...

Segítség jöhet a bajba jutott hiteleseknek

Kategória: Pénzhírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Ősszel már változások jöhetnek, jó hírek a devizahiteleseknek

 

 

Még mindig sokak életét keseríti meg a devizahitel miatt felhalmozott adósság. A legtöbb esetben a még hátralevő tartozás magasabb, mint az ingatlan értéke. Az irreálisan megnövekedett tőketartozás miatt a hitelesek egy része pengeélen táncol, és valószínűleg még az unokái is ezt a hitelt fogják törleszteni.

 

Úgy tűnik lesz megoldás a helyzetre. 

 

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője adott interjút a Magyar Hírlapnak, amelyben elmondta, hogy őszre várhatók könnyítések.

 

 

Segítség jöhet a bajba jutott hiteleseknek

Segítséget kaphatnak a devizahitelesek

 

 

Milyen változtatások segíthetnek majd a devizahiteleseknek?

 

 

Harrach a következőket válaszolta arra a kérdésre, hogy mik a KDNP aktuális javaslatai:

 

"Az idén elsősorban a válsághelyzetbe került családokkal foglalkozunk. Komoly intézkedésekre van szükség az adósságcsapdába kerültek esetében. Kétségtelen, igen sok lépés történt már az érdekükben például a devizahiteleseket megsegítő, többlépcsős csomag révén, de most másokról is szó lesz.

 

Azoknak juttatnánk támogatást, akik nem tudnak, s nem azoknak, akik nem akarnak fizetni. A végrehajtások körüli visszaéléseket már sikerült visszaszorítani, és bevezettük a családi csődvédelem intézményét. Úgy tűnik, utóbbi esetében az ősszel végre sor kerül a régóta esedékes módosításokra is.

 

Nagyjából ezerháromszáz család élt eddig ezzel a lehetőséggel, ezt a számot mindenképpen növelni szeretnénk. Kezdeményezünk továbbá egy könnyített törlesztési lehetőséget, szintén az őszre, ami az úgynevezett elsétálás jogát is tartalmazni fogja.

 

Botrány, hogy valakitől elveszik az otthonát, és utána még folytatnia kell a törlesztést. Hangsúlyozom, nem elengedésről van szó, hanem a fizetőképesség visszaállításáról, illetve a jogtalan túlterhelés felszámolásáról."

 

 

Segítség jöhet a bajba jutott hiteleseknek

Mindig van megoldás...

 

 

Az elsétálás joga és a csődvédelem

 

 

Az "elsétálás joga" azoknak ad jelentős segítséget, akiknél a tartozás összege magasabb, mint a fedezetül szolgáló ingatlanuk értéke. Ez azt jelenti, hogy a lakás eladása után a tartozás megszűnik (a különbözetet elengedik) és új életet kezdhetsz - vagyontalanul ugyan, de tiszta lappal.

 

Ennek bevezetésére már voltak javaslatok.tavaly ősszel is, de akkor végül elvetették.

 

A "csődvédelem" intézménye már működik. 2015-ben lépett életbe az ezzel kapcsolatos törvény. Először az adósságrendezési eljárást azok az adósok kezdeményezhették, akiknek az otthonuk veszélyben volt, 2016 őszétől azonban minden eladósodott személy, aki megfelel a jogszabályi feltételeknek, kérelmezheti.

 

Célja az adós fizetőképességének helyreállítása úgy, hogy közben az adós hitelezői teljes vagy részleges megtérüléshez jussanak. A csődeljárás megindulásával az adós és az adóstárs csődvédelem alatt áll, nem kezdeményezhető, illetve nem folytatható velük szemben végrehajtási eljárás és zálogtárgy értékesítésére sincs lehetőség.

 

Magáncsődvédelmet az kezdeményezhet, akinek vagyona és törlesztésre fordítható jövedelme van, de az nem elég adóssága törlesztésére,

 

A lehetőséggel azok élhetnek, akiknek az összes tartozása legalább 2 millió, de legfeljebb 60 millió forint, tartozásuk meghaladja vagyonuk értékét, de nem több annak duplájánál, és van legalább egy olyan tartozásuk, amely három hónapja lejárt, és összege meghaladja a félmillió forintot.

 

A kapcsolódó részletes információkat arról, hogyan működik és milyen feltételeknek kell megfelelned, az Igazságügyi Minisztérium oldalán olvashatod.

 

A hitelfelvétel felelős döntés, erről már többször írtam. Egy rosszul kiválasztott hitelbe belebukhatsz.

 

Most egyre több a változás a hitelezés terén - jön a JTM csökkentése, van már kamattámogatással is fogyasztóbarát hitel, új ajánlást adott ki a jegybank a zálogkölcsönök nyújtásához, és előttünk van a személyikölcsönök megugrásának időszaka a beiskolázás költségei miatt.

 

Ezért várlak vissza a hitelekkel részletesen foglalkozó új bejegyzésemmel.

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

 

Móni

 

 

 

Ez is érdekelhet:

 

200 000 Ft hitel karácsonyi ajándékokra?

 

Csökkenő JTM, mégis több hitel? - hogy is van ez

 

Buktál már el ezen? - hitelkártya, személyi kölcsön útvesztői

 

11 tipp, mielőtt hitelt vennél fel

Vissza

Címkék : segítség devizahiteleseknek, lakáshitel, magáncsőd, elsétálás joga, hitelfelvétel buktatói

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek