...

KKV szektor - milliós támogatás, digitalizáció, lízing

Kategória: Pénzhírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Újabb segítség a vállalkozásoknak - támogatási program, 0%-os hitel

 

 

Frissítés 2020.05.30.: A koronavírus (COVID-19) miatt kialakult vészhelyzet új kihívások elé állította a KKV szektort. Ezek leküzdésében segítenek az új NHP Hajrá Hitelek, az MFB Krízis Hitelek és az új Széchenyi Hitelprogramok, amelyeknek részleteit itt találod.  

 

Korábban már írtam a kormány által meghirdetett munkahely teremtő programról, mellyel a mikro-, kis-, és középvállalkozásokat kívánják támogatni. Ennek második fordulója indult el most - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

 

Emellett szeptembertől 0%-os kamattal igényelhetnek uniós hitelt azok a kis. és középvállalkozások, amelyek digitális fejlesztéseikhez szeretnének forráshoz jutni.

 

 

KKV szektor - milliós támogatás, digitalizáció, lízing

Növeld vállalkozásod versenyképességét a megfelelő forrásokból

 

 

Támogatási program munkahely teremtésre

 

 

Ezzel elsősorban a KKV szektor versenyképességének növelését, és az új munkahelyek létrehozását segítő beruházások megvalósítását célozták meg.

 

A most kihirdetett programban, az első fázishoz képest emelkedtek a kiegészítő támogatási összegek, valamint egy újabb hátrányos helyzetű célcsoport - 6 évesnél fiatalabb gyermeket otthon nevelő nők - munkaerőpiacra való visszatérését is kiemelt célként jelölték meg.

 

Mit is jelent pontosan ez a munkahely teremtő támogatás?

 

 • Pályázati időszak: 2018.július 23 - 2018.szeptember 10.
   
 • Mértéke új munkahelyenként 1.500.000 Ft lehet. beruházási támogatás jogcímen vagy csekély összegű támogatásként.
   
 • Azon új munkahelyekre, melyekkel kiközvetített álláskeresőt foglalkoztatsz, további 700.000 Ft támogatást kaphatsz.
   
 • Ha olyan álláskereső foglalkoztatását vállalod, aki az elmúlt 12 hónapban kizárólag közfoglalkoztatott volt, akkor munkahelyenként további 1.500.000 Ft illet meg támogatásként.
   
 • Ha pedig 6. életévét be nem töltött gyermekét eddig otthon nevelő nőt foglalkoztatsz majd, akkor is további 1.500.000 Ft-ot kaphatsz támogatás címén. 

 

Ezen felül, ha a beruházást kedvezményezett településen hajtod végre, akkor még további 400.000 Ft-hoz juthatsz.

 

Így akár elérheti a támogatás mértéke új munkahelyenként a  3,4 millió Ft-ot is.

 

Fontos szabály, hogy ezzel 2 éves foglalkoztatási kötelezettséget vállalsz és azt, hogy az így létrehozott kapacitást, szolgáltatást még 3 évig fenntartod a beruházás befejezése után.

 

A program részleteit itt találod.

 

 

Itthon a KKV szektor fele azt vallja, nem fontos a digitalizáció. A kormány szerint viszont igen, és nullás uniós hitelt ad hozzá forrásként

 

 

A T-Systems reprezentatív kutatása szerint, melyben 800 KKV vezetőt kérdeztek meg, a szektor 72%-ában nem volt ilyen irányú fejlesztés az elmúlt 2 évben. Az is kiderült, hogy a digitalizáció szintje elsősorban e-mail fókuszú.

 

A Digitális Jólét Pénzügyi Program keretében 0%-os, legfeljebb 200 millió Ft-os uniós hitelt igényelhetnek a KKV szektor szereplői és a start-up vállalkozások digitális fejlesztéseikhez - hangzott el az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatóján.

 

A hitelprogram keretösszege 7,5 milliárd Ft, melyet a közép-magyarországi régión kívül működő vállalkozások igényelhetnek szeptembertől.  A kedvezményes hitel összege 5-200 millió Ft között lehet, melyet MFB Pontokon igényelhetsz.

 

 

KKV szektor - milliós támogatás, digitalizáció, lízing

Használd ki a lehetőségeket!

 

 

Lízing, mint forrás

 

 

Tapasztalataim alapján a vállalkozók nagy része még nem ismeri ezt a lehetőséget. Akik igen, azok is elsősorban gépjármű finanszírozásra használják. 

 

A Magyar Lízingszövetség szerint ez a helyzet egyre inkább változik. Idén, az első negyedévben 16%-kal emelkedett a finanszírozott összeg az előző évhez képest. A KKV szektor számára a támogatások után a lízing a második helyre került, mint finanszírozási forrás.

 

Ugyanis a gyorsan fejlődő és exportáló cégek számára ez lehet az egyik legjobb eszköz, de például ingatlanok vagy nagy értékű műszaki gépek, berendezések esetében is bátran választhatod. A folyamatos és nagyobb arányú fejlesztésekhez sokkal előnyösebb forma, mint a bankhitel.

 

Főleg az alacsony önerő, a viszonylag alacsony finanszírozási költség miatt, valamint azért, mert nem szükségesek hozzá pótfedezetek, egyre többen merik ezt a megoldást választani a fejlesztéseikhez - derül ki a Magyar Lízingszövetség elemzéséből.

 

 

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Kapcsolódó cikkeim és oldalaim:

 

SZJA, Cafetéria, TAO, SZOCHO és más törvények változása 2019-ben

 

CSOK - könnyebb, gyorsabb, egyszerűbb igénylés 2018. március 15-től

 

Vigyázz, belebukhatsz egy rossz hitelbe!

Vissza

Címkék : KKV pályázat, támogatás vállalkozásoknak, kamatmentes hitel, uniós források válallkozásoknak, vállalkozói pénzügyek, vállakozóknak, vállalkozói hitelek, lízing

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek