Itt az etikus életbiztosítás!

Kategória: Hírek etikusan | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

2017. január 1-től életbe lépett az MNB ajánlás alapján a megtakarításos életbiztosítások etikus szabályozása.

 

2016-ban rengeteg cikk jelent meg ezzel kapcsolatban. Ezek mind arról írtak, hogy itt a vége a befektetési egységhez kötött életbiztosításoknak és a „lehúzós” ügynököknek.

A szabályozás valóban segít abban, hogy ne kelljen közgazdásznak lenni egy-egy szerződés megkötéséhez, ha valaki érteni is szeretné, mit ír alá.

 

Itt az etikus életbiztosítás!
 

 

Azonban azt gondolom, hogy az egyéb gondokat csak hosszútávon oldja meg. Mit értek ezalatt?

 

Ehhez először tisztáznunk kell, hogy mit is jelent az "etikus életbiztosítási koncepció", amit az MNB ajánlás megfogalmaz. Azt gondolom, csak akkor tudhatod, hogy jó-e Neked és jelent-e változást számodra, ha pontosan érted, miről szól, ha világossá válik, hogyan és milyen feltételek közt dolgozunk mi, tanácsadók. Ha tisztán látod az etikus életbiztosítások elvét, akkor tudod eldönteni, hogy mi legyen, ha megkeresnek azzal, hogy "tudok jobbat".

Sok fontos témakört érint mindez. Egyrészt, mert rengeteg téves információ kering a különböző médiákban a unit-linked (UL), vagyis befektetési egységhez kötött életbiztosításokkal kapcsolatban. Akkor kerülheted a csapdákat, vagyis egy rossz döntés vagy egy rossz konstrukció okozta veszteségeket, ha ismered a terméket és pontosan megfogalmazott pénzügyi céljaid vannak.

Csakis tudatos pénzügyi tervezéssel és magas szintű pénzügyi intelligenciával juthatsz el a célig. Amennyiben úgy érzed, hogy még nincs meg ehhez a kellő tudásod, válassz segítségként egy profi pénzügyi tanácsadót. Írásaim abban is segítenek, hogy észrevedd, hol van az a pont, amikor köszönj el, mert az akivel tárgyalsz, nem lesz valós segítséged. Etikus és szakértő pénzügyi tanácsadásra van szükséged!

 

Itt az etikus életbiztosítás!

 

Ennek szempontjait is elmondom Neked cikksorozatomban. Vagyis végigvezetlek részletesen azokon az elveken, amit nézz meg, számolj át, mielőtt döntést hozol az etikus életbiztosítással kapcsolatban.

Amennyiben konkrét információkat keresel a unit-linked életbiztosításokkal kapcsolatban, akkor nézd meg új weboldalamon, ott biztosan megtalálod a választ. Általánosságban a UL életbiztosításokat itt, a nyugdíjbiztosításokat pedig itt találod.

 

   ELOLVASOM az erről szóló cikksorozatodat!  

1. rész - Miért olyan nagy a csönd?

2. rész - MNB ajánlás

3. rész - Mi változott, tényleg olyan rossz volt?

4. rész - Mi változott, valóban jobb?

5. rész - Mire figyelj, ha megkeresnek azzal: "tudok jobbat!"

 

Érdekelnek az újabb cikkeim is? Ne maradj le, kattints és értesülj az új hírekről!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerzői jog által védett saját tartalom. Szerző: Czirákiné Kocsis Mónika)

Értesítés új hírekről

 

Vissza

Címkék : befektetési egységhez kötött, UL, MNB ajánlás, csapdák elkerülése, etikus életbiztosítás, pénzügyi célok, pénzügyi tudatosság, pénzügyi intelligencia, pénzügyek okosan, PQ személyi edző, pénzügyi tervezés, profi pénzügyi tanácsadó, tanácsadás, tudatos pénzügyek, tudatos pénzügyi döntés, tudatos-penzugyek, tanacsadas, etikus tanácsadó

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

ötleteket, hasznos információkat és szempontokat osztok meg Veled, amiket használni tudsz a döntéseidhez, és előnyös helyzetet teremt életed pénzügyi területein. Vezetőként pedig azokat az elveimet találod itt, amik szerint dolgozom és amit szeretnék átadni Neked, ha majd együtt dolgozunk tovább. Az a legfontosabb, hogy együttműködésünk során képessé válhass jó döntéseket hozni és elérni a céljaidat. Pénzügyi intelligenciád fejlesztésével elkerülheted a veszteségeket, megteremtheted az anyagi biztonságot és a kívánt életszínvonalat saját magad, családod és vállalkozásod számára.

Kapcsolódó cikkeink:

 

FONTOS ADÓVÁLTOZÁS 2018-tól! FELKÉSZÜLTÉL? VANNAK PONTOS INFORMÁCIÓID? 

 

unit-linked adóváltozás 2018

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL, BIZTOSÍTÁSOKKAL FOGLALKOZNI? ELTŰNT A TANÁCSADÓD? NINCS PÉNZED, DE MEGTAKARÍTANÁL? VAN PÉNZED, DE NEM TUDOD, MIBE FEKTESD?

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET PÉNZÜGYI TANÁCSADÓTÓL!

 

Nyugdíjcélú megtakarítások adóvisszatérítése 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 Értesítés új hírekről

 Hírlevél

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam:

"Mindig naprakész, a legfontosabbat, a részletekben megbújó kockázatokat is ismeri. Ha projekten dolgozik, elnyűhetetlen munkabírása van, kreatív, és sosem hagy cserben!" (Somos András, Budapest - riporter)

 

"Köszönöm, hogy helyettem is előre gondolkodsz a pénzügyeimmel kapcsolatban! Mindig napra kész és felkészült vagy és sosem érzem kínosan magam a társaságodban amiatt (sem), hogy én ezekhez a dolgokhoz nem értek, és kedvem sincs túl sokat foglalkozni velük. Ja, és kisgyerek- és családkompatibilitásod is fantasztikus! Nem zavarnak az időnként felhangzó csatakiáltások, berontó gyerekek, mindig kedves és közvetlen tudsz maradni. (Gál Izóra, Dunakeszi - egyetemi adjunktus)

 

"Professzionális és etikus. Mindkettô elengedhetetlen, ha pénzügyekről van szó... a rohanó világban mégis jellemzően: bármikor elérhető, szakmailag topp, minőségi és teljeskörű tájékoztatással fűszerezve minden ami pénzügyi... és a ráadás a humánközpontúság..." (Kapocsi-Pécsi Anna, Kartal - szakmai vezető)

 

"Mónika az egyik legetikusabb pénzügyi szakember, akivel valaha együtt dolgoztam. Mindig az ügyfelei igényeit tartotta szem előtt és ezt olyannyira küldetésének érezte, hogy konfliktusokat is fel mert vállalni emiatt. Összeszedett, logikusan gondolkodó és magát folyamatosan képző pénzügyi személyi edzőt ismerhetünk meg benne, akire szívesen bízom rá a pénzügyeimet." (Sólyom László, Budapest - humánerőforrás menedzser)

 

"Csak gratulálni tudok Mónikának! Olyan szakértelemmel, elmagyarázott minden apró részletet, ittam szavait! Olyan figyelmes volt,minden problémámat komolyan vette, és úgy figyelt rám, azonnal felvázolta a lehetőségeket. Azóta is, nap mint nap előttem vannak a megoldások, amelyeket alkalmazok is, míg korábban csak topogtam egy helyben. Mindenkinek csak ajánlani tudom közvetlen barátságát, szakértelmét, tudatos és tapasztalt egyéniségét! Itt a lehetőség, hogy akinek vannak bizonytalanságai a jövővel kapcsolatosan, hogyan tovább....csak forduljon teljes bizalommal Mónikához!..Hajrá!" (Kisné Mike Erzsébet, Budapest - fodrász)

 

"Úgy ragyogsz mint egy gyémánt. Sokáig igazgasd a sorsunkat és segíts az útvesztőket elkerülni. Sok sikert! Szeretünk" (Dr. Tófalvi. Ágnes, Budapest - fogorvos)

 

"Azért szeretünk veled dolgozni, mert lelkiismeretes vagy ,jó az információáramlás, gyors ügyintézés és a kapcsolat ápolás" (Mendi Lorenzo., Ráckeve - menedzser)

 

"Nekem nagy segítség volt, hogy gyakran  elérhető voltál és nem csak azt a kötelező biztit nézed meg, amivel épp akkor foglalkozunk, hanem a hitelt és mást is. Fel vagy visszahívás,  amikor kellett és valóban meg szeretted volna oldani az esetleges problémákat. A megbízható pörgést és a személyes figyelmet emelném ki. Ja és jó, hogy mobil és rugalmas vagy és nem kell annyit a dolgok után rohangásznom. Ja és jó, hogy magabiztosan átlátsz több területet, ebben segítséget ajánlasz, nem tukmálod."  (Gál Nóra, Budapest - gyógypedagógus-logopédus)

 

"Eddigi munkádat nagyra értékelem , mert valóban segítség , hogy összefogod a biztosításainkat. Probléma esetén elérhető vagy. Megmondod ha valamiben buktató van .Soha nem éreztem, hogy eleged van , pedig, nyilván sokszor megterhelő ez a sok intézni való." (Dr. Z. Júlia, Budapest - családorvos)

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Média megjelenések:

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

 

Címkék

Friss Hírek