értéken számolva 9,5 - 10M Ft-ot...

 

Jól jönnének hasonló tippek és szempontok? Heti PénzTippünk segít majd, kattints most:

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

 

Valóban 10 százalék feletti éves "hozamot" érhetsz el?

 

 

Magas hozamot ígérnek kockázatmentesen, kamatadó mentesen - mi a trükk benne?

24 millió Ft hitelösszeg befektetése Magyar Állampapír Pluszba - megéri?

 

 

Mit mutat a képen a táblázat? Azt, hogy ha a havi törlesztőt hasonlítod össze a végtörlesztés után fennmaradó összeggel, akkor valóban 10% feletti lenne a "hozam".

 

Csakhogy Neked azt kell kiszámolnod, hogy mennyit nyertél az ügyleten valójában...

 

Ha azt nézed meg, mennyibe került Neked ez az egész, akkor számolnod kell a hitelre összességében kifizetett tényleges tételekkel: kezdeti költségek, havi törlesztő részletek és a végtörlesztett tőketartozás.

 

Ez összesen több, mint 27,5 millió forint. Ebben a Bankmonitor kedvezmény miatt nem számoltam végtörlesztési díjjal, ami egyébként még 1,5% lenne.

 

Ezt kell összehasonlítanod azzal az eredménnyel, amit a Magyar Állampapír Pluszba (MÁP+) fektetett pénz hozott Neked az 5 év alatt. A lejárati összeg pedig majdnem 30,5 millió forint.

 

Hiszen ez a 2,4% lesz évente a befektetésed nettó hozama...

 

Megéri ennyiért rettegni 5 éven át, hogy tudod-e fizetni a havi 135 ezer forintos törlesztőt havonta? Megéri ennyiért jelzálogot tenni a lakásodra?

 

Persze, most nyugodtan az arcomba mondhatod, hogy én is ajánlottam hasonlót a Babaváró hitelből :))...

 

 

Állampapír vásárlás Babaváró kölcsönből

 

 

Valóban írtam erről a lehetőségről ebben a cikkemben.  A befektetési ötletekkel kapcsolatos fejezet azonban így kezdődik: "Ha már babát vártok, akkor tökéletes ötlet, hiszen tuti kamatmentes hitel, ami egyösszegű befektetést tesz lehetővé..."

 

Ez esetben ugyanis kamatmentes hitelről beszélünk, amivel úgy érhetsz el hozamot, hogy nincs kamatkockázatod. Vagyis így valóban megnyered majdnem az éves 4,95% átlagos kamatot (ha nem inflálják el a pénzedet).

 

A fenti táblázat analógiája szerint kiszámolva:

 

  • 10 millió forintért vásárolt MÁP+ lejárati összege 12.734.987 Ft.
  • A Babaváró hitel végtrölesztésére ebből befizetsz 7.500.000 Ft-ot.
  • A futamidő alatt kifizettél 225.000 Ft kezességvállalási díjat, és 2.500.000 Ft havi törlesztést. 

 

Vagyis a nyereséged a befektetéseden 2.509.987 Ft, ami évesítve 4,49% kamatot jelent.

 

Ugye észrevetted, hogy "csak" 10 millió forintot fektettél be a fenti 24 millióval szemben, és mindössze 500 ezer forinttal kevesebb a nyereséged? Ez a kamat miatt van...

 

Ha még azt is figyelembe vesszük, hogy egy ma befektetett összeget részletekben fizetsz vissza a jővőben, akkor a pénz időértékével számolva ez valóban előnyös üzlet is lehet...

 

HA az infláció mértéke 3% környékén marad... 

 

Attól azonban óvva intelek, hogy csak emiatt felvedd a babaváró kölcsönt úgy, hogy már nem szeretnétek több gyermeket. Ebben az esetben az 5. év végén egy összegben visszafizetendő kamattámogatás 1,8 - 1,9 millió forint lesz. 

 

Vond még le ezt a fenti számokból. Tényleg úgy érzed, hogy érdemes egy hitelfelvételt megkockáztatni 600-700 ezer forint hozamért 5 év alatt? Ez tudod mennyi? 1% körüli éves kamat. Megéri?

 

Tudom, hogy meggyőzőek az ezekről szóló cikkek, de ez csak játék a számokkal! Még mindig úgy érzed, hogy felcsillan a szemed a garantált 10 % feletti hozamot ígérő befektetésre, hogy hitelből vegyél állampapírt? Vagy netán változott a véleményed?

 

Kíváncsi vagyok, mit gondolsz, írd meg kommentben a cikk alatt és oszd meg ismerőseiddel is:

 

 

 

Azt javaslom, inkább kérj segítséget valódi, független pénzügyi tanácsadás keretében, ha útvesztőnek érzed a befektetések világát :). Hívd fel a saját, személyes pénzügyi tanácsadódat, mielőtt ilyesmiben döntesz.

 

Nincs olyan, akihez bizalommal fordulhatnál? Válassz független pénzügyi tanácsadóink közül most, és segítünk kialakítani a befektetési portfóliódat:

 

Tanácsadót választok

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

 

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2019.10.23.)) 

Vissza

Címkék : befektetési tanácsadó, befektetés, állampapírok, állami garancia, államkötvény, magyar állampapír plusz, MÁP, szabadfelhasználású hitel, jelzáloghitel, lakáshitel, babaváró hitel befektetése, babaváró kölcsön, babaváró hitel, magas hozam, hitelfelvétel szempontjai, bankmonitor, kockázatmentes befektetés, szuperállampapír, befektetési lehetőség, magas kamat, magas betéti kamat, kamatmentes hitel, állampapírok kamat, független pénzügyi tanácsadó, pénzügyi tanácsadás, befektetés biztonsággal, befektetési portfólió, apró betűk nélkül, befektetés hitelből, hitelből állampapír

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek