...

Kisvállalkozó vagy? Augusztustól akár 1,5 millió Ft-ot is nyerhetsz pályázaton...

Kategória: Pénzhírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

A Nemzetgazdasági Minisztérium 10 milliárd Ft összegű nyílt pályázatot hirdetett ki

 

 

UPDATE: A 2018. szeptemberig igényelhető támogatáshoz a fő feltételeket olvasd el lejjebb, az aktuális részletekről pedig új bejegyzésemet is itt.

 

Varga Mihály tegnap jelentette be azt a pályázatot, amelyre mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak munkahelyteremtő beruházásaikhoz. Már meg is jelent az NGM oldalán minden ezzel kapcsolatos dokumentum a pályázathoz Várakozások szerint ebből a pénzből mintegy 5.000 új munkahely jöhet létre és további mintegy 10 ezer már meglévő megőrzését is támogatják. Számításaik szerint 1100-1200 KKV vehet részt a programban, amivel egyben a területi különbségeket is szeretnék csökkenteni.

 

A munkahelyteremtő támogatás regionális beruházási támogatás jogcímen vagy csekély összegű (de minimis) támogatásként nyújtható, amelynek mértéke nem regisztrált álláskereső esetén új munkahelyenként 1,5 millió forint lehet. Ezen felül a vállalatok kiközvetített álláskereső foglalkoztatása esetén új munkahelyenként 500.000 Ft VAGY 12 hónap alatt kizárólag közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott személynél új munkahelyenként 800.000 Ft kiegészítő támogatást kaphatnak. Ezek a támogatások (mindkettő) növelhetők, ha kedvezményezett járásban vagy településen új munkahelyenként további 400.000 Ft-tal.

 

 

Kisvállalkozó vagy? Augusztustól akár 1,5 millió Ft-ot is nyerhetsz pályázaton...

 

 

Ha kisvállalkozásod van és pályáznál erre a pénzre, mire költheted majd és mit vállalsz cserében?

 

 

Többek között új eszközöket, gépeket szerezhetsz be, de a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatod, sőt, bővítheted a meglevőt is. A pályázati időszak 2017.08.01 - 2017.09.15. között tart.

 

A támogatás számításának alapja a beruházás levonható és visszaigényelhető ÁFA nélküli összes költsége (ha nincs ÁFA levonási jogod, akkor természetesen a bruttó érték). A pályázatot a beruházás helye szerinti illetékes kormányhivatal részére lehet eljuttatni. A feladás időpontjának a küldeményen szereplő - a pályázó által igazolható - postára adás bélyegzőjének dátuma számít.

 

5 fontos dolog van, amire még figyelned kell:

 

 • Csak újonnan induló beruházással pályázhatsz, amit 2018.09.30-ig be kell fejezned.
   
 • A beruházás nettó - ÁFA visszaigénylési jogosultsággal nem rendelkező pályázó esetében bruttó - bekerülési költségének legalább 25 %-át saját forrásból kell biztosítanod.
   
 • A beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a befejezés után még legalább 3 évig fenntartod és működteted.
   
 • A pályázat benyújtása előtti 12 hónap átlagos foglalkoztatotti létszámát fenn kell tartanod ÉS a pénzből létrejött létszámbővítésre legalább 2 éves folyamatos foglalkoztatási kötelezettséget kell vállalnod.
   
 • Biztosítéknyújtási kötelezettséged van a pályázathoz. A biztosítékot legalább a fenntartási kötelezettség végét követő 60 napig tartó időtartamra biztosítanod kell. Ez lehet az odaítélt támogatás összegének::
   
  • 120 %-át jelentő feltétel nélküli és visszavonhatatlan hitelintézet által vállalt garancia, VAGY
  • 150 %-át kitevő hitelbiztosítéki értéken megállapított, permentes, forgalomképes és nem lakás céljára szolgáló ingatlan.

 

 

Kisvállalkozó vagy? Augusztustól akár 1,5 millió Ft-ot is nyerhetsz pályázaton...

 

 

Mik a legfontosabb további feltételek?

 

 

 • Regionális beruházási támogatás jogcímen vagy csekély összegű (de minimis) támogatásként nyújtható a vissza nem térítendő támogatás. A pályázat benyújtásakor nyilatkoznod kell, hogy mely támogatási jogcím alapján kívánod benyújtani a pályázatot.
   
 • A pályázati eljárást és a támogatás lebonyolítását a Minisztérium koordinálása mellett az állami foglalkoztatási szervként eljáró fővárosi és megyei kormányhivatalok valósítják meg. A pályázatokról a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter dönt. A támogatásról szóló hatósági szerződést az állami foglalkoztatási szervként eljáró – beruházás helye szerint - illetékes megyei (fővárosi) kormányhivatal köti meg.
   
 • A pályázaton kizárólag Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén székhellyel és Magyarországon telephellyel, fiókteleppel rendelkező KKV-k (gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók) vehetnek részt.
   
 • Nem vehetsz részt a pályázaton, ha
   
  • a beruházást már a támogatási igény benyújtását megelőzően megkezdted,
  • a korábbi években igénybe vett munkahelyteremtő támogatásból adódó kötelezettségedet megszegve még nem számoltál el, vagy korábbi támogatással kapcsolatban lejárt határidejű visszafizetési kötelezettséged van,
  • a elmúlt 3 évben erre a beruházásra már kaptál munkahelyteremtő támogatást, vagy az elmúlt 3 évben elnyert támogatással kapcsolatos kötelezettségeidet nem teljesítetted határidőre,
  • az elmúlt fél évben csoportos létszám csökkentésbe kezdtél,
  • a támogatást elsődleges mezőgazdasági termeléshez használod fel,
  • szinten tartó beruházáshoz igényled a támogatást,
  • az adó- és vámhatóságnál esedékessé vált és még meg nem fizetett adó-, járulék-, illeték-, vámtartozásod (a továbbiakban: köztartozás) van, kivéve, ha az adóhatóság fizetési halasztást vagy részletfizetést engedélyezett Számodra,
  • csőd-, felszámolási, végelszámolási, kényszertörlési, vagy a működésedet ellehetetlenítő végrehajtási eljárást elrendelő jogerős döntés hatálya alatt állsz,
  • vállalkozásod tulajdonosi, illetve vezető tisztségviselői körében szerepel olyan személy, aki a korábbiakban a Rendelet szerinti támogatásból jogszabályszegés, szerződésszegés okán kizárt szervezetek tulajdonosi, illetve vezető tisztségviselői körébe tartozott.
    
 • A beruházásban érintett telephelyed a cégnyilvántartásbanvagy az egyéni vállalkozók egységes nyilvántartásában/vállalkozói igazolványban telephelyként bejegyezve szerepel, továbbá legalább egy lezárt teljes üzleti évvel rendelkező vállalkozásnak minősülsz ÉS a tervezett új, vagy bővítésre kerülő tevékenység a tevékenységeid között szerepel.
   
 • A beruházásban érintett telephelyen legalább 2 fő, teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló számára létesítesz új munkahelyet (a részmunkaidőben foglalkoztatottak a teljes munkaidőben foglalkoztatottak arányos tört részének felelnek meg)

 

A további részletes feltételeket és kizáró okokat a pályázati felhívásban olvashatod. A pályázat kódjele: NFA-2017-KKV. A dokumentáció részletesen ismerteti az értékelési szempontokat és a pályázat lehetséges pontozását is.

 

 • A pályázati felhívás ide kattintva érheted el.
 • Az általános útmutató innen töltheted le.
 • A pályázat mellékletei pedig itt érhetőek el.


Fontos, hogy ha a pályázatban bemutatott beruházási projekt megvalósítása kiemelkedően jelentős kockázatot hordoz, akkor a pályázat nincs összhangban a Felhívás célkitűzéseivel, ezért elutasításra kerülhet. (Jelentős kockázatot jelenthet többek között a pályázat nem megfelelő kidolgozottsága, a támogatást igénylő székhelyének és a megvalósítás helyének eltérő támogatási intenzitása, a beruházási projekt megvalósítása szempontjából kockázatos gazdálkodási adatok.)

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

Rendszeres, hasznos információkért kérd MOST hírlevelemet!

(Szerző: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenttartva)
 

Vissza

Címkék : KKV pályázat, vállalkozói pénzügyek, vállakozóknak, támogatás vállalkozásoknak

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek