...

Jön, jön, jön! Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás - mutatom a részleteket

Kategória: Pénzhírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Jön az etikus lakásbiztosítás, meghirdette az MNB

 

 

A cél, hogy a lakásbiztosítások egységes minimum feltételeknek megfelelőek és jól összehasonlíthatóak legyenek. Ugyanúgy, mint két évvel ezelőtt a indult ez a folyamat a lakáshitelek kapcsán.

 

A feltételek szigorúak lesznek az ügyféltájékoztatásban, a kárrendezésben és a díjmódosítás terén. Meghatározza az MNB azt is, hogy milyen minimális alapszolgáltatások jelentik a sztenderd otthonbiztosítást és javalatot tesz a kiegészítő biztosítások körére is.

 

Azok a biztosítók, amelyek élni szeretnének ezzel a lehetőséggel, 2020. január 10-től pályázhatnak a minősítés elnyerésére. A részletes pályázati kiírást itt olvashatod. Jelenleg, 2024-ben már 13 biztosító kínál MFO terméket is.

 

Szeretnél elsők között értesülni az új, Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításokról? Kérd most Heti PénzTippünket, és azonnal elküldöm a részletes információkat majd. Kattints :)

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

 

Mit jelent a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO)?

 

 

Jön, jön, jön! Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás - mutatom a részleteket

Jön az etikus lakásbiztosítás - MFO

 

 

Két éve ismertetett meg minket az MNB a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel (MFL) fogalmával. Erre akkor pályáznia kellett a bankoknak. Amely bankok elnyerték lakáshitel termékükkel ezt a minősítést, azok jelenhettek meg csak a piacon ilyen elnevezésű lakáshitellel.

 

Nehezen indult, eleinte nem igazán volt kedvezőbb a legtöbb esetben a hitelt felvevők számára. De az elmúlt időszakban kialakult a rendszere és jól működik. Ma már tízből hat felvett lakáshitel Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel, az MNB adatai szerint.

 

Szabályozottsága miatt összehasonlíthatóbbá teszi az egyes bankok hiteleit, lerövidíti a bírálati időt. Ez jó hatással volt a nem minősített, piaci lakáshitelekre is. Így azoknak is előnyösebb feltételeket teremtett, akik nem felelnek meg a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel igénylési feltételeinek.

 

Ezt egyébként Te is ellenőrizni tudod (megfelelsz-e) az MNB, minősítetthitel.hu oldalán, ha lakásvásárlást tervezel, és Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt (MFL) szeretnél.

 

Az etikus pénzügyi termékek, vagyis a transzparens és összehasonlítható biztosítási és banki termékek köre tovább bővül. Az Etikus életbiztosítás, az etikus lakáshitel (MFL) után hamarosan jön az etikus lakásbiztosítás, amely a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) nevet kapta.

 

Ha a biztosítók 2020. január 10-től pályázhatnak, akkor nagyjából 2020. első negyedévében érhetők majd el az első MFO termékek Számodra.

 

Eddig ismert, az MNB által már közzétett jellemzői a következők:

 

  • sztenderdek meghatározása az alapbiztosításhoz
     
  • alapcsomagban 15 alapkockázat és 5 gyakori kockázat
     
  • választható kiegészítők
     
  • önrész-mentes
     
  • mentesülések és kizárások egységes feltétel-rendszerben
     
  • széleskörű biztosítási védelem
     
  • káresemények pontos meghatározása
     
  • káresemény bejelentése után 2 napon belül fel kell vennie Veled a kapcsolatot a biztosítónak
     
  • kárszemle a bejelentés után max. 5 munkanapon belül
     
  • kárkifizetés a szemle és a szükséges dokumentumok beérkezése után 5 munkanapon belül
     
  • kárkifizetés összegének tételes bemutatása - elutasítás vagy csökkentett összeg esetén részletes indoklással
     
  • mindennapi létet veszélyeztető kárnál kárelőleg és személyes kapcsolattartó
     
  • díjmódosítás csakis az MNB módszertan alapján lehet
     
  • "régi" ügyfelek díja nem lehet kedvezőtlenebb, mint az "új" ügyfeleké
     
  • felmondási lehetőség negyedévente (!!!)
     
  • papírmentes kommunikáció (de ügyfél kérésre ettől eltérhet a biztosító)
     
  • ajánlatok elkészítése Standard Termékvázlat struktúrában
     
  • felmondási lehetőség negyedévente

 

Az MNB azt is elvárja a biztosítóktól, hogy lehetőséged legyen akár a lakásbiztosításod évfordulója előtt lecserélni azt, az új, Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításra.

 

Szeretnéd a Számodra legjobbat választani? Kérd a segítségünket ebben is :), és megkeressük Neked, hiszen jelenleg is 15 biztosító ajánlatait hasonlítjuk össze az igényeid alapján.

 

Kattints és válaszd ki személyes segítődet pénzügyi tanácsadóink közül, vagy kérj lakásbiztosítási ajánlatot a jobb oldali sávban található gombra kattintva:

 

Tanácsadót választok

 

 

Az MNB által a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások pályázati kiírásában meghatározott alapelvek:

 

 

  1. Hasznosság
  2. Teljeskörűség, nagy/széleskörű lefedettség biztosítása
  3. Piaci jó gyakorlatok beépítése / tükrözése
  4. Reális, konzisztens érték alapulvétele
  5. Gyors és kellően nagyvonalú, ügyfélbarát kárrendezés
  6. Érthetőség
  7. Családbarát, digitális és fenntartható megoldások

 

Az MNB weboldalán az összehasonlító kalkulátor az MFO termékekhez tavaszra várható (2020. március 31.). Amint elérhető lesz, mutatom a linket hozzá. Itt az összehasonlítás megkönnyítésére közvetlenül letöltheted a biztosítási feltételeket is majd. Megérkezett az MNB kalkulátor itt.

 

2023. májusától pedig a jelzáloghitelek esetén kötelezően be kell számítania a bankoknak a THM-be a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) díját is, vagyis előre megkapod erre az ajánlatot is.

 

 

Miért lesz jó Neked a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás?

 

 

Sztenderdek

 

 

Mert az előírt minimum sztenderdektől csak az ügyfelek javára térhet el majd a biztosító. A kiegészítő biztosításokkal jobban személyre szabhatóvá válnak a lakásbiztosítások. Csökkenhet az ügyintézési időtartam, és egyszerűbbé is válik - nagyrészt digitálisan (online) történik majd.

 

Elsődleges cél, hogy a lehető legjobb ár-érték arányú biztosítást - biztonságot és védelmet - kapd meg a pénzedért. Egyensúlyban legyen a díj és a szolgáltatás, emelkedjen a szolgáltatások színvonala, a folyamatok pedig érthetőbbé váljanak.

 

Ugyanúgy megkötheted majd csak ingóságra, csak ingatlanra, vagy mindkettőre is.

 

 

Önrész

 

 

Még egy fontos sajátossága lesz a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításoknak (MFO): nem lehet önrészt meghatározni bennük.

 

Azt, hogy ez jó vagy rossz, nehéz eldönteni. Hiszen, akinek alacsonyabb a jövedelme és nehézséget jelent a kár miatti pótlás vagy helyreállítás, az ma is választhatta az önrész nélküli módozatot. Így káreseménynél a biztosító a teljes összeget kifizette.

 

Ugyanakkor önrész vállalásával jelentősen lehetett csökkenteni a lakásbiztosítás díját. A komolyabb károknál pedig 10-20 ezer Ft önrész ellensúlyozható...

 

 

Jön, jön, jön! Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás - mutatom a részleteket

 

Alapcsomag

 

 

Az alapcsomagban benne lesznek a ma is többnyire alapszolgáltatásként elérhető tűz- és elemi károk (15 féle).

 

Így nem kell Neked megküzdened azzal, hogy a legjobb ajánlat keresésekor Te találd ki, hogy vajon a földrengéskár az alapbiztosításban van benne, vagy kiegészítőként kell hozzákötnöd a lakásbiztosításodhoz.

 

Ráadásul az alapcsomagban kapsz majd védelmet azokra a gyakori károkra(5 féle) is - például elfolyt víz, betöréses lopás, üvegtörés, rongálás, felelősségbiztosítás - amelyeket eddig többnyire kiegészítőként tehettél bele a lakásbiztosításodba.

 

Ez gyakorlatilag egy bővített alapcsomagnak felel meg a mai lakásbiztosítások szerint. 

 

Ugyanakkor minimális kizárásokat enged majd. Ezek egységesek és előre meghatározottak az egyes káreseményekhez. A káresemények meghatározása, a betöréses lopás védelmi szintjei, és a kizárások felsorolása is megtalálhatók a pályázati kiírásban.

 

Így elkerülhető, hogy utólag szembesülj azzal, hogy nem olvastad el a száz oldalas szerződési feltételt, és épp az a kár szerepel kizárásként a jónak ítélt biztosításodban, ami ért Téged.

 

Ilyen manapság az eltérő védelmi szintek miatti különbség egy betörésnél, vagy például a rágcsálók által okozott kár. A legtöbb biztosító által kínált lakásbiztosításban ez apróbetűs kizárásként szerepel. De van, ahol simán kifizetik, van ahol pedig a kiegészítők közt szerepel.

 

Vajon gondolsz arra, amikor megkötöd a köteleződ mellé a lakásbiztosítást, hogy mi van akkor, ha egy egér megrágja valamelyik vezetéket, ezáltal tönkremegy egy háztartási géped, vagy a garázskapu nyitó elektronikája? Megnézed, hogy hány milliméteres a rács az ablakon?

 

Biztos vagyok abban, hogy nem böngészel át emiatt száz oldalt (hacsak nem volt már ilyen károd) a 10-15 biztosító módozatainál...

 

Kizárólag a Ptk-ban szereplő tételek szerepelhetnek mentesülésként. Ha egységesítik a kizárásokat, könnyebb dolgod lesz :))

 

 

Kiegészítők

 

 

Elnevezésükben sztenderdizált kiegészítőket köthetsz (például különleges üveg, értéktárgy és készpénz, balesetbiztosítás) a Minősített Fogysztóbarát Otthonbiztosításodban a saját igényeidre szabva. Ez azért fontos, mert eddig Neked kellett kitalálnod, hogy vajon az egyes biztosítók által kínált kiegészítő mit takar, ugyanazt jelenti-e, mint a másiknál valami más elnevezésű...

 

Ezeket a kiegészítőket együttkötési kényszer nélkül kötheted meg, így elkerülöd mjad azt, ami ma gyakran előfordul a csomagos termékeknél: nem fizetsz majd olyasmiér, amire nincs szükséged.

 

Lesznek elnevezésükben nem sztenderd kiegészítők (például dugulás elhárítás, ÉP-SZER, Assistance, zárcsere, kisállat-biztosítás) is, amiket a biztosítók szabadon tehetnek bele kínálatukba (legyen azért némi verseny is).

 

 

Kárrendezés

 

 

A feljebb részletezett határidő segítenek majd abban, hogy elkerüld a kárrendezés elhúzódását. Hiszen elég a baj önmagában is, ha károd keletkezik. Ne tetézzék még azzal, hogy hetekig, hónapokig tart, mire kifizetik...

 

Emellett nem csak egy végösszeget kapsz, amit vagy elfogadsz, vagy nem, de fogalmad sincs, hogyan jött ki nekik a matek. A Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításoknál a biztosító köteles részletezni a kifizetett kárösszeget. Vagyis, hogy mire és mennyit számolt. 

 

Sőt, részletesen indokolni is köteles, ha nem fizet, vagy nem a teljes kárt...

 

További előny lesz Számodra, hogy a Minősített Fogysztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) esetén, ha olyan károd keletkezik, ami a létbiztonságotokat veszélyezteti (például részben vagy egészben lakhatatlanná válik az épület), akkor személyes kapcsolattartót kapsz segítőként, valamint kárelőleget folyósítanak majd.

 

 

Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) létrejötte, felmondása és díja - terület meghatározás, indexálás

 

 

Az indexálás (értékkövetés) mértéke megegyezik majd az új szerződések díjának változásával. Ez biztosítja, hogy ne legyen kedvezőbb a díj az "új" ügyfelek számára, mint Neked "régi" ügyfélként.

 

Vagyis csak emiatt nem kell majd átkötnöd (visszakötnöd), ahogy ez ma sajnos gyakorlat a kedvezőbb díj érdekében. Könnyebben jutsz a legjobb lakásbiztosításhoz...

 

A 30 napos felmondási határidő megmarad, de nem kell megvárnod az évfordulót. Minden negyedévben megteheted, hogy felmondod a meglevő lakásbiztosításodat. Így folyamatosan lehetőséged van a legelőnyösebb biztosítást választani.

 

Egységesítik az alapterületek meghatározását is, amiben ma igen jelentős eltérés van a biztosítók között:

 

  • teljes (hasznos) alapterülettel kell számolni a főépület lakáscélú helyiségeit, a tetőtér 1,9m belmagasságot elérő helységeit, az üveg verandát és a télikertet, valamint a melléképületeket is
     
  • 50%-os területként kell felvenni az ajánlatban a nem lakáscélú helyiségeket, a lakáson belül kialalkított galériát, a tetőtér 1,9m belmagasság alatti helyiségeit, az erkélyt, teraszt és loggiát

 

 

Jön, jön, jön! Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás - mutatom a részleteket

Válts te is minősített fogyasztóbarát lakásbiztosításra...

 

 

Eddig is szükség volt igényfelmérésre a lakásbiztosítások megkötéséhez is, de a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításokhoz az MNB meghatározta az igényazonosító lap minimális követelményeit is.

 

Ha ez alapján az adott biztosító valamelyik igényedre nem tud fedezetet nyújtani, akkor erről tájékoztatnia kell, és a Te döntésed, hogy elfogadod-e a szűkített ajánlatot is. Viszont ha valamilyen igényt nem jelöltél ezen, de az ajánlatban benne van, akkor azt nem fogadhatja be...

 

Az ingóság biztosítási összegek meghatározása - a túlbiztosítás és az alulbiztosítottság elkerülése érdekében - egyszerűsített lista alapján is történhet majd. Ez a 100.000 Ft egyedi érték feletti ingóságok tételes, míg e limit alatti ingóságok csoportosított (pl. konyhai eszközök) felsorolását tartalmazza.

 

Persze ez csak segítség, nem kötelező. Megadhatod Te is az értékeket...

 

Az új értékre vállalt biztosítás, biztosítási összeg és az így kikalkulált díj fizetése esetén a biztosító köteles új értéken történő térítést alkalmazni, az avultatás kizárásával.

 

Ez az új érték ingatlan esetében a helyreállítási, újjáépítési költség, javítás vagy csere költsége (maximum a biztosítási összeg). Ingóság esetén pedig a javítás vagy csere, illetve az új állapotban történő beszerzés költsége, de a káridőponti új értéknél nem lehet több.

 

A biztosítási összeg meghatározására hitelfedezetnél a kiinduló pont a banki értékbecslés alapján meghatározott érték legyen.

 

A biztosító 5 napon belül köteles bizonyítható módon értesíteni Téged a szerződés létrejöttéről. Neked pedig 14 nap áll rendelkezésedre, az indoklás nélkül felmondásra (kivéve, ha hitelhez kötötted).

 

Amennyiben már Te is alig várod, hogy élvezhesd az új lakásbiztosítás előnyeit és akár évforduló előtt megszabadulhass a mostanitól, akkor jelezd nekünk, és azonnal keresni fogunk, amint elérhető lesz. Kattints és add meg az elérhetőséged, valamint azokat az egyéb szempontokat, amik fontosak Számodra:

 

Jól jönne a segítségetek, Móni!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2019.11.20.- utoljára frissítve 2024.01.12.))

 

Amennyiben szakmabeli vagy, és attól tartasz bekorlátoz majd a függőséged szemben az alkuszok által kínált ajánlatokkal, akkor csatlakozz hozzánk. Még van időd felkészülni arra, hogy a legjobbat adhasd az ügyfeleidnek. Kattints és beszélgessünk:

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

Vissza

Címkék : Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás, MFO, MFL hitel, biztonság, lakásbiztosítás, vagyonbiztosítások, MNB ajánlás, családvédelem, legjobb lakásbiztosítás

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek