Mitől jó egy pénzügyi tanácsadó?

Kategória: Tudatosság | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Szakértő? Tanácsadó? Ügynök? - ki az, aki Veled szemben ül? (4. rész)

 

 

Röviden szedjük össze azokat a legfontosabb ismertető jegyeket, hogy mitől jó egy tanácsadó! 

 

Ez segíthet Neked abban, hogy el tudd dönteni, az akivel épp beszélgetsz, valóban az-e, akire Neked szükséged van? Ért hozzá vagy csak betanult egy jó szöveget? A Te érdekeidet fogja nézni elsődlegesen vagy csak eladni akar Neked valamit? Te, mint ügyfél vagy fontos számára vagy csak a jutaléka érdekli?

 

Biztosan van véleményed ezzel a témával kapcsolatban, igaz?

 

Találkoztál már "kóklerrel", aki tanácsadónak mondta magát? Megtaláltad a tökéletes segítődet, akivel azóta is minden szempontból elégedett vagy? Behúzott valamibe, amiből ki sem tudsz szállni? Profi módon segített és valós megoldást kínált a problémádra? Írd meg nekem a történetedet! 

 

A legjobb írásokat (persze csak a hozzájárulásoddal) közzéteszem az oldalon! Küldd el nekem e-mailben! Amennyiben pedig a véleményedet szeretnéd kifejteni, tedd meg itt a cikk alatt vagy a Facebook oldalamon.

 

Persze minden kérdésedet nem fogom tudni megválaszolni ebben az írásomban, de vedd fel velem a kapcsolatot és tedd fel őket! Minden beérkező levélre 1 napon belül válaszolok.

 

Ha pedig pontosabban szeretnéd felmérni, kivel is tárgyalsz, iratkozz fel hírlevelemre és hamarosan elküldöm Neked azokat a szarvas hibákat összegyűjtve, amit ha tapasztalsz a beszélgetés során, azonnal állj fel és menekülj! (A cikksorozat korábbi részeit itt találod.)

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

 

Mitől jó egy pénzügyi tanácsadó?

 

 

Mitől jó egy tanácsadó? Milyen tulajdonságokkal és készségekkel rendelkezik?

 

 

 • Szakértelem
   
  • Megfelelő szakirányú végzettséggel rendelkezik - többnyire felsőfokú gazdasági végzettség mellet egyéb pénzügyi végzettség, képzés és tanfolyam
  • Széleskörűen ismeri a pénzügyi termékeket 
  • Folyamatos tanulással, képzéssel naprakészen tartja a tudását
  • Független a pénzintézetektől és van gyakorlati tapasztalata
    
 • Becsületesség, lelkiismeretesség
   
  • Elmondja az előnyöket ÉS a hátrányokat is
  • Úgy kezeli a Te pénzügyeidet, mintha a sajátja lenne
  • NEM dönt helyetted, de minden információt és segítséget megad Neked, hogy jó pénzügyi döntést hozhass
  • Szakzsargon helyett olyan nyelvezetet használ, amit Te is megértesz
    
 • Alaposság
   
  • Átnézi a pénzügyeidet a bankszámla költségtől a különböző biztosításaidon át a hiteledig és befektetéseidig
  • Felméri a lehetőségeidet, a kockázattűrő képességedet, az elvárásaidat és a céljaidat
  • Mindig több helyről kér ajánlatot, hogy valóban a legjobbat találja meg Neked
  • Pénzügyi tervet készít a céljaid eléréséhez és segít a fontossági sorrend felállításában
    
 • Tájékozottság
   
  • Naprakész a bankok, biztosítók szolgáltatásaiból
  • Ismeri a befektetési lehetőségeket és tudja, mikor mibe érdemes befektetni és mibe nem
  • Folyamatosan figyeli a pénzügyi piacot
    
 • Jó ügyfélkezelés
   
  • Elérhető
  • Válaszol a kérdéseidre, valós segítséget ad
  • Folyamatos kapcsolattartással "képben van" Téged illetően, így mindig az aktuális helyzetednek megfelelő tanácsot tud adni
    
 • Egyéniség
   
  • Lelkes, érdeklődő, határozott és kitartó
  • Rendelkezik megfelelő szintű pénzügyi és érzelmi intelligenciával
  • "Nyomulásmentes" 
  • Szereti, amit csinál, ez a hivatása

 

 

Hogyan mérd fel azt, hogy rendelkezik-e az aktuális beszélgető partnered a fenti tulajdonságokkal és valóban szakértő-e a pénzügyekben?

 

 

Mitől jó egy pénzügyi tanácsadó?

 

 

Készülj fel Te is a beszélgetésre! Tegyél fel neki olyan kérdéseket, hogy az adott válaszaiból meg tudd állapítani, mennyire van otthon valóban a pénzügyi világban és azt is, hogy milyen emberi tulajdonságokkal rendelkezik!

 

A megfelelő pénzügyi tervezésen a pénzügyi céljaid megvalósulása múlik, csak így kerülheted el a csapdákat!

 

Ez egy bizalmi szakma. Sose adj megbízást olyan "tanácsadónak", aki nem szimpatikus, aki nem ébreszt Benned bizalmat, akivel fenntartásaid vannak! Sose köss szerződést olyannal, aki mindenáron el akar Neked adni valamit vagy olyannal, akinek ezzel csak segíteni akarsz (családtag, barát, szomszédfiú), mert sokba fog kerülni!

 

Hogyan fogsz vele évekig együttműködni, ha nem bízol benne? Hogyan fog Neked segíteni, ha nulla a tudása vagy már nincs is a szakmában? Neked profi pénzügyi tanácsadóra van szükséged!

 

Nagyon kíváncsi vagyok a TE véleményedre és tapasztalatodra.

 

Előre is köszönöm, hogy megosztod velünk itt a cikk alatt hozzászólásként vagy a Facebook oldalamon! Amennyiben pedig úgy érzed, épp segítségre van szükséged, töltsd ki kérdőívemet és beszélgessünk!

 

Ha leírnád az egész történetedet részletesen, küldd el nekem e-mailben!

 

 

 

Lelkiismeretes tanácsadó vagy Te is? Téged is bosszantanak azok, akik lejáratják a szakmánkat? Te hogyan segíted az ügyfeleidet? Írd meg a véleményed és a tapasztalatod a Facebook oldalamon vagy itt a cikk alatt!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerzői jog által védett saját tartalom. Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika)

Vissza

Címkék : tanácsadás, tudatos pénzügyi döntés, pénzügyi intelligencia, pénzügyek, csapdák elkerülése, PQ személyi edző, jó tanácsadó jellemzői, profi pénzügyi tanácsadó, pénzügyi tervezés, pénzügyi tanácsadó, pénzügyi tanácsadás, pénzügyek okosan, pénzügyi tudatosság, pénzügyi célok

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el, kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

HITELKALKULÁTOR

 

Hitelkalkulátor

 

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

KGFB / CASCO ajánlatot kérek

 

 

Szeretném a HELP kárképviseletet!

 

CSATLAKOZZ FACEBOOK CSOPORTUNKHOZ!

 
Pénzügyi Navigátor csoport
Facebook-csoport · 179 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ha már unod a nyomulós ügynököket, valódi segítőkre és hiteles információkra van szükséged, csatlakozz hozzánk! A csoport célja, hogy összefogja és segítse azokat, akik tenni akarnak önmagukért és az anyagi függetlenségükért.  Csatlakozz Te is, ha szeretnél tudatosan jó pénzügyi döntéseket hozni. Szeretettel látunk, ha szívesen beszélgetsz a pénzügyekről, és osztod meg a tapasztalataidat másokkal. A körülmények hibáztatása csak a pénzügyi kultúra legalsó foka, mi annál magasabbra törünk, mert hisszük, hogy lehetőségek és megoldások mindig vannak, csak meg kell találnunk őket és cselekednünk kell..
 

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

"Szia! Szeretnék gratulálni a tegnapi előadásodhoz! Nagyon boldog vagyok, hogy megismerhettelek Téged és amit csinálsz és nagyon hàlàs vagyok a sok-sok igazán hasznos online infóért! Bízom abban, hogy nagyon sokat hallunk még! Köszönöm szépen mégegyszer!" (M. Edit, Székesfehérvár)

 

"Remélem Mónika, hogy sokakhoz eljutsz, mielőbb ;) Gratulálok ehhez a nemes hivatáshoz!" (Császár Eszter, Budapest - coach)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

"Mindig naprakész, a legfontosabbat, a részletekben megbújó kockázatokat is ismeri. Ha projekten dolgozik, elnyűhetetlen munkabírása van, kreatív, és sosem hagy cserben!" (Somos András, Budapest - riporter)

 

"Én az internetről, véletlenszerűen (tudjuk, hogy nincsenek véletlenek) kerestem meg Mónit. Már az első E-mail, telefon, majd a személyes találkozás alkalmával éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Nagyon türelmesen végighallgatta, hogy mire szeretnék megoldást találni a segítségével. Ez a pozitív, professzionális hozzáállás segített eldönteni, hogy Őt akarom. Olyan jó tanácsokat adott, hogy életem végéig hálás leszek érte! Köszönöm, hogy ott vagy, ha pénzügyekbe gubancolódok, és mindig számíthatok Rád!" (Incze Ida, Budapest)

 

"Köszönöm, hogy helyettem is előre gondolkodsz a pénzügyeimmel kapcsolatban! Mindig napra kész és felkészült vagy és sosem érzem kínosan magam a társaságodban amiatt (sem), hogy én ezekhez a dolgokhoz nem értek, és kedvem sincs túl sokat foglalkozni velük. Ja, és kisgyerek- és családkompatibilitásod is fantasztikus! Nem zavarnak az időnként felhangzó csatakiáltások, berontó gyerekek, mindig kedves és közvetlen tudsz maradni. (Gál Izóra, Dunakeszi - egyetemi adjunktus)

 

"Professzionális és etikus. Mindkettô elengedhetetlen, ha pénzügyekről van szó... a rohanó világban mégis jellemzően: bármikor elérhető, szakmailag topp, minőségi és teljeskörű tájékoztatással fűszerezve minden ami pénzügyi... és a ráadás a humánközpontúság..." (Pécsi Anna, Kartal - szakmai vezető)

 

"Mónika az egyik legetikusabb pénzügyi szakember, akivel valaha együtt dolgoztam. Mindig az ügyfelei igényeit tartotta szem előtt és ezt olyannyira küldetésének érezte, hogy konfliktusokat is fel mert vállalni emiatt. Összeszedett, logikusan gondolkodó és magát folyamatosan képző pénzügyi személyi edzőt ismerhetünk meg benne, akire szívesen bízom rá a pénzügyeimet." (Sólyom László, Budapest - humánerőforrás menedzser)

 

"Csak gratulálni tudok Mónikának! Olyan szakértelemmel, elmagyarázott minden apró részletet, ittam szavait! Olyan figyelmes volt,minden problémámat komolyan vette, és úgy figyelt rám, azonnal felvázolta a lehetőségeket. Azóta is, nap mint nap előttem vannak a megoldások, amelyeket alkalmazok is, míg korábban csak topogtam egy helyben. Mindenkinek csak ajánlani tudom közvetlen barátságát, szakértelmét, tudatos és tapasztalt egyéniségét! Itt a lehetőség, hogy akinek vannak bizonytalanságai a jövővel kapcsolatosan, hogyan tovább....csak forduljon teljes bizalommal Mónikához!..Hajrá!" (Kisné Mike Erzsébet, Budapest - fodrász)

 

"Úgy ragyogsz, mint egy gyémánt. Sokáig igazgasd a sorsunkat és segíts az útvesztőket elkerülni. Sok sikert! Szeretünk" (Dr. Tófalvi. Ágnes, Budapest - fogorvos)

 

"Azért szeretünk veled dolgozni, mert lelkiismeretes vagy ,jó az információáramlás, gyors ügyintézés és a kapcsolat ápolás" (Mendi Lorenzo., Ráckeve - menedzser)

 

"Nekem nagy segítség volt, hogy gyakran  elérhető voltál és nem csak azt a kötelező biztit nézed meg, amivel épp akkor foglalkozunk, hanem a hitelt és mást is. Fel vagy visszahívás,  amikor kellett és valóban meg szeretted volna oldani az esetleges problémákat. A megbízható pörgést és a személyes figyelmet emelném ki. Ja és jó, hogy mobil és rugalmas vagy és nem kell annyit a dolgok után rohangásznom. Ja és jó, hogy magabiztosan átlátsz több területet, ebben segítséget ajánlasz, nem tukmálod."  (Gál Nóra, Budapest - gyógypedagógus-logopédus)

 

Eddigi munkádat nagyra értékelem , mert valóban segítség , hogy összefogod a biztosításainkat. Probléma esetén elérhető vagy. Megmondod ha valamiben buktató van .Soha nem éreztem, hogy eleged van , pedig, nyilván sokszor megterhelő ez a sok intézni való." (Dr. Z. Júlia, Budapest - családorvos)

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

Címkék

Friss Hírek