...

Hogyan válassz bankot a hitelkiváltáshoz? 2. rész

Kategória: Hitelek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Hogyan válaszd ki a megfelelő bankot és a legjobb hitelt? Hogyan igényelj hitelt sikerrel?

 

 

Nézzük meg, hogy mik ezek a szempontok a hitelfelvételnél, és hogyan tudod megtalálni a Számodra legkedvezőbb hitelt, illetve hol vannak a hitelfelvétel buktatói, ha mégis egyedül vágsz neki.

 

Egy dologra kérlek ismét. Az összehasonlító hitelkalkulátorok eredményét csak iránymutatónak használd. Egyeztess a részletekről a bankban vagy személyes pénzügyi tanácsadóddal...

 

Emlékszel, mit írtam feljebb? Ha velünk dolgozol, első lépésként megkérdezünk minden olyan adatot Tőled/Rólad, ami befolyásolhatja a hiteligénylést. Ezt javaslom Neked is. Mielőtt nekiállsz végigjárni a bankokat készülj fel. Legyenek válaszaid, és kérdéseid is.

 

Itt az idő a hitelek kiváltására igen jó feltételekkel. De ha nem így teszel, akkor könnyedén besétálsz egy hitelezésben gyakorlatlan banki ügyintéző felületes, "persze, menni fog" válaszába.

 

Ennek pedig többnyire az a vége, hogy elutasítanak. Amivel megy az idő, idegeskedéssel meg plusz költségekkel jár (például újabb értékbecslés, adásvételi szerződés módosítása), és akár el is bukhatod a foglalót...

 

 

Önerő a jelzáloghiteleknél

 

 

Hogyan válassz bankot a hitelkiváltáshoz? 2. rész

 

 

Ez az egyik sarokpont. Tudom, több helyen is olvashatod, hogy akár nulla önerővel is lehet ingatlant venni. De, ha csak nem vagy kényszer helyzetben, biztos vagy benne, hogy mindenáron most kell ingatlant venned, ha nincs rá egy vasad sem?

 

A lakásvásárlás felelős döntés, mert a hitel egy életre (de legalábbis évekre, évtizedekre) a fejed fölé helyezi a pallost...

 

A törvény szerint a Hitel Fedezeti Mutató (HFM) maximum 80 % lehet. Ez azt jelenti, hogy az ingatlan értékének maximum 80 százaléka lehet hitellel terhelt. Miért nem vételárat írtam?

 

 

Mert a bankok az értékbecsléskor megállapított összeget veszik alapul, és ennek arányában határozzák meg a maximálisan felvehető hitelösszeget. Ez pedig nem mindig egyezik meg a vételárral. Gyakran kevesebb annál.

 

 

Tehát, ha Te kiszámoltad, hogy egy 50 millió forintos ingatlanra elég önerőként a Babaváró hitel + 40 millió Ft lakáshitel, akkor bajban leszel.

 

Egyrészt, mert ha a Babaváró kölcsön után 90 napon belül igényelsz lakáshitelt, akkor a Babaváró kölcsön 25%-a hitelnek számít, nem önerőnek. Vagyis a HFM több lenne, mint 80 %. Ilyenkor inkább szerezz valahonnan addig pénzt, és fordítsd meg a sorrendet :).

 

Másrészt, ha az értékbecslő csak 48 millió forintot állapít meg hitelfedezeti értékként, akkor csak 38,4 millió forint lakáshitelt ad a bank, vagyis hiányozni fog 1,6 millió forintod. Honnan teremted elő?

 

 

 

A bankok biztonsági játékosok, védik a fedezetüket. Én is biztonsági játékos vagyok a hitelfelvételkor. Ezért nem szívesen segítek akkor, ha láthatóan nincs keret a lakásvásárlásra, nincs mozdítható pénz a gubancok esetére, és élére állítanánk a költségvetésed a törlesztőrészlettel...

 

TIPP 1: Legrosszabb esetben gondolkozz el azon, hogy van-e olyan ingatlan a családban, amit be lehet vonni pótfedezetként. Ilyen esetben ezek együttes értékére vizsgálják a HFM nagyságát.

 

Így valóban lehet akár a teljes vételár is hitelből. Persze a foglalót azért elő kell teremtened valahogy :).

 

A pótfedezet bevonása akkor is előnyös lehet, ha az adott banknál kamatkedvezmény jár az alacsonyabb terheltségért. Például a Raiffeisen 60 % alatt kedvezőbb kamatot kínál.

 

Amikor pedig már visszafizettél annyit, hogy elegendő a megvásárolt ingatlan is fedezetként, akkor ki lehet engedni a hitelből a pótfedezetet...

 

 

Munkaviszony vagy vállalkozás

 

 

Ez a másik sarokpont. Ugyanis ezen akár el is bukhat a hiteligénylésed sikere, ha rosszul tájékozódsz vagy hiányosak az információid. Miért?

 

Azért, mert a bankok totál különbözőképp ítélik meg ezt a kérdést. Önmagában az alkamazotti lét sem tuti siker, hiszen lehet gond a munkáltatóddal. Vagy akár a kiállított munkáltatói igazoláson derül ki, hogy mindenféle jogcímeken kapod a sok pénzt, de maga a fizetés minimális.

 

Ha pedig vállalkozó vagy, nem mindegy mióta és milyen szinten. Viccesnek tűnik, de KATA-s vállalkozás esetén a bankok jobban szeretik az egyéni vállalkozót, mint a Bt.-t. 

 

Amennyiben saját vállalkozásodból, vagy közeli hozzátartozód cégéből kapsz "fizetést", ez banki szempontból más megítélés alá esik, mint a munkaviszony. Tehát hiába adsz magadnak jó fizetést, ezt nem fogadják el annak. Ugyanúgy bekérik a NAV igazolást, a bevallásokat, és a bankszámla kivonatokat is.

 

TIPP 2: Általában kisebb cégeknél szokott gond lenni azzal, hogy a munkáltatód "sakkozik" a befizetnivalókkal. Ennek Te láthatod kárát, ha közben elindul ellene egy NAV-os végrehajtás. Ugyanis ilyenkor a bank elutasítja a hiteligénylésedet. Ezért jobb, ha beszélsz vele, hogy 1-2 hónapig figyeljen oda erre.

 

TIPP 3: Ha határozott idejű munkaszerződéssel foglalkoztatnak (folyamatosan), akkor erre is kérdezz rá a bankban. Abban van különbség, hogy mennyi már eltelt időt várnak el, mennyi legyen még hátra, és meghosszabbították-e már. Jó lehet, ha van szándéknyilatkozat a hosszabbításról...

 

TIPP 4: Amennyiben vállalkozó vagy, eltérő kitételekkel fogadnak el, ha csak nem rég kezdted. De akár már egy lezárt tört évvel is működhet (például 2019 tavaszán indítottad el a vállalkozásod). Utólag "kozmetikázni" az adatokat nem lehet, hiszen bekérik az adóbevallást, sőt, gyakran a 08-as bevallásokat is. Felkészülni azonban tudunk :)

 

Ha KATA-s vállalkozó vagy, akkor a NAV az éves jövedelmedként a bevételed 60%-át fogja leigazolni. Ha ugyanezt Bt-ben nézzük, akkor a részesedésetek arányában igazolja le a NAV a jövedelmet.

 

Vagyis ha például 5 millió Ft volt a KATA bevétel, és van egy kültag meg egy beltag, akkor a 2,5 milliónak a 60%-áról kapsz majd igazolást. A legtöbb bank ebből még levonja a befizetett KATA-t is, majd a maradékot osztják le havi jövedelemnek.

 

 

Jövedelem itthon és külföldön, valamint a kiegészítő jövedelmek

 

 

A harmadik sarokpont, amin akár el is bukhatsz. Többnyire, amikor megkérdezem, hogy mennyi a tárgyaló partnerem fizetése, azt az összeget mondja, amit kézbe / bankszámlára megkap.

 

Csakhogy nagyon nem mindegy, hogy ez hogyan, milyen elemekből áll össze. Van ugyanis, amit elsődleges jövedelemnek tekintenek a bankok, van, amit kiegészítő jövedelemként fogadnak csak el, és van, amivel nem számolnak, hiába szerzel ilyet jövedelemként.

 

Ezek megítélése és számítási módja pedig cseppet sem egységes, ahogy az ezekkel kapcsolatos elvárások sem. Lehet, hogy a kiegészítő jövedelmedet nem számítják be, vagy csak 70%-ban, vagy az alapfizetésed bizonyos arányában maximalizálják.

 

Vannak olyan jogcímen kapott jövedelmek is, amiket az egyik bank elfogad, a másik meg nem. Ilyenek a jutalmak és bónuszok, az ingatlan bérbeadásból származó, valamint az osztalék jövedelmek például. De más-más a megítélése a családtámogatásoknak - GYES, GYED, stb. -, meg a táppénznek is.

 

A külföldi jövedelem a kereskedelmi bankoknál csak akkor elfogadható, ha munkaviszonyból származik. De ebben is vannak különbségek attól függően, hogy mióta vagy már itthon.

 

Ha pedig vállalkozásod van kint, akkor felejtsd el a kereskedelmi bankokat. A hitelfelvétel csak valamelyik külföldi bank itthoni fióktelepénél működhet, és ez is elég rázós.

 

Csináltam már meg sikeresen hitelt például olyan magyarnak, aki egyéni vállalkozó Franciaországban. Ha jó az ingatlan, eséllyel indulhatsz például a Sopronbanknál vagy az Oberbanknál.

 

TIPP 5: Mielőtt nekifutsz a hitelfelvételnek, kérj egy munkáltatói igazolást. Ezen látszani fog, hogy milyen jogcímeken, mekkora összegeket kapsz. Azután nézd meg a bankszámládon, hogyan jelenik meg a munkabéred, mekkorák az átutalt pénzösszegek.

 

Ennek alapján kérdezd meg a banktól, hogy melyikkel és hogyan számolnak, valamint azt is, hogyan számítják ki a fizetésed átlagát, ha minden hónapban eltérő összegeket kapsz. Ugyanis a felvehető hitelösszeg nagysága, sőt, akár a hitelfelvétel sikeressége múlhat azon, hogy számtani átlagot számolnak vagy mást.

 

TIPP 6: Amennyiben külföldről származik a jövedelmed, onnan kell kérned a munkáltató igazolást. Szinte minden banknak van erre német és angol nyelvű nyomtatványa. Kérdezz rá, hogy elfogadják-e az idegen nyelvű okiratokat, vagy hiteles fordítást kell csináltatnod. Ez sem egységes a banki gyakorlatban.

 

Amennyiben külföldi vállalkozásod van, készülj fel arra, hogy az ottani hatóságoktól a magyar NAV igazolásokhoz hasonló hatósági igazolást kell beszerezned. Ellenőrzik, hogy látszanak-e a bevételeid a bankszámládon, és bekérhetik az adóbevallásodat is. Akkor fuss csak neki, ha megalapozottan és jól igazolhatóan kimutatható a jövedelmed.

 

Egyben itt kell kitérnünk arra is, amit korábban már átbeszéltünk a JTM, vagyis a jövedelem terhelhetőségi mutató kapcsán. Részben ez eleve eldöntheti a kérdést, hogy változó vagy fix kamat legyen. 

 

Az a helyzet, hogy hiába lenne létjogosultsága akár a változó kamatnak is, ha nincs annyi jövedelmed, aminek a 25%-ába belefér a törlesztő részlet, viszont a 10 év vagy hosszabb kamatperiódusnál megengedett 50%-ba igen...

 

 

Amikor megtervezed és előkészíted ezt a pénzügyi döntést, akkor figyelj arra is, hogy ne maximalizáld a hitel törlesztő részletét. Csak annyit vállalj fel, amennyit jó eséllyel biztosan ki tudsz fizetni, bármi történjék. NEM a JTM a lényeg, hanem a családi költségvetésetek teherbírása és összetétele.

 

 

Kamatkedvezmények és más előnyök

 

 

Hogyan válassz bankot a hitelkiváltáshoz? 2. rész

 

 

Ugye számít, hogy milyen kamattal és milyen egyéb kedvezményekkel tudod felvenni a hitelt? Nos, ezek gyakran, mint egy mátrix jelennek meg.

 

Kaphatsz kamatkedvezményt a jövedelmed nagysága alapján. Lehet önmagában csak azért, mert annyit keresel, amennyit. De lehet bankszámlához kötötten is. Általánosságban azért azt mondhatjuk, hogy minél magasabb a jövedelmed, annál inkább örül neked az adott bank :).

 

Viszont fontos, hogy csak azt vállald fel, amit tuti teljesíteni tudsz a teljes futamidő alatt. Amennyiben elvárás a jóváírás vagy munkabér érkeztetése a banknál nyitott bankszámlára, akkor inkább ígérj kevesebbet, minthogy megemelkedjen közben a kamat, mert nem tudod teljesíteni a vállalásod.

 

Ezenkívül lehetőséged van kamatkedvezményre néhány banknál azért, mert velük kötöd meg a lakás- és/vagy hitelfedezeti életbiztosításod. Mielőtt ebbe belemész, kérj ajánlatot ezekre is független pénzügyi tanácsadótól.

 

TIPP 7:  Egyes bankok - mint például az ERSTE, a KH, az MKB, vagy a Raiffeisen, - sávosan adják a kamatkedvezményt a jövedelmed nagysága alapján. De van olyan is, ahol egy bizonyos határt húznak meg a kamatkedvezményhez. 

 

De az ESRTE és az MKB közszolgálati kamatkedvezményt is kínál, ha a közszférában dolgozol. Emellé például az ERSTE Kolléga számlacsomagja, ami teljesen ingyenes, igazán jó választás lehet, ha a többi szempont is megfelelő.

 

TIPP 8: Kicsit lebontom a lelkesedésedet, ha nem baj. Lehet, hogy jó ajánlatnak tűnik vállalkozóként a kedvező lakáshitel kamat, amit a ingyenes bankszámlára érkező jóváírás miatt kapsz, de nézd meg jól a bankszámla feltételeit is. Egyáltalán akarsz / tudsz bankot váltani?

 

Lehet, hogy a lakáshitel kamatkedvezményéhez elegendő a jóváírás vállalása, viszont, ha a bankszámlához munkabér érkeztetését várják el, akkor bizony sokba is kerülhet. Persze erre is van hallgatólagos megoldás, de erről inkább személyesen...

 

Néhány bank, például a K&H, a Budapest Bank, vagy az MKB kamatkedvezményt ad azért is, ha náluk kötöd meg a lakásbiztosítást, és/vagy a hitelfedezeti életbiztosítást. Ez akár jó is lehet Számodra, de a gyakorlati tapasztalataim mást mutatnak.

 

Ugyanis a banki ügyintézők közül kevesen vannak tisztában valóban a biztosításokkal. Kapnak némi képzést és benne van a tervükben. De többnyire csak megkötik, ami a legegyszerűbb - nem pedig azt, ami Neked jó is lesz.

 

TIPP 9: Kérj előre ajánlatot ezekről. Nézzétek át egy független pénzügyi tanácsadóval, összehasonlítva azokkal is, amiket ő tud ajánlani. Számold ki, hogy a kapott kamat kamat kedvezmény megéri-e a gyakran magasabb biztosítási díjat, vagy egy rosszul összeállított biztosítás feleslegesen fizetett díját.

 

Legutóbb, amikor az egyik ügyfelemmel végigültem egy ilyen lakásbiztosítás megkötését a bankban, és a harmadik kérdésemre sem tudott válaszolni a kolléga, akkor azért elgondolkodtatott, hogyan vannak megkötve ezek a szerződések.

 

A lakásbiztosításnál figyelj a biztosítási összegekre és a fedezetekre. Minden olyan benne legyen, és megfelelő értéken biztosítva, ami Számodra fontos, viszont ne fizess olyasmiért, amire nincs szükséged.

 

Ha jól állítjátok össze, valószínűleg drágább lesz, mint amennyiért a piaci kínálatban ugyanilyen szerződést köthetnél. Ezt vesd össze a kamatkedvezménnyel. Ugyanis egy 1000 Ft-os törlesztő csökenés előnyét simán elviheti a drágább lakásbiztosítás, amit évente indexálni is fognak...

 

Még valami. Ha társasházi lakást veszel, macerásabb ugyan egy kicsit, de megéri inkább a társasház biztosítását záradékoltatni a hitelre. Ezt amúgy is kifizeted a közösköltségben. Minek fizetnél még egyet. Nem fog két biztosító fizetni kár esetén. Ha a bankban mást mondanak, kérdezz rá nyugodtan erre.

 

A hitelfedezeti biztosításnál kérdezz rá arra, hogy a csoportos életbiztosítás (többnyire ezek azok) fizet-e abban az esetben is majd, ha például van előzmény betegséged. Ugyanis egészségügyi nyilatkozatot nem kell tenned, viszont a biztosítási feltételekben benne van a kizárás.

 

Ha munkanélküliségre vagy táppénzre is van benne fedezet, akkor ezeknek a feltételeit mindenképp tisztázd. Ha vállalkozó vagy, akkor ez eleve nem játszik, hiába leszel munkanélküli. DE alkalmazottként is elég szűk az a sáv, amikor valóban fizet (csoportos leépítés, 60-90 napja regisztrált munkanélküliség és hasonlók).

 

Ugye pontosan érted, miért van szükséged kockázati életbiztosításra? Nem csak a hitel miatt! Beszéljünk róla :)

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

 

CSOK, OTK, MFL, Babaváró legjobb kombinációi

 

 

Már majdnem megvagyunk :). De adok még két szempontot a bankválasztáshoz a lakáshiteled igénylésére:

 

A bankok, ismét csak üzletpolitikájuktól vezérelten, különböző kedvezményeket adnak arra, hogy ha többféle hitelt is felveszel, valamint a hitelösszeg nagysága alapján is. Mit jelent ez pontosabban?

 

TIPP 10: Ha Babavárót és jelzáloghitelt is igényelsz, akkor olyan bankot válassz, aki ezt értékeli is. Jelenleg az ERSTE 0,2 százalékos kamatkedvezményt ad 90 napon belül a jelzáloghitelre, ha a Babaváró kölcsönt is náluk veszed fel.

 

A Raiffeisennél 70-200 ezer Ft visszatérítést érhetsz el készpénzben, ha ügyesen kombinálod az igényelt hiteleket. Itt további előny lehet, hogy akár két értékbecslés díját is átvállalják, valamint egyszerűsített hitelkiváltási folyamatot hoztak létre.

 

TIPP 11: Vegyünk például egy konkrét esetet. Az új ingatlan, amit megvennél, legyen 48 millió Ft. Kifizetsz 10%-ot foglalóként. Megigényled a 10 millió foritnos CSOK-ot is. Szükséged van még 33,2 millió Ft- hitelre.

 

Logikusan az következne, hogy ebből 15 millió fornt a kamattámogatott lakáshitel és 18,2 millió forint a piaci vagy Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel.

 

DE, ha például az ERSTE Bankot választod, akkor ideálisabb a kamatkedvezmény miatt, ha 20 millió forint lesz a piaci vagy MFL, és 13,2 millió forint az OTK. Így ugyanis összességében valószínűleg kevesebbet kell visszafizetned, mint az első kombinációval...

 

Vagyis mindig nézd meg a hitelösszeg nagysága miatti kamatkedvezmény sávokat is, mielőtt kitalálod a hitelkombót :)

 

Még valami: vigyázz, van bank, ahol a megelőlegező CSOK (MCSOK) hitelnek minősül, és emiatt nem jön ki a matek a Hitel Fedezeti Mutatóhoz!

 

 

Ezeket a kérdéseket mindenképp tedd fel a hitelfelvétel előtt

 

 

Hogyan válassz bankot a hitelkiváltáshoz? 2. rész

 

 

Meggyőztelek arról, hogy a legjobb jelzáloghitel kiválasztása, és a hitelfelvétel buktatóinak elkerülése nem is olyan egyszerű dolog? Képzeld el, amint már végigjártad az összes bankot, ahol órákat töltöttél el a részletes információk begyűjtésével.

 

Megvan minden, összerendezed az infókat valahogy, hogy minél átláthatóbbak legyenek Számodra az előnyök, a hátrányok, a kudarc lehetőségei és a bankok közti releváns különbségek. Vesd össze mindezt a saját paramétereiddel és válaszd ki a megfelelő bankot!

 

Bonyolult és időrabló? Engedd át ezt a feladatot nekünk, Te pedig tervezd meg a berendezést az új házhoz, vagy azt, hogy mire költitek a hitelkiváltással felszabaduló havi összeget :)

 

Jól jönne a segítségetek, Móni!

 

Gyakran kedvezőbb kategóriába sorolást, bankszámlát, vagy előtörlesztési feltételeket kapsz, ha közvetítőn keresztül igényled a hitelt. Sőt, egyedi ajánlatot is kérhetünk Neked.

 

Ha mégis egyedül vágsz neki, itt a +1 TIPP arra, hogy legyenek válaszaid ehhez a pénzügyi döntésedhez is. Összefoglalva a fentieket, legalább ezeket a kérdéseket mindenképp tedd fel a bankban:

 

  • Mi számít elsődleges jövedelemnek, és mi számít kiegészítő jövedelemnek?
     
  • Ha nem bankszámlára érkezik a fizetésed, milyen feltételekkel fogadják el a készpénzes jövedelemt, és hogyan kell igazolnod?
     
  • Elfogadják-e a határozott idejű munkaszerződést, a vállalkozói jövedelmet, a táppénzt, a családtámogatásokat, a külföldi jövedelmet? Ha igen, hogyan számolnak ezekkel?
     
  • Hogyan kell igazolnod a jövedelmedet? Hogyan számítják ki az átlagot a JTM-hez?
     
  • Mik a részletes feltételei az egyes kamatkedvezményeknek? Mik a szankciók, ha nem teljesíted őket? Véglegesen veszíted el a kamatkedvezményt, vagy csak egy bizonyos időszakra?
     
  • Ha vállalt gyermekre szeretnél CSOK-ot is igényelni, hogyan minősítik a megelőlegező CSOK-ot? Önerőként vagy hitelként?
     
  • Megfelelsz-e a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel feltételeinek?
     
  • A kamatkedvezményért cserébe a banknál kötött biztosításokat meg kell tartanod a futamidő végéig náluk, vagy változtathatsz rajta később?
     
  • Mik az elő- és végtörlesztés feltételei? Van, hogy a közvetítőn keresztül igényelt hitelre kedvezőbb feltételekt kapsz...
     
  • Hogyan fogadják el, ha közös bankszámlátok van, és a munkáltató úgy utalja a fizetést, hogy nincs név, csak egy kódszám?
     
  • Ha vettél / veszel fel Babaváró hitelt, hogyan számolnak a JTM mutatóban a törlesztőrészletével?
     
  • Hitelkiváltás esetén mi a pontos folyamat? Előre be kell kérned a tartozás igazolást a mostani bankodtól, vagy elegendő a pozitív hitelbírálat után?
     
  • Van-e kamatkedvezmény, ha az ingatlan terheltsége alacsonyabb?
     
  • Amennyiben pótfedezetet is bevontok, mik a feltételei a kiengedésnek? Változtat-e ez a kamaton?
     
  • Van-e a banknak rövidített közjegyzői okirata, és mekkora összeget térítenek vissza a közjegyzői díjból?

 

 

A hitelfelvétel mindig egy nagy horderejű lépés. Van, akinek komoly stresszt okoz. Nem érdemes elbagatellizálni, mert egy rossz választás milliókba kerülhet. Vagy akár el is veszítheted azt az ingatlant, amire annyira vágytál, amiért az egészet csináltad.

 

<1

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2020.03.02.))

Vissza

Címkék : hitelfelvétel szempontjai, hitelfelvétel buktatói, hitelfelvétel, hitelkalkulátor, hiteltanácsadó, fix kamatozású hitel, változó kamatozású hitel, vállalkozóknak, CSOK, kamattámogatott hitelek, lakáshitel, lakáshitel kalkulátor, kamatkedvezmények, babaváró hitel, babaváró kölcsön

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek