ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

 

 

 

Adatkezelési Tájékoztató                                                                          Hatályba lépés: 2018.május.15.

 

Czirákiné Kocsis Mónika, (A Pénzügyi Védelem Bt. Ügyvezetője, a továbbiakban, szolgáltató, adatkezelő) mint az Etikuspénzügyek.hu és a BiztonságÉsPénz.hu oldal üzemeltetője, valamint adatkezelője, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállalunk arra, hogy tevékenységünkkel kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.

A Pénzügyi Védelem Bt. adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a www.biztonsagespenz.hu/adatvedelem címen. A Pénzügyi Védelem Bt. fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesítünk.

Amennyiben kérdésed lenne jelen közleményünkhöz kapcsolódóan, kérjük, írd meg nekünk, és kollégánk megválaszolja kérdésedet.

Elkötelezettek vagyunk ügyfeleink és partnereink személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartjuk információs önrendelkezési jogaid tiszteletben tartását. Személyes adataidat bizalmasan kezeljük, és megteszünk minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

Adataidat senkinek, semmilyen célból nem adjuk ki.

Amennyiben BÁRKI, BÁRMILYEN indokkal cégünkre, weboldalunkra vagy személyesen Czirákiné Kocsis Mónikára hivatkozik, vagyis ránk hivatkozva keresne meg, kérlek AZONNAL értesíts minket – ki, milyen indokkal, mire hivatkozva keresett -, hogy intézkedni tudjunk. A megkeresőt pedig utasítsd el, ugyanis egy hazugsággal induló ajánlat már csak gondokat okozhat majd Neked.

 

1. Adatkezelő

 

Az adatkezelő személye:        Pénzügyi Védelem Bt.  – Czirákiné Kocsis Mónika ügyvezető

Székhelye:                              1205 Budapest, Szigligeti u. 24/a

Cégjegyzékszáma:                  Fővárosi Törvényszék 01-06-790720

Adószáma:                              25563030-1-43

 

Blog webcíme:            http://etikuspenzugyek.hu

Weboldal:                   http://biztonsagespenz.hu

E-mail címe:                cziraki.moni@etikuspenzugyek.hu

                                    cziraki.moni@biztonsagespenz.hu

Telefonszáma: +36 30 565 5402

 

2. Az adatkezelés célja

  1. Hírlevélküldés az Etikuspénzügyek.hu blogról
     

Kezelt adatok köre és az adatkezelés célja

Személyes adat

Adatkezelés célja

Név

További, a látogató által küldött megkeresésekhez beazonosíthatóság, valamint a Hírlevelekben a megszólítás személyre szabása

e-mail cím

Hírlevél és információk küldése

Az adatkezelés jogalapja a Te hozzájárulásod.

A személyes adatokat a hozzájárulásod visszavonásáig kezeljük, melyet a cziraki.moni@etikuspenzugyek.hu e-mail címre küldött leveledben, vagy a Hírlevelekben szereplő leiratkozási linken bármikor visszavonhatsz.

A feliratkozás ún. double opt-in rendszerű, mellyel egy visszaigazoló e-mailben kérünk Tőled megerősítést. Ebben a levélben tudsz nyilatkozni arról is, hogy kérsz-e termékekkel, tanácsadással kapcsolatos megkeresést is vagy sem. A Hírlevél célja kizárólag az információk átadása. A többi csakis Rajtad, látogatón múlik.

 

  1. Megkeresés pénzügyi termékekkel, tanácsadással kapcsolatban
     

Kezelt adatok köre és az adatkezelés célja

Személyes adat

Adatkezelés célja

Név

További, a látogató által küldött megkeresésekhez beazonosíthatóság, valamint a Hírlevelekben a megszólítás személyre szabása

e-mail cím

Hírlevél, konkrét termékekkel és tanácsadással kapcsolatos információk küldése, akciók bemutatása

Telefonszám

NEM kötelező, csak abban az esetben, ha Te kéred a kapcsolatfelvételt és megadod nekünk elérhetőségként

Az adatkezelés jogalapja a Te hozzájárulásod.

A személyes adatokat a hozzájárulásod visszavonásáig kezeljük, melyet a cziraki.moni@etikuspenzugyek.hu e-mail címre küldött leveledben, vagy a Hírlevelekben szereplő leiratkozási linken bármikor visszavonhatsz.

A megkeresés csak a hírlevél-feliratkozásod vagy a kitöltött kérdőíved beérkezése után történhet.

A feliratkozás ún. double opt-in rendszerű, mellyel egy visszaigazoló e-mailben kérünk Tőled megerősítést. Ebben a levélben tudsz nyilatkozni arról is, hogy kérsz-e termékekkel, tanácsadással kapcsolatos megkeresést is vagy sem. A kérdőívek kitöltésekor pedig a kérdőíven tudsz nyilatkozni ezzel kapcsolatban. Erről is kérünk megerősítést Tőled e-mailben.

 

  1. Weboldalakról beérkező e-mailek
     

Kezelt adatok köre és az adatkezelés célja

Személyes adat

Adatkezelés célja

Név

Te adod meg a levélben, ahogy jónak látod és a Számodra leghasznosabb válasz megadásához használjuk csak fel

e-mail cím

Kérdésed megválaszolásának küldése

Az adatkezelés jogalapja a Te hozzájárulásod. Kérjük fogalmazd meg egyértelműen a kérdésedet vagy kérésedet.

A személyes adatokat a hozzájárulásod visszavonásáig kezeljük, melyet a cziraki.moni@etikuspenzugyek.hu e-mail címre küldött leveledben bármikor visszavonhatsz.

Amennyiben élsz a válaszban felajánlott lehetőséggel is, a feliratkozás ún. double opt-in rendszerű, mellyel egy visszaigazoló e-mailben kérünk Tőled megerősítést. Ebben a levélben tudsz nyilatkozni arról is, hogy kérsz-e termékekkel, tanácsadással kapcsolatos megkeresést is vagy sem. A Hírlevél célja kizárólag az információk átadása. Ha ezt nem kéred, kérdésedet megválaszoljuk, a teljes levelezést pedig 1 év elteltével töröljük.

 

  1. Tájékoztatás meglevő szerződésekkel kapcsolatban csak meglevő ügyfeleknél

 

Kezelt adatok köre és az adatkezelés célja

Személyes adat

Adatkezelés célja

Név

Beazonosíthatóság és ügyintézés

e-mail cím

Ügyeid intézése és információk küldése

Telefonszám

Ügyeid intézése és információcsere

Szerződés adatok

A biztosítók által rendelkezésre bocsátott adatok, melyek elérhető a biztosítói portálokon és az UFS Group Kft rendszerében (BázisNet) a szerződésed nyomonkövetéséhez és kezeléséhez

Az adatkezelés jogalapja a Te hozzájárulásod a szerződés megkötésekor.

A személyes adatokat a hozzájárulásod visszavonásáig kezeljük, melyet a czirakine.kocsis.monika@ufsgroup.hu e-mail címre küldött leveledben bármikor visszavonhatsz.

Ügyfelemként lehetőséged van a Hírlevelünkre történő feliratkozásra is. A feliratkozás ún. double opt-in rendszerű, mellyel egy visszaigazoló e-mailben kérünk Tőled megerősítést.

Ebben a levélben tudsz nyilatkozni arról is, hogy milyen információkat szeretnél kapni tőlünk. Csak a szerződésedhez kapcsolódóakat, általánosan a pénzügyi területtel kapcsolatosakat, vagy kérsz-e termékekkel, tanácsadással kapcsolatos megkeresést is. A Hírlevél célja kizárólag az információk átadása. A többi csakis Rajtad múlik.

 

  1. Önkéntesen megadott adataid a kapcsolattartás során
     

Kezelt adatok köre és az adatkezelés célja

Személyes adat például:

Adatkezelés célja

Születési idő

Születésnapi köszöntő küldése, valamint a számodra releváns termékek szűkíthetősége

Érdeklődési kör

Személyre szabott levelek küldése – elsősorban azért, hogy ne küldjünk olyasmit, ami nem érdekel

Cégnév, beosztás

Személyre szabott levelek küldése – cégekre vonatkozó ajánlatok esetén a közvetlen e-mail címed megadásakor

Az adatkezelés jogalapja a Te hozzájárulásod.

A személyes adatokat a hozzájárulásod visszavonásáig kezeljük, melyet a cziraki.moni@etikuspenzugyek.hu e-mail címre küldött leveledben, vagy a Hírlevelekben szereplő leiratkozási linken bármikor visszavonhatsz.

A feliratkozás ún. double opt-in rendszerű, mellyel egy visszaigazoló e-mailben kérünk Tőled megerősítést. Ebben a levélben tudsz nyilatkozni arról is, hogy milyen tartalmú és célú leveleket szeretnél kapni, valamint ebben adhatod meg ezeket az adatokat is. A későbbiekben ezeket bármikor törölheted, vagy módosíthatod.

 

3. Fogalmak

 

Látogató: aki az Adatkezelő honlapjára lép.

Felhasználó: aki az Adatkezelő honlapján az adatkezelési szabályzat megismerését igazolja, valamely adatát megadja és/vagy szolgáltatás igénybevételét kezdeményezi.

Ügyfél: aki már élő szerződéssel rendelkezik az adatkezelőnél, az UFS Group Kft-nek adott megbízási szerződésében megjelöltek alapján.

Termék: a biztosítók / bankok / befektetési szolgáltatók és a CNOK által forgalmazott szerződések.

Közreműködők: azok a személyek, akik szerződéses jogviszonyban állnak az Adatkezelővel az adatkezelő által végzett tevékenység teljesítésére – jelenleg nincs közreműködőnk.

Call Center: az a közreműködő, akit az Adatkezelő azzal bíz meg, hogy képviseletében a felhasználót az Adatkezelő által meghatározott céllal megkeresse – jelenleg nincs szerződésünk.

Gazdasági reklám: a 2008. évi XLVIII. tv alapján az Adatkezelő által végzett olyan tevékenység, amelynek célja biztosítási, banki, befektetési szerződés megkötése.

Nem gazdasági reklám: az Adatkezelő hírlevele és olyan termékösszehasonlító táblázata, összefoglalója, amely az összes egymással azonos szempontok alapján összehasonlítható terméket e szempontoknak megfelelően mutatja be.

Elektronikus kereskedelmi szolgáltatás: a 2001. évi CVIII. tv. szerint, elektronikus kereskedelmi szolgáltatás, melyet ellenérték fejében végez a szolgáltató. Az Adatkezelő elektronikus kereskedelmi szolgáltatást nem nyújt, távollevők közötti elektronikus szolgáltatásáért ellenértéket nem kér és nem fogad el.

Cookie: az oldalon található tájékoztató szerint. Céljuk: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket; megkönnyítik a weboldal használatát; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A weboldalainkon alkalmazzuk a Google Analytics, és a Facebook, mint harmadik fél sütijeit is. Ezek statisztikai célú szolgáltatás használatával az információkat gyűjtenek azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalakat. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használjuk fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.

Exit Popup: A blog és a weboldal használata során, amennyiben a böngésző támogatja az ún. „exit popup” lehetőségét, a honlap elhagyáskor egy felugró ablakban a felhasználónak lehetősége van további, a honlapon kínált termékekkel kapcsolatosan esetlegesen felmerült kérdéseket intézni a weboldal kapcsolattartója irányába, a felületen egyben lehetőség van hírlevélre történő feliratkozásra és visszahívás kérésére is.

Személyes adat: személyes adatként természetes személyek adatai határozhatók meg; személyes adat az azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható, a természetes személlyel kapcsolatba hozható adat. Személyes adat különösen: az érintett neve, azonosító jele, születési adatai, egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret, amely adatból levonható az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg a kapcsolata az érintettel helyreállítható.

 

4. Általános adatkezelési irányelvek

 

Tevékenységünk adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakaszában visszavonhatják. Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük ügyfeleinket.

Felhívjuk a Pénzügyi Védelem Bt. részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése. Ezért a feliratkozás során ún. double opt-in rendszert alkalmazunk.

Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • 2011. évi CXII. törvény - az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Infotv.); 5 5 +36 (1) 888-2890 ⎢www.security.hu ⎢info@security.hu
  • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében tör-ténő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);
  • 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.); 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);
  • 2017. évi LIII. törvény – a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.);
  • 2013. évi CCXXXVII. törvény – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozások-ról (Hpt.).

 

5. Adattovábbítás, adatfeldogozás, az adatokat megismerők köre

 

Csak és kizárólag az Etikuspénzügyek.hu és a BiztonságÉsPénz.hu oldal üzemeltetője használja az adataidat, mint adatkezelő és adatfeldolgozó. Nem továbbítjuk az adataidat és jelenleg nincs érvényben levő szerződésünk semmilyen más adatfeldolgozóval vagy adatkezelővel (asszisztens, call center, üzleti partner), aki az adataidat megismerhetné.

Amennyiben ebben változás lesz, akkor arról értesítünk e Tájékoztató frissítésével.

Az adatkezelő jelenleg a Pénzügyi Védelem Bt. Ügyvezetője: Czirákiné Kocsis Mónika.

 

6. Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

 

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.

 

Tájékoztatáshoz való jog

 

Megfelelő intézkedéseket hozunk annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsuk.

Érintettként e Tájékoztató 1. pontjában megadott elérhetőségeken keresztül, írásban tájékoztatást kérhetsz:

  • milyen személyes adataidat,
  • milyen jogalapon,
  • milyen adatkezelési cél miatt,
  • milyen forrásból,
  • mennyi ideig kezeljük,
  • és kinek, mikor, mi alapján, mely személyes adataihoz biztosítottunk hozzáférést vagy kinek továbbítottuk a személyes adataidat.  

 

Az érintett hozzáféréshez való joga

 

Jogosult vagy arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapj arra vonatkozóan, hogy személyes adataid kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult vagy arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapj: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

 

Helyesbítés joga

 

Bármikor kérheted a Rád vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését az e Tájékoztató 1. pontjában megadott elérhetőségeken, vagy Te magad is módosíthatod a Hírlevelekben található módosító űrlap linkjén keresztül.

 

Törléshez való jog

 

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére indokolatlan késedelem nélkül töröljük a rá vonatkozó személyes adatokat:

  • személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
  • az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
  • a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
  • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

 

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés jogszabályi kötelezettség alapján vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges.

 

Az adatkezelés korlátozásához való jog

 

Kérésedre korlátozzuk az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

  • az érintettként vitatod a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
  • az adatkezelés jogellenes, és ellenzed az adatok törlését, ehelyett kéred azok felhasználásának korlátozását;
  • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
  • vagy tiltakoztál az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatidat a tárolás kivételével csak a hozzájárulásoddal, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből kezelhetjük.

 

Adathordozáshoz való jog

 

Jogosult vagy arra, hogy a Rád vonatkozó, általad a rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapd, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsd. Írj nekünk, ha ilyen igényed van.

 

Tiltakozás joga

 

Jogosult vagy arra, hogy a saját helyzeteddel kapcsolatos okokból bármikor tiltakozz személyes adataid közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is.

Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

 

Jogosult vagy arra, hogy ne terjedjen ki Rád az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely Rád nézve joghatással járna, vagy Téged hasonlóképpen jelentős mértékben érintene.

 

Visszavonás joga

 

Jogosult vagy arra, hogy hozzájárulásodat bármikor visszavond.

 

Bírósághoz fordulás joga

 

Jogaidnak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhatsz. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

 

Adatvédelmi hatósági eljárás

 

Kérlek, ha úgy érzed, nem tökéletes a rendszerünk, először nekünk jelezd, hogy javíthassuk az esetleges hiányosságot. Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Név:                            Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely:                     1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím:            1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon:                      0613911400

Fax:                             0613911410

E-mail:                        ugyfelszolgalat@naih.hu

Honlap:                       http://www.naih.hu

 

8. Egyéb rendelkezések

 

A Felhasználóink panaszaikkal, kifogásaikkal fordulhatnak közvetlenül az Adatkezelőhöz a cziraki.moni@etikuspenzugyek.hu vagy a cziraki.moni@biztonsagespenz.hu e-mail címen és postai levél útján a következő postai címen: Pénzügyi Védelem Bt., 1205 Budapest, Szigligeti u. 24/a., telefonszáma 06 30 565 5402).

Ha a panaszos az Adatkezelőhöz fordul panaszával, minden esetben köteles igazolni személyazonosságát, és köteles megadni elektronikus címét is. Az Adatkezelő felhívja a panaszos figyelmét arra, hogy a panasz elbírálása során a személyazonosítása a visszaélések elkerülésére szükséges, az így megadott adatok a panasz jogerős elbírálásával törlésre kerülnek. A panaszosnak panaszában a panasz tárgyát azonosíthatóan kell megjelölnie, célszerű a panasz orvoslására a kérését, javaslatát a panaszával egyidejűleg az adatkezelőhöz eljuttatni annak teljesíthetősége érdekében.

 

Az Adatkezelő minden tőle telhetőt megtesz az esetleges jogsértések megszüntetése és orvoslása érdekében. Az Adatkezelő a hozzá benyújtott panaszokat megvizsgálja, és álláspontjáról, megtett intézkedéseiről a Felhasználót tájékoztatja.

 

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

A Pénzügyi Védelem Bt. a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

 

9. Az adatkezelési szabályzat hatálya, közzététele és módosítása

 

Jelen Adatkezelési Tájékoztató egyben az Adatkezelő és a felhasználók közötti jogviszonyt is szabályozza a Felhasználók személyes adatainak kezelésére vonatkozóan. Hatálya kiterjed azokra a személyekre, akik regisztrálnak az Adatkezelő weboldalainak bármelyikén és/vagy az adatkezelő közreműködőjénél adataik kezeléséhez meghatározott célból hozzájárulnak és/vagy akiknek az Adatkezelővel szerződést kötnek az adatkezelés céljának megfelelő tartalmú szolgáltatás teljesítésére. Hatálya kiterjed azokra, akik az Adatkezelő adatkezelése során képviseletében eljárnak és/vagy adatkezelési részfeladatokat látnak el és/vagy az adatkezelő és a felhasználó közötti jogviszony teljesítésében vesznek részt. Ezeket a személyeket az Adatkezelő közreműködőinek kell tekinteni, az Adatkezelési Tájékoztatót az Adatkezelővel kötött szerződésükben magukra kötelezőnek elfogadják, betartásának megszegése szerződésszegésnek minősül. A közreműködők az adatkezelés során részfeladatokat teljesítenek, és az Adatkezelő képviseletében járnak el.

Az Adatkezelő szerződésben meghatározott személyek számára továbbíthat adatokat (továbbiakban Adattovábbításban érdekelt személyek). Adattovábbításban érdekelt személyek az Adatkezelő adattárolási tárolási helyén férnek hozzá az Adatkezelő által egyedileg meghatározott adatokhoz, melyet az Adatkezelő nyilvántart, és számukra egyedileg engedélyez, de a hozzáféréssel érintett adatok összességéről másolatot nem készíthetnek. Az Adattovábbításban érdekelt személyek kötelesek betartani a szerződés adatkezelési szabályzatában leírtakat, annak hatálya rájuk kiterjed.

 

4. Az Adatkezelő tevékenysége

 

Az Adatkezelő biztosítási ügynökkel / alkusszal, a pénzügyi szolgáltatóval, a bankkal és a CNOK-kal kötött megbízási szerződése alapján pénzügyi befektetési, szolgáltatási és biztosítási szerződések megkötése érdekében működik közre.

Az Adatkezelő a biztosítási, befektetési és banki piacon fellelhető természetes személyek részére szolgáló termékeket folyamatosan felkutatja, rendszerezi, egymással összehasonlítja, előnyeiket-hátrányaikat bemutatja.

Az Adatkezelő folyamatosan figyelemmel kíséri a biztosítási, banki és befektetési jogszabályok és gyakorlat változásához kötődő termékkínálati változást, a piaci igényeknek megfelelően kialakított új termékeket, és az ezzel kapcsolatos gyűjtött és rendszerezett ismereteit a Felhasználók részére továbbítja.

Az Adatkezelő az anonim módon megadott adatok alapján folyamatosan felméri és rendszerezi, hogy a biztosítási / banki / befektetési piac keresleti oldalán milyen szerződések megkötésére, milyen fajta termékekre milyen mértékű a kereslet, az így rendszerezett adatok alapján kutatja fel potenciális felhasználói részére a keresleti piacnak megfelelő termékeket, melyeket elektronikus úton, telefonos ügyfélszolgálat és személyes tájékoztatás útján mutat be azoknak a Felhasználóknak, akik ezt az adatkezelés során lehetővé teszik részére.

Az Adatkezelő a fenti tevékenységének a teljesítésére honlapot működtet, amelyen lehetővé teszi a honlap látogatójának regisztrációját, hírlevélre történő feliratkozását, termékösszehasonlítási jellegű tájékozódást, az egyedi kérdések megválaszolását, egyedi tanácsadási felkérések teljesítését.

 

8. Az adatok tárolása

 

Az Adatkezelés helye az Adatkezelő által bérelt tárhelyen lévő felhő alapú adatbázis. Az Adatkezelő az adatokat és az adatbázist nem továbbítja más helyre.

Az Adatkezelő az elektronikus módon rögzített adatokat az általa bérelt informatikai rendszerében (https://www.salesautopilot.hu és http://app.mailerlite.com) tárolja. Ezenkívül a piackutatási kérdőíveken beérkezett válaszokat a Google Űrlapok valamint a www.my.survio.com rendszere gyűjti.

 

9. Adatfeldolgozó igénybe vétele

 

Az Adatkezelő az irányadó jogszabályoknak megfelelően jogosult arra, hogy egyes technikai műveletek céljára adatfeldolgozót vegyen igénybe. Az adatfeldolgozó csak az Adatkezelő döntéseinek végrehajtására jogosult, az Adatkezelő utasításainak megfelelően. Az adatfeldolgozó igénybe vétele az Adatkezelő felelősségét nem érinti.

Az Adatkezelő az adatok archiválása céljára adatfeldolgozóként igénybe veszi a Sales Autopilot és a MailerLite szolgáltatását, honlap címe: www.salesautopilot.hu ill. www.mailerlite.com, amely az adatfeldolgozást az Adatkezelő által megjelölt adattárolási helyen végzi. Az adatfeldolgozó:

  • az egyes papíralapú dokumentumok előállításával, rendszerezésével őrzésével, tárolásával kapcsolatos feladatokat
  • az elektronikus dokumentumok archiválását, rendszerezését és tárolását
  • a papíralapon létrehozott dokumentumok elektronikussá alakítását, azok rendszerezését és tárolását
  • valamint a Felhasználó részére kialakított felhasználó fiók elektronikus archiválását, tárolását végzi.

 

16. A Felhasználó felelőssége

 

A Felhasználók csak saját személyes adataikat adhatják meg. Más személyek adatainak megadása – hozzájárulás hiányában – jogellenes adatkezelésnek minősül, amelynek a külön jogszabályokban meghatározott következményei lehetnek. Más személyes adataival való visszaélés esetén az Adatkezelő az eljáró hatóságoknak segítséget nyújt a jogsértés feltárása, a jogsértést elkövető azonosítása érdekében.

 

 

Budapest, 2018. május 14.

 
Én sem szeretem a spam-eket...
 
 
 

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam:

 

"Mindig naprakész, a legfontosabbat, a részletekben megbújó kockázatokat is ismeri. Ha projekten dolgozik, elnyűhetetlen munkabírása van, kreatív, és sosem hagy cserben!" (Somos András, Budapest - riporter)

 

"Én az internetről, véletlenszerűen (tudjuk, hogy nincsenek véletlenek) kerestem meg Mónit. Már az első E-mail, telefon, majd a személyes találkozás alkalmával éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Nagyon türelmesen végighallgatta, hogy mire szeretnék megoldást találni a segítségével. Ez a pozitív, professzionális hozzáállás segített eldönteni, hogy Őt akarom. Olyan jó tanácsokat adott, hogy életem végéig hálás leszek érte! Köszönöm, hogy ott vagy, ha pénzügyekbe gubancolódok, és mindig számíthatok Rád!" (Incze Ida, Budapest)

 

"Köszönöm, hogy helyettem is előre gondolkodsz a pénzügyeimmel kapcsolatban! Mindig napra kész és felkészült vagy és sosem érzem kínosan magam a társaságodban amiatt (sem), hogy én ezekhez a dolgokhoz nem értek, és kedvem sincs túl sokat foglalkozni velük. Ja, és kisgyerek- és családkompatibilitásod is fantasztikus! Nem zavarnak az időnként felhangzó csatakiáltások, berontó gyerekek, mindig kedves és közvetlen tudsz maradni. (Gál Izóra, Dunakeszi - egyetemi adjunktus)

 

"Professzionális és etikus. Mindkettô elengedhetetlen, ha pénzügyekről van szó... a rohanó világban mégis jellemzően: bármikor elérhető, szakmailag topp, minőségi és teljeskörű tájékoztatással fűszerezve minden ami pénzügyi... és a ráadás a humánközpontúság..." (Kapocsi-Pécsi Anna, Kartal - szakmai vezető)

 

"Mónika az egyik legetikusabb pénzügyi szakember, akivel valaha együtt dolgoztam. Mindig az ügyfelei igényeit tartotta szem előtt és ezt olyannyira küldetésének érezte, hogy konfliktusokat is fel mert vállalni emiatt. Összeszedett, logikusan gondolkodó és magát folyamatosan képző pénzügyi személyi edzőt ismerhetünk meg benne, akire szívesen bízom rá a pénzügyeimet." (Sólyom László, Budapest - humánerőforrás menedzser)

 

"Csak gratulálni tudok Mónikának! Olyan szakértelemmel, elmagyarázott minden apró részletet, ittam szavait! Olyan figyelmes volt,minden problémámat komolyan vette, és úgy figyelt rám, azonnal felvázolta a lehetőségeket. Azóta is, nap mint nap előttem vannak a megoldások, amelyeket alkalmazok is, míg korábban csak topogtam egy helyben. Mindenkinek csak ajánlani tudom közvetlen barátságát, szakértelmét, tudatos és tapasztalt egyéniségét! Itt a lehetőség, hogy akinek vannak bizonytalanságai a jövővel kapcsolatosan, hogyan tovább....csak forduljon teljes bizalommal Mónikához!..Hajrá!" (Kisné Mike Erzsébet, Budapest - fodrász)

 

"Úgy ragyogsz, mint egy gyémánt. Sokáig igazgasd a sorsunkat és segíts az útvesztőket elkerülni. Sok sikert! Szeretünk" (Dr. Tófalvi. Ágnes, Budapest - fogorvos)

 

"Azért szeretünk veled dolgozni, mert lelkiismeretes vagy ,jó az információáramlás, gyors ügyintézés és a kapcsolat ápolás" (Mendi Lorenzo., Ráckeve - menedzser)

 

"Nekem nagy segítség volt, hogy gyakran  elérhető voltál és nem csak azt a kötelező biztit nézed meg, amivel épp akkor foglalkozunk, hanem a hitelt és mást is. Fel vagy visszahívás,  amikor kellett és valóban meg szeretted volna oldani az esetleges problémákat. A megbízható pörgést és a személyes figyelmet emelném ki. Ja és jó, hogy mobil és rugalmas vagy és nem kell annyit a dolgok után rohangásznom. Ja és jó, hogy magabiztosan átlátsz több területet, ebben segítséget ajánlasz, nem tukmálod."  (Gál Nóra, Budapest - gyógypedagógus-logopédus)

 

Eddigi munkádat nagyra értékelem , mert valóban segítség , hogy összefogod a biztosításainkat. Probléma esetén elérhető vagy. Megmondod ha valamiben buktató van .Soha nem éreztem, hogy eleged van , pedig, nyilván sokszor megterhelő ez a sok intézni való." (Dr. Z. Júlia, Budapest - családorvos)

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyekPrivát bankár - értékpapírszámlaállampapírokunit-linked életbiztosításokEgyéb megtakarításokEgyéb befektetésekNyugdíjbiztosításÖnkéntes nyugdíjpénztárNYESZBiztosítások gyermekeknekMegtakarítások gyermekeknekadómentes juttatás, költségoptimalizálásVállalkozói vagyonbiztosításokVállalkozói és szakmai felelősségbiztosításokLakás és jelzáloghitelekLakástakarékpénztárCSOKNemzeti Otthonteremtő KözösségKockázati életbiztosításBalesetbiztosításLakásbiztosításTársasházbiztosításokMagán egészségbiztosításokPénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

 



Értesítés új hírekről

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

miről olvasnál szívesen

Címkék

Friss Hírek