Kártyavár vagy stabil erődítmény? - a pénzügyi tanácsadó

Kategória: Tanácsadóknak | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Ugyan már! Tisztességes, etikus pénzügyi tanácsadó? 

 

Valljuk be, sokakban felmerül ez a kérdés. Azt gondolom, bár a pénzügyi szakma kapcsán határozottan jellemző ez a kétkedés, minden más szakmában is fellelhető problémáról beszélünk.

 

Azért hoztam létre az Etikuspénzügyek.hu-t, hogy javítsak a szakma megítélésén és előtérbe kerülhessen az etikus és jó, magas szakmai színvonalú pénzügyi tanácsadás. Az a célom, hogy legyen erre igény a tanácsadókban és az ügyfelekben is, és tegyünk is érte mindkét oldalon.

 

Lassan több, mint egy hónapja már, hogy együtt dolgozunk Krisztával. Akkor ezt hírként meg is írtam, a kapcsolódó gondolataimmal együtt a "Legyél más és jobb - hivatásunk a pénzügyi tanácsadás" című bejegyzésemben.

 

Ugyanis vele, Krisztával, elkezdődött az általam megálmodott célok következő lépésének megvalósítása.

 

 

Kártyavár vagy stabil erődítmény? - a pénzügyi tanácsadó

Együtt egymásért és az ügyfelekért - Etikuspénzügyek.hu

 

 

Eddig azon dolgoztam, azért írtam, hogy minél több emberhez juttassam el a pénzügyi intelligencia fontosságát, így Hozzád is.

 

Hiszen azt tartom fő küldetésemnek, hogy segítsek Neked, kedves olvasóm, tudatosan jó pénzügyi döntést hozni. Ezért amellett, hogy személyes együttműködésünk során mindig megkeresem Neked a lehető legjobb megoldást, ami illeszkedik az igényeidhez és a lehetőségeidhez, meghagyom Neked a döntés szabadságát.

 

Meggyőződésem, hogy nekünk, pénzügyi tanácsadóként NEM az a dolgunk, hogy megmondjuk, mit tegyél ügyfélként. Az SEM feladatunk, hogy megcsináljuk, amit mondasz, mint ügyfél.

 

A jó pénzügyi tanácsadó szakértőként támogatja az ügyfeleit. Vagyis a részletesen megismert igények, jelenlegi helyzet, várható változások, vágyak-célok-félelmek alapján ismerteti a lehetőségeket, az egyes döntések következményeit, a számokat-adatokat-tényeket. Ezenkívül folyamatosan felülvizsgálja, hogy jó irányba haladtok-e, vagyis várhatóan teljesülni fog-e a cél.

 

Álmom megvalósításának második lépése, hogy létrehozzam A CSAPATot. Azt a csapatot, melynek tagjai ugyanezt képviselik. Olyan pénzügyi tanácsadókkal, akik azonosulnak mindezzel: a pénzügyi intelligencia és pénzügyi tudatosság fontosságával, az ügyfélközpontú szolgálattal, a pénzügyek portfólió-szemléletű megoldásaival.

 

Bevallom, elég nehéz megtalálnom azokat, akik szívesen csatlakoznának és örömmel látnám őket a csapatban.

 

Sok jó, etikus és lelkiismeretes tanácsadó van, akik magas szakmai tudással, az ügyfeleik érdekében dolgoznak.

 

Azonban még ma is többen vannak, akik nem. Akiknek csak a "$" jel jelenik meg a szemében, mint Dagobert bácsinak, az ügyfél szó hallatán. Még sok "manager" van, aki csak annyit kérdez a személyes megbeszélés során a munkatársától, hogy "Mit kötsz a héten?".

 

Ezért aztán gyakran azok is rákényszerülnek a nyomás és a tervek, elvárások miatt kényszer-kötésekre, akik pedig jó tanácsadók. Emellett köti őket az állomány, a beígért bónusz, a félelem az újtól, és sok más, így nehezen mozdulnak. A szakma negatív megítélése, és a jutalékos vállalkozói lét pedig sok kezdőt elriaszt..

 

Kriszta úgy döntött megteszi az első lépést, és én is úgy éreztem a beszélgetéseink után, hogy abszolút beillik a csapatba.

 

Persze, egy hónap után már igazán kíváncsi voltam, hogy tulajdonképpen milyen gondolatok jártak a fejében, amikor úgy döntött, csatlakozik hozzám.

 

Érdekelt, miért érezte úgy, hogy szeretné elkezdeni velem az együttműködést.

 

 

Rövid interjú Hortobágyi Krisztinával, az új csapattaggal

 

 

Mivel nem vagyok gondolatolvasó, egyszerűen megkérdeztem Tőle :)

 

(Móni) Mit gondoltál az első találkozásunkkor, miután elmeséltem a terveimet és a csatlakozásodban rejlő lehetőségeket?

 

(Kriszta) Amikor először találkoztunk, rögtön éreztem, hogy szeretnék veled együttműködni. Amikor az időpontot egyeztettük az első megbeszélésünkre, már tudtam, hogy veled szeretnék dolgozni. Amikor az első találkozónkon beszélgettünk, én már nagyon akartam, hogy csatlakozhassam hozzád! Hálás vagyok, hogy Te is így gondoltad!

 

(Móni) Miért érezted úgy, hogy szeretnél a csapat tagja lenni?

 

(Kriszta) Mert rögtön azt éreztem, hogy a helyemre kerülök:  közös az értékrendünk, magas a szakmai elvárás, de ez számomra nem újdonság, hiszen évtizedeken át  ehhez kellett tartani magam. Eddig is így dolgoztam. Ez fontos számomra.

 

(Móni) Mik voltak az első időszak alatti tapasztalataid az együttműködésünk során?

 

(Kriszta) Úgy gondolom, Te az a tanácsadó vagy, aki nemcsak mondja, nemcsak írja, hanem valóban etikusan is dolgozik! Hihetetlen mélységű tapasztalattal, tárgyi tudással  mindig azon gondolkodsz, hogyan tudod egy-egy élethelyzetben az adott ügyfél számára legelőnyösebb megoldást kidolgozni.

 

Ugyan más az egyéniségünk, de  szerencsésen kiegészítjük egymást.

 

Bár a Te álmod, gyermeked az http://etikuspenzugyek.hu/ blog, és rengeteget dolgoztál érte már eddig is, mégis nyitott szívvel, őszinte tisztelettel fogadtál. Úgy érzem, valóban örültél, hogy ezentúl együtt visszük, fejlesztjük tovább. Ezúton is köszönöm a bizalmat és a lehetőséget!

 

(Móni) Mi az a cél, amit úgy érzed, velem / az Etikuspénzügyekkel tudsz megvalósítani?

 

(Kriszta) Rendkívül inspirál az a tény, hogy a tanácsadói munka mellett a blog és a honlap tartalmának fejlesztésében is részt vehetek. Ezt óriási kihívásnak tartom, hiszen eddig erre még nem volt módom. Továbbá végre úgy lehetek tanácsadó, hogy a megoldásra koncentrálhatok, nem a termékeladás  szemüvegén kell néznem az ügyfelet, és az ő pénzügyi helyzetét.  

 

Mindemellett az adott ügyfél élethelyzetére a maga komplexitásában tudok ezentúl alternatív megoldásokat kidolgozni, ami pedig egy nagyon izgalmas, kreatív munka!

 

 

Te jó helyen vagy? Azt csinálod, amit szeretnél? Ügyfélként olyan tanácsadód van, aki így gondolkodik?

 

 

Kártyavár vagy stabil erődítmény? - a pénzügyi tanácsadó

Erős kapocs a tanácsadóknak egymás közt és az ügyfelekkel is - Etikuspénzügyek.hu

 

 

Mit gondolsz, érdekes kihívás lenne ez Számodra is? Szeretnéd végre megmutatni mennyire jó vagy abban, amit csinálsz? Szeretnéd Te is megmutatni, hogy lehet ezt korrektül is csinálni? Vannak céljaid, amiket el akarsz érni? Akarsz kártyavár helyett biztos alapokat építeni Magadnak és az ügyfeleidnek?

 

Jelentkezz, és az Etikuspénzügyek.hu csapatával járó szakmai és mentori támogatáson, valamint az online marketing eszközökön kívül, az UFS korrekt és innovatív támogató hátterét is élvezheted.

 

Pontos jutalékfizetés, e-learning és online képzések, motivációs rendszer, azonnal elérhető ügyfél és szerződéskezelő adatbázis, kalkulátorok, személyes honlap, karrier és / vagy specializálódási lehetőség.

 

Meg persze egy szuper csapat :). KATTINTS!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

Ha mostani bejegyzésemet kíváncsiságból ügyfélként olvastad végig, mit gondolsz minderről? Átfutottad gondolatban, hogy Neked van-e ilyen segítőd? Bízom benne, hogy igen, van. Annyi bosszúságtól és veszteségtől kímélhet meg! Ami pedig pótolhatatlan, hogy időt ad más, szintén fontos dolgokra... 

 

Tudod, olyanok vagyunk, mint a könyvelőd, az ügyvéded, a fogorvosod vagy akár az autószerelőd. Szükséged van ránk. Segítünk megoldást találni a problémádra, utána pedig karbantartjuk a pénzügyeidet. Emellett segítünk abban, hogy egyre jobban megérthesd Te is a pénzügyi folyamatokat és egyre jobb döntéseket hozhass.

 

Jól hangzik?

 

Ha belegondolsz mennyi időt spórol meg Neked a saját tanácsadód azzal, hogy nem Neked kell időt töltened ezekkel, a megfelelő és hiteles információk beszerzésével, az ügyintézéssel, és hány évvel hosszabbítja meg az életed, hogy nem kell aggódnod ezek miatt, akkor nyugodtan mondd neki, hogy egy főnyeremény Számodra! :)

 

Még nincs ilyen segítőd? Hívd fel Krisztát vagy engem! KATTINTS!

 

Tanácsadót választok

 

A Te életed milyen pénzügyi téren? Kártyavár vagy stabil erődítmény?

 

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni és Kriszta

 

 

 

Kapcsolódó írásaim:

 

Hogyan lehetsz pénzügyi tanácsadóként könnyebben sikeres? - 1. rész

 

Miért ne legyél pénzügyi tanácsadó?

 

Lenyom vagy felemel a főnököd?

 

Hogyan keress annyit, amennyit akarsz!

 

3 ok, amiért a jó vezetőnél mindig van strandpapucs

Vissza

Címkék : pénzügyi tanácsadó, jó pénzügyi tanácsadó, pénzügyi tanácsadás, pénzügyi tudatosság, pénzügyi intelligencia, legjobb munka, etikus tanácsadó, profi pénzügyi tanácsadó, elérni a célt

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Ötleteket, hasznos információkat és szempontokat osztok meg Veled, amiket használni tudsz a döntéseidhez, és előnyös helyzetet teremt életed pénzügyi területein. Vezetőként pedig azokat az elveimet találod itt, amik szerint dolgozom és amit szeretnék átadni Neked, ha majd együtt dolgozunk tovább. Az a legfontosabb, hogy együttműködésünk során képessé válhass jó döntéseket hozni és elérni a céljaidat. Pénzügyi intelligenciád fejlesztésével elkerülheted a veszteségeket, megteremtheted az anyagi biztonságot és a kívánt életszínvonalat saját magad, családod és vállalkozásod számára.

Kapcsolódó cikkeink:

 

Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatoságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el, kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

HITELKALKULÁTOR

 

Hitelkalkulátor

 

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

KGFB / CASCO ajánlatot kérek

 

 

Szeretném a HELP kárképviseletet!

 

CSATLAKOZZ FACEBOOK CSOPORTUNKHOZ!

 
Pénzügyi Navigátor csoport
Facebook-csoport · 179 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ha már unod a nyomulós ügynököket, valódi segítőkre és hiteles információkra van szükséged, csatlakozz hozzánk! A csoport célja, hogy összefogja és segítse azokat, akik tenni akarnak önmagukért és az anyagi függetlenségükért.  Csatlakozz Te is, ha szeretnél tudatosan jó pénzügyi döntéseket hozni. Szeretettel látunk, ha szívesen beszélgetsz a pénzügyekről, és osztod meg a tapasztalataidat másokkal. A körülmények hibáztatása csak a pénzügyi kultúra legalsó foka, mi annál magasabbra törünk, mert hisszük, hogy lehetőségek és megoldások mindig vannak, csak meg kell találnunk őket és cselekednünk kell..
 

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

"Szia! Szeretnék gratulálni a tegnapi előadásodhoz! Nagyon boldog vagyok, hogy megismerhettelek Téged és amit csinálsz és nagyon hàlàs vagyok a sok-sok igazán hasznos online infóért! Bízom abban, hogy nagyon sokat hallunk még! Köszönöm szépen mégegyszer!" (M. Edit, Székesfehérvár)

 

"Remélem Mónika, hogy sokakhoz eljutsz, mielőbb ;) Gratulálok ehhez a nemes hivatáshoz!" (Császár Eszter, Budapest - coach)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

"Mindig naprakész, a legfontosabbat, a részletekben megbújó kockázatokat is ismeri. Ha projekten dolgozik, elnyűhetetlen munkabírása van, kreatív, és sosem hagy cserben!" (Somos András, Budapest - riporter)

 

"Én az internetről, véletlenszerűen (tudjuk, hogy nincsenek véletlenek) kerestem meg Mónit. Már az első E-mail, telefon, majd a személyes találkozás alkalmával éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Nagyon türelmesen végighallgatta, hogy mire szeretnék megoldást találni a segítségével. Ez a pozitív, professzionális hozzáállás segített eldönteni, hogy Őt akarom. Olyan jó tanácsokat adott, hogy életem végéig hálás leszek érte! Köszönöm, hogy ott vagy, ha pénzügyekbe gubancolódok, és mindig számíthatok Rád!" (Incze Ida, Budapest)

 

"Köszönöm, hogy helyettem is előre gondolkodsz a pénzügyeimmel kapcsolatban! Mindig napra kész és felkészült vagy és sosem érzem kínosan magam a társaságodban amiatt (sem), hogy én ezekhez a dolgokhoz nem értek, és kedvem sincs túl sokat foglalkozni velük. Ja, és kisgyerek- és családkompatibilitásod is fantasztikus! Nem zavarnak az időnként felhangzó csatakiáltások, berontó gyerekek, mindig kedves és közvetlen tudsz maradni. (Gál Izóra, Dunakeszi - egyetemi adjunktus)

 

"Professzionális és etikus. Mindkettô elengedhetetlen, ha pénzügyekről van szó... a rohanó világban mégis jellemzően: bármikor elérhető, szakmailag topp, minőségi és teljeskörű tájékoztatással fűszerezve minden ami pénzügyi... és a ráadás a humánközpontúság..." (Pécsi Anna, Kartal - szakmai vezető)

 

"Mónika az egyik legetikusabb pénzügyi szakember, akivel valaha együtt dolgoztam. Mindig az ügyfelei igényeit tartotta szem előtt és ezt olyannyira küldetésének érezte, hogy konfliktusokat is fel mert vállalni emiatt. Összeszedett, logikusan gondolkodó és magát folyamatosan képző pénzügyi személyi edzőt ismerhetünk meg benne, akire szívesen bízom rá a pénzügyeimet." (Sólyom László, Budapest - humánerőforrás menedzser)

 

"Csak gratulálni tudok Mónikának! Olyan szakértelemmel, elmagyarázott minden apró részletet, ittam szavait! Olyan figyelmes volt,minden problémámat komolyan vette, és úgy figyelt rám, azonnal felvázolta a lehetőségeket. Azóta is, nap mint nap előttem vannak a megoldások, amelyeket alkalmazok is, míg korábban csak topogtam egy helyben. Mindenkinek csak ajánlani tudom közvetlen barátságát, szakértelmét, tudatos és tapasztalt egyéniségét! Itt a lehetőség, hogy akinek vannak bizonytalanságai a jövővel kapcsolatosan, hogyan tovább....csak forduljon teljes bizalommal Mónikához!..Hajrá!" (Kisné Mike Erzsébet, Budapest - fodrász)

 

"Úgy ragyogsz, mint egy gyémánt. Sokáig igazgasd a sorsunkat és segíts az útvesztőket elkerülni. Sok sikert! Szeretünk" (Dr. Tófalvi. Ágnes, Budapest - fogorvos)

 

"Azért szeretünk veled dolgozni, mert lelkiismeretes vagy ,jó az információáramlás, gyors ügyintézés és a kapcsolat ápolás" (Mendi Lorenzo., Ráckeve - menedzser)

 

"Nekem nagy segítség volt, hogy gyakran  elérhető voltál és nem csak azt a kötelező biztit nézed meg, amivel épp akkor foglalkozunk, hanem a hitelt és mást is. Fel vagy visszahívás,  amikor kellett és valóban meg szeretted volna oldani az esetleges problémákat. A megbízható pörgést és a személyes figyelmet emelném ki. Ja és jó, hogy mobil és rugalmas vagy és nem kell annyit a dolgok után rohangásznom. Ja és jó, hogy magabiztosan átlátsz több területet, ebben segítséget ajánlasz, nem tukmálod."  (Gál Nóra, Budapest - gyógypedagógus-logopédus)

 

Eddigi munkádat nagyra értékelem , mert valóban segítség , hogy összefogod a biztosításainkat. Probléma esetén elérhető vagy. Megmondod ha valamiben buktató van .Soha nem éreztem, hogy eleged van , pedig, nyilván sokszor megterhelő ez a sok intézni való." (Dr. Z. Júlia, Budapest - családorvos)

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

Címkék

Friss Hírek