...

Anyagi biztonság a válságban is - MOST kell a pénzügyi tudatosság 1.rész

Kategória: Pénzhírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Már megint minden változik és csak egyre rosszabb?

 

 

Csak kapkodjuk a fejünket, ahogy a tikkadt nyári hőségben felgyorsultak honatyáink. Mintha napszúrást kaptak volna a törvényhozók. Mégsem az a megoldás, hogy szapuljuk őket meg hisztizünk. Inkább találjuk ki, hogyan tovább. Van élet KATA halála után? 

 

Ebben a cikkben összegyűjtöttem Neked, mi minden változik és hogyan. Megnézzük azt is, hogy min érdemes változtatnod a túléléshez, vagyis ahhoz, hogy a küszöbön álló válsággal fűszerezett törvényi változások ellenére se roppanjon össze a költségvetésed.

 

Írásom első részében a KATA változás miatt ötletelünk, második részében pedig a rezsicsökkentés csökkentésének szemszögéből vizsgálódunk.

 

 

Hétfőn este megjelent végre a Magyar Közlönyben (2022. évi 118. szám) is a KATA törvény változása, így már hivatalos. Az új szabályok 2022.08.01-jén ill. 2022.09.01-jén lépnek életbe. Nézzük, mi változott és mit is tehetsz:

 

 

Alternatív megoldások és tippek a KATA helyett

 

 

Anyagi biztonság a válságban is - MOST kell a pénzügyi tudatosság 1.rész

 

 

Mielőtt bármit tennél, érdemes megvárni a NAV által kiadott tájékoztatókat az áttérés módjáról, és csak miután a könyvelődnek is volt ideje értelmezni és felkészülni, akkor dönts. Augusztus 31-ig még van időd, ne kapkodj semmiképp. Mi is folyamatosan frissítjük a cikket, ha újabb információ jelenik meg.

 

Addig is egy dolog biztos: valószínű, hogy vállalkoznod sokkal okosabban és jobban kell, mint eddig tetted. Fogadd el, hogy fájni fog...

 

Egyéni vállalkozóként => Szja tv. szerinti vállalkozói jövedelem tételes költségelszámolás szerinti adózás vagy átalányadó?

 

Hogy néz ki a matek? Mutatom a fenti képen (ha új ablakban megnyitod, nagyobban olvasható). 

 

Azt még fontos tudnod, hogy a fenti matek azzal is számol, hogy főállású egyéni vállalkozóként ugyanis mindenképp fizetned kell a járulékot legalább a minimálbér vagy garantált bérminimum után - a táblában az utóbbival számolok - 18,5% TB és 13% SzocHo. Akkor is, ha egyébként adómentes a jövedelem. Ha viszont elsőre nagy összeget számlázol, akkor ennél jobb a kép, hisz az 1,2 millió Ft bevételig valóban adó és járulékmentes leszel.

 

Tehát, ha például januárban kiszámlázol 1,5 millió Ft-ot, akkor rendben vagy. Az 1,2 millió Ft-ra semmit nem kell fizetned csak a 300 ezer forint utána fizeted az adót és járulékot. De ha csak 500 ezer forintot számlázol, akkor bizony, bár SZJA-t nem kell fizetned rá, de TB-t és SzocHo-t igen 2022-ben 200e vagy 260e után (attól függően, hogy rád a minimálbér vagy a garantált bérminimum vonatkozik), ahol a SzocHo alapja ezek 112,5%-a.

 

Ha viszont van 36 órát elérő munkaviszonyod, akkor az 1,2 millió Ft bevételig valóban adó és járulékmentes vagy. 

 

Persze amennyiben van bőven költséged, akkor lehetséges, hogy jobban megéri a tételes költségelszámolás szerint adózni. A példák azoknak a "volt" kisadózó vállalkozóknak segítenek inkább, akiknek kevés elszámolható költségük van (ez nem jelenti azt, hogy nincs sok olyan, ami nem elszámolható).

 

A kalkulációk főállású vállalkozókra vonatkoznak. Mellékállásban vállalkozóként vagy diákként a kötelezően a minimálbér / garantált bérminimum utáni "munkáltatói" terheket nem kell megfizetned (TB 18,5% és Szocho legalább a bérminimumig 13% x 112,5%, felette 13%). Nyugdíjas kiegészítő tevékenységű vállalkozóként pedig csak 15% SZJA fizetési kötelezettséged lesz.

 

Ha vannak adókedvezményeid, használd ki őket mindenképp! A főállású átalányadózóra vonatkozóingyenes kalkulátort (40% költséghányaddal, SZJA kedvezmények nélkül) itt találod:

 

ÁTALÁNYADÓ KALKULÁTOR

 

A kalkulációk alapján az is egyértelmű, hogy nagyon nem mindegy, milyen elosztásban számlázol. Általánosságban az látszik, hogy akkor jársz a legjobban főállású egyéni vállalkozóként, ha már az első hónapban kiszámlázod az adómentes határhoz tartozó bevételt. Ezt Te is ellenőrizheted az átalányadó kalkulátorban, amit készítettem.

 

Bt-ként => KIVA vagy TAO? - mindenképp könyvvizsgálatra lesz szükség! Kattints a képre, ahol letöltheted a Pénzügyminisztérium oldaláról a TAO vs KIVA kalkulátort!

 

Anyagi biztonság a válságban is - MOST kell a pénzügyi tudatosság 1.rész

 

 

Az biztos, hogy nem lesz általános szabály arra, hogy mit válassz a régi KATA helyett. Lehet, hogy neked továbbra is tökéletes az új KATA, lehet, hogy átalányadózás vagy épp a tételes költségelszámolás. De azt is érdemes megvizsgálnod, hogy jobban jársz-e, ha egyéni vállalkozás helyett inkább cég alapításban gondolkodsz.

 

Sőt, az is elképzelhető, hogy jobb, ha kiszállsz. Azt gondolom, ugyanis, hogy ezentúl csak azoknak érdemes vállalkozni, akik valóban vállalkozók és akként is gondolkodnak...

 

Tipp 1.:

Eddig KATA szerint adózó Bt esetén, ha vannak magán és céges ügyfeleitek is, akkor alternatív megoldás lehet, ha a Bt. a továbbiakban a céges ügyfeleket szolgálja ki, azonban a kültag elindítja az egyéni vállalkozását kisadózóként főállásban a magánszemély ügyfelek kiszolgálásához. Amennyiben mindenképp a beltagnak kellene folytatni KATA-sként, akkor cseréljetek beltagot...

 

Tipp 2.:

Időt nyerhetsz még, ha ritkán számlázol cégnek. Ha például bejelentkezel szeptembertől is a KATA adózás haálya alá, mert várhatóan magánszemélyek lesznek csak az ügyfeleid, de decemberben mégis ki kell állítanod számlát egy cégnek, akkor is nyertél még 3 hónapot, ami alatt van időd kitalálni, hogyan tovább.

 

Tipp 3.:

Az áttérés szabályai szerint a kisadózó vállalkozások tételes adója hatálya alá tartozó egyéni vállalkozónak az adóalanyisága megszűnésének utolsó napján megszerzett bevételnek kell tekinteni minden olyan ellenértéket, amelyről kiállított bizonylat szerinti teljesítési időpont a kisadózó vállalkozások tételes adója szerinti adóalanyiság időszakára esik.

 

Ez azt jelenti, hogy amit még kiszámlázol augusztus 31-ig az még KATA bevételnek számít, a teljesítéstől, vagyis az ellenérték megérkezésének időpontjától függetlenül. Ezért a céges számlákat célszerű még így megoldanotok. Mivel a keretösszeg megemelésével 08.31-ig 12 milió Ft lehet a bevételed, így nem kell aggódnod azon, hogy büntető adó terhelne. Persze a 3 millió Ft-os határra cégenként figyelned kell...

 

Tipp 4.:

Amennyiben épp szünetel a vállalkozásod (max. 3 évig lehet), akkor most nincs teendőd. Így időt nyersz ahhoz, hogy kitaláld, milyen adózási formában érdemes majd tovább folytatnod. Arra is felhasználhatod ezt az időt, hogy átgondold, ugyanazt és ugyanolyan módon tervezed tovább csinálni vállalkozóként, vagy kitalálsz valami mást.

 

Tipp 5.:

Ha a tevékenységed elbírja, külföldi vállalkozás alapításán is érdemes lehet elgondolkodnod. De légy nagyon körültekintő, és ne feledkezz meg az árfolyamról sem, amikor kint az adók befizetéséről van szó!

 

Tipp 6.:

Ha garantált minimálbér után kell fizetned az adót és járulékot átalányadózást választva, akkor alsó hangon kb. 120 ezer forint fizetendő költséged keletkezik emiatt. Akkor is, ha nincs egy forint bevételed sem. Logikus lépés lenne az áremelés. De másképp is lehet - bővítsd a szolgáltatásaidat!

 

Néhány ötlet:

  • Optimalizáld a kiadásaidat, vagyis működj a lehető leginkább költséghatékony módon.
  • Mindenképp tartsd meg a törzsvevőidet, ha kell, találj ki nekik kedvezményeket, hogy új vevőket / ügyfeleket hozzanak neked.
  • Ha eddig időbéred volt (havidíj, óradíj), emelés helyett alakíts ki csomagokat és azokhoz árat. Amit pedig ezek tartalmán felül kérnek, azért kérj külön díjat.
  • Adj lehetőséget az S.O.S. megoldásokra, amikor sürgősen szükség van rád (vagy csak nem akar várni) - természetesen felárért...
  • Ha még eddig nem számoltál fel ilyet, akkor számolj kiszállási díjat.
  • Ha eddig nem foglalkoztál tanácsadással, akkor bővítsd ezzel a szakmai tudásod alapján a szolgáltatásodat.
  • Ha profi vagy a szakmádban, vállalhatsz kezdő szakmabeliek gyakorlati oktatását is - tréningek, workshopok, mentorálás, e-book, fizetős kihívások, stb..
  • Egyéni tanácsadás, oktatás mellé találj ki kiscsoportos megoldásokat is.
  • Egyénileg összeállítható opciók a szolgáltatásodhoz és/vagy termékedhez.
  • Fogj össze olyan vállalkozókkal, akik kiegészítik a te vállalkozásod által kínáltakat és erősíteni tudjátok egymást.

 

 

 

KATA  változás egyéb lehetséges következményei

 

 

Anyagi biztonság a válságban is - MOST kell a pénzügyi tudatosság 1.rész

 

 

  1. A megugrott költségek miatt a korábbi KATA vállalkozások áremelésre kényszerülhetnek, amelynek infláció gerjesztő hatása van. Ugyanis azok a cégek, akik eddig kisadózó alvállalkozókkal dolgoztak, nagy valószínűséggel tovább hárítják ezt a megemelkedett költséget. Azon kisadózók pedig, akiknél csak ritka a céges ügyfél, de emiatt mégis kiesnek a KATA hatálya alól, szintén emelni lesznek kénytelenek.

    Rengeteg szakma érintett, amelyeknél a vásárlóknak mélyebben kell majd a zsebükbe nyúlni: futárok, tanárok, villany- és vízvezeték- és gázszerelők, kőművesek, burkolók, szobafestők, fodrászok és sminkesek, pénzpiaci és biztosításközvetítők, előadóművészek, grafikusok, fotósok, videósok, filmesek, újságírók, írók, költők, illusztrátorok, fordítók, programozók, szoftverfejlesztők, rendszergazdák, könyvelők, idegenvezetők, ápolók és még sorolhatnánk...

     
  2. Az is elképzelhető, hogy nemcsak a KATA vállalkozók tömege ömlik a munkaerőpiacra, hanem azon kisebb cégek munkatársai is, melyek egy része szintén csődbe juthat, ha csak a KATA-s alvállalkozókkal voltak képesek fennmaradni. A munkaerőpiacon hirtelen megjelenő munkavállalói tömeg, amely valószínűleg bizonyos szakmákra koncentrálódik majd, a mostani munkaerőhiány helyett túlkínálatot okozhat. Ez pedig növelheti a munkanélküliséget ezen szektorokban.

     
  3. Az a kvalifikált réteg, akik eddig kisadózók voltak alkalmazotti jogviszony helyett, mert így akár több cégnek is tudtak dolgozni (pl. informatikusok, mérnökök, stb.) sajnos tömegesen hagyhatják el az országot. Ennek hatásait még fel sem tudjuk mérni pontosan. Mindenesetre kukába dobja az elmúlt évek minden kormányzati erőfeszítését, amivel sikerült sokakat hazahozni.

     
  4. Veszélybe kerülhet az egészségügy és az oktatás fenntarthatósága, ahol sok esetben csak a beszámlázó orvosok, nővérek és pedagógusok által volt képes még működni a rendszer. Az ügyeleteket tipikusan így oldották meg, ami veszélyezteti a betegellátást.

     
  5. A munkáltatók terheinek emelkedésével (KATA helyett munkabér) kevesebb pénz marad a vállalkozásoknál és a munkaerőpiacra visszakényszerített munkavállalóknál is. Ez pedig végső soron az egész gazdaságot visszafoghatja - a fogyasztás csökkenése, a beruházások visszafogása, és a GDP visszaesése miatt.

     
  6. Erősödhet a szürke zóna és a fekete gazdaság. Sokan vannak, akik mellékállásban űzték az ipart, vagy energikus nyugdíjasként. Ezektől a szakemberektől elvették ezt a komfortos és egyszerű adózási formát a KATA törvény megváltoztatásával. Ennek következménye lehet az is, hogy a kisebb munkákra (építőipar, takarítás, karbantartás, stb.) még nehezebb lesz mester embert találni, és ha sikerül is, csak sokkal drágábban. De sok fodrász és más szolgáltató is vállalkozott a főállása mellett...

     
  7. Azt gondolom, nagyjából vége az "ingyenes" pénzügyi tanácsadásnak is. A közvetítők többsége kisadózó volt, az extraprofit adó miatt várhatóan a pénzintézetek csökkentik a jutalékokat, az áremelés pedig ezek kapcsán nem kerül szóba. Tehát más módon kell a többlet költségeket ellensúlyozni, például az értékesítés nélküli tanácsadások díjával vagy kiszállási díjjal.

     
  8. Pozitív hatásként foghatjuk fel, hogy sok KATA szerint adózó vállalkozó ezentúl, ha megmarad vállalkozónak, akkor a legalább a minibálbér vagy a garantált bérminimum után járulékot fog fizetni. Számukra ennek három pozitív hozadéka lesz:
     
    1. a TB ellátásuk alapja növekszik, vagyis a táppénz, a GYED, sőt, a nyugdíjuk számítási alapja is magasabb lesz
    2. a nyugdíjhoz beszámító szolgálati idejüket sem csökkenti ezentúl az alacsony ellátási alap
    3. igénybe tudják venni azokat az SZJA visszatérítéseket, amire jogosultak, de eddig nem tudtak élni vele

 

 

KATA törvény változása 2022.09.01. - magyarázattal

 

 

Anyagi biztonság a válságban is - MOST kell a pénzügyi tudatosság 1.rész

 

 

 

Ki választhatja a KATA szerinti adózást?

 

A főfoglalkozású egyéni vállalkozó az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény (a továbbiakban: Evectv.) szerinti egyéni vállalkozói nyilvántartásban rögzített tevékenysége(i) alapján keletkező adó- és más közteherfizetési kötelezettségének választása és jogosultsága esetén e törvény szabályai szerint tehet eleget.

 

Tehát: megszűnt a KATA választásának lehetősége Számodra, amennyiben

 

  • a főállásod (legalább heti 36 órás foglalkoztatás) mellett vagy vállalkozó,
  • több munkaviszonyod van és ezek előírt munkaideje eléri a a heti 36 órát,
  • nyugdíjas vagy és vállalkozol,
  • saját céged van és ez a fő jogviszonyod, de emellett egyéni vállalkozásod is van kiegészítőként,
  • nappali tagozatos diákként van egyéni vállalkozásod is (25 éves korodig akkor is, ha épp szünetelteted a tanulmányaidat),
  • külföldön vagy biztosított,
  • rokkantsági vagy rehabilitációs ellátást kapsz,
  • nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonyban vagy.

 

Az nem akadálya a KATA szerinti adózás választásának, ha egyébként az adóévre a bejelntést megelőzően az SZJA tv. szerinti átalányadózást választottál.

 

Adóalanyiság létrejötte és megszűnése

 

A kisadózói adóalanyiság a választás bejelentését követő hónap első napjával jön létre. Továbbra sem választhatod a KATA szerinti adózást, ha

 

  • az ÖVTJ szerint 68.20 Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése besorolású tevékenységedből a kisadózói adóalanyiság választásának évében bevételt szereztél,
  • az adószámodat a bejelentés évében vagy az azt megelőző 12 hónapban az adószámodat törölték / törlés alatt van.

 

Megszűnik a kisadózói adóalanyiság, ha:

 

  • a bejelentés hónapjának utolsó napjával, ha a kisadózó bejelenti, hogy adókötelezettségeit a jövőben nem e törvény szabályai szerint teljesíti;
  • az egyéni vállalkozói jogállás megszűnésének napjával,
  • ha az adóalanyiság időszakában elkövetett jogsértés miatt a kisadózó terhére az állami adó- és vámhatóság számla- vagy nyugtaadás elmulasztásáért, be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatásáért vagy igazolatlan eredetű áru forgalmazásáért mulasztási bírságot, jövedéki bírságot állapít meg;
  • az ingatlan bérbeadási tevékenységből származó bevétel megszerzése esetén a bevétel megszerzését megelőző nappal;
  • a bevétel megszerzését megelőző nappal, ha a kisadózó az Art. szerinti kifizetőtől (ideértve a külföldi kifizetőt is) szerez bevételt, kivétel 4932 taxi személyszállítás esetén

 

Tehát: az utolsó pont azt jelenti, hogy ha mégis kiadnál cégnek számlát (pl. autószerelő vagy és céges autót hoznak hozzád javításra és a cég nevére kérik a számlát), akkor a számla dátumát megelőző napon véget ér a KATA szerinti adózás lehetősége Számodra.

 

Ha a KATA adóalanyiság év közben szűnik meg, a nyilatkozatot a bevételről az adóalanyiság megszűnését követő 30 napon belül kell megtenni.

 

Az áttérés szabályai - egyéni vállalkozó

 

Az egyéni vállalkozó a kisadózói adóalanyisága megszűnése bejelentésével egyidejűleg az egyéni vállalkozó átalányadózására vonatkozó rendelkezések alkalmazását is bejelentheti, ha a bejelentés időpontjában megfelel az Szja tv-ben foglalt valamennyi feltételnek.

 

Az egyéni vállalkozó a kisadózói adóalanyisága megszűnésének adóévét követő első adóév első napjára vonatkozóan – az Szja tv-nek a nyilvántartásra vonatkozó rendelkezései megfelelő alkalmazásával – részletes vagyonleltárt készít minden olyan eszközéről, amelyet vállalkozói tevékenysége keretében fog használni.

 

A kisadózói adóalanyiságot megelőzően a kisadózó vállalkozások tételes adója hatálya alá tartozó egyéni vállalkozónak az adóalanyisága megszűnésének utolsó napján megszerzett bevételnek kell tekinteni minden olyan ellenértéket, amelyről kiállított bizonylat szerinti teljesítési időpont a kisadózó vállalkozások tételes adója szerinti adóalanyiság időszakára esik.

 

Az e törvényadóalanyiság bejelentésére vonatkozó nyilatkozat 2022. augusztus 1-jétől tehető meg a 4. §-ban foglalt szabályok szerint. Az e törvény szerinti adóalanyiság bejelentésére vonatkozóan 2022. szeptember 25-éig megtett nyilatkozat alapján az adóalanyiság a 4. § (1) bekezdésétől eltérően 2022. szeptember 1-jétől jön létre.


Az e törvény szerinti adóalanyiság választására nem jogosult, 2022. augusztus 31-én a kisadózó vállalkozások tételes adóját alkalmazó egyéni vállalkozó az Szja tv. 50–56. §-a szerinti átalányadózás választását a 2022. adóévre (a hátralevő időszakra) vonatkozóan 2022. október 31-éig jelentheti be. A bejelentés módját és formáját az állami adó-és vámhatóság honlapján 2022. augusztus 15-éig közzé teszi.

 

Az áttérés szabályai - kisadózó társasvállalkozás

 

A kisadózó vállalkozások tételes adója hatálya alól a társasági adó hatálya alá áttért adózó a társaságiadó-alap megállapításakor az adózás előtti eredményét úgy módosítja, hogy ne tartalmazza azt az adózás előtti eredményben elszámolt összeget, amelyet az adózó a kisadózó vállalkozás bevételeként már figyelembe vett, vagy amely költségként, ráfordításként e bevételhez tartozik.

 

A kisadózó vállalkozások tételes adója szerinti adóalanyisága előtt megszerzett, előállított immateriális jószág, tárgyi eszköz alapján a társasági adó alapjánál döntése szerint folytathatja az értékcsökkenési leírást.

 

A társasági adó hatálya alá áttérő adózó esetében a kisadózó vállalkozások tételes adója szerinti adóalanyiságot megelőző időszakból fennmaradt összes elhatárolt veszteségből
a kisadózó vállalkozások tételes adója szerinti adóalanyisága időszakának minden 12 hónapjában 20-20 százalékot, 12 hónapnál rövidebb időszak esetén annak időarányos részét elszámoltnak kell tekinteni.

 

Hogyan változik a fizetendő KATA összege és kerete?

 

A fizetendő KATA mértéke 50 000 Ft havonta. 2022.09.01-től a KATA törvényváltozás következtében megszűnik a 25 000 Ft-os (mellékállású vállalkozók) és a 75 000 Ft-os (emelt összegű) adófizetés lehetősége.

 

Az éves keretösszeg 18 000 000 Ft. Ezen keretösszeg felett a KATA vállalkozásnak 40%-os mértékű különadót kell fizetnie, vagyis a bevételed több, mint azadófizetési kötelezettség hónapjai x 1 500 000 Ft.

 

2022-ben ezt úgy kell érteni, hogy 08.31-ig is már ezzel számolhatsz, vagyis ha kénytelen vagy kilépni a KATA-ból, akkor is kiszámlázhatsz addig a havi 1,5 milliós átlaggal.

 

A TB ellátásokhoz a járulék alapja pedig 108 000 Ft (táppénz, nyugdíj, stb.)

 

Azonban figyelj az alanyi ÁFA mentesség határára, az ugyanis megmaradt az eredeti 12 000 000 Ft!

 

Mi számít a kisadózó bevételének?

 

Az egyéni vállalkozó által a vállalkozási tevékenységével összefüggésben bármely jogcímen és bármely formában mástól megszerzett vagyoni érték (kivételek!), ideértve a tevékenység végzéséhez kapott támogatást és a külföldön is adóköteles bevételt, valamint az az összeg, amelyet az adóalany az általa kibocsátott bizonylat alapján az adóalanyisága megszűnése napjáig még nem szerzett meg.

 

Tehát: amit még augusztus 31-ig kiszámlázol, az még mind KATA bevétel lesz. Akkor is, ha 09.01-től már nem választhatod 2022 hátralevő részére a KATA szerinti adózást. Ugyanis, ha valakinek a KATA adóalanyisága megszűnik 2022. augusztus 31-én, de addig nem kapja meg az általa kibocsátott bizonylat ellenértékét, akkor a törvény az adóalanyiság utolsó napján ezt is megszerzett bevételnek tekinti.

 

Visszavárlak a második résszel! Addig is oszd meg a cikket ismerőseiddel, hogy segíts nekik átgondolni a további lehetőségeiket :). Oszd meg velük az adókalkulátort is!

 

 

 

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2022.07.19.))

Vissza

Címkék : KATA vállalkozó, KATA 2022, KATA változás, egyéni vállalkozó, infláció, válság, vállalkozói pénzügyek, vállalkozás, adókalkulátor, átalányadó kalkulátor, tudatos pénzügyi döntés, tudatos pénzügyek, pénzügyi tudatosság

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek