...

Miért öngondoskodás az egészségbiztosítás?

Kategória: Vállalkozóknak | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Cafetéria és/vagy öngondoskodás? - avagy minek Neked egészségbiztosítás

 

 

Frissítés 2019: A jelenlegi törvények szerint már ugyanazok terhelik az egészségbiztosítást juttatásként, mint a munkabért. DE mégis azt gondolom, érdemes elolvasnod ezt a cikket. A szempontokon és az érveken a törvény csak matematikailag változtatott. Valószínűleg még így is megéri...

 

Ha nem boldogulsz vele, vagy nincs időd rá, segítünk kimatekolni a legjobb megoldást :)

 

Tanácsadót választok

 

A 2017-es törvényi változások teljesen felforgatták az eddig jól bevált Cafetéria juttatásokat. Magas járulékteher került a népszerű elemekre és belépett az adható készpénz, aminek semmi köze az öngondoskodáshoz, pedig a Cafetéria eredeti célja ez. Te kapsz valamilyen juttatást? Miből választhattál és mit választottál? 

 

Ha Te is vállalkozó vagy cégvezető vagy, Neked szól Cafetériáról készült tudásanyagom, melyet itt érhetsz el regisztráció után. Ha csak szeretnél minél több hasznos információt kapni, iratkozz fel hírlevelemre vagy jelentkezz tanácsadásomra!

 

Most egy olyan elemmel foglalkozom csak, ami nem kerül sokba, hiszen az adómentesen adható juttatások közé tartozik. Fontos elem, mégis kevés munkáltató kínálja és kevesen választják a munkavállalók közül. Még kevesebben szánnak rá pénzt saját maguk...

 

 

Mire jó az egészségbiztosítás?

 

 

Miért öngondoskodás az egészségbiztosítás?

 

 

Volt már szerencséd a magyar egészségügyhöz mostanában? Elégedett vagy vele?

 

Tisztelet annak a néhány kivételnek, ami fellelhető, de a helyzet katasztrofális, azt gondolom. Általánosságban azt mondhatom, hogy Neked is jól jönnek az egészségbiztosítás által nyújtott szolgáltatások, ha ennél többre vágysz:

 

  • Magas színvonalú magán egészségügyi ellátás előnyeit élvezheted a járóbeteg ellátásban.
     
  • Időpontra érkezel, amit akár több vizsgálatra is leszerveznek Neked.
     
  • Nem töltöd az idődet a rendelők várójában feleslegesen, betegek között.
     
  • Nincs várólista a fejlett diagnosztikai vizsgálatokhoz.
     
  • Egy esetleges diagnózis után azonnal megkezdődhet a kezelésed, ami az életedet mentheti meg.
     
  • VIP kórházi ellátás, betegszállítás, házivizit, stb.
     
  • Biztosíthatod mindezt szeretteidnek is.

 

 

Nézzük meg mindezt munkáltatói szemszögből!

 

 

Ha a blogomat olvasod, Te valószínűleg nem vagy átlagos magyar vállalkozó. Sajnos a munkáltatók nagy részére az jellemző, hogy nem értik az egyes Cafetéria elemek előnyeit sem a saját nézőpontjukból tekintve, sem a munkavállalóik oldaláról nézve. Ezért nem tudnak kilépni az önkéntes pénztár - készpénz - SZÉP kártya körből.

 

A dolgozóiknak pedig még kisebb az esélye, hogy "el tudják adni", ha ezeken kívül mást is kínálnak.

 

 

Miért érdemes bevonni a juttatások körébe az egészségbiztosítást?

 

 

Neked, mint cégvezetőnek/tulajdonosnak előnyös, ha az egészségbiztosítást választják, ugyanis:

 

  • Kevesebb a kiesett idő, hiszen időpontra mennek orvoshoz, valamint a gyorsan elvégzett diagnosztikai vizsgálatoknak és a magas színvonalú ellátásnak köszönhetően hamarabb térhetnek vissza dolgozni.
     
  • Nem merül fel a munkaerő pótlásának és betanításának költsége újra meg újra.
     
  • Az egészségesebb munkavállaló energikusabb is, ezáltal jobban teljesít.
     
  • Valószínűleg ő maga ezt nem tudná megfizetni, viszont a krízis helyzeten a Te segítségeddel tudott gyorsan túl lenni, így értékes leszel számára.
     
  • Erősíti céged jó hírnevét, vonzza a minőségi munkaerőt.
     
  • Te magad is választhatod, így az egészségedre fordított összeg (amit egyébként is erre a célra fordítanál) költségként 100%-ban elszámolható, ezáltal adózási előtti eredményt csökkent, vagyis adót spórolsz meg vele.
     
  • Adómentesen adható juttatásnak minősül, vagyis nem kell utána semmilyen járulékterhet fizetned.
     
  • Nem csak Cafetéria elemként adhatod, hanem egyedileg is, ösztönző juttatásként.

 

 

Miért öngondoskodás az egészségbiztosítás?

 

 

Neked, mint munkavállalónak előnyös, ha az egészségbiztosítást választod, mert:

 

  • Magas színvonalú magán egészségügyi ellátást biztosít, amit nem biztos, hogy finanszírozni tudnál a fizetésedből.
     
  • Sok esetben akár az egész családod bevonható.
     
  • Nem kell órákat várakoznod 1-1 vizsgálatra a különböző rendelőkben.
     
  • Kritikus betegségre utaló diagnózis esetén azonnal és gyorsan jutsz be a fejlett diagnosztikai vizsgálatokra (CT, MRI, stb.), ami sokszorosan megnöveli a gyógyulásod esélyét.
     
  • Akár külföldi gyógykezelésre is lehetőség van.
     
  • Az adott terület legjobb szakorvosaitól kérhetsz második orvosi szakvéleményt.
     
  • A juttatás teljes összegét erre fordíthatod, nincs szorzó, ami kisebbítené a felhasználható összeget.
     
  • Kevesebb a munkából kieső időd, így nagyobb biztonságot adhatsz vele magadnak és a családodnak.
     
  • Az egészséget adja Neked, ami a legnagyobb érték.

 

 

Mi tegyél, ha mégsem szerepel az egészségbiztosítás a juttatások között?

 

 

Amennyiben fontos számodra a fentiek alapján, keresd meg azt a megoldást, ami még belefér a költségvetésedbe és biztosítsd Magadnak és szeretteidnek ezt a lehetőséget!

 

Mondhatod, hogy pénzkidobás, hiszen, ha nincs baj és nem veszed igénybe, akkor csak fizeted. Valóban, így is értékelheted. De tudod mi lesz, ha valami történik? Na akkor lesz baj és lehet, hogy nagy baj! Fel vagy rá készülve?

 

Mi lesz, ha kapsz egy kegyetlen diagnózist? Van időd a várólistákra? Van tartalékod, amiből megéltek, ha Te hónapokig nem tudsz dolgozni? Remélem, hogy igen és mindenre felkészültél...

 

De sajnos a magyar vállalkozók és a magyar családok többségére nem ez jellemző. Mintha a többséget hidegen hagyná az öngondoskodás fontossága...

 

Pedig életkortól és választott csomagtól függően havi pár ezer Ft-ért biztonságban tudhatod Magad legalább a megfelelő színvonalú, időben történő ellátást illetően a magánegészségügyben!

 

 

Miért öngondoskodás az egészségbiztosítás?

 

 

Megéri? 

 

A gond az, hogy erre csak akkor fogsz 100%-ban igennel felelni, amikor már késő, mert már bekövetkezett a baj...

 

 

Szeretnél többet tudni arról, mi mindenre jó konkréten az egészségbiztosítás és mennyibe is kerül?

 

 

Töltsd ki vállalkozásoddal kapcsolatos kérdőívemet, ha vállalkozó vagy cégvezető vagy és beszélgessünk, hogyan tudod optimalizálni a költségeidet. Tanácsadásom során gyorsabban átláthatod, mely juttatási elemek mit adnak Neked és munkavállalóidnak.

 

Elmondom, melyik mire jó és mibe kerül Neked, és miért éri meg alkalmaznod őket. Elérsz e-mailben vagy telefonon is a 06-30-565-5402 számon. Hívj fel!

 

Ha csak fontosnak tartod magán emberként ezt a biztonságot, és szívesen óvnád vele szeretteidet is, töltsd ki kérdőívem és kérj tanácsadást

 

Szeretném tudni, hogyan optimalizálhatom a költségeimet

 

Minden kérdésedre választ adok, hogy a megfelelő információk alapján tudj dönteni. Egy profi pénzügyi tanácsadó képes összehangolni a vállalkozói és magán céljaidat a pénzügyi tervezés és tanácsadás során. Addig is iratkozz fel hírlevelemre további hasznos információkért!

 

Kövesd Facebook oldalamat és ha tetszik, értékeld is egy kattintással!

 

 

 

Vállalkozói pénzügyeiddel kapcsolatban pedig új weboldalamon a Vállalkozásodhoz menüpontban találsz részletes információkat vagy kattints a mindig friss hírekért és tippekért:

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerzői jog által védett saját tartalom. Szerző: Czirákiné Kocsis Mónika (2017.04.17. - utoljára frissítve 2019.04.09.))

Vissza

Címkék : Cafetéria 2017, juttatások, egészségbiztosítás, öngondoskodás, tanácsadás, adócsökkentés, munkavállalói elégedettség, költségcsökkentés, költség optimalizálás, munkaerő megtartása, vállalkozói pénzügyek, adómentes juttatás, pénzügyi tervezés, tudatos pénzügyek, pénzügyi tanácsadás, profi pénzügyi tanácsadó, vállakozóknak, várólista mentesség, pénzügyek okosan, pénzügyi tudatosság, Cafetéria 2018, magánegészségügy, állami egészségügy

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek