...

Téged is megtaláltak már ezzel a fantasztikus befektetéssel?

Kategória: Befektetés | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Fake kripto vagy valódi lehetőség? - PLC Ultima és társai, meg ami mögöttük van

 

 

Az utóbbi időben többen is kértek tőlem vélemény arra az üzletre, amivel felkereste őket valamelyik távoli ismerősük. Nem vagyok kripto ellenes, van, amibe én is beszálltam. Azonban gyakran szólal meg bennem a vészcsengő egy-egy fantasztikus üzleti ajánlat hallatán.

 

Mivel nem szeretném én sem kihagyni a valóban jó üzleti lehetőségeket, ezért inkább utánajárok ezeknek, amennyire csak lehet, hogy valóban tudatosan jó pénzügyi döntést hozhassak. Akár igent, akár nemet mondok, annak oka van. Akad olyan is, amikor egyből már vészharang szól, nem is csengő...

 

Az előző részben az évszázad befektetéseként kínált "Hitelből állampapírt" ötletet veséztük ki, most pedig nézzük most meg, mit kínál a PLC Ultima, mint üzlet és/vagy befektetés. Összeszedtem mindazt, amit találtam, hogy te is el tudd dönteni, belevágj vagy messze kerüld el inkább.

 

 

Mi a PLC Ultima projekt célja és kik állnak mögötte?

 


Téged is megtaláltak már ezzel a fantasztikus befektetéssel?

 

 

A nyilvánosan elérhető videóik alapján arra jutottam, hogy az üzleti cél, amiért létrehozták tokenjüket az, hogy hatékonyabb rendszert nyújtsanak az online fizetésekhez. A token pedig a Litecoin platformján fut. Globális pénzügyi struktúrát akarnak létrehozni egységesítve több platformot - Farmnak nevezik -, vagyis megoldja az online vásárlások problémáit, emellett passzív jövedelmet is termelne (legalábbis ez a kommunikáció)..

 

Az első vészcsengő akkor szólalt meg, amikor rákerestem a cég vezetőire. Egyszerűen nem találtam infót arra vonatkozóan például, hogy ki a CTO, vagyis technológiai igazgató. Tehát ki az az ember, aki a kifejlesztett technológiáért felel. Utalnak ugyan arra a weboldalukon, hogy világszerte elismert fejlesztők dolgoznak ezen a projekten, de semmi konkrétum. Viszont a Whitepaper szerint a coin tranzakció sebessége 1 egység 1,5 percenként, ami sok más coinhoz képest is nagyon lassú, ígyhát megkérdőjelezi számomra a hozzáértés kérdését is...

 

Rákerestem a LinkedIn oldalain, kiket találok a cég alkalmazottjaként, de így sem jutottam semmire. Márpedig ez megkérdőjelezi a projekt valós termékre jellemző hátterét és egy igazi, hosszútávon tervező cég működtetését - ami már vészcsengő egy befektetőnek. Még akkor is kockázatos befektetés egy startup, ha tényleg jó a termék, de az igazi rizikó a terméknélküliség...

 

Miért olyan fontos az, hogy valós termék és fejlesztések legyenek a kripto mögött? Mert ez mutatja, hogy valódi, értékteremtő cég projektjéről van szó. Elég ha csak ellenpéldának hozom a OneCoin-t. Talán emlékszel rá te is. Ha tudsz angolul ezt és ezt a videót érdemes megnézned ennek kapcsán.

 

Az is így indult, oktatási csomagokat vettél, ha beszálltál, és a "kötvényük" zártkörben kimutatott árfolyama állítólag rakétaként ment felfelé. Éveken át szervezték be a gyors meggazdagodás hívőit, azután egyszer csak összeomlott a rendszer (erről később még beszélünk) és csúnya bűnügy lett belőle. Akik pedig beszálltak, futhatnak a pénzük után...

 

Befektetőként sosem az ár a meghatározó, hanem az, hogy azért az árért milyen értéket kapok. Tehát megéri azért az árért az érték, amit kapok vagy sem. Ezért fontos az a kérdés, hogy valódi cég van-e az üzleti ajánlat mögött vagy sem - értéket termel-e vagy sem. Talán az arany példáján tudom legjobban megmutatni a kettő közti különbséget.

 

Ha aranyat akarsz venni, ezért figyeled folyamatosan az árfolyamát, hogy mikor esik - ez NEM befektetés, ez spekuláció. Az arany nem termel értéket, csak tartja az értékét. Nyerhetsz vagy veszíthetsz azzal, hogy milyen áron vetted és adtad el, vagyis eltaláltad-e a "jó árat" hozzá. Ugyanakkor ha az aranyat kitermelő aranybányába fektetsz be (például részvényük megvásárlásával), az befektetés, hiszen az értéket megtermelő cégbe fektetsz be.

 

Visszakanyarodva a kriptopénzekhez. Ha "csak" magában a kriptopénzben gondolkodsz, akkor csak árfolyamra spekulálsz (ilyen a Bitcoin is a legtöbbeknek). Ha valódi üzleti lehetőség van a cégben és ezért fektetsz be (pl. a létrehozott platformba), akkor az befektetés. Ezért volt annyira fontos tisztáznunk, hogy mit találhatunk a cégről.

 

 

 

Nézzük ki az alapító cégvezető. A neve Alex Reinhardt, akinek nem igazán találtam semmilyen korábbi kapcsolatát a blokkláncok piacán, mielőtt 2021-ben elindította a PLC Ultima projektet, igaz, magát a startup céget 2016-ban hozta létre. Legalábbis ezt írja magáról, és ezt a PLC Group AG után kutatva meg is találtam. Még két token kapcsolódik a nevéhez: a Platincoin és az Elvn (Crypto-messenger). Érdekes, hogy a PLC Ultima weboldalán csak az Instagramja van megadva, mint "szakmai" (?) elérhetőség. Ezen felül csak fizetett hirdetésekben jelenik meg a neve - újabb vészcsengő.

 

E cég másik vezetője Maxim Bederov (Fintech és ingatlan tanácsadó és befektető) alelnök volt, de tőle 2018-ban megváltak (kizártként írják a céges dokumentumok) és 2021-ben lett önálló cégvezető Alex Reinhardt. Bederov meg sem említi LinkedIn profilján és saját weboldalán sem, hogy valaha is köze volt Reinhardt cégéhez. Ez szintén lehet vészcsengő, ha egy szakember így száll ki...

 

Sem az, hogy nem volt blocklánc előzménye, sem a középiskolai végzettség persze önmagában nem kizáró tényező. Nem kell tudni mindent egy cégvezetőnek, de akkor olyan emberekkel kell magát körbevenni, akik valóban szakértők. Azonban semmit nem tudni a cég frontembereiről...

 

A másik névszerint elérhető projekt ember Denis Loos volt, aki a LinkedIn profilja szerint "Network marketing profi". Ez rendben is van, hisz feladata nem magával a blokklánccal van, hanem a marketinggel, ami természetes egy cégnél. Ennek ellenére hasznos lehetett volna, ha lenne korábbi blocklánc tapasztalata is, de már ő is kikerült a cégből (?).

 

 

Mit ígér a PLC Ultima - befektetés vagy átverés?

 

 

"A PLC Ultima egy folyamatosan fejlődő és bővülő ökoszisztéma, amelyben a megvásárolható farm technológia, cashback utalványok, PLC bankkártya, egyéb programok és termékek segítségével passzív jövedelmet termelhetünk és megteremthetjük az Ultima életstílust, amelyben nem mi dolgozunk a pénzért, hanem a pénzünk dolgozik értünk." Így fogalmazza meg az egyik Facebook csoport a leírásában.

 

A következőket ígérik a Whitepaperben: "Problem: unstable exchange rate Solution: thanks to a clear growth strategy, the exchange rate PLCU remains stable even during bear markets". Ez azt jelenti, hogy megoldják az instabil árfolyamok problémáját, miszerint a PLCU még a medve piacon is stabil marad - azzal, hogy a különböző díjak által elégetnek bizonyos mennyiségű (1%) PLCU coin-t, így tulajdonképp deflációs eszköz. Nos, ezze szemben így néz ki az árfolyamgörbéje:

 

 

Téged is megtaláltak már ezzel a fantasztikus befektetéssel?

 

 

Egyébként a legtöbb kriptopénz esetén ez a legfőbb érv hangzott el mellettük, miszerint nem érinti őket az infláció és a válság. Ez az elmélet 2022-ben egyértelműen megdőlt. Az árfolyam ugyanis a kriptopénzek esetében szinte csak attól függ, hogy hisznek-e bennük vagy sem. Úgy tűnik, 2022-ben ez a hit erőteljesen hanyatlott, ugyanúgy, mint az értékpapírokba vetett hit. Tehát nem eszközök a kriptók sem az infláció ellen...

 

A Whitepaper szerint ez egy kiváló lehetőség az ezerszeres (!) befektetésre. Ez az ígéret nekem megint egy vészcsengő...

 

Alex Reinhardt a saját "Piramisjáték vagy nem?" című videójában a következőket mondja: "nem piramisjáték, mert nem veszünk el senkitől pénzt, hogy szétosszuk, a felhasználók liszensz jogot vásárolnak, majd coint (kriptotőzsdék - szerk.) a tőzsdén, amit lefagyasztanak a saját pénztárcájukban".

 

Hmmm, hogy is van ez? Liszenszjog? Mint a OneCoin esetében az "oktatási csomag"? Elmondása szerint a termék maga a bányász farm (minting engedély), amely mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy érméket verjen és azokat értékesítse. Hangsúlyozzák, hogy nem kell érteni a kriptókhoz, csak egy okostelefon kell hozzá, a rendszer ingyenesen generálja a befagyasztott érméken (PLCU) keresztül a coin-okat (PLCUX), ami passzív jövedelmet biztosít. A minting faktor (szorzó) azonban 14 naponta csökken - vagyis egyre kevesebb coin-t generál, de még így is sokszoros szorzók vannak, ami igencsak irreálisnak tűnik.

 

A PLCUX átváltható PLCU coinra is. A cél, hogy ebből legyen neked minél több, hisz ha majd az értéke növekszik, akkor ezt el tudod adni. Ehhez különböző csomagú minterek vásárolhatók 110 € és 550.000 € között. Csábító az is, hogy a coin-ok elvileg áttölthetők a tőlük rendelhető bankkártyára (99€ áron rendelhető meg) és normál módon vásárolni lehet vele. A keresletet maga a közösség növeli a PLCU iránt.

 

Számomra ez a következő vészcsengő. Hiszen így vagy úgy, de a rendszer a saját liszensz-felhasználói általi vásárlásokból tartja fenn magát. Ez olyan, mintha a Tesó vagy a Meki csak amiatt működne, mert a franchise partnerei vásárolnak a saját üzletükben...

 

Kis kitérőként engedd meg, hogy elmeséljek egy történetet (bár nem kripto). Volt egy jónak tűnő rendszer, amibe hívtak (utazási profil). Tetszett a lehetőség, amit kínált, de sosem adom magam elsőre. Az első követelmény, hogy nem érdekelnek a magukkal ragadó rendezvények, hanem pontosan érteni akarom a terméket és a rendszert. Többször találkoztam az illetővel, aki ajánlotta. Sőt, még a cégvezetővel is beszélgettem. Itt jött az első vészcsengő.

 

Ugyanis anélkül, hogy hajlandó lett volna megérteni, miért olyan fontos nekem a saját vállalkozásom és az, amit elértem a szakmámban, szembeállította az általa vélt lehetőségeimet a saját maga által kínált üzlet lehetőségeivel. Gond nélkül ledegradálta azt, amit még elérhetek én magam a saját "üzletemben". Nem, nem sértődtem meg, csak elgondolkodtatott, hogy meg sem hallja, amit mondok, csak nyomja, amit gondol, csak hogy vásároljak, akkor vajon milyen üzleti partner lesz belőle?

 

Azután egyik nap felhívott a tárgyaló partnerem, hogy óriási lehetőség adódott, ne hagyjam ki, beszéljünk. Találkoztunk és elmondta, hogy a cég fél áron enged venni egy második csomagot és ez mekkora üzlet. Itt szólalt meg a vészharang. Minek vegyek még egy utazási csomagot, amikor korlátlan csomagra szerződnék?

 

Amikor egy üzleti rendszer fenntartásához a saját tagjait kell folyamatosan vásárlásra ösztönözni, akkor az vagy piramis játék vagy Ponzi-séma. Azonnal elvetettem az ötletet, s ma már tudom, hogy jó döntés vol, hisz eltűntek a süllyesztőben.

 

Visszatérve a PLC Ultimához. Tovább elemezve a weboldalukat - letisztult, egyszerű -, konkrétabban: nincs rajta semmi értékelhető, vonzó információ vagy legalább stratégiai partnerek, és nincsenek adatok, csak minimális. Az egésznek a sikerét arra a hype-ra (felhajtásra) alapozzák, amik a rendezvényeken zajlanak (ismét hajaz a OneCoin-ra és hasonlókra). Minden videójuk első 40 másodperce is csak ezt mutatja be. Ez is vészcsengő nekem...

 

Összefoglalva a meglátásom a PLC Ultimáról:

 

Nem tudom megmondani, lesz-e belőle valóban végül egy valós és jó termék. Jelenleg minden jel arra mutat, hogy inkább egy kifejezetten kockázatos és bizonytalan projekt, amelybe főként olyanokat hívnak be, akik nagyrészt laikusok és frissen lépnek a kriptopiacra, vagyis könnyű prédák. A közösség dinamikusan növekszik, és amíg vásárolnak is, addig a rendszer valószínűleg fenntartható.

 

 

További piramisjáték vagy átverés gyanús nagy üzletek és befektetések, amiket csak átgondolás után...!

 

Olajkutam.com

 

Bevallom, itt olyan hamar megszólaltak a vészharangok, hogy bele sem másztam abba, hogy részleteiben megismerjem miről is van szó. A weboldaluk információi szerint amerikai olajkutakba fektethetsz potom pénzért (olajkút tulajdonos lehetsz), cserébe nagyon magas hozamért, akár nyugdíj megtakarításként is, hiszen devizában érkező rendszeres havi jövedelmet ígérnek (amit a leírás szerint nem érint az infláció sem - ???).

 

A létrejött szerződés az amerikai jog keretein belüli, így jogvita esetén ez a mérvadó (ha pl. nem fizetik ki, amit ígértek). S hogy miért pont Magyarország felé nyitottak? Mert az igazgatóság egyik tagja magyar hölgyet vett feleségül - ez a magyarázat az oldalukon...

 

Az adatoknál sok-sok céget találunk, amik talán valóban léteznek is. A tulajdonosként jelzett OMR OIL Llc egyetlen 5%-ot elérő tulajdonosa ugyanaz a magyar származású férfi, aki az olajkutam.com domaint is jegyezte. Érdemes végig visszafejtened az adatokat, érdekes eredményt kapsz. 

 

De a legmeglepőbb számomra, hogy az OMR OIL weboldalán felsorolt sok-sok cég között, melyek a befektetői kapcsolatok irodáit jelzik, Magyarország alatt csak ennyi van, hogy www.olajkutam.com. Vészharang...

 

Tehát a hazai képviseletnél csak az Olajkutam.com található, amelynek nincs nyoma a cégjegyzékben, a weboldalon pedig semmilyen cégadat sincs arról, ki üzemelteti a magyarországi képviseletet

 

Végül a PR cikkben vezetőként említett Glück Róza nevére rákeresve egyetlen céget találtam, egy magyar kft-t. Ezt ügyvezetőként Glück Róza 2022 őszén vette át (a PR cikkek szerint ő az olajkutam.com vezetője), majd a céget 2022. novemberében át is nevezték. Főtevékenységük: médiareklám - dupla vészharang! Azt tartom érdekesnek és elgondolkodtatónak, hogy ezzel az igen ritka névvel egyszerre két ember is meg lenne áldva az olajkutak kapcsán - hisz azért kérték a helyesbítést, mert a levelük szerint az ügyvezető (és már cégtulajdonos) Glück Róza semmilyen módon nem kapcsolódik az olajkutam.com tevékenységéhez.

 

FRISSITÉS és HELYREIGAZÍTÁS (2023.10.04.):

 

A mai napon kaptam egy levelet fentiekkel kapcsolatban az érintett cégtől. Közzé teszem a levelet is, a válaszomat is, melyeket erre a linkre kattintva tudsz megnézni. 

 

A lényege, hogy erre hivatkozva kérnek helyesbítést (fent dőlt részként jelöltem az általam végül átírt szöveget) és fenyegetnek büntető eljárással (???):

 

"Az adataink a cégünk esetében nyilvánosak ugyan, de ha a céget egy hozzá semmilyen relációban sem összefüggő tevékenységgel hozzák összefüggésbe, sőt ennek ellenkezőjét híresztelve, széles nyilvánosság felhasználásával, bűncselekmény elkövetésének vádjával, vagy sugalmazásával, kétséget kizáró beazonosításra alkalmas személyes adatokkal, akkor az jogellenes és a Btk. 226. § alapján büntetőeljárás megindítását indokolja. A jóhírnév sérelmére alkalmas az olyan, a sértettel összefüggésbe hozható közlés, amely nyíltan, vagy célzással vagy utalással állít valótlan tényt."

 

Válaszom lényege pedig az, hogy a cikkben semmilyen olyan személyes adat nem szerepel, ami nem található meg a Google keresője által nyilvánosan. A médiaplatformokra szétszórtak egy PR cikket 2022 őszén, ami sajnos olyan szakmai oldalakon IS megjelent, mint a Portfolio.hu, a Világgazdaság, a profitline.hu (ők már leszedték a cikket) vagy a népszerű Városi Kurír és FM Business. Ezen cikkek bevezetőjében ez áll:

 

"Glück Róza, a magyar nyelvű ügyfélszolgálattal rendelkező olajkutam.com vezetője elmondta, egy négymillió forint értékű olajkútrészből akkora bevételre lehet szert tenni havonta, mintha egy 40 milliós ingatlant adnánk bérbe. Az értékesítő cég ráadásul visszavásárlási garanciát is kínál a befektetőknek."

 

Vajon ok nélkül kapcsoltam össze a weboldalt és a céget? Hiszen sok pénzt fizettek azon cikk megjelenéséért (ezt jelenti a PR cikk), ami a kapott levél szerint valótlanul kapcsolja össze Glück Róza nevét és az olajkutam.com ajánlatát! Mégsem ő a vezetője? Nem mondtam, hogy csaló, csak azt, hogy légy óvatos...

 

A döntést rátok bízom, amíg megérkezik a cégtől az őket tisztázó @MNB vizsgálat jegyzőkönyve, amit a weboldalon is kiemelt helyen és hangsúlyozott módon jelenítenek meg.

 

Én leszek a legboldogabb, ha kiderül, hogy tévedtem, és ez a Glück Róza nem az a Glück Róza, sőt, az ígért hozam is valós, csak annyi vásárolható olajkút van, hogy így (itthon weboldalon, külföldön call centerekkel) kell értékesíteni. Ezért nagyon várom a bizonyítékokat, hogy minél előbb közzé tehessem, de ezek még váratnak magukra, csak egy újabb levél jött...

 

Addig továbbra is úgy gondolom, hogy ami túl szép, hogy igaz legyen, az túl szép, hogy igaz legyen :))

 

Még egy cikk ebben a témában pár nappal későbbről (2023.03.02.) a Kiszámoló.hu oldaláról: 

Meggazdagodni olajkutakból

 

 

Csaló hirdetések ismert oldalak neve alatt áloldalakkal

 

 

Ebbe a csapdába könnyű belesétálni, mert jól ismert és elismert gazdasági és banki oldalak hirdetéseként jelenik meg, ismert szakemberek, politikusok és celebek nevével promótálva, többnyire a Facebookon. Egyszer még abba is belefutottam, hogy az én nevemmel is feldobta a Google:

 

 

Téged is megtaláltak már ezzel a fantasztikus befektetéssel?

 

 

Hiába jeleztem többször is az MNB felé, egyszer válaszolták azt, hogy szerintük teljesen rendben van az oldal, többé válaszra sem méltattak :(...

 

Röviden a lényege, hogy ha kattintasz, akkor egy kripto oldalra visz, melynek végigolvasása után laikusként azt hiheted, hogy most aztán minden gondod megoldódik, mert naponta (!) kétszerezheted meg a pénzedet könnyedén, hozzáértés nélkül - azonnali óriási vészharang!

 

Amennyiben elhiszed és kattintasz, akkor regisztrálni tudsz, amellyel megvásárolsz egy kripto csomagot X euróért. Ezt és a hozzáféréseket megkapod, de nem leszel pár nap alatt gazdag. Miután erre rájössz, sőt, látod, ahogy fogy a pénzed, kitalálod, hogy mielőbb élsz a garancia lehetőségével, miszerint visszakapod a pénzedet.

 

Megpróbálod felvenni a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken, ahol kedves hangon tájékoztatnak arról, hogy semmi akadálya, de ehhez be kell fizetned további X €-t a banki díjakra, mert csak így tudják az összeget kiutalni és természetesen ezt is visszakapod majd. Ilyenkor már többnyire a teljes befizetésed milliós összegre rúg.

 

Ha átutalod a kért pénzt, soha többé nem tudod elérni őket. Ha nem utalod át, akkor sem és nekiláthatsz kitalálni, hogyan kapod vissza a pénzed. Sokan kerestek meg ezzel, hogy mit tegyenek, de nincs megoldás egyelőre, mert a banki visszahívás sem működik erre (végigküzdöttem egyiküknek). Szóval, átverés az egész, aminek már az első jele kellene legyen az áloldal és a tuti garantált irreálisan magas haszon.

 

Hogy miért dőlnek be mégis olyan sokan ezeknek a csalásoknak? Ennek az agyunk az oka, és erről sokat fogunk beszélni az Érted a Pénzed Akadémiánkon, ahol megtanulhatod a pénzzel kapcsolatos alapismereteket és kifejlesztheted a szükséges pénzügyi tudatosságod ahhoz, hogy te NE tartozz a behúzottak közé. 

 

Tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad? Oszd meg ismerőseiddel is, hogy megmentsd őket a lehúzástól:

 

 

 

Amennyiben csak tovább olvasnál, de jobban meg akarod érteni a pénzügyi csalásokat és azt, hogyan lehet akár évekig, évtizedekig is működésben tartani, és van NetFlix előfizetésed, javaslom a "Van rá magyarázat: A pénz" című mini sorozat első részét, melyben a gyors meggazdagodásról és ezekről van szó. Tanulságos...

 

 

HOGYAN kerülheted el, hogy átverjenek és kicsalják a pénzedet?

 

 

  1. A legfontosabb, hogy ne higyj mindenkinek. Ellenőrizd!
    1. keress rá a cégre a hivatalosan elérhető cégjegyzékekben és elemezd a talált adatokat, nézd meg a székhelyét az utcaképen, stb.
    2. nézz utána a tulajdonosoknak és döntéshozóknak a közösségi oldalakon és külföldi oldalakon, fórumokon is (tanulságos lesz)
    3. vedd észre az apró eltérést a cégnevekben, ha egy jól ismert és korrekt cég mögé bújva próbálnak bekeríteni,
  2. Legyenek gyanúsak a feleslegesen hosszasan sorolt hidd-el-hogy-nem-verünk-át érvek, bizonyítékok, de legyen gyanús az információhiányos oldal is!
  3. Értsd meg, hogy vagy garantált hozam van (többnyire ez alacsony), vagy magas hozam van, ami nagyon kockázatos is lehet. Aki garantált magas hozamot ígér, az vagy átver, vagy valamit eltitkol...
  4. Szóljon a vészcsengő, ha nem transzparensen átlátható a cég vagy az adott személy - ma már az is gyanús lehet, ha valamiről / valakiről semmit nem találsz az internetes keresőkben (vagy csak az általuk szétszórt PR cikket).
  5. Csak most, csak ma, csak neked - ez a legritkább esetben lesz oké ajánlat. Jól ismert módszer. Érezd magad különlegesnek, amiért csak neked szól az ajánlat. Sürgetnek, mert, ha attól félsz, hogy lemaradsz, könnyebben mondasz igent. Ne dőlj be!

 

Szánj rá időt és energiát, ismerd meg azt az üzletet, amit ajánlanak! Az aranyszabály az, hogy csak olyasmibe fektess, amit ismersz ÉS értesz is. Ez a legjobb módja annak, hogy ne válj áldozattá...

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2023.02.19. - utoljára frissítve 2023.10.04.))

Vissza

Címkék : befektetés, befektetési stratégia, kriptopénz, PLC Ultlima, kockázat, apró betűk nélkül, befektetési lehetőség, befektetési tanácsadó, lehúznak, átverés

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek