...

Minek a strandpapucs egy jó vezetőnek?

Kategória: Tanácsadóknak | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Inspirál a vezetőd vagy utasít?

 

Ha már dolgoztál olyan munkakörnyezetben üzletkötőként, ahol csak az volt a vezetőd egyetlen kérdése, hogy "mit kötsz a héten?", akkor ez a cikk Neked szól, mert lehet, hogy ideje váltanod. Ha a Te vezetőd ennél többre is képes, akkor is lehet hasznos Számodra, mert megerősíti, hogy jó helyen vagy. Ha nem a mi szakmánkban dolgozol, akkor is találhatsz írásomban értékes gondolatokat...

Két okból írok most erről a témáról.

Egyrészt olvastam a Mindset pszichológiai szaklap oldalán egy cikket azzal kapcsolatban, hogy hogyan befolyásolja a teljesítményedet, ha hisz Benned a főnököd. A cikk a Pygmalion-effektusból kiindulva vezeti le a folyamatot nemzetközi kutatásokra hivatkozva. A Pygmalion-effektus az, amikor valakinek a képességeivel szembeni várakozásaink elősegítik azok megvalósulását. Ez igaz a munkahelyen is, hiszen ezek a kutatások azt is bizonyítják, hogy hatása a célkitűzésen és a tanulási lehetőségeken keresztül is érvényesül.

Másrészt én magam is egy nehéz perióduson mentem át az elmúlt másfél évben. Azt gondolom, végre megtaláltam a helyes utat ahhoz, hogy újra szárnyalni kezdjek, de ezt nem tudtam volna egyedül végig csinálni. Szükségem volt arra, hogy a cégvezetőnk, Farkas János, támogasson ebben. El kell ismerjem, fantasztikus munkát végzett "strandpapucsával".

 

Végül is hogy jön akkor ide a strandpapucs? :)

 

Minek a strandpapucs egy jó vezetőnek?

 

 

Bevallom, fogalmam sincs milyen strandpapucsa van Jánosnak, pedig folyton azzal fenyeget, úgyhogy kíváncsi vagyok már rá! Talán ilyen, mint a képen? 

Olyankor kerül elő, amikor hülyeséget csinálok vagy nem a szintemnek megfelelő a produktivitásom annak ellenére, hogy tudom a dolgomat. Persze, nem az a lényeg, milyen ez a papucs, hanem az, hogy Neked mire van szükséged ahhoz, hogy tedd a dolgodat, méghozzá lelkesedéssel és eredményesen. Észreveszi-e a vezetőd, hogy valami más miatt nem a munkára koncentrálsz? Átsegít ezen vagy csak egyre lejjebb nyom, amikor nincs megfelelő teljesítményed? Egyáltalán tudja, hogy mire vagy / lennél képes vagy gőze sincs? Inspirál és hisz Benned, hogy fejlődj vagy még jobban stresszelsz miatta? Tud-e vele lökést adni Neked a fejlődéshez, az eredményekhez?

Én egy olyan lelki csapdába kerültem másfél éve, amiből nagyon nehezen másztam ki. Rosszul viselem az igazságtalanságot, ezáltal túl sokat kattogtam rajta és belementem egy megnyerhetetlen csatározásba. Ez pedig elvitte a fókuszt a munkáról.

Emellett nekiálltam megtanulni olyasmit, amiről eddig nulla ismeretem volt, de szükséges ahhoz, hogy elérjem, amit megálmodtam. Ez hatalmas energiákat és időt igényel. Megtaláltam a célt, amit el akarok érni, emiatt sok olyat is csinálok, ami nem éppen az aktuális munkateljesítményemet növeli jelenleg, sőt, attól veszi el az időt. 

Miért írtam le ezeket? Mert a legnagyobb jelentősége abban van, hogy a vezetőm támogat ezekben. Vagyis segít megtalálnom a válaszokat és a megoldásokat. Mindezt úgy, hogy a felnőtt-énemet építi. Nem megsimogatja a buksimat és nem sajnálkozik velem. Hanem arra késztet, hogy intelligens felnőtt módjára, mások hibáztatása nélkül, lépésről lépésre haladva érjem el azt a célt, amit kitűztem és ha kell, emelkedjek felül önmagamon.

Ez az utolsó gondolat a legfontosabb. Ugyanis, ha valaki Veled sajnálkozik és együtt nyalogatjátok a sebeidet, az lehet, hogy épp jól esik Neked, de nem visz előre! Akkor kapsz valós segítséget, ha abban segít, hogy tovább tudj lépni, levond a megfelelő tanulságokat a történtekből, túllépj a sérelmeiden, dönts és "csakazértis" kihozd Magadból a legjobbat. Ez a legjobb pedig azt is jelenti, hogy vannak céljaid, amiket el akarsz érni és ezért mindent megteszel. 

 

És ehhez bizony kell néha a strandpapucs :)...

 

Pénzügyi tanácsadóként nagyon sokan belesüppednek a napi taposómalomba. Mást se hallasz, csak azt, hogy "kössél!", ami jogos, hiszen jutalékból élsz és ha nem kötsz, nincs bevételed. De talán Neked is eleged van már abból, amiből nekem elegem lett. Annyira jól hangzik a tréningeken meg az oktatásokon, hogy igény alapú kell legyen az értékesítés, meg az ügyfél a legfontosabb. Aztán jön a valóság, nyomják Rád reggeltől estig, hogy a tervek alapján mit kell kötnöd és szinte rákényszerítenek (ha hagyod), hogy újra meg újra átkösd a meglevő szerződéseket. Tudod, hogy ezzel néha bizony kárt okozol az ügyfélnek, de nincs más választásod, ha hiányzik hozzá a megfelelő tudásod vagy az akaratod. 

A vége pedig az, hogy kiégsz. Elhagyod a pályát vagy robot módjára mész és csinálod. Én nem lettem pálya-elhagyó, csak a céget hagytam el, ahol így volt és elkezdtem keresni azt, ahol másképp működik. Ott, ahol évekig dolgoztam, nem volt elismerésre méltó, hogy értékes, de alacsony teljesítményű munkatársak 3x magasabb eredményt hoztak, mert így is csak 85%-on hoztuk új csapatként a tervet. Az sem volt érték, hogy az az új kolléganő, akit átraktak hozzám és még egy fél évet kaptam mielőtt elküldik, azóta önálló munkára képes, tervteljesítő tanácsadó. Stressz, elismerés-hiány, nyomás, konfliktus-erősítés, leminősítés volt a jellemző. 

 

Azt állítom azonban, hogy van más út is!

 

Megálmodtam a saját verziómat és a vezetőm támogatásával dolgozom a kivitelezésen. Van ugyanis olyan cég, ahol ezt is lehet! Valószínűleg Benned is felmerült már, hogy jó lenne olyan hely, ahol profi pénzügyi tanácsadói karriert építhetsz fel. Vagy azért, mert speciálisan értesz egy területhez és ebben akarsz elismert szakemberré válni, de a tervek a cégednél mindig más irányba nyomnak. Vagy azért, mert érzed, hogy sokkal többre vagy hivatott, de nem tudsz a nyomás miatt kibontakozni és nem kapsz megfelelő támogatást sem. Vagy csak egyszerűen azért, mert szeretnéd úgy megteremteni az anyagi biztonságodat, hogy emellett maximálisan korrekt és etikus vagy a tanácsadás során. De az is lehet, hogy van egy nagy álmod, mint nekem és ezt szeretnéd megvalósítani...

 

Minek a strandpapucs egy jó vezetőnek?

 

Elmondom Neked most, hogy nekem mi ad a legtöbbet jelenleg, mert ezt kínálom Neked is. Ha úgy érzed, ezek Számodra is fontosak és el tudod képzelni, milyen teljesítményre lennél képes ilyen légkörben, hívj fel vagy töltsd ki kérdőívemet és felhívlak. Talán abban egyetértesz velem, hogy amilyen a vezető, olyan a csapat és olyan a cég.

 

Mi az a 3 legfontosabb dolog, ami biztosíthatja Neked a szárnyalást? Mi az a 3 dolog, aminek leginkább hatása van arra, hogyan teljesítesz?

 

1. Megmutatja, hogy minden lehetséges és erősíti a hitedet! 

Voltál már úgy, hogy nagyon hittél valamiben, hogy sikerül és úgy is lett? Igen, erről van szó. Mindannyiunkban, Benned is van valami kiemelkedő adottság vagy tudás, amitől más vagy és nem robot. A jó vezető segít ennek kibontakoztatásában és erősíti a saját Magadba vetett hitedet. Ne várj másokra és ne hibáztass másokat, hanem cselekedj és fejlődj, ha kell! Amint Te elhiszed, hogy sikeressé válhatsz, az hamarosan önbeteljesítő jóslattá válhat...

2. Mindig a hiba okát keresi, nem bűnbakot

Érezted már azt, hogy sokkal többre vagy képes, de valahogy nem jönnek össze a dolgok? Mondtak már ilyenkor olyasmiket, amitől úgy érezted, semmit sem érsz és legszívesebben abbahagynád, mert Neked ez nem megy?  Egy jó vezető sosem ítélkezik! Nem keres bűnbakot, hogy megmagyarázza a csapat, ezáltal a saját gyenge teljesítményét! Akkor sem, ha hibázol. Hanem segít Neked megkeresni, hol a hiba és mit kellene másképp csinálnod ahhoz, hogy elérd az általad kitűzött célt.

3. Elismer és segíti a személyes fejlődésedet

Eredmény orientált a szakmánk. Ez azt is jelenti, hogy csak a legjobbakat tapsoljuk meg, övék a rivaldafény. Sajnos igaz ez akkor is, ha később kiderül, hogy nem megérdemelten... Senki sem tapsolja meg azt, aki saját addigi teljesítményéhez képest háromszoros növekedést ért el. Pedig ez legalább akkora eredmény!

A jó vezető meglátja Benned a lehetőséget és értékeli a legkisebb eredményt is, amivel újabb sikerekre sarkall. Igen, kell a versenyszellem is. Azonban az is nagyon fontos, hogy ne másokhoz hasonlítsd Magad, hanem önmagadat szárnyald túl! Támogat abban is, hogy fejlődj, tanulj és újabb utak nyílhassanak meg Előtted, amik segítik az önmegvalósításodat.

 

Ezzel pedig felelősséget ad a kezedbe, a saját életed irányításának felelősségét. Ez az egyetlen esélyed a sikerre!

 

Nagyon kíváncsi lennék arra, hogy Te mit gondolsz minderről! Te hol tartasz a folyamatban? Írd meg nekem itt a cikk alatt vagy a Facebook oldalamon! Kiégtél vagy szárnyalsz? Milyen támogatást kapsz a vezetődtől? Felfelé húz vagy lefelé nyom?

Azt gondolom, hogy egy jó csapatban a vezető segít már abban is, hogy megtaláld a célodat. Sokan azt hiszik, az a cél, hogy X Ft-ot akarok keresni és kész. Nem! A jó cél az REMEK (az angol szakirodalomban SMART-ként találod) , vagyis Releváns, Elérhető, Mérhető, Elosztott (határidőkkel), Konkrét - de erről majd egy másik alkalommal írok. Emellett nem csak a vezető, hanem maga a csapat is inspirál: a lojalitás, a jó hangulat, az eredmények, és egymás támogatása. Persze ehhez gyakran ki kell lépnünk a komfortzónánkból, ehhez pedig kell az inspiráció, a kihívás és kell hozzá szenvedély, na meg néha a strandpapucs...

Futurisztikus elképzelés ez a pénzügyi tanácsadói szakmában, ahogy az ügyfél-központúság is ma még. Ha ilyen csapatban dolgozol, szuper, becsüld meg! Ha csak álmodozol erről, akkor keress ilyet, mert érdemes, én is ezt álmodtam meg! Tehát, ha van kedved csatlakozni hozzám, hívj fel!

 

Szívesen dolgoznék veled!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

 

 

 

(Szerző: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva, Rajzok: Cziráki Alexandra - minden jog fenntartva)

 

 

Vissza

Címkék : jó pénzügyi tanácsadó, pénzügyi tanácsadói karrier, profi pénzügyi tanácsadó, lojalitás, pénzügyi tanácsadó, karrier, munkatársakat keresek, legjobb munka, dolgozz velünk

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek