Mit tehetsz, hogy elkerüld a vállalkozásodat fenyegető veszteség lehetőségét?

Kategória: Vállalkozóknak | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

A vállalkozók nagy része még mindig azt hiszi, hogy nem fontos tenniük ez ügyben - 1.rész

 

 

Korábban, amíg a 2 üzletem megvolt, eleinte én is sokat küzdöttem munkaerő problémákkal.

 

Hogyan találjam meg azt az eladót, aki szívvel-lélekkel dolgozik, akitől azt kapják a vevők, amit én személyesen tudnék nyújtani, sőt többet? Hogyan találjam meg azt, akivel közösen dolgozunk a forgalom emelésén? Hogyan tudom itt tartani? Hogyan érjem el, hogy akkor is maradjon és velem együtt küzdjön, amikor rosszabbul megy?

 

Aztán úgy döntöttem, hogy emberileg is a legjobbat nyújtom. Elértem, hogy "kisbolt" ellenére évekig dolgozott nálam egy-egy munkatárs.

 

Pedig sokat dolgozott és nem tudtam magas fizetést adni. Amikor végül mégis valamilyen okból elment tőlem, ő ajánlott a maga helyére valakit, vagy elég volt kiírnom az üzletben és a vevők hozták a megfelelő embert. Az első 1-2 évet kivéve soha többé nem kellett hirdetésre költenem, vagy alkalmazotti lopás miatt veszteséget elkönyvelnem a 20 év alatt. 

 

Nálad mi a helyzet munkaerő ügyben mostanában?

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Egy ismerősömmel beszélgettem a napokban, aki arról panaszkodott, hogy egyszerűen nem talál megfelelő embert az üzletébe. Legutóbb egyszerűen nem ment be, vagyis nem nyitotta ki az üzletet az alkalmazott, emiatt komoly veszteség érte.

 

De olyan cégvezetővel is találkoztam, aki folyamatosan azzal küzd, hogy nincs kellő számú és megfelelően teljesíteni képes futárja a kiszállításhoz, most mégis mától lecsökkentette a futárok címpénzét... (!?)

 

 

Mit tehetsz, hogy elkerüld a vállalkozásodat fenyegető veszteség lehetőségét?

 

 

 

Azt gondolom, az az idő már elmúlt, hogy arra alapozzon egy vállalkozás, hogy ha több pénzt akar keresni a nála dolgozó munkatárs, akkor dolgozzon többet vagy teljesítsen a vezetők elvárásai szerint.

 

Igen, dolgozzon jól, legyen teljesítménye, végezzen minőségi munkát, ez jogos elvárás! De Neked is nyújtanod kell valamit a minimálbéren kívül! Ugyanis munkaerőhiány van és azonnal talál másik munkát, ha valami nem tetszik neki. Ha nem itthon, akkor külföldön...

 

Ha beállsz a sorba és szidod a kormányt meg a dolgozni nem akaró munkavállalókat, ez tök jó, biztosan segít kidühöngeni magad, de nem oldja meg a problémádat!

 

Azt gondolom, hogy eljött az idő a vállalkozások számára, amikor át kell értékelni bizonyos fogalmakat és változtatni a hozzáálláson és a berögzült szokásokon. Amennyiben Te nem így gondolkodsz, akkor elismerésem. Ez esetben is olvasd tovább írásomat, ugyanis konkrét ötleteket is adok majd, amik Neked is segíthetnek még jobbá válnod munkaadóként. 

 

 

Mi minden generálhat problémákat a vállalkozásod pénzügyeiben?

 

 

 • kevés a munkaerő létszám
 • sok a kieső munkaidő
 • eszköz és / vagy árukészlet ismeretlen okú fogyása
 • minőségi kifogások érkeznek a vevőidtől
 • sok a költséged és nincs arányban a megtermelt nyereséggel
 • gondot okoz az időszakosan kieső munkaerő pótlása
 • nem tudod, mi kell a célpiacodnak, mert nincs visszajelzés
 • elmaradnak a vevőid, de nem tudod az okát
 • csökkenő bevétel

 

 

Milyen károkat okozhat cégednek a nem megfelelő létszámú és minőségű munkaerő?

 

 

 • hiányos, alacsony színvonalú ügyfélkiszolgálás
 • feleslegesen kifizetett összegek az állam felé (táppénz hozzájárulás, adók)
 • feleslegesen kifizetett pénzek a munkaerő pótlására
 • meglevő munkatársak túlterheltsége
 • stressz, egészségügyi problémák és ezek anyagi következményei

 

Mit jelentenek ezek konkrétabban? Erről már többször írtam, így most csak összefoglalom. Ha nincs megfelelő létszámú és minőségű munkaerőd, az azt jelentheti számodra, hogy mint egy spirál, egyre nagyobb és nagyobb gondokkal találod majd szemben magad.

 

Eleinte csak sokasodó megoldandó feladatokat kapsz - hogyan helyettesítsd a kiesett munkatársadat, hogyan derítsd ki a forgalom visszaesésének okát, honnan lesz fedezeted a táppénz hozzájárulásra ÉS a helyettesítő munkatárs többlet fizetésére.

 

Később már anyagi veszteség is jelentkezhet - a helyettesítő munkatárs túlterhelődik, ezért nem megfelelően teljesít (vagy nincs is), vásárlókat / ügyfeleket veszítesz, végül csökken a bevételed és a megnövekvő költségek miatt jelentős lesz a nyereségcsökkenés.  

 

 

Mit tehetsz, hogy elkerüld a vállalkozásodat fenyegető veszteség lehetőségét?

 

 

Mi a megoldás ezen helyzetek elkerülésére?

 

 

Kutatások azt bizonyítják (ezekről írtam már korábbi cikkeimben), hogy, ha a Te vállalkozásod figyelmet fordít a munkatársakra, az akár többszörösen is megtérül Számodra.

 

Ez a figyelem sokféle lehet, nyilván attól is függ, hogy mekkora a cég, amit vezetsz. Ügyfeleim és olvasóim többsége kisvállalkozás, egyéni vállalkozók néhány alkalmazottal, 5-10 fős kisebb cégek, de azért akad szép számmal 20-50 fős vállalkozás is.

 

Ezért elsősorban a KKV szektor szemszögéből állítottam össze a pédákat.

 

Ebben a szektorban van egy nagy előnyöd. Ha jól csinálod, cégedben szinte családias hangulatot teremthetsz.

 

Hiszen szinte minden munkatársadat személyesen ismered, sokat tudsz a személyes hátterükről (vagy van olyan közeli szuper asszisztensed, aki tudja mindezt). Ezáltal pontosabban tudod meghatározni, hogy mire van szükségük.

 

Mi az, ami fontos számára annyira, hogy ezáltal "odakötheted" cégedhez, ami miatt hajlandó lesz mindent megtenni a közös célokért, ami érték számára s ezért esze ágában sem lesz máshova menni dolgozni.

 

Te ismered őket. Ha nem, kezdj neki és derítsd ki, mi fontos nekik!

 

Lehet, hogy közös programok kellenek - csapatépítés, sportnapok, megfelelő étkezés biztosítása, kollektív leszokás a dohányzásról, bármi, ami az összetartozást erősíti. Manapság már az is érték, ha kikéred a véleményüket, és persze meg is hallgatod, s ha kell változtatsz.

 

Lehet, hogy differenciáltan emelned kell a fizetéseken - pl. aki többet tesz a cégért, aki segíti ötleteivel a fejlődést, aki kiemelkedően magas minőségben dolgozik, azt jobban elismered.

 

Az egyik legnagyobb motivációs tényező, ha valakinek lehetőséget adsz a szakmai kiteljesedésre vagy ha megvalósíthatja jobbító ötleteit. Ez többet ér neki, mint pár ezer Ft fizetés emelés!

 

Lehet, hogy olyan szolgáltatásokat, plusz juttatásokat kellene adnod, amelyek jól jönnének neki, de nem tudja megfizetni, viszont értéket jelentenének számára - fizeted a lakáshitelét, az utazását  vagy az albérletét, adhatsz biztonságot a családjának és / vagy neki anyagilag és gyors, színvonalas egészségügyi ellátással, megelőzendő a komoly bajokat kínálhatsz szűrővizsgálatokat.

 

 

Milyen előnyöket jelent majd ez Számodra és mi a hasznod belőle?

 

 

 • csökken a kieső órák száma
 • csökkennek a betanítás és képzés költségei
 • megkímél a munkaerő keresés hirdetési kiadásaitól
 • stabil lesz a termelés és a teljesítmény
 • fenntarthatod, sőt, növelheted a bevételeidet
 • növekszik az elkötelezettség és a bizalom
 • "ingyen" reklámot ad, ami növeli a jó hírnevedet

 

Nem, nem állítom, hogy minden gondodtól megszabadítanak az adott juttatások.

 

Egyrészt vannak emberek, akiknek mindegy mennyit adsz, az is kevés. Meglopnak és megcsalnak.

 

Azt sem állítom, hogy ezek azonnali megoldást jelentenek, hiszen át kell formálnod munkatársaid gondolkodását. Időbe telik, míg megértik és elhiszik, hogy ez jó lesz és így is lesz a továbbiakban.

 

De minél pontosabban rájuk szabott megoldást találsz, annál jobban fog működni.

 

Ebben segíthetek Neked a pénzügyi tanácsadás alkalmával. Minél előbb kezded el, annál előbb tudod csökkenteni a közvetlen költségeidet, amik azonnali anyagi hasznot hoznak...

 

Tanácsadót választok

 

A következő 2 részben két konkrét, számokkal alátámasztott eszközt mutatok meg Neked.

 

Ezeket fel tudod használni a pénzügyi tervezésed során. Kiszámolom, mennyibe kerülnek Neked, Te pedig ezek alapján el tudod majd dönteni, hogy megéri-e megvalósítanod :). A 2. részt itt olvashatod, a 3. részt pedig itt.

 

 

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerző: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2017.10.01.))

 

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan tartsd meg munkatársaidat?

A költségoptimalizálás 5 alapelve

Költségként elszámolható biztonság és az adócsökkentés

 

Vissza

Címkék : vállalkozói pénzügyek, juttatások, adómentes juttatás, költségcsökkentés, munkavállalói elégedettség, munkaerő megtartása, Cafetéria 2017, költség optimalizálás, vállalkozás, veszteség elkerülése, pénzügyi tervezés, pénzügyi tanácsadás, kockázat, biztonság, pénzügyi tudatosság, pénzügyi célok, pénzügyek okosan, Cafetéria 2018, lojalitási program

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el, kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

HITELKALKULÁTOR

 

Hitelkalkulátor

 

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

KGFB / CASCO ajánlatot kérek

 

 

Szeretném a HELP kárképviseletet!

 

CSATLAKOZZ FACEBOOK CSOPORTUNKHOZ!

 
Pénzügyi Navigátor csoport
Facebook-csoport · 179 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ha már unod a nyomulós ügynököket, valódi segítőkre és hiteles információkra van szükséged, csatlakozz hozzánk! A csoport célja, hogy összefogja és segítse azokat, akik tenni akarnak önmagukért és az anyagi függetlenségükért.  Csatlakozz Te is, ha szeretnél tudatosan jó pénzügyi döntéseket hozni. Szeretettel látunk, ha szívesen beszélgetsz a pénzügyekről, és osztod meg a tapasztalataidat másokkal. A körülmények hibáztatása csak a pénzügyi kultúra legalsó foka, mi annál magasabbra törünk, mert hisszük, hogy lehetőségek és megoldások mindig vannak, csak meg kell találnunk őket és cselekednünk kell..
 

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

"Szia! Szeretnék gratulálni a tegnapi előadásodhoz! Nagyon boldog vagyok, hogy megismerhettelek Téged és amit csinálsz és nagyon hàlàs vagyok a sok-sok igazán hasznos online infóért! Bízom abban, hogy nagyon sokat hallunk még! Köszönöm szépen mégegyszer!" (M. Edit, Székesfehérvár)

 

"Remélem Mónika, hogy sokakhoz eljutsz, mielőbb ;) Gratulálok ehhez a nemes hivatáshoz!" (Császár Eszter, Budapest - coach)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

"Mindig naprakész, a legfontosabbat, a részletekben megbújó kockázatokat is ismeri. Ha projekten dolgozik, elnyűhetetlen munkabírása van, kreatív, és sosem hagy cserben!" (Somos András, Budapest - riporter)

 

"Én az internetről, véletlenszerűen (tudjuk, hogy nincsenek véletlenek) kerestem meg Mónit. Már az első E-mail, telefon, majd a személyes találkozás alkalmával éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Nagyon türelmesen végighallgatta, hogy mire szeretnék megoldást találni a segítségével. Ez a pozitív, professzionális hozzáállás segített eldönteni, hogy Őt akarom. Olyan jó tanácsokat adott, hogy életem végéig hálás leszek érte! Köszönöm, hogy ott vagy, ha pénzügyekbe gubancolódok, és mindig számíthatok Rád!" (Incze Ida, Budapest)

 

"Köszönöm, hogy helyettem is előre gondolkodsz a pénzügyeimmel kapcsolatban! Mindig napra kész és felkészült vagy és sosem érzem kínosan magam a társaságodban amiatt (sem), hogy én ezekhez a dolgokhoz nem értek, és kedvem sincs túl sokat foglalkozni velük. Ja, és kisgyerek- és családkompatibilitásod is fantasztikus! Nem zavarnak az időnként felhangzó csatakiáltások, berontó gyerekek, mindig kedves és közvetlen tudsz maradni. (Gál Izóra, Dunakeszi - egyetemi adjunktus)

 

"Professzionális és etikus. Mindkettô elengedhetetlen, ha pénzügyekről van szó... a rohanó világban mégis jellemzően: bármikor elérhető, szakmailag topp, minőségi és teljeskörű tájékoztatással fűszerezve minden ami pénzügyi... és a ráadás a humánközpontúság..." (Pécsi Anna, Kartal - szakmai vezető)

 

"Mónika az egyik legetikusabb pénzügyi szakember, akivel valaha együtt dolgoztam. Mindig az ügyfelei igényeit tartotta szem előtt és ezt olyannyira küldetésének érezte, hogy konfliktusokat is fel mert vállalni emiatt. Összeszedett, logikusan gondolkodó és magát folyamatosan képző pénzügyi személyi edzőt ismerhetünk meg benne, akire szívesen bízom rá a pénzügyeimet." (Sólyom László, Budapest - humánerőforrás menedzser)

 

"Csak gratulálni tudok Mónikának! Olyan szakértelemmel, elmagyarázott minden apró részletet, ittam szavait! Olyan figyelmes volt,minden problémámat komolyan vette, és úgy figyelt rám, azonnal felvázolta a lehetőségeket. Azóta is, nap mint nap előttem vannak a megoldások, amelyeket alkalmazok is, míg korábban csak topogtam egy helyben. Mindenkinek csak ajánlani tudom közvetlen barátságát, szakértelmét, tudatos és tapasztalt egyéniségét! Itt a lehetőség, hogy akinek vannak bizonytalanságai a jövővel kapcsolatosan, hogyan tovább....csak forduljon teljes bizalommal Mónikához!..Hajrá!" (Kisné Mike Erzsébet, Budapest - fodrász)

 

"Úgy ragyogsz, mint egy gyémánt. Sokáig igazgasd a sorsunkat és segíts az útvesztőket elkerülni. Sok sikert! Szeretünk" (Dr. Tófalvi. Ágnes, Budapest - fogorvos)

 

"Azért szeretünk veled dolgozni, mert lelkiismeretes vagy ,jó az információáramlás, gyors ügyintézés és a kapcsolat ápolás" (Mendi Lorenzo., Ráckeve - menedzser)

 

"Nekem nagy segítség volt, hogy gyakran  elérhető voltál és nem csak azt a kötelező biztit nézed meg, amivel épp akkor foglalkozunk, hanem a hitelt és mást is. Fel vagy visszahívás,  amikor kellett és valóban meg szeretted volna oldani az esetleges problémákat. A megbízható pörgést és a személyes figyelmet emelném ki. Ja és jó, hogy mobil és rugalmas vagy és nem kell annyit a dolgok után rohangásznom. Ja és jó, hogy magabiztosan átlátsz több területet, ebben segítséget ajánlasz, nem tukmálod."  (Gál Nóra, Budapest - gyógypedagógus-logopédus)

 

Eddigi munkádat nagyra értékelem , mert valóban segítség , hogy összefogod a biztosításainkat. Probléma esetén elérhető vagy. Megmondod ha valamiben buktató van .Soha nem éreztem, hogy eleged van , pedig, nyilván sokszor megterhelő ez a sok intézni való." (Dr. Z. Júlia, Budapest - családorvos)

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

Címkék

Friss Hírek