...

Nyitási akcióval milliókat spórolhatsz - lakáshitel, LTP, NOK

Kategória: Pénzhírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Mennyit nyersz a lakáscélú akciós ajánlatokkal?

 

 

Az akciók idejét éljük. Akciós feltételeket kínálnak a bankok a lakáshitelekhez, a lakástakarékpénztárak a szerződéskötéshez és a NOK is. Nézzük meg mekkora összeg az, amennyivel kevesebbet fogsz kifizetni:

 

 

LAKÁSHITELEK

 

 

Most az "akciós hitel" annyit jelent, hogy nem kell kifizetned a hitelszerződésed megkötésekor felszámítandó költségeket vagy visszatérítik azt a hitelösszeg folyósításakor.

 

 • Értékbecslési díj - ki kell fizetned, de visszatérítik. Ez nagyságrendileg 30.000 Ft körül van (a pontos összeg bankonként más).
   
 • Közjegyzői díj - ezt is ki kell fizetned, de folyósításkor visszatérítik. A közjegyző díja egy 10.000.000 Ft-os hitelnél kb. 70.000 Ft. Ebből általában 40.000 - 50.000 Ft-ot fizetnek vissza a bankok. Az FHB oldalán találsz egy közjegyzői díj kalkulátort segítségként.
   
 • Folyósítási jutalék - ez a hitelösszeg 1 - 1,5 %-a, amit most elengednek a bankok. Vagyis például egy 10.000.000 Ft-os hitel esetében ez 100.000 Ft-ot jelent.
   
 • Tulajdoni lap - többségében ennek díját is elengedik, ami nagyjából 3.000 Ft.
   

Ha ezeket a tételeket összeadjuk, akkor, maradva a 10.000.000 Ft-os hitelösszegnél, ha most veszel fel lakáscélú hitelt, a szerződéskötéskor  216.000 Ft helyett csak  33.000 Ft-ot kell kifizetned, vagyis megspórolsz  183.000 Ft-ot.

 

 

Jelenleg szinte minden bank elengedi a kezdeti költségeket.

 

 

Ezenkívül különböző paraméterek alapján kamatkedvezményben részesülhetsz az egyes bankoknál. Ez függhet a bankszámlára érkező jövedelem nagyságától, az ingatlan értékének és a hitel összegének arányától, kérhetnek cserébe LTP szerződést, lakásbiztosítást vagy hitelfedezeti életbiztosítást. Mértéke általában 0,5 - 2,0 bázispont. Ez annyit jelent - szintén a példánál maradva -, hogy a havi törlesztő részleted 10.000 Ft-tal is kevesebb lehet. Ez 20 éves futamidővel számolva a 10 milliós hitelnél akár 2.400.000 Ft nyereséget is jelenthet, hiszen ennyivel kevesebbet fogsz kifizetni.  

 

Egy-két bank pedig azt kínálja, hogy bizonyos összeget - pl. egy havi törlesztő részletet, 100.000 Ft-ot - jóváír a bankszámládon. Ez a jóváírt összeg szintén tiszta nyereség, mert azonnali pénzt jelent ez is, nem valamikor a jövőben megkapható bónusz.

 

Tehát a lakáshiteleknél a kezdeti megtakarítás is százezrekben mérhető az akciók által, a kamatkedvezmények pedig a teljes futamidő alatt milliókat jelenthetnek, így érdemes jól megfontolnod, melyik bank ajánlatát választod. 

 

 

Nyitási akcióval milliókat spórolhatsz - lakáshitel, LTP, NOK

 

 

Lakástakarék (LTP)

 

 

A Parlament által elfogadott, 2018.10.17. napján hatályba lépő 2018. évi LXIII. törvény értelmében 2018.10.16. napját követően megkötött lakás-előtakarékossági szerződések esetében a lakás-előtakarékoskodót állami támogatás nem illeti meg. Továbbá a törvény hatályba lépését megelőzően kötött lakás-előtakarékossági szerződésednél, ha meghosszabbítod a megtakarítási idejét, erre a meghosszabbított megtakarítási időre sem illeti meg az állami támogatás.

2018.10.17. napjától a blogomon elérhető cikkek az LTP állami támogatásával kapcsolatban a korábban megkötött szerződésekre vonatkozóan tájékoztató jellegűek.

 

 

Leáldozott az ingyenes számlanyitási díjjal köthető szerződések kora. Ennek oka az alacsony kamatkörnyezet és a megrövidült kiutalási időszak.

 

 

Most a lakástakarékpénztárak többnyire azt kínálják, hogy 1 havi megtakarítási összeggel egyezik meg a számlanyitási díj.

 

 

Azt érdemes még megnézned, hogy számol-e fel az adott pénztár kezelési költséget, amelynek mértéke 1%. Ha ugyanis ezt nem számolja fel sem a megtakarításnál, sem a hitelnél, akkor azzal még további összeget spórolhatsz meg. 

 

Ez egy 4 éves, havi 5.000 Ft-os megtakarítás esetében nem nagy összeg, mindössze 2.000 Ft. De egy 10 éves havi 20.000 Ft-os szerződésnél 56.000 Ft a kedvezmény, ami már szabad szemmel is jól látható. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy általában több szerződést köt egy család, akkor az előző példát alapul véve egy 4 fős család esetében ez már  4 éves 20.000 Ft-os szerződésnél 32.000 Ft, 10 évesnél pedig 224.000 Ft kedvezményt jelent a megtakarítás elindításakor.

 

Van olyan LTP is, ahol 50%-os ill. magasabb számlanyitási díjkedvezmény van. Nézd meg azonban, mit kér cserébe és az a teljes futamidőre vetítve megéri-e Neked, vagyis valóban jobban jársz-e vele...

 

 

Nemzeti Otthonteremtő Közösség (NOK)

 

 

Olyan ez, mint a nyitási akció :), hiszen csak most szerveződnek az első közösségek és kevesen ismerik még a NOK-ban rejlő lehetőségeket. Korábbi cikkemben leírtam, hogy milyen esetekben javaslom Neked a NOK-ot és mikor válassz inkább mást. Ezt az írásomat itt olvashatod, de átvették és megjelent a CNOK Facebook és a bp24.hu oldalán is.

 

Most nézzük azt az esetet, hogy ingatlanbefektetésben gondolkodsz. Van 10-11 millió Ft-od, de közel 20 millió Ft-os új ingatlant szeretnél. Ehhez egy 15.000.000 Ft-os 15 éves szerződést kötsz a NOK-kal, melynek havi törlesztő részlete 101.833 Ft. A meglevő pénzedet arra tudod felhasználni, hogy feltöltsd a befizetéseid és licitálj, mert így akár 3 hónap múlva hozzájuthatsz a teljes összeghez a 4,5 millió Ft állami támogatással együtt. Hogy ez bővebben mit jelent, hívj fel és elmondom.

 

Ebben az esetben normál feltételekkel 1% a regisztrációs díj és a szervezési díj pedig 0,1% (max. 20.000 Ft). Vagyis szerződéskötéskor kifizetsz 150.000 Ft, és a 15 éves futamidő alatt pedig 2.700.000 Ft-ot szervezési díjként.

 

Soknak tűnik? Sokan az LTP-vel hasonlítják össze. Ne tedd, hiszen almát hasonlítasz körtével. Ha mégis összevetnéd a költségeket, akkor ott kalkulálj a számlanyitási díjjal, számlavezetési díjjal, 1% kezelési költséggel, a hitelkamattal és a hitelfelvétel költségeivel. Számolj és úgy hasonlítsd össze...

 

 

Az akció keretében 04.01. - től visszavonásig 40%-os szervezési díj kedvezményben részesülsz a teljes futamidőre.

 

Mit jelent számokban az, hogy a teljes futamidőre érvényes?

 

A fenti példában említett 15.000.000 Ft-os 15 éves szerződés esetében a regisztrációs díja 150.000 Ft lesz, a szervezési díj pedig a teljes futamidőre vetítve 1.620.000 Ft. Vagyis a szerződés aláírásakor és a teljes futamidő alatt megspórolsz 1.080.000 Ft-ot.

 

 

Nyitási akcióval milliókat spórolhatsz - lakáshitel, LTP, NOK

 

 

Ha tehát ingatlan befektetésben gondolkodsz magadnak, a gyermekednek vagy csak későbbi eladást vagy bérbeadást tervezel, hogy bevételhez juss belőle, és mindezt új építésű ingatlannal szeretnéd megoldani, akkor érdemes most, a nyitási akció milliós előnyeit kihasználnod. Kérj pénzügyi tanácsadást ezzel kapcsolatban!

 

A hitelek és a 4 LTP összehasonlító táblázatait valamint a NOK normál és akciós törlesztőtábláját (a korábbi 50%-os akcióval) innen töltheted le.

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

 

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika- minden jog fenntartva)

 

Amennyiben segíteni tudok Neked a pénzügyekben való eligazodásban, jelentkezz tanácsadásra a kérdőív kitöltésével vagy kérd most hírlevelemet

 

 

Vissza

Címkék : lakásvásárlás, lakashitel, NOK, nemzeti otthonteremtő közösség, lakástakarék, LTP, akciós hitelek, állami támogatás, pénzügyi tanácsadás, lakáscélú megtakarítás, lakásfelújítás

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek