...

Mi kerül többe: a bizonytalanság vagy a biztonság, a munkaerő megtartása vagy a fluktuáció?

Kategória: Vállalkozóknak | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Problémás munkaerő, problémás munkáltató, és a biztosítások adózása

 

 

Abba ne menjünk bele, hogy ha a NAV rájön, az mibe kerül majd nektek. Ugyanis nem csak Téged, mint munkáltatót büntetnek meg ilyenkor - sok-sok pénz és feketelista. Viszont Te, mint munkavállaló is adócsalást követsz el, hiszen olyan jövedelmed van, ami után nem adózol.

 

Egy aktuális hitelügylet kapcsán jutott eszembe, hogy beszéljünk arról a "jól bevált" gyakorlatról, hogy a munkáltatók nem jelentik be az alkalmazottaikat. Vagy csak minimálbérrel, azt is 2-4 órában. Sőt, a munkavállalók közül sokan inkább csak az egészségszolgáltatási járulékot fizetik maguk után, miközben "dolgoznak".

 

Ma már sok mindenhez kell az igazolt, méghozzá bankszámlára érkező jövedelem, valamint a TB jogviszony. Vállalkozóként pedig kimutatható nyereséget kell produkálnod, ha forráshoz akarsz jutni.

 

Tombol az ingatlanpiac, lakáshitel, babaváró kölcsön, CSOK, NOK, támogatott hitelek, családi autó, vállalkozói hitelprogramok, finanszírozási lehetőségek. Hogyan működhetnének ezek a feketén vagy szürkén szerzett jövedelmekből?

 

Nézzük meg, mi a drága és mi az olcsó munkáltatói és munkavállalói szemmel! Megmutatom azt is, hogy a Cafetéria megnyirbálása után milyen lehetőségeid maradtak a juttatásokra. Ugyanis az év napjainak 60%-ában legalább egy munkavállaló(d) táppénzen van...

 

Megmutatom hol a kiskapu :). Megvizsgáljuk együtt, hogyan jöhetsz ki legjobban az egészségbiztosításokból, akármelyik oldalon is állsz. 

 

Tarts velem :). Következő cikkemről pedig biztosan időben értesülsz, ha kattintasz:

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

 

Meggyőződésed, hogy jobb a "zsebbe pénz", azt hiszed, más nem számít, pedig de...

 

 

Mi kerül többe: a bizonytalanság vagy a biztonság, a munkaerő megtartása vagy a fluktuáció?

Az egészségprogram megoldás lehet sok munkavállalói és munkáltatói problémára...

 

 

Egy 2018-os Eurofound felmérés szerint Magyarország lakosai nem igazán elégedettek az életükkel (az adható 10 pontból 6,5 pontot értünk el). Az elégedettségnek pedig szerves része az anyagiak és a munkánk.

 

Lassan 25 éve vagyok vállalkozó, így pontosan tudom, milyen iszonyatosan magasak a munkáltatói terhek, vagyis milyen sokba kerül egyetlen munkatárs. Főként mikro- és kisvállalkozói szinten, ahol szinte minden forintot át kell gondolni, mire költöd.

 

Csakhogy munkaerőhiány van, s várhatóan marad is még egy darabig. Ráadásul a nagy álmokhoz igazolt jövedelem kell :).

 

Amikor a munkavállalód (vagy Te magad) szembesül(sz) azzal, hogy nem tud élni az állami támogatások adta előnyökkel, mert nem jelentetted be, és nincs meg a szükséges folyamatos TB jogviszonya, akkor már késő...

 

Amikor a munkavállalód (vagy Te magad) szembesül(sz) azzal, hogy alig kimutatható jövedelem érkezik a bankszámlájára, vagy semennyi, emiatt nem hitelképes. Még annyira sem, hogy akár csak a Babavárót felvegye, nemhogy megvásárolja végre álmai otthonát ebben a különlegesen alacsony kamatkörnyezetben, akkor már késő...

 

Amikor Te, mint vállalkozó szembesülsz azzal, hogy nem vagy hitelképes sem vállalkozásként, sem magánszemélyként, és ez finanszírozási forrás híján útját állja a fejlesztéseidnek, akkor már késő...

 

Tehát mindkét oldalon érdemes jól átgondolni, hogy milyen feltételeket kínálsz ill. fogadsz el. A jövőbeli terveidet buktathatod el, ha rosszul döntesz...

 

Nézzük akkor most meg egy kicsit jobban a munkáltatói oldalt, de persze munkavállalóként is hasznos lesz mindez számodra. Ugyanis 2019-től szinte minden korábbi adómentes juttatás, és egyes meghatározott juttatás bérjövedelemként adózik.

 

Ha pedig már nem bírod követni a változásokat, egy hozzáértő és független pénzügyi tanácsadó le tudja venni ezt a terhet a válladról. Biztos vagyok benne, hogy szuper jó könyvelőd van, de ő nem biztosítási és pénzügyi szakember. Pénzügyi termékportfóliód összehangolásához másra van szükséged, kattints :)

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

 

Cafetéri elemek, juttatások és az adókötelezettség 2019-2020

 

 

A juttatások háttere megérne egy esettanulmányt. Gyakran a munkáltató "fafejű", és nem érti a lényeget. Nem érti, mekkora előnyt kovácsolhat egy jó juttatási rendszerből. Gyakran viszont hiába próbálkozik, a munkavállalók nem értik, mi előnyük származhatna abból, ha pénz helyett valami juttatást kapnak...

 

2018-ban még csak elkezdődött a folyamat. 2019-től pedig végleg beépültek az adózási folyamatba a juttatási elemek. Ez azt jelenti, hogy a korábban kedvező változásokat visszafordították, és ma már szinte minden népszerű elem jövedelmként adózik.

 

A leginkább az a jellemző, hogy a mikro-, kis-, és középvállalkozások azok, aki nem igazán adnak béren kívüli juttatást. A nagyvállalatoknál és a multiknál megmaradt a Cafetéria keret, csak átalakult, hiszen elsősorban csak a SZÉP-kártya elérhető.

 

A @Cafetériatrend.hu felmérése szerint, melyben 327 munkáltató adott választ a kérdésekre, a cégek 82%-a 2020-ban sem csökkenti a béren felüli juttatás mértékét. Tehát, a "nagyoknál", ahol eddig is volt, ott marad ezután is.

 

De mi a helyzet a KKV szektorral? Mit lépnek a "kicsik"?

 

Egyértelmű kormányzati cél, hogy ne kerüljék ki a munkáltatók az adófizetést a Cafetéria elemekkel, hanem inkább béremelést adjanak.

 

Csakhogy a kutatások azt bizonyítják, hogy a béremelés, a jutalom csak ideig-óráig bír megtartó erővel. Lojalitást pedig biztosan nem alakít ki a munkavállalóban. Márpedig, ha azt akarod, hogy ne kelljen folyton új munkát keresned, ha azt akarod, hogy ne kelljen folyamatosan pótolnod a legjobb embereidet, akkor valami mást kell adnod.

 

Persze jó poén lehet a közelgő foci EB mérkőzéseire a belépőjegy, hiszen az adómentes juttatásnak minősül. De vajon minden munkatársad ennek örülne a leginkább?

 

 

Mi kerül többe: a bizonytalanság vagy a biztonság, a munkaerő megtartása vagy a fluktuáció?

Bizonyos esetekben a csoportos biztosítások egyes meghatározott juttatásként adhatók

 

 

Béren kívüli juttatás: a SZÉP-kártya adózása 2020

 

 

Nagyjából marad úgy a Cafetéria és juttatási elemek adózása, ahogy 2019-ben megváltozott. Vagyis egyedül a SZÉP-kártya rekreációs kerete tartozik majd a kedvezményes adózású (32,5%) Béren kívüli juttatások közé.

 

A nettó éves keret maximuma a versenyszférában 450.000 Ft, míg a költségvetési szerveknél 200.000 Ft. Ha ezen felül is utal a munkáltató a SZÉP-kártyára, akkor az már magasabb adókulccsal fizetendő közteherrel jár (38,35%).

 

A teljes SZÉP-Kártya keret három alszámlán oszlik el, melyek a következők: szálláshely-alszámla (max. 225.000 Ft), vendéglátás-alszámla (max.150.000 Ft), és szabadidő-alszámla (max. 75.000 Ft).

 

Viszont a SZÉP-kártya tulajdonosnak le kell szerződnie azzal a pénzintézettel, aki a kártyát kibocsátotta (OTP, MKB és K&H). Keresni fognak a banktól emiatt...

 

 

Egyes meghatározott juttatások 2020

 

 

Az "Egyes meghatározott juttatások" adózása még mindig kedvezőbb, mint azoké, amelyek jövedelemként adóznak. Az a néhány elem, amely az egyes meghatározott jutattások közé tartozik, 38,35%-kal adózik (a jutattás 1,18-szorosa megszorozva 32,5%-kal, vagyis SZJA 15% + SZOCHO 17,5%kal), 

 

Ide sorolható elemek (Szja tv. 70.§):

 

  • Az ajándékutalvány (csekély értékű ajándék), a minimálbér 10%-áig évente egyszer. Felette jövedelemként adózik (78,95%). Így 2019-ben max. 14.900 Ft, 2020-ban pedig várhatóan 16.100 Ft lesz az adómentesség határa.
     
  • Az értékhatárt meghaladóan a SZÉP kártya alszámlájára adott juttatás, valamint a rekreációs keretösszeget meghaladó juttatás.
     
  • A hivatali, üzleti utazáshoz kapcsolódó étkezés vagy más szolgáltatás.
     
  • A kifizető tevékenységének ellátása érdekében biztosított helyi és távolsági távbeszélő-szolgáltatás, mobiltelefon-szolgáltatás, továbbá a cégtelefon magáncélú használata.
     
  • Az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárakról szóló törvény előírásai szerint célzott szolgáltatásra – kivéve a kiegészítő önsegélyező szolgáltatásra – befizetett összeg.
     
  • A reprezentáció és üzleti ajándék címén adott termék és szolgáltatás.
     
  • Az olyan ingyenes vagy kedvezményes termék, szolgáltatás révén juttatott adóköteles bevétel, amelynek igénybevételére egyidejűleg több magánszemély jogosult, és a kifizető – jóhiszemű eljárása ellenére – nem képes megállapítani az egyes magánszemélyek által megszerzett jövedelmet.

 

 

Adómentes juttatás 2020

 

 

Alig maradt ebbe a körbe sorolható jutattási elem. Ezek:

 

  • Sportrendezvényre szóló belépő - évente a minimálbér értékéig adómentes
     
  • Kulturális belépő - évente a minimálbér értékéig adómentes
     
  • Óvoda, bölcsőde - a költségek mértékéig adómentes

 

A kockázati életbiztosítások (élet-, baleset-, és egészségbiztosítások) díja abban az esetben nem számít jövedelemnek (vagyis adómentes), ha a munkavállaló megtéríti a díjat a munkáltatónak. Abban az esetben is adómentes, ha a szerződő egyben a kedvezményezett is.

 

Jól jönnének folyamatosan az aktuális és értékes információk? Kattints:

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

 

Munkaerő megtartása vs fluktuáció - avagy menj vagy maradj?

 

 

Fluktuáció költségei

 

 

A teljesség igénye nélkül szedjük össze együtt, milyen költségeid merülnek fel munkáltatóként egy távozó munkatárs és az új munkatárs felvétele kapcsán: Szerinted kihagytam valamit?

 

  • Távozás miatti költségek: jogi és adminisztratív költségek, kilépőt helyettesítő munkatárs túlóra díja és annak közterhei, papírmunka miatti idő "költsége".
     
  • Új munkaerő keresésének és kiválasztásának költségei: hirdetés és toborzás költségei, az interjúztató (pl. Te) idejének és munkájának ára (szokásos munkafolyamatok félretétele miatt).
     
  • Adminisztratív költségek: anyagköltség, kilépés lebonyolítása miatti munkaórák költsége (amit pénztermelő tevékenységre is fordíthatnátok), munkaruha - eszközök - jogosultságok kiadása.
     
  • Képzés és betanítás költségei: tréner vagy betanító munkatárs díja és ideje, anyagok és eszközök.
     
  • Hibás kiválasztás költségei: munkabér és közterhei, fluktuációs költségek újra (toborzás, kiválasztás és beillesztés) - 3 hónap alatt a kifizetett bruttó havi jövedelem 6-8-szorosa is lehet a veszteség... 
     
  • Járulékos költségek: hibás munkadarabok vagy elrontott / megismételt folyamatok, elmaradt haszon (alacsonyabb termelés, kieső megrendelők) 

 

A fluktuáció nem pénzügyi hatásai:

 

  • A jól kiválasztott új munkatárs teljesítménye kb. 6 hónap alatt éri el a 100%-os hatékonyságot.
     
  • Távozó munkatársad a Nálad megszerzett tudását a konkurenciádnál kamatoztathatja, esetleg a magával vett információkkal nekik ad versenyelőnyt.
     
  • Munkaszervezési és működési problémák merülhetnek fel (átszervezés, kommunikációs zavarok, belső konfliktusok).
     
  • Munkahelyi légkör romlása, csökkenő teljesítmény.

 

A tapasztalatok alapján a fizikai munkaerő 50-60%-a számít stabil magnak, de 20-30%-ra tehető azok aránya, akik akár pár ezer forintos különbségért is hajlandók munkahelyet váltani.

 

Az adminisztratív munkaörben dolgozók és a vezetők sem sokkal lojálisabbak. Azonban náluk mások a motiváló tényezők. Ilyenek például a rugalmas munkavégzés, a home office lehetősége, az anyagi és nem anyagi juttatások köre, valamint a kihívást jelentő feladatok.

 

Meggyőződésem, hogy az életminőséget kedvezően befolyásoló szolgáltatások és kedvezmények komoly ösztönzőnek bizonyulhatnak a teljes munkavállalói körben.

 

Nézzünk egy kicsit konkrétabb példát: Ha a Kis Kft. munkavállalóinak száma 10 fő és van két tulajdonos, valószínűleg szinte mindenki pótolhatatlan a maga pozíciójában.

 

Az adminisztratív munkát (megrendelések, kiszállítás, beszerzés, munkaerő, stb.), a pénzügyekkel járó feladatokat 2 fő végzi, megosztva ezeket egymás között. 6 fő végzi el a gyártási folyamat 1-1 fázisát, míg 2 főnek a megrendelések kiszállítása a feladata.

 

Milyen anyagi vonzata van annak, ha hosszabb időre kiesik egy otthoni baleset és műtét miatt a gyártási folyamatból egy ember? Mennyibe kerül Neked, ha nem tudsz dolgozni egy ideig?

 

A munkáltató oldalról nézve - a kieső ember költsége és nehézségek:

 

  • A kieső ember miatt lelassul a gyártási folyamat.
     
  • Ha a kieső embert ideiglenesen pótolod, a táppénz miatti költségek megnövekednek további munkabér költségekkel, vagy Te állsz be helyette (ez sincs ingyen).
     
  • A kieső ember pótlásának többlet költségeit (hirdetés, munkabér és terhei, más valaki betanítása) egy alacsonyabb termelés eredményéből kell kigazdálkodnod.
     
  • A lelassult gyártási folyamat következményeként problémák lehetnek a megrendelések teljesítésével, aminek további anyagi vonzata lehet a kötbér, vagy az, hogy a megrendelők más beszállítót keresnek.
     
  • Az állandó költségeidet egy alacsonyabb termelés mellett is fizetned kell, költségeid pedig akár arra az egy emberre megduplázódhatnak (betegszabadság, táppénz hozzájárulás, munkaerő pótlása)...

 

Munkavállalóként - mi az ára, ha nem tudsz dolgozni?

 

  • Egy balesettel és műtéttel szinte biztosan hosszabb ideig maradsz otthon, mint a 70%-os táppénzzel járó betegszabadság 15 napja. A táppénzed maximum 50 / 60% lesz, TB jogviszonytól és attól függően, hogy kórházban vagy otthon gyógyulsz.
     
  • Állandó kiadásaidat továbbra is fizetned kell: rezsi költségek, hiteltörlesztők, gyermekedhez kapcsolódó kiadások (iskola, edzés, külön órák, étkezés).
     
  • Ha nem elég a fizetésed fele az állandó kiadásaidra, annak súlyos következményei lehetnek: lelki sérülés a gyermekedben, veszálybe kerül a lakhatásod, kikapcsolhatják az áramot / gázt, vagy adósságot halmozol fel a későbbiekre...

 

 

A KSH adatai szerint az egy jogosultra jutó táppénzes napok száma 6,6 nap volt 2018-ban. Vagyis a 15 nap betegszabadságon felül még  6,6 nap egy évben. Tehát, ha a 10 fő munkavállalóra számoljuk ki, akkor ez 216 nap az évben (60%), amikor valaki hiányzik a folyamatból!

 

Az egy alkalomra jutó táppénzes napok száma pedig átlagosan 22 nap volt 2018-ban.

 

Add hozzá a 15 nap betegszabadságot, amit Te fizetsz munkáltatóként (távolléti díj 70%-a) úgy, hogy közben kiesett a munkaerő a termelési vagy adminisztratív folyamatból. Add hozzá, hogy emellett a 22 napra, bár nem dolgozik, táppénz hozzájárulást kell fizetned utána...

 

Az is KSH adat, hogy a táppénzben részesülők 10-13%-a egyéni vagy társasvállalkozó. Pedig, ha egy vállalkozó táppénzre megy annak komoly esemény lehet az oka...

 

Van még egy nagy probléma - a betegen dolgozás (presenteeism)...

 

Az Eurofound munkakörülmény felmérése során a munkavállalók majdnem fele nyilatkozta, hogy legalább 1 napot betegen dolgozott a megelőző 12 hónapban (nők 45%-a, férfiak 41%-a). Elsősorban a 35 év alattiakra jellemző egyébként.

 

Miért fontos ez? Ahogy egy 2019. februári parlamenti feljegyzés megfogalmazza: 

 

"A betegen történő dolgozás hosszabb távú távollétekhez, krónikus megbetegedésekhez és mentális problémákhoz vezethet, amelyek száma az elmúlt évtizedben jelentősen megnőtt.

 

Ezek a megbetegedések viszont előbb vagy utóbb további hatást gyakorolnak az országok rokkantsági, fogyatékos és munkanélküli ellátó rendszereire."

 

 

Hol a kiskapu? Hogyan éri meg mégis az egészségbiztosítás, és hogy kerül ide még mindig a költségoptimalizálás?

 

 

Mi kerül többe: a bizonytalanság vagy a biztonság, a munkaerő megtartása vagy a fluktuáció?

Költségoptimalizálás - Kiskapu a csoportos biztosítások adózásában 2019-2020

 

 

Minden más fel nem sorolt juttatási elem jövedelemként adózik. Ez azt jelenti, hogy munkáltatóként 17,5% SZOCHO + és 1,5% szakképzési hozzájárulás, munkáltatóként pedig 15% SZJA + 18,5% egyéni járulék fizetése terheli. 

 

Tehát nettó 10.000 Ft értékű jutattás teljes költsége 78,95%, ami bruttó 15.037 Ft jövedelem a munkaválló számára és további 2.857 Ft költségvetési befizetés a munkáltatónak. Ez összesen 17.895 Ft.

 

Utoljára 2018-ban tudtál úgy kockázati életbiztosítást, balesetbiztosítást vagy egészségbiztosítást kötni, hogy az még adómentes juttatásnak minősüljön. A kiskapu bezárult, idén ez már nem megy.

 

Vagy mégsem?

 

A megoldás ebben van, amire nagyon gyorsan reagáltak a biztosítók:

 

"Egyes meghatározott juttatásnak minősül az olyan ingyenes vagy kedvezményes termék, szolgáltatás révén juttatott adóköteles bevétel, amelynek igénybevételére egyidejűleg több magánszemély jogosult, és a kifizető – jóhiszemű eljárása ellenére – nem képes megállapítani az egyes magánszemélyek által megszerzett jövedelmet."

 

A csoportos biztosításokat (elsősorban egészségbiztosítás) átalakította több biztosító is úgy, hogy megfeleljenek ennek a kitételnek.

 

Ezért Neked, mint vállalkozás, ha ilyet kötsz a munkatársaidra, akkor a jövedelmet terhelő 78,95% helyett csak 32,35% adóterhet kell befizetned az ilyen szerződésed díja után. A teljes díjat elszámolhatod költségként, ami csökkenti a társasági adóalapodat :)

 

 

Persze, ha még nem szüntetted meg a korábbi csoportos egészségbiztosításotokat, akkor előbb érdemes egy kicsit matekolnod. Már, ha szeretnéd ezzel vonzóvá tenni a cégedet...

 

Ugyanis az utóbbi években folyamatosan és drasztikusan emelkedik az egészségbiztosítások díja. Így elképzelhető, hogy a korábbi szerződés megtartása még a majdnem nyolcvan százalékos adóteherrel is olcsóbb lesz, mint az új díjjal kalkulált egyes meghatározott juttatásként adózó szerződés...

 

 

Tehát az első feladatod eldönteni, hogy szükséged van-e erre a juttatásra munkáltatóként vagy munkavállalóként...

 

 

Amennyiben kiszámoltad, hogy mennyibe kerül Neked a betegség, akkor még valamit számolj ki. Itt jön a költség optimalizálás :)

 

Ugyanis az állandó és változó költségek aránya meghatározó lehet a nyereségességedben. Nyilván cél az állandó költségek minél alacsonyabban tartása, hiszen azok nem függnek a termeléstől.

 

Azonban a változó költségek esetén az a jó, ha ezek arányban vannak a termeléssel. Ha ezt az egyensúlyt megborítja a kieső vagy kilépő munkatársak miatt felmerülő rengeteg plusz költség, akkor bizony felborulnak az eredeti terveid.

 

Akár a nyerséged és működőképességed, vagy a jövőbeli terveid is veszélybe kerülhetnek...

 

Érdemes tehát kiszámolnod a következőket is:

 

Munkaadóként mekkora állandó költség fér bele egy évben pluszban annak érdekében, hogy elkerüld a betegségek és a fluktuáció miatti kiugróan magas költségek negatív anyagi és erkölcsi következményeit?

 

Munkavállalóként mennyit ér meg Neked az, hogy anyagi biztonságban leszel akkor is, amikor hirtelen minden bizonytalanná válik körülötted egy váratlan diagnózis vagy egy buta baleset miatt?

 

Ha ez megvan, akkor kérj ajánlatot egy független pénzügyi-biztosítási tanácsadótól (munkavállalóként pedig vedd fontolóra a munkáltatód ajánlatát) a vállalkozásod számára leginkább előnyös konstrukció megtalálására.

 

Természetesen ebben tudunk Neked segíteni mi is. Mostmár nem csak Budapesten és Pest megyében, hanem Szegeden és környékén is személyes találkozónk alkalmával. Matekoljunk együtt a vállalkozásod költséghatékonysága érdekében:

 

Tanácsadót választok

 

 

Milyen szolgáltatásokat adhatsz a csoportos biztosításokon keresztül? Milyen váratlan kiadásokra nyújtanak megoldást a csoportos élet-, baleset-, és egészségbiztosítások? 

 

 

A csoportos életbiztosításokkal elérhető szolgáltatások

 

 

A lehetőségek tárháza igen széleskörű, az alapszolgáltatásoktól és eseményektől egészen az extrákig. Lehetetlen mind felsorolni, ezért csak a legjellemzőbbek:

 

  • 24 órás orvosi segélyvonal, ha azonnali válaszra van szükséged
  • Második nemzetközi orvosi szakvélemény, ha bizonytalan vagy
  • Járóbeteg szakellátás
  • Diagnosztikai és laborvizsgálatok
  • Nagy értékű diagnosztikai vizsgálatok (CT, MRI, PET-CT, Carido-CT)
  • Preventív szűrővizsgálatok
  • Szolgáltatói díjkedvezmények
  • Ambuláns műtétek
  • Egynapos sebészet
  • Gyógytorna
  • Betegszállítás
  • Házivizit
  • Kórházi fekvőbeteg ellátás
  • Külföldi gyógykezelés megszervezés és / vagy finanszírozása
  • Baleseti kiegészítők (rokkantság, égés, csonttörés, halál, műtét, kórház)
  • Kockázati és betegségi kiegészítők (haláleset, kritikus betegségek, kórház, műtét)

 

Van, ahol már 5 főtől is köthetsz csoportos biztosítást. A díjak havi 1000-2000 Ft / hó / fő összegtől kezdődnek. De nagyjából az az igaz, hogy semmi sem fix. Ha elég fontos ügyfél vagy és elég jó a tanácsadód, akkor egyedi kedvezményekkel kiemelkedően jó ár-érték arányú szerződéseket köthetsz...

 

A létszámváltozás, bizonyos tolerancia határok között, nem befolyásolja a díjat az év során. Ezekbe a szerződésekbe akár a munkavállalók családtagjai is bevonhatók (akár pici gyermek is).

 

Kármentességi bónusszal pedig (bizonyos határ alatt marad a kárhányad) - akár 5-30% is lehet - tovább javítható az ár-érték arány, hisz csökkenti a tényleges költségeidet a tervezetthez képest.

 

A jövedelemként adózó juttatásokhoz képest nettó 100ezer forintonként az egyes meghatározott juttatásnak éves szinten 40.000 Ft-tal kisebb a költsége munkavállalónként...

 

Hogyan erősítik a csoportos életbiztosítások a munkavállalói elégedettséget és a lojalitást (munkavállalói elkötelezettséget)?

 

 

  • Csökken a betegségek miatti kieső idő, ami a cégnek költséget spórol meg, a munkavállalónak kisebb a csökkent jövedelem mellett eltöltött napok terhe, a munkatársaknak pedig rövidül az idő, míg a hiányzó munkatárs helyett dolgoznak.
     
  • Ha nem kell betegen dolgozni az anyagiak miatt, hiszen gyors és szakszerű orvosi ellátást kapnak, az növeli a fontosság és a jól-lét érzését.
     
  • Előre tervezhetővé válnak a költségek, és a váratlan kiadások is fedezhetők - munkáltatóként és munkavállalóként is.
     
  • A magán egészségbiztosítás (mely egyben növeli az egészség-tudatosságot is) és az anyagi biztonság megteremtése váratlan helyzetekre azt jelzi: "fontos vagyok, számítok a cégnek" = "velünk biztonságban vagy".
     
  • Védelmet adhat a munkavállalók szeretteinek is a családtagok bevonásával. Az ezáltal nyújtott biztonság és valami negatív esemény bekövetkezte és megoldása utáni hála érzése pénzben nem kifejezhető.

 

Azon aggódsz, hogy mi lesz, ha egy betegség miatt kiesel / kiesik egy munkavállalód a munkából? Álmatlan éjszakákat okoz, hogy elcsábíthatják a legjobb munkatársaidat? Nem érzed jól magad a napi taposómalomban, mert nem ad semmi jó érzést vagy értéket, és már alig vársz egy jobb ajánlatot?

 

Ugye van pénzügyi tanácsadód? Beszélgess vele erről :)). Ha nem független, de szeretnéd, hogy teljeskörű segítőd legyen, küldd el neki kérdőívünket, hogy csatlakozni tudjon hozzánk:

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

Nincs olyan, aki értő füllel hallgatna és valóban hasznos ötleteket adna? Ülj le egy kötetlen beszélgetésre független pénzügyi tanácsadóink egyikével, hogy megkereshessük a Számodra legelőnyösebb megoldást. Kattints és válassz magadnak tanácsadót :)

 

Ha pedig jól jönne mindez Neked, mint munkavállaló, mutass be a főnöködnek, és segítünk Neked ebben :) Kattints:

 

Tanácsadót választok

 

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2019.11.10.))

Vissza

Címkék : Cafetéria 2019, Cafetéria 2020, juttatások, adómentes juttatás, egyes meghatározott juttatások, vállalkozói pénzügyek, munkaerő megtartása, jövedelem terhelhetősége, lakáshitel, vállalkozói hitelek, egészségbiztosítás, csoportos biztosítások, költség optimalizálás, csoportos életbiztosítás, csoportos balesetbiztosítás, csoportos egészségbiztosítás, balesetbiztosítás, baleset, betegségbiztosítás, munkavállalói elégedettség, adócsökkentés, életbiztosítás, pénzügyi tervezés, pénzügyi tanácsadás, pénzügyek okosan

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek