...

Befektetési tanácsadó vagy mi más?

Kategória: Tanácsadóknak | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Normális ez az eloszlás – avagy hogyan legyél jó befektetési tanácsadó?

 

 

Ha nem tudod, hogy kapcsolódik a befektetési tanácsadáshoz a normális eloszlás (az mi a szösz?), akkor ez a mai találós kérdésünk. Igazából ez akkor gond, ha egyébként befektetési tanácsadó vagy...

 

Gondolkodtál már azon, hogy mivel tehetsz a legtöbbet az ügyfeleidért, és persze önmagadért?

 

Ha igen, akkor talán egyetértesz velem a következőkben: amellett, hogy magas szakmai színvonalon, és ügyfélközpontúan segíted ki őket, az szolgálja a legjobban mindkettőtök érdekét, ha folyamatosan képzed magad.

 

Ezért vagyok büszke a Bankárképzőben most megszerzett Minősített Befektetési Tanácsadói nemzetközi végzettségemre. Sosem hasonlítgatom magam másokhoz, mindig a tegnapi önmagamnál akarok ma jobb lenni. Emiatt fontos a tanulás annyira számomra…

 

Persze, amikor az ember elkezdi ezt a szakmát, akkor még többnyire nincs anyagi kerete többszázezres képzések finanszírozására. Ez azonban nem lehet akadálya a tanulásnak.

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

 

Ingyenes képzések logikája

 

 

Befektetési tanácsadó vagy mi más?

 

 

Rengeteg olyan ingyenes képzés és online elérhető tananyag van, ami a szakmában egy „szűz kezdőnek” tökéletes ahhoz, hogy elkezdje megalapozni vele a későbbi, professzionális tudását. Emellett, a ma már evidensnek számító elvet sem szabad elfelejtened: olvasni, olvasni, olvasni.

 

Ezek az ingyenesen, vagy pár ezer forintért elérhető tréningek, képzések, vagy rendezvények megadják Neked azt a pár értékes mondatot/gondolatot, ami segít az első lépések megtételénél.

 

Legnagyobb hátrányuk, hogy túl sok bennük az önreklám, és az, hogy csak a lényeg marad titok :). Ez részben érthető, hiszen az a cél, hogy ott ülj majd a fizetős projekteken is, vagy vedd meg a szolgáltatásukat.

 

Ugyanakkor, egy bizonyos tudásszint felett már inkább időpazarlás és pénzkidobás, mint érték. Minden tiszteletem azoké az előadóké (van ilyen több is), akik ezen a szinten is profi, és értékes anyagot adnak át.

 

A lényeg, hogy mindig érezd, amikor már pénzkidobás az olcsóbb képzés, mert a tudásod meghaladta azt a szintet. Tudd, hol az a pont, ahonnan már "befektetésre" van szükséged ahhoz, hogy képes legyél magasabb szintre lépni szakmailag.

 

 

Vajon mi a drága, ha pénzügyi vagy értékesítési képzésről van szó?

 

 

Igen, a színvonalas tanfolyamoknak a díja már többnyire „fáj”. Hiszen amikor meghaladja a tudásod a tízezres képzések és tréningek szintjét is, akkor a bevételedből még nem biztos, hogy szeretnél több tíz-, vagy százezret rendszeresen kifizetni a fejlődésedre.

 

Csakhogy nem véletlenül írtam feljebb azt, hogy „befektetésre” van szükséged. Ugyanis azok az összegek, amiket a saját fejlődésedre költesz, bizony annak minősülnek. Befektetsz önmagadba, a tudásodba – vagyis a jövődbe.

 

Aki erre sajnálja a pénzt csak azért, hogy inkább gyakran értelmetlen és rövid időn belül elértéktelenedő dolgokra költsön, az mindig középszerű marad. Egyszer csak elrobog mellette a szakma, mint a 6:20-as gyorsvonat…

 

Hova akarok kilyukadni? – kérdezheted mostmár joggal. Elmondom, de leszögezem, hogy a továbbiak csakis a személyes élményeimet és véleményemet tükrözik.

 

Jó ideje besokalltam már az ingyenes, vagy párezer forintos rendezvényektől. Egyszerűen azt éreztem, hogy nekem már nem adnak értéket, viszont elviszik rengeteg időmet. Sok olyan kollégát ismerek, akik már 20 éve a szakmában vannak, de még mindig ezekre járogatnak – pedig ez még önmaguk megnyugtatására is kevés a tanulás kapcsán…

 

Ezért mostmár alapfeltételnek tekintem a választásnál, hogy nem lehet tele önreklámmal az, amiért elég sok pénzt kifizettem. Ugyanis azért tettem, hogy tanuljak.

 

Igaz, az egyre jobb marketingjük miatt egyre nehezebb ilyet találni, de azért van bőven értékes képzés. Csak meg kell tanulnunk megkülönböztetni az önjelölt gurukat a valódi szakemberektől.

 

Ezt könnyítik meg a személyes élmények és vélemények. Mivel sokan követtek, általában nagyon óvatos vagyok abban, mi az, amit bátran ajánlok a figyelmetekbe.

 

Gyakran eredetileg azért is megyek el ezekre, mert amellett, hogy biztos vagyok abban, hogy elhozok egy-egy jó gondolatot, információként szolgál a csapattagjaimnak, érdemes-e áldozniuk rá.

 

Vannak köztük olyan képzések, amik maradandó, pozitív élményt adtak. Ilyen volt a közelmúltból például @Sandro Forte kétnapos értékesítési tréningje. Ha a szakmában érvényesülni szeretnél nyomulás nélkül, ez az egyik, ami mindenképp megéri az árát.

 

Sőt, ha saját magad kezdtél brand építésbe, és már átrágtad magad az összes ingyen elérhető ismeretanyagon, akkor hasznos gyakorlati marketing tudást szerezhetsz a @Kreatív Kontroll képzésein (Marketingszöveg.com).

 

Önfejlesztésre, a számtalan könyv elolvasása mellett, @Farkas János képzéseit javaslom. Ugyanis amellett, hogy fantasztikus mentor és motivációs tréner, aki szivacsként szívja magába a tudást, hogy azután átadhassa Neked, még szakmabeli is.

 

Ha pedig a befektetések terén szeretnél professzionális alapokat szerezni a tudásodhoz, akkor irány a @Bankárképző.

 

Most ez utóbbiról fogok csak részletesebben írni, mert még friss az élmény. Egy hete vizsgáztam sikeresen Minősített Befektetési Tanácsadóként, ami egyben nemzetközi EIP (European Investment Practioner) végzettséget ad az EFPA (European Financial Planning Association) által.

 

Azon felül, hogy szakmai, jól hasznosítható tudást kaptam, különösen szimpatikus volt, hogy hangsúlyozottan az etikus, valódi, ügyféligény alapú befektetési tanácsadás alapjait rakják le a hallgatókban, ami tökéletesen illesztkedik az Etikuspénzügyek.hu etikai elveihez. 

 

Kissé félve vágtam bele, mert elég sokba került ahhoz, hogy csalódás érjen. Viszont ezen a területen kezdtem a legkésőbb dolgozni, ezért nem éreztem annyira megalapozottnak a tudásomat (küzdök némi maximalizmussal), mint a biztosítások és a hitelek terén.

 

Mindenképp fejlődni akartam, és nem valami tőzsde guru gyorstalpaló tanfolyamán...

 

Ugyanis azt gondolom, hogy az igazán hasznos befektetési tanácsadás nem arról szól, hogy megpróbálom lepipálni a legnagyobb nemzetközi tőzsdei szakembereket.

 

Egyrészt, erre kicsi az esély, hiszen jóval régebben foglalkoznak ezzel, mint én. Emellett olyan eszközökhöz, kimutatásokhoz és adatokhoz férnek hozzá, amikhez én nem. Ennek ellenére, még ők sem tudják tutira megjósolni a jövőt – vagyis, hogy merre fognak mozdulni a tőzsdék…

 

Másrészt, mivel nem csak befektetésekkel foglalkozom pénzügyi tanácsadóként, nem tudok egész nap grafikonokat elemezni. Portfólió szemlélettel dolgozom.

 

Azoknak vagyok a legnagyobb segítség, akik olyan szakemberrel akarnak együttműködni a pénzügyi céljaik érdekében, aki átlátja a teljes pénzügyi termék-portfóliójukat. Az az ideális számukra, ha akár a nagyobb horderejű döntéseikben is, akár a mindennapi pénzügyi problémáikban, sőt, vállalkozásuk kapcsán is számíthatnak rám.

 

Ez utóbbi miatt abban akarok a legjobb lenni, hogy a befektetéseidnél csak a megfelelő egyedi kockázatelemzés, és a közösen kialakított stratégia megbeszélése után állítom össze a Te számodra optimális befektetési portfóliót.

 

Ez az, ami egy átlagos és/vagy tudatos befektető számára véleményem szerint a leghasznosabb (aki szintén nem elemez naphosszat grafikonokat).

 

Vajon a saját bankodból a Privátbankároknak, akiket ismersz, hány százaléka rendelkezik, a lehetőleg gazdasági diplomája mellett, legalább ezzel a végzettséggel, vagy tőzsdei szakvizsgával, vagy hasonlóval?

 

Nincsenek róla adataim, de az ügyfeleim által mesélt sztorik alapján nem elegen, vagy csak felülírja a tanult elveket a teljesítménykényszer… - ismét tiszteletem minden kivételes kollégának, akik nem tartoznak közéjük.

 

Amikor befektetésről beszélgettél valakivel, láttál/mutattál hasonló ábrát a részvények kapcsán, mint ami itt a képen van? Ez a ábra azt sugallhatná, hogy a részvény 15 éven túl már kockázatmentes befektetés – csakhogy ez a kijelentés így önmagában hamis. Viszont igazzá tehető…

 

 

Minősített Befeketetési Tanácsadó (MBT) képzés

 

 

Befektetési tanácsadó vagy mi más?

 

 

Hogyan tehető igazzá az állítás, amit feljebb írtam? Ezt megtanulhatod a Bankárképzőben az MBT képzésen.

 

Ahogy azt a tudást is megszerezheted, hogyan tudod kikerülni a tévedést, hogy csakis a múltbéli hozamok alapján állíts össze egy portfóliót.

 

Ugyanis a legtöbb pénzügyi/befektetési tanácsadás során jó esetben elhangzik az a mondat, hogy „ a múltbéli hozamok nem garantálják a jövőbeli eredményeket”, de mindketten tudjuk, hogy ez „csak” MNB előírás. Ettől még a többség ebből indul ki…

 

Emlékszem, alig több, mint 3 éve kapta az egyik ügyfelem a következőket egy jól ismert pénzügyi tanácsadó hírlevelében, amit tovább küldött nekem: „Mit szólnál 12%-os hozamhoz ÉVENTE?”

 

A levél írója bemutatta benne az Allianz Életprogramban 2009-2016 között elérhető hozamot három különböző kockázatú eszközalap összetétellel. Természetesen azokat az eszközalapokat kiválasztva a portfólióba, amik jól hoztak.

 

Mi ezzel a gond?

 

  1. Utólag könnyű okosnak lenni, hogy melyik eszközalapok teljesítettek legjobban – miből kellett (volna) összeállítani a portfóliót az említett 12%-os éves hozamhoz...
     
  2. Ez pont a 2008-as válság utáni időszakot mutatja be (tehát nem egy átlagos 7 év), amikor szinte borítékolható volt az emelkedés a 40-50%-os esés után.

    Ez a múltbeli teljesítmény aztán abszolút nem determinálja az elkövetkezőket – amit egyébként ez az év is jól példáz…
     
  3. Végül felmerül az a kérdés is, hogy egy független tanácsadó miért reklámoz konkrét biztosítói terméket összehasonlítás nélkül, mint tuti befektetést…

 

Vajon TE tudod, hogyan használd fel jól a múltbéli információkat? Egyáltalán milyen információkat keress és használj fel? Hogyan csinálj belőle valódi értéket a pénzügyi tanácsadás során befektetési tanácsadóként?

 

A Bankárképzőben az első órákon kicsit idegennek éreztem magam a privátbankárok, és a saját befektetésüket kezelni akaró magán emberek között. Megint azt éreztem, hogy kilógok a sorból.

 

Viszont rá kellett ébrednem, hogy bizony le kell poroljam alaposabban a makrogazdasággal kapcsolatos tudásomat, és ideje az eddigieknél jobban felfrissítenem (rég volt már, amikor a gazdasági főiskolán és a mérlegképes könyvelőin tanultam erről) ahhoz, hogy még jobban értsem azokat a tényezőket, és makrogazdasági adatokat, amik befolyásolják a tőzsdei mozgásokat is.

 

Azután olyan terep jött, amiről azt gondoltam, na ebben nagyon otthon vagyok – vagyis az adózás. Ismét meglepetés ért. Az előadó profi volt, ráadásul ezt az abszolút száraz témát, mint a befektetések adózás érdekesen, és tényleges gyakorlati szempontból közelítette meg.

 

Egy csomót tanultam tőle, ezért mindenképp megemlítem a nevét: @Honyek Péter  (PWC). Hasznos ötletekkel lettem gazdagabb…

 

A következő két téma előadása viszont nekem unalmas volt. Bár mindkét előadó a pénzügyi szakma elismert szakembere, nekem vonatottnak és egysíkúnak tűnt az anyag. Nem kötött le az egyébként jól ismert biztosítási és nyugdíj témakör, mert nem adott új információt, és azt sem túl figyelem fenntartó előadásmódban tette.

 

Már kezdtem azt érezni, hogy mégsem érte meg…

 

Ekkor jöttek @Pollák Zoltán előadásai, és elsöprő győzelmet arattak :). Tulajdonképpen ezért fizettem be, ezt vártam el a Bankárképző MBT képzésétől. Csak kapkodtam a fejem a sok új és értékes információ hallatán, és nem győztem tanulni.

 

Igaz, hogy igen erőteljesen elő kellett ásnom a mélyről a matek tudásomat is. Most vagyok hálás igazán Solti Lajos Tanár Úrnak a Fazekasból. Egész sok megmaradt a 35 éve tanultakból :) – valószínűségszámítás, szórás, normális eloszlás, regresszió számítás, átlagok, és más csodák :)…

 

 

A lényeg: befektetni önmagadba, szinte az egyetlen biztosan megtérülő befektetés

 

 

Befektetési tanácsadó vagy mi más?

 

 

Most talán az az érzésed van, hogy ez tuti egy PR cikk. Nem, sosem vállalok ilyesmit. Azért éreztem fontosnak megírni, mert amikor büszkén kitettem a sikeres vizsgáról a papíromat a FB-on és a LinkedIn-en, többen kérdeztétek privát üzenetben, hogy megérte-e, mit tanultam újat, és mit csinálok másképp ezzel a tudással felvértezve a továbbiakban.

 

Nos, eddig is legjobb tudásom szerint, és lelkiismeretesen állítottam össze a befektetési tanácsadásaim során ügyfeleim portfólióját, amit igazolnak az elmúlt 3 év alatt elért eredményeim. Most azonban ezt még nagyobb tudatossággal is teszem majd. Vagyis megérte, mert alkalmazható új ismereteket szereztem.

 

Természetesen nem állítom, hogy most aztán már mindent (is) tudok – „ide nekem az oroszlánt is”. Akkor fogok közelíteni a teljességgel megalapozott tudás felé, amikor a gyakorlatban is már „csípőből” alkalmazni tudom majd, amit megtanultam.

 

Persze, ez is csak gyakorlás kérdése, ahogy minden más, amit tanulunk. Hiszen hiába jársz mindenféle előadásokra, ha nem gyakorlod be az ott tanultakat. Ahogy a hatványozás ismerete sem segít rajtad, ha nem tudod, hogyan kell felhasználni például a kamatos kamat számításánál a befektetéseidhez...

 

A lényeg, hogy megéri önmagunkba befektetni, hiszen idővel ledolgozza az árát a megszerzett tudás, sőt, hozamot termel. Mint egy jó befektetési portfólió.

 

Ha ügyfélként olvasod most ezt a cikket, Számodra az a legfőbb tanulsága, hogy gondold át azt, a Te személyes pénzügyi tanácsadód is így áll-e hozzá, így cselekszik-e. Amennyiben kételyeid vannak ezt illetően, inkább keress mást. Ha viszont ilyen, akkor maradj lojális hozzá, mert megérdemli…

 

Te pedig pénzügyi tanácsadóként, kedves kollégám, nem engedheted meg magadnak, hogy magas szintű szakmai tudás nélkül állj az ügyfeleid elé. Nyilván arról a szintről kezdve, ahol épp vagy, de kezdj el egyre jobbá válni, ha eddig nem tetted (gratulálok, ha igen).

 

Ebben segítem én is a munkatársaimat. Mindabból, amit én már tudok, igyekszem minél többet átadni nekik, és eljuttatni őket képzésekre is, ahogy haladnak előre a fejlődésben.

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

Lehet, hogy anyagilag neked még nem fér bele a Bankárképző, de ne elégedj meg a pár napos MNB tőkepiaci hatósági képzéssel, vagy a porosodó gazdasági diplomáddal (főleg, ha ezek sincsenek meg).

 

Az ügyfeleid megérdemlik, és Te magad is, hogy tanulj és fejlődj. Ha pedig már befektetnél ennyit a jövődbe, akkor a Bankárképző MBT képzését jó szívvel ajánlom Neked…

 

Itt az ideje megváltoztatnunk azt az általános véleményt, hogy 3 napos „gyorstalpalóval” bárki lehet pénzügyi tanácsadó. Te is tudod, én is tudom, hogy lehet, csak nem érdemes…

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2020.06.15))

 

Befektetési tanácsadó vagy mi más?

Vissza

Címkék : befektetés, kockázat, kockázatcsökkentés, pénzügyi tanácsadó, pénzügyi tanácsadás, pénzügyi tanácsadói karrier, befektetési tanácsadó, befektetési portfólió, dolgozz velünk, munkatársakat keresek, bankárképző, MBT képzés, Minősített Befektetési Tanácsadó, EFPA végzettség

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek