...

Életkezdési hitel, falusi CSOK, hitel elengedés, autó támogatás, SZJA mentesség és bölcsőde a kormány akcióterve

Kategória: Pénzhírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

7 pontos családvédelmi akciótervet jelentettek be, mellyel milliókat kaphatsz

 

 

Tudatosan kerülöm a politikát itt a blogon, de most kénytelen vagyok az évértékelő beszéd egy részét összefoglalni, hiszen pénzügyi célokkal kapcsolatos, családi költségvetési terheket könnyítő intézkedéseket jelentett be a kormányfő.

 

Már eddig is nyilvánvaló volt, hogy a támogatások alapvető célja a gyermekvállalási kedv erősítése, növelése Magyarországon. 

 

Több cikket is írtam már az állami támogatásokkal kapcsolatban, a nyugdíjad kiegészítéséhez (SZJA visszatérítés), a gyermeked életkezdéséhez (Start-számla és Babakötvény), és lakásod megvásárláshoz vagy építéséhez (CSOK, NOK, LTP, támogatott lakáshitelek, ÁFA visszatérítés) igénybe vehető lehetőségekről.

 

Most akkor foglaljuk össze mi az a 7 pontos családvédelmi akcióterv, mitől és hogyan lesz Neked könnyebb ezután:

 

 

Életkezdési hitel, falusi CSOK, hitel elengedés, autó támogatás, SZJA mentesség és bölcsőde a kormány akcióterve

 

 

 1. Fiatal házasok gyermekvállalási támogatása
   
  1. Minden 40 alatti nő, aki első házasságát köti, a közös élet kezdéséhez 10 millió Ft kedvezményes kölcsönben részesülhet.
    
  2. A törlesztést az első gyermek érkezésekor 3 évre felfüggesztik.
    
  3. A második gyermek érkezésekor újból 3 évre felfüggesztik a törlesztést ÉS a tőketartozás harmadát nem kell visszafizetni.
    
  4. A harmadik gyermek megszületésekor a kölcsön megmaradt részét teljes egészében elengedik.
    
 2. CSOK kedvezményes hitel bővítése használt lakásra
   
  1. Már nem csak új, hanem használt lakásra is felvehető lesz a kedvezményes hitel 2 vagy több gyermekes családok számára.
    
  2. A testreszabott "Falusi CSOK" pedig heteken belül megérkezik.
    
 3. Bővül a nagy családosok jelzáloghitelének támogatása
   
  1. Az eddigi 3. és minden további gyermekre 1-1 millió Ft elengedése helyett
    
  2. már a 2. gyermek születésekor 1 millió forintot,
    
  3. a 3. gyermeknél 4 millió forintot,
    
  4. minden további gyermek megyszületésekor 1-1 millió forintot vállal át a kormány
    
 4. Azok a nők, akik legalább 4 gyermeket szültek, életük végéig mentesülnek az SZJA fizetése alól
   
 5. Nagycsaládosok autóvásárlási programja
   
  1. Legalább 3 gyermeket nevelő családoknak,
    
  2. a legalább 7 személyes új autó vásárlásához,
    
  3. vissza nem térítendő támogatás jár majd, melynek összege 2,5 millió Ft.
    
 6. Teljes bölcsődei ellátás
   
  1. Ehhez 21 ezer új férőhelyre van szükség.
    
  2. Ebben az évben megépítenek 10.000, jövőre 5.000, 2021-ben pedig 6.000 férőhelyet.
    
  3. Vagyis 2022-ben minden szülő, aki akarja, bölcsődébe viheti a gyermekét.
    
 7. Nagyszülői GYED - otthon maradhat GYED-en a nagyszülő a szülők helyett

 

 

Életkezdési hitel, falusi CSOK, hitel elengedés, autó támogatás, SZJA mentesség és bölcsőde a kormány akcióterve

 

 

Ez azt jelenti, hogy egy 2 gyermeket vállaló fiatal házaspár 22 millió Ft, 3 gyermeket válallva pedig 35 millió Ft családi életkezdési és otthonteremtési támogatást kap. 

 

Persze ez még csak egy bejelentés, nem ismertek a részletek. Nem tudni például, hogy a fiatal házasok 10 millió forintos kedvezményes kölcsönét milyen feltételekkel és mire lehet majd fordítani. Nem tudni még, mekkora lesz a kedvezményes hitel összege a használt lakásra és lesznek-e mellé korlátozások...

 

A lista a kormányfő szerint még bővülhet, "hiszen az élet nem áll meg".

 

Ezen támogatásokon felül döntöttek arról is, hogy megreformálják a nyelvoktatást. Ennek keretében minden magyar középiskolás a 9. és a 11. évfolyam nyarán 2-2 hét ingyenes külföldi nyelvoktatáson vehet részt. Ez szintén kedvező hatással lehet a családi büdzsédre.

 

Talán épp a közös jövő tervezésének időszakában vagy Te magad vagy a gyermeked. Amint újabb, pontosabb információk érkeznek a 7 pont tényleges megvalósításáról, értesítünk a Heti PénzTippben.

 

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

 

 

Életkezdési hitel, falusi CSOK, hitel elengedés, autó támogatás, SZJA mentesség és bölcsőde a kormány akcióterve

 

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

 

 

 

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2019.02.10.))

Vissza

Címkék : családvédelem, családi kiadások, családok otthonteremtési támogatása, családi otthonteremtési kedvezmény, CSOK, lakáshiteltartozás elengedése, állami támogatás, családvédelmi akcióterv, babaváró kölcsön, autóvásárlási támogatás, falusi CSOk, CSOK2019, családtámogatás, kamattámogatott hitelek, kamatmentes hitel, babaváró hitel, vissza nem térítendő támogatás, lakáshiteltartozás csökkentése, nagyszülői GYED

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek