...

Merj nagyokat álmodni a pénzügyeidben is!

Kategória: Tudatosság | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Ott tartasz a pénzügyeidben, ahol tartani szeretnél?

 

 

Álom és valóság gyakran nagyon eltér egymástól. Különösen igaz ez a pénzügyeinkre. De vajon miért van ez? Miért annyire nehéz megvalósítani, amit elképzeltünk magunknak?

 

Ma egy olyan témát hoztam, ami túlmutat a klasszikus pénzügyi ismereteken. Ugyanis, ha egy bizonyos élethelyzetbe beleragadsz annak ellenére, hogy rendelkezel pénzügyi tudással, akkor ott más probléma van.

 

Egy ilyen lehetséges okot mutat nekünk példaként Tóth Andrea, az ML Stúdió vezetője, akit felkértem segítőként az ügyfeleim mellé, ha ilyen elakadásokkal találnák magukat szembe.

 

Ugyanis - ahogy egy korábbi cikkemben már boncolgattam -, „Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye”, vagyis a szokásaid határozzák meg azt, milyen életet élsz. Ez pedig igaz a pénzügyeidre is.

 

Sőt, a legtöbben hajlamosak vagyunk belesüppedni abba, ami nem jó, és csak vágyakozni a jobbra. De sokkal nagyobb átéléssel éljük meg aktuális „nyomorunkat”, mint amekkora a lelkesedésünk, ha tenni kell valamit ellene. Ez többnyire megmarad a „csinálni kéne” szintjén.

 

Erre hoz nekünk egy példát Andi, a könnyebb érthetőség kedvéért. Ajánlom szeretettel Andi tollából ezt a tanmesét, ami segíthet abban, hogy megtaláld a választ a kérdésedre: Hol rontod el?

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

 

Szeretnék egy rózsaszín fürdőkádat – tanmese

 

 

Merj nagyokat álmodni a pénzügyeidben is!

 

 

Annyira szeretném! Minden vágyam egy gyönyörű, halvány rózsaszín fürdőkád. Szinte naponta látom magam a képzeletemben, amint egy olyan igazán csontig hatoló, esős, szeles, hideg és szürke őszi nap után, este hazaérkezem. Azonnal irány a fürdőszoba, és tele engedem az álomszép rózsaszínű kádam forró vízzel.

 

Rakok bele illatos fürdősót, azután gyertyát gyújtok, és egy kellemes lazító muzsika mellett elmerülök a habokban. Megszűnik a külvilág, nincsenek problémák, eltűnik a zaj - csak én vagyok...

 

Sokszor elképzelem ezt. Azért is mert jól esik a lelkemnek. Meg persze azért is mert olvastam és hallottam már arról, hogy sokszor el kell képzelnem, amit szeretnék. Bele kell élnem magam, és akkor a vágyaim manifesztálódnak (manifesztálódik - megnyilvánul, megmutatkozik, valóssá válik).

 

Hát ezen ne múljék! Nap nap után én szorgosan átélem magamban ezt a csodás, felemelő érzést.

 

Csak hát, valahogy a megvalósulás még várat magára. - Nem baj, én türelmes vagyok.

 

Addig is használom azt az utálatos, kopott, elöregedett zuhanyzómat, amiben alig férek el. Nem, hogy forró víz, de néha még langyos víz is alig folyik. Gyűlölöm! Elkeseredek tőle.

 

Ahányszor csak belépek a fürdőszobámba és meglátom, átjár ez az érzés, na meg az is, hogy milyen nyomorúságos körülmények ezek. Ilyenkor legszívesebben már bontanám is le egy hatalmas kalapáccsal.

 

És csak telnek a napok, és ez így megy tegnap, ma, holnap, és azután…

 

Na de hogyan lesz ebből rózsaszín fürdőkád?

 

Hát így nehézkesen. Miért? Mert a szegénységtudatból az önsajnálatból, a negatív rezgésekből egész mást teremtünk magunknak, mint azt amire valóban vágyunk. Valójában pont az ellenkezőjét annak, amit akarunk. Aztán jön az elkeseredés, a kilátástalanság és hopp, már benne is találjuk magunkat egy negatív spirálban, amiből aztán kikeveredni nagy kihívás.

 

Persze nem lehetetlen, de tenni kell érte.

 

Mi van akkor, ha ránézünk erre a helyzetre egy kicsit más szemszögből? Mi van, ha bemegyek a fürdőszobámba, ránézek az ütött kopott zuhanyzómra, és felteszem a kérdést magamnak: Mit választhatok most, hogy ez jobb legyen?

 

 • Talán vehetek egy erősebb vízkőoldót és átsikálhatom vele, amitól sokkal jobban fog kinézni.
   
 • Azt is megtehetem, hogy szólok egy ismerősömnek, aki nagy ezermester, hogy nézze már meg, miért folyik néha csak langyos víz a forró helyett.
   
 • Aztán lehet, hogy visszaemlékezhetek arra az időszakra amikor még új volt, és arra, hogy mennyire jólesett egy-egy fáradt nap után egy forró zuhany.

  Még az is lehet, hogy hálás is tudok lenni ezért. Meg azért is, hogy nekem van saját zuhanyzóm, amit csak én használok, és nem fogy el a meleg víz mire én kerülök be a fürdőszobába. Ezért mind-mind lehetek hálás, sőt még örülhetek is, hogy ezek itt és most nekem megvannak. Így a hála és az elégedettség állapotában tudom magam tartani.

 

Na de mikor lesz ebből rózsaszín fürdőkád?

 

Hát így már nagyon hamar, fényévekkel hamarabb, mint gondolnánk.

 

 

Abban a pillanatban, ahogy kijövünk a szükségtudatból, a szegénység érzésből, és nem a "nincs"-csel itatjuk át a lelkünket, a valóságunkat, hanem meglátjuk a bőséget mindenben, megváltoznak a teremtéseink.

 

 

Nézd csak meg a természetet. Figyeld meg hogy fejlődik egy növény. A tetején újra és újra megjelenik az ici-pici hajtás, ami megerősödik és így növekszik, válik egyre nagyobbá és terjeszkedik folyamatosan. Ha levagdalod, letöröd, akkor is. Ha kell, elkezd növekedni máshol. Árad, áraszt....

 

Tedd ezt Te is!

 

„Jó, jó, de ha nincs pénzem mit árasszak, mit tudok én adni?” Adj például nevetést, örömet, figyelmet gondoskodást hálát.

 

Adj, mert akkor kapsz. Minnél többet adsz, annál többet kapsz vissza. Na persze nem árt egy jó pénzügyi tanácsadó sem :) és hit abban, hogy képes vagy rá...

 

 

 

 

Gondolkodj jól és gazdagodj! - a siker titka

 

 

Merj nagyokat álmodni a pénzügyeidben is!

 

 

Ahogy Napoleon Hill nagyon találóan írja a Gondolkodj és gazdagodj című könyvében, amely szinte kötelező olvasmány az önfejlesztőknek:

 

 

Gyakran egy fél emberöltőre van szükség ahhoz, hogy az ember rájöjjön, az élet egy amolyan csináld magad projekt.

 

 

Ez azt jelenti, hogy az életed olyan, amilyen gondolatokkal az elmédet eteted.

 

A vágy, ami dolgozik benned az iránt, amit szeretnél elérni, megkapni gondolatokat és érzelmeket generál benned. Ezek a domináns gondolatok átitatják az egész elmédet, amik olyan embereket és körülményeket vonzanak be az életedbe, amik segíthetnek a célod elérésében, megvalósulásában.

 

Persze csak akkor, ha ezek a gondolatok előre visznek. Azonban ha félelemmel teli negatív gondolataid vannak - bizonytalanság, rettegés például egy betegségtől, nehézségek a pénzzel kapcsolatban -, akkor bizony ezek a domináns gondolataid bizony generálják bőven az életedbe újra és újra a problémáidat.

 

Amikor csak "de jó lenne", "de szeretném", vagy "azt kívánom" gondolataid vannak, az sajnos kevés. Az Élet nem egy aranyhal, ami teljesíti 3 kívánságodat. Az elmédet kell a céljaid mellé állítanod:

 

 • célkitűzésekkel
 • tervezés
 • megvalósítás (kitartás)
 • félelem helyett elfogadni az esetleges kudarcot, és lehetőségként tekinteni rá

 

Napoleon Hill 6 lépést határoz meg ahhoz, hogy a vágyad valósággá váljon - megszerezd a rózsaszín fürdőkádat :)

 

 1. Határozd meg pontosan a célt (pénzbeli összeg pl.) - célkitűzés
   
 2. Mit vagy hajlandó feladni azért, hogy elérd, megkapd?
   
 3. Mire használnád, ha megszerzed, miért fontos?
   
 4. Hogyan fogod elérni, mi az első lépés? - tervezés, ha kell, akkor pedig újratervezés
   
 5. Írd le papírra az 1-4. pontot!
   
 6. Olvasd el naponta többször - lásd, érezd, éld át, hogy már a tied! - hit, kitartás 

 

Ehhez 7. pontként mindenképp hozzáteszem azt, hogy CSELEKVÉS. Vagyis hiába a cél, a tervezés, a hit, ha elmaradnak a tettek. Vagyis kezdj el cselekedni is! Az úton pedig légy kitartó és megrendíthetetlenül higgy abban, hogy képes vagy rá.

 

 

Az alacsonyan égő láng sosem ad nagy tüzet, igaz?

 

 

Van aki erre azt mondja, ez olyan mint az Ezoterikus elméletek. Nagy szavak! Nos, sok dologról kikiáltotta már az emberiség, hogy így van, meg úgy van, meg nincs is olyan. Az energiák a szemünknek láthatatlanok, kezünkkel megfoghatatlanok. Ezért elménk könnyen elutasíthatja.

 

Mégis, ha úgy érzed, folyton keresztbe tesz az Élet, ha úgy érzed elérhetetlen távolságban vannak a pénzügyi céljaid, vagy belefáradtál már az akadályfutásba, akkor próbáld ki ezt a módszert. Mit veszíthetsz vele?

 

 

Tudod, sosem az a baj, ha lassabban döntesz, hanem az, ha ellenállsz a változás szükségességének...

 

 

Ha pedig nem tudod, hogyan kezdj neki, keress minket bizalommal. Akkor is, ha pénzügyi szakemberre van szükséged egy konkrét probléma megoldásához, és akkor is, ha úgy érzed, valahogyan elakadtál a pénzügyi biztonság felé vezető úton.

 

Jól jönne a segítségetek, Móni!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg. 

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika (Etikuspénzügyek.hu) és Tóth Andrea (ML Stúdió) - minden jog fenntartva (2022.04.02.))

 

Merj nagyokat álmodni a pénzügyeidben is!

Tóth Andrea - ML Stúdió

Vissza

Címkék : pénzügyi tudatosság, pénzügyi tervezés, merj álmodni, pénzügyi probléma, pénzügyi döntés, anyagi biztonság

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek