...

Mennyi esélyed van a hosszú és egészséges életre?

Kategória: Tudatosság | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Mi lesz Veled, ha beteg leszel?

 

Beteg leszel, milyen ellátást kapsz? Egyáltalán mennyi esélyed van arra, hogy megelőzd a betegséget vagy tudatosan felkészülj arra, ha bekövetkezik? Mi van, ha Te mindent megtettél, de baleset ér és ezért kell igénybe venned az egészségügy "szolgáltatásait"?

 

Feltetted már magadnak ezeket a kérdéseket?

 

Ha nem, akkor valószínűleg egészséges vagy, mint a makk, és azon kivételezettek közé tartozol, akit orvos sosem látott. Irigyellek!

 

Sajnos, a többség már kapcsolatba került a magyar állami egészségüggyel. Nem is kell nagyon kutakodnod a neten, hogy lásd a lesújtó összképet.

 

Minden tiszteletem azon lelkiismeretes orvosoké, nővéreké és minden egészségügyi dolgozóé, akik itthon maradtak és legjobb tudásuk szerint igyekeznek segíteni Neked, ha oda kerülsz, de sok olyan dolog van, ami nem rajtuk múlik.

 

Amikor öngondoskodásról beszélünk, akkor nem csak a nyugdíj a fontos, hanem az is, hogy felkészülj az előre tudható és a váratlan helyzetekre is...

 

 

Mennyi esélyed van a hosszú és egészséges életre?

Minden irányból ott vannak a veszélyforrások, felkészültél?

 

 

Tudod, hogy az államnak már nem kötelessége az egészségügyi ellátásod? 

 

 

Emlékszel a nyugdíj cikkemre? Nagy felháborodást váltott ki, pedig nincs ez másképp az egészségüggyel sem. Kikerült az állam ezt érintő kötelezettsége az Alaptörvényből. Ad, ha tud, és amennyit tud...

 

Most voltam nemrég kardiológiai kontrollon, és döbbenten hallgattam, ahogy az főorvosom dühöngött, hogy be kell zárni egy emeletet a szívkórházban.

 

Ez 50 ágy kiesést jelent. Annyi nővér mondott fel és ment magán intézményekbe dolgozni, hogy nem tudják biztosítani az ellátást. Régóta ott dolgozó, felkészült szakembereket engedtek el ahelyett, hogy 10-15ezer Ft-ot emeltek volna a fizetésükön. 10 nővér béremelése áll szemben a milliárdos bevétel kieséssel. Hihetetlen!

 

Belemélyedtem ismét a KSH adatokba. Az egészségügyi kiadások mindössze a GDP 7,2%-át teszik ki, amivel igen hátul kullogunk az Európai országok sorában. De mielőtt rákezdenél szidni a mostani kormányzatot, mutatok Neked valamit:

 

 

Mennyi esélyed van a hosszú és egészséges életre?

Ezeken a grafikonokon jól láthatod, hogy az egészségügyre fordított kiadások csökkentése nem most kezdődött... 

 

 

 

Nos, akkor gondolkodjunk egy kicsit logikusan! Magyarország korfáján láthattad, hogy egyre növekszik az idősebb korosztály létszáma.

 

Akármennyire egészségtudatos vagy, kicsi a valószínűsége, hogy semmilyen kisebb betegség vagy baleset ne történjen Veled, így kikerülhesd az állami egészségügyi ellátást. Főleg idősebb korban, amikor már jön az itt-fáj-ott-fáj állapot, fizikailag gyengülsz és egy-kicsit-magasabb-ez-az érték miatt csillagokkal teli a laborleleted.

 

A KSH 2015-ös kiadványa szerint a születéskor várható EGÉSZSÉGESEN eltöltött élettartam ma Magyarországon alig éri el a 60 évet.

 

Akik viszont túljutnak a veszélyeztetett 45-59 éves koron, és elérik a 65. életévüket, azok még átlagosan 6,4 évre számíthatnak egészségesen nemtől függetlenül. Az viszont elgondolkodtató, hogy a 65 éves nők hátralevő hosszabb életükből 7,5 évet mérsékelt, 4,3 évet súlyos korlátozottságban élnek le...

 

Vagyis, ha növekszik az átlagéletkor, növekszik az egészségügyi ellátásra szorulók száma, ezzel szemben csökken az egészségügyre fordított kiadás GDP arányos összege, akkor szerinted mi várható? Jobb lesz és színvonalasabb?

 

Ismét visszautalok a nyugdíjhoz: ha ezeket a számokat nézed, még mindig azt gondolod, hogy nem kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy a ellátó intézménybe kerülve a gyerekeiden "verik majd le" a hiányzó összeget, amire nem elég a nyugdíjad? Érvénybe lépett ugyanis a kötelező szülőtartás!

 

De térjünk vissza az egészségügyhöz! Negatív tapasztalatoktól és eseményektől hangos a média. Persze időnként pozitív példák is vannak (én is tudok több ilyet mesélni), de sajnos ritkán.

 

Most még fiatal vagy és egészséges, eszedbe sem jut, hogy egyszer kórházba kerülhetsz vagy kaphatsz egy diagnózist, ami felborítja az életed. Az meg ki a fenét érdekel, hogy 20 év múlva vagy 60-65 éves korodban mi lesz? Így van?

 

 

Akkor most képzeld el a következőket (a példák saját családom életéből származnak):

 

 

 1. Baleset ért és darabokban a lábad. Megműtöttek és nem tudsz felkelni. Senki nem törődik azzal, hogy 4 napja nem fürödtél, büdös vagy. Kéne valaki, aki segít. De nem mered otthagyni a cuccod, mert legutóbb, mikor elaludtál napközben, ellopták a mobilodat. A szomszéd épületben levő zárt osztály betegei szabadon kószálnak mindenfelé...
   
 2. Félévente kell a szíved miatt kontroll vizsgálatra járnod. Odamész, bejelentkezel reggel 8-kor és délután 3-kor még ott ülsz. Csak az nyugtat meg, hogy már csak ketten vannak előtted.
   
 3. Nem érzed jól magad, szédülsz és hányingered van, forog minden. Elmész a háziorvosi rendelőbe, de leülni sem tudsz, annyian vannak. Mindenki köhög, prüszköl. Nem tudod, mi bajod, csak azt tudod, hogy mire innen kikerülsz, lesz még más betegséged is. És persze ott ülsz órákig, mert hiába kérted az asszisztensnőt, hogy vizsgáljanak meg, mert valami nagyon nincs rendben...
   
 4. Baleset ért, beütötted a fejed. Vérhigítót szedsz és mire a mentők bevisznek a kórházba, már félrebeszélsz. Kiderült, nagy a baj. Bevérzés keletkezett az agyadban, ami a vérhigító miatt folyamatosan szivárog és egyelőre műteni sem tudnak. Koponyaműtét lesz.

  Mire a műtőbe kerülsz, az orvos eldöntötte, hogy esélyed sincs 67 évesen a túlélésre. Úgy vág bele az agyadba, ahogy a lágytojás "kalapját" levágod. Ha valaha is magadhoz térnél a kómából, semmit nem érne az életed, ugyanis a beszéd és mozgásközpontot nyirbálta meg. Döntött és esélyt sem adott...

   
 5. Körhinta lett a szobából, úgy szédülsz és hánysz is. Ha elindulsz valahova, nem vagy biztos abban, hogy képes leszel hazajutni. CT-re küldenek, ahova 3 hónappal későbbre kapsz időpontot. Addig mi lesz, hogyan élsz és dolgozol?
   
 6. Vasárnap reggel van, életed párja felkel és összeesik. Minden tünet agyvérzésre utal. Tudod, hogy gyorsan kell cselekednek. Logikusan felhívod a stroke ambulanciát, de közlik Veled, hogy nincs benn orvos, nem tudnak segíteni még információval sem, telefonálj hétfőn reggel (!).

  Felhívod a mentőket, de nem tudják megmondani, mikor érnek oda, különben is, nem is biztos, hogy stroke. Te pedig ott állsz tehetetlenül egyedül...

 

 

 

Mennyi esélyed van a hosszú és egészséges életre?

 
 

 

 

Mit nyújthat Neked az egészségbiztosítás? - 7 érv

 

 

 • Várólistamentes fejlett diagnosztikai vizsgálatot - szinte azonnal megtudod, mi okozza a tüneteidet.
   
 • Előre leegyeztetett időpontokban akár több orvoshoz, több vizsgálat megszervezése - elkerülöd az újabb fertőzés veszélyét más betegek közti ücsörgés miatt és nem kell több nap szabadságot sem kivenned, hasznosabb dolgokkal töltheted az idődet értelmetlen várakozás helyett.
   
 • Ütemezett szűrővizsgálatok - színvonalas laborokban és eszközökkel végzett rendszeres szűrésekkel már a kezdeti stádiumban kiszűrhetők a betegségek, prevencióval többszörösére nőnek a túlélési esélyeid, rövidül a gyógyulási idő, kevesebb drasztikus kezelés válik szükségessé. .
   
 • VIP kórházi ellátás - kényelmes, kellemes, az odafigyelés és a magas színvonalú szakellátás pedig megkönnyíti az ott tartózkodásodat és rövidíti a gyógyulási idődet
   
 • Orvosi call center szolgáltatás - válaszolnak azonnal a kérdéseidre és abban is segítenek, hogy hova fordulj a problémáddal. Jártál már úgy, hogy hirtelen nem tudtad kihez fordulj? Én igen! Ők segítenek.
   
 • Betegszállítás - nem kell órákig várakoznod, míg kiérkezik a mentő, amivel időt spórolsz és kényelmes.
   
 • Vállalkozóként adómentes juttatásként 100%-ban elszámolhatod költségként, ami csökkenti az adózás előtti eredményedet, vagyis adócsökkentés is.  ezzel egyidejűleg optimalizálhatod is a költségeidet, hiszen a kieső munkaerőnek komoly költségvonzata van.

  Valószínűleg Neked sem mindegy, hogy mennyi az annyi! Erről részletesebben itt olvashatsz.

 

 

Mibe kerül ez Neked? Mennyibe fáj az "ingyenes" állami egészségügy?

 

 

Kiszámoltad már mennyibe kerül Neked az "ingyenes" orvosi ellátás?

 

Odacsúsztatsz némi pénzt a mentősnek, hogy ne várj órákig, mire hazavisz. Adsz a nővérkének is, mert így talán több időt szán Rád a 30 betegből, akire figyelnie kell. Természetesen adsz a sebésznek, a kezelő orvosodnak, a műtős fiúnak, a házi orvosodnak, a házi gyerekorvosodnak. Nőgyógyászhoz, fogorvoshoz, szemészhez pedig magánrendelésre jársz.

 

Akkor számoljuk ki, mibe kerül mindez a magán egészségügyben egy egészségbiztosítás keretében - két példámban a férj 40 éves, feleség 35 éves, 3 kisgyermekük van:

 

 1. Amennyiben SZTK-t és a várólistákat szeretnéd inkább kihagyni, akkor ezt megteheted ennek a családnak az esetében havi 10.000 Ft-ból. 
   
 2. Külföldi gyógykezelés megszervezése és finanszírozása. Nem csak a beteg részére, hanem plusz 1 fő kísérő kinn tartózkodásával. Második orvosi szakvélemény lehetőségével. Ez a kiegészítő az egész család számára mindössze 14.500 Ft-ba kerül.

  Láttál már a Facebookon olyat, amikor gyűjtést szerveztek valakinek, akinek nem volt más esélye a túlélésre, mint a külföldi kezelés? Te ki tudod fizetni a saját gyermekednek? Te, mint családfenntartó, megengedheted magadnak vagy összeomlik az életetek?
   

 

Sok ez az összeg? Vagy kevés?

 

Attól függ, hogy a Te életedről, a szeretteid életéről van-e szó. Attól függ, hogy tökéletesen meggyógyulhatsz vagy hátralevő életedet korlátozottan éled, esetleg gépektől, eszközöktől vagy mások segítségétől függsz majd. És persze attól, hogy ki tudod-e fizetni ezeket a költségeket akkor, amikor nagy a baj...

 

    KÜLDJ nekem még több infót!         

 

Szakértő pénzügyi tanácsadóként azt vallom, hogy az öngondoskodásod szerves része ez is, amit Rád kell szabnunk, hiszen minden ember, minden család más problémákkal és adottságokkal rendelkezik, amiket figyelembe kell vennem a pénzügyi tervezés során...

 

   Segíts nekem, nézzük meg együtt, mit tehetek!   

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerzői jog által védett saját tartalom. Szerző: Czirákiné Kocsis Mónika)

 

Szeretnéd tudni mi lesz Veled nyugdíjasként? Nem véletlenül utaltam rá írásom elején... 

   ELOLVASOM, mert több információra van szükségem    

Vissza

Címkék : egészségbiztosítás, egészség, magánegészségügy, családvédelem, vállakozóknak, adómentes juttatás, öngondoskodás, vállalkozói pénzügyek, kockázat, pénzügyi tervezés, pénzügyi tanácsadás, várólista mentesség, VIP kórházi ellátás, költség optimalizálás, egészségügyi ellátás

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek