...

Mikor bízz meg egy pénzügyi tanácsadóban? - a jó tanácsadó jellemzői

Kategória: Tudatosság | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Szakértő? Tanácsadó? Ügynök? - ki az, aki Veled szemben ül? (4. rész)

 

 

Röviden szedjük össze azokat a legfontosabb ismertető jegyeket, hogy mitől jó egy tanácsadó! 

 

Ez segíthet Neked abban, hogy el tudd dönteni, az akivel épp beszélgetsz, valóban az-e, akire Neked szükséged van? Ért hozzá vagy csak betanult egy jó szöveget? A Te érdekeidet fogja nézni elsődlegesen vagy csak eladni akar Neked valamit? Te, mint ügyfél vagy fontos számára vagy csak a jutaléka érdekli?

 

Biztosan van véleményed ezzel a témával kapcsolatban, igaz?

 

Találkoztál már "kóklerrel", aki tanácsadónak mondta magát? Megtaláltad a tökéletes segítődet, akivel azóta is minden szempontból elégedett vagy? Behúzott valamibe, amiből ki sem tudsz szállni? Profi módon segített és valós megoldást kínált a problémádra? Írd meg nekem a történetedet! 

 

A legjobb írásokat (persze csak a hozzájárulásoddal) közzéteszem az oldalon! Küldd el nekem e-mailben! Amennyiben pedig a véleményedet szeretnéd kifejteni, tedd meg itt a cikk alatt vagy a Facebook oldalamon.

 

Persze minden kérdésedet nem fogom tudni megválaszolni ebben az írásomban, de vedd fel velem a kapcsolatot és tedd fel őket! Minden beérkező levélre 1 napon belül válaszolok.

 

Ha pedig pontosabban szeretnéd felmérni, kivel is tárgyalsz, iratkozz fel hírlevelemre és hamarosan elküldöm Neked azokat a szarvas hibákat összegyűjtve, amit ha tapasztalsz a beszélgetés során, azonnal állj fel és menekülj! (A cikksorozat korábbi részeit itt találod.)

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

 

Mikor bízz meg egy pénzügyi tanácsadóban? - a jó tanácsadó jellemzői

 

 

Mitől jó egy tanácsadó? Milyen tulajdonságokkal és készségekkel rendelkezik?

 

 

  • Szakértelem
     
    • Megfelelő szakirányú végzettséggel rendelkezik - többnyire felsőfokú gazdasági végzettség mellett egyéb pénzügyi végzettség, képzés és tanfolyam
    • Széleskörűen ismeri a pénzügyi termékeket 
    • Folyamatos tanulással, képzéssel naprakészen tartja a tudását
    • Független a pénzintézetektől és van gyakorlati tapasztalata
       
  • Becsületesség, lelkiismeretesség
     
    • Elmondja az előnyöket ÉS a hátrányokat is
    • Úgy kezeli a Te pénzügyeidet, mintha a sajátja lenne
    • NEM dönt helyetted, de minden információt és segítséget megad Neked, hogy jó pénzügyi döntést hozhass
    • Szakzsargon helyett olyan nyelvezetet használ, amit Te is megértesz
       
  • Alaposság
     
    • Átnézi a pénzügyeidet a bankszámla költségtől a különböző biztosításaidon át a hiteledig és befektetéseidig
    • Felméri a lehetőségeidet, a kockázattűrő képességedet, az elvárásaidat és a céljaidat
    • Mindig több helyről kér ajánlatot, hogy valóban a legjobbat találja meg Neked
    • Pénzügyi tervet készít a céljaid eléréséhez és segít a fontossági sorrend felállításában
       
  • Tájékozottság
     
    • Naprakész a bankok, biztosítók szolgáltatásaiból
    • Ismeri a befektetési lehetőségeket és van elképzelése, mikor mibe érdemes befektetni és mibe nem
    • Folyamatosan figyeli a pénzügyi piacot
       
  • Jó ügyfélkezelés
     
    • Elérhető
    • Válaszol a kérdéseidre, valós segítséget ad
    • Folyamatos kapcsolattartással "képben van" Téged illetően, így mindig az aktuális helyzetednek megfelelő tanácsot tud adni
       
  • Egyéniség
     
    • Lelkes, érdeklődő, határozott és kitartó
    • Rendelkezik megfelelő szintű pénzügyi és érzelmi intelligenciával
    • "Nyomulásmentes" 
    • Szereti, amit csinál, ez a hivatása

 

 

Hogyan mérd fel azt, hogy rendelkezik-e az aktuális beszélgető partnered a fenti tulajdonságokkal és valóban szakértő-e a pénzügyekben?

 

 

Mikor bízz meg egy pénzügyi tanácsadóban? - a jó tanácsadó jellemzői

 

 

Készülj fel Te is a beszélgetésre! Tegyél fel neki olyan kérdéseket, hogy az adott válaszaiból meg tudd állapítani, mennyire van otthon valóban a pénzügyi világban és azt is, hogy milyen emberi tulajdonságokkal rendelkezik!

 

A megfelelő pénzügyi tervezésen a pénzügyi céljaid megvalósulása múlik, csak így kerülheted el a csapdákat!

 

Ez egy bizalmi szakma. Sose adj megbízást olyan "tanácsadónak", aki nem szimpatikus, aki nem ébreszt Benned bizalmat, akivel fenntartásaid vannak! Sose köss szerződést olyannal, aki mindenáron el akar Neked adni valamit vagy olyannal, akinek ezzel csak segíteni akarsz (családtag, barát, szomszédfiú), mert sokba fog kerülni!

 

Hogyan fogsz vele évekig együttműködni, ha nem bízol benne? Hogyan fog Neked segíteni, ha nulla a tudása vagy már nincs is a szakmában? Neked profi pénzügyi tanácsadóra van szükséged!

 

Nagyon kíváncsi vagyok a TE véleményedre és tapasztalatodra.

 

Előre is köszönöm, hogy megosztod velünk itt a cikk alatt hozzászólásként vagy a Facebook oldalamon! Amennyiben pedig úgy érzed, épp segítségre van szükséged, töltsd ki kérdőívemet és beszélgessünk!

 

Ha leírnád az egész történetedet részletesen, küldd el nekem e-mailben!

 

 

 

Lelkiismeretes tanácsadó vagy Te is? Téged is bosszantanak azok, akik lejáratják a szakmánkat? Te hogyan segíted az ügyfeleidet? Írd meg a véleményed és a tapasztalatod a Facebook oldalamon vagy itt a cikk alatt!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerzői jog által védett saját tartalom. Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika)

Vissza

Címkék : tanácsadás, tudatos pénzügyi döntés, pénzügyi intelligencia, pénzügyek, csapdák elkerülése, PQ személyi edző, jó tanácsadó jellemzői, profi pénzügyi tanácsadó, pénzügyi tervezés, pénzügyi tanácsadó, pénzügyi tanácsadás, pénzügyek okosan, pénzügyi tudatosság, pénzügyi célok, apró betűk nélkül

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek