Hoppá, baj van! Hogyan tovább?

Kategória: Pénzhírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Mi van, ha baj van? Kicsi vagy nagy a baj?

 

 

Mintha napjainkban felborult volna az értékrend. Szinte semmit nem ér az életünk. Vigyázunk mindenre, amit megszereztünk, de mi van velünk? Ragaszkodunk kisebb-nagyobb tárgyainkhoz, óvjuk és védjük őket, ezért kifizetünk egy csomó pénzt, hogy biztonságban legyenek.

 

Ez alapvetően rendben is van, hiszen valószínűleg az is sokba került, hogy megszerezzük őket. Lehet, hogy a lakásodért egész életeden át dolgozol, ezért szükséged is van egy jó lakásbiztosításra.

 

 

De vajon mit jelent az egész életed? Meddig tart?

 

 

Tudod előre? És azt, hogy mi lesz utána, átgondoltad már? Ha reálisan mérted fel a kockázataidat és azt, hogy mi minden történhet Veled, akkor biztos vagyok benne, hogy a védelmedet is megtervezted. De vajon mindent számításba vettél és jók az arányok is?

 

 

Hoppá, baj van! Hogyan tovább?

Mennyit kockáztatsz azzal, ha nincs megfelelő védelmed? Megéri?

 

 

Sokan a különböző kockázati életbiztosításokat felesleges pénzkidobásnak tartják. Még többen gondolják azt, hogy velük úgysem történik semmi. Az elmúlt 7 év tapasztalatai alapján az emberek nagy része elég félvállról veszi ezt a kérdést.

 

Te biztosan nem, hiszen most épp ezt a cikkemet olvasod. Van kedved néhány kérdés megválaszolásához ezzel kapcsolatban? Nézd meg, hogy jól méred-e fel a saját kockázataidat! Kattints!

 

   MEGNÉZEM, MENNYIT KOCKÁZTATOK!   

 

A KSH adatai szerint (kerekítettem a számokat) ma Magyarországon évente 130.000 ember hal meg. Ebből daganatos megbetegedésben 33.000 fő, szív és érrendszeri okokból fellépő halál miatt pedig szintén 33.000-en távoznak idő előtt. Vagyis e kettő adja a halálozási okok majdnem 51%-át! 

 

Ha megnézted a szülinapi videómat, akkor tudod, hogy ez engem személyesen is érint, hiszen 2014-ben egyik reggel én is úgy ébredtem, hogy véget ért egy fejezet számomra. Infarktusom volt és az orvosom szerint is csak a tökéletes összhangban levő körülményeknek köszönhettem, hogy túléltem, pedig benéztem néhányszor a túloldalra. Nem kellett hozzá más, csak egy genetikai hajlam és egy adott stresszes élethelyzet.

 

Ez Veled is bármikor megtörténhet!

 

Gondolkodtál már azon, mi történik attól a perctől fogva a családoddal, a szeretteiddel? Hiszen ez legalább olyan fontos témakör, mint a nyugdíjcélú megtakarítás vagy gyermekeid életkezdése, netán a befektetéseid...

 

 

Ha jól sejtem, fel sem merült Benned, hiszen ilyesmi velem nem történhet meg, csak másokkal! Biztos? Én is ezt hittem...

 

 

Ne merüljünk most nagyon bele az egészségügyi problémákba, hiszen bőven vannak egyéb okok is. Az életünk tele van veszély forrásokkal. Miért? Mert rohanunk, hajtunk, bulizunk vagy csak ezer felé van a figyelmünk. Mi lesz ebből? Baleset.

 

 

Hoppá, baj van! Hogyan tovább?

 

 

Amikor erről beszélgetünk a pénzügyi tanácsadás során, szinte mindenki a közlekedést hozza fel. Akkor most nézzük meg ismét a számokat! Szintén KSH adatok szerint 2015-ben a balesetek száma a következőképp oszlott meg: 

 

 • A munkahelyi balesetek száma 21.200 volt (érdekességként 1990-ben ez a szám még 88.000 fölé emelkedett), azonban ebből halálos kimenetelű "csak" alig 80 volt (32%-a az építőiparban történt).  
   
 • Az otthoni halálos balesetek száma majdnem elérte az 1.800-at (!)
   
 • A tűzesetek száma 28.800 volt.
   
 • A közúti balesetek száma valamivel több volt, mint 16.300. Ezekben a balesetekben 20.900-an megsérültek és 644-en meghaltak.
   

Mit láthatunk ebből? Azt, hogy nem a közlekedés a legnagyobb veszélyforrás, hanem a saját otthonod! A legtöbben otthoni balesetben halnak meg! Sajnos ebben is érintett vagyok, hiszen két éve egy ilyen "buta" baleset következményeként veszítettem el édesanyámat.

 

Csak a szomszéd mesél ilyen rémtörténeteket? Nem! Velem és Veled is megtörténhet!

 

 

Hoppá, baj van! Hogyan tovább?

Mi a legértékesebb Számodra?

 

 

A halál, bár fájdalmas az itt maradóknak, csak az egyik lehetséges következmény. Nézzük meg, hogy mi történik a halál, a betegség diagnosztizálása vagy a baleset után és miért lenne szükség ebben a kérdésben is a tudatos pénzügyi tervezésre. Nekem, mint pénzügyi tanácsadónak az a dolgom, hogy elgondolkoztassalak és felhívjam a figyelmedet olyasmire, amire Te nem gondolsz.

 

Ezért engedd meg, hogy feltegyek Neked néhány kérdést arra vonatkozóan, hogy mi mennyire értékes Számodra és a válaszaid alapján menjünk tovább!

 

   MEGNÉZEM, MENNYIT KOCKÁZTATOK!   

 

Az utolsó kérdésre mi volt a válaszod? KATTINTS arra a gombra!

 

Kattints a megfelelő gombra és olvass tovább!

 

Amennyiben a kockázati életbiztosításokkal, balesetbiztosításokkal vagy a gyermekeknek szóló biztosításokkal kapcsolatban keresel konkrét információt, kattints, új weboldalamon részletesen összegyűjtöttem őket.

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

 
 
(Szerzői jog által védett saját tartalom. Szerző: Czirákiné Kocsis Mónika)

 

Vissza

Címkék : életbiztosítás, kockázat, tanacsadas, munkabaleset, családvédelem, pénzügyi tervezés, kockázati életbiztosítás, otthoni baleset, lakásbiztosítás, pénzügyi tanácsadó, tudatos pénzügyi döntés, pénzügyi tanácsadás, balesetbiztosítás, baleset, biztonság

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Ötleteket, hasznos információkat és szempontokat osztok meg Veled, amiket használni tudsz a döntéseidhez, és előnyös helyzetet teremt életed pénzügyi területein. Vezetőként pedig azokat az elveimet találod itt, amik szerint dolgozom és amit szeretnék átadni Neked, ha majd együtt dolgozunk tovább. Az a legfontosabb, hogy együttműködésünk során képessé válhass jó döntéseket hozni és elérni a céljaidat. Pénzügyi intelligenciád fejlesztésével elkerülheted a veszteségeket, megteremtheted az anyagi biztonságot és a kívánt életszínvonalat saját magad, családod és vállalkozásod számára.

Kapcsolódó cikkeink:

 

Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatoságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el, kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

HITELKALKULÁTOR

 

Hitelkalkulátor

 

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

KGFB / CASCO ajánlatot kérek

 

 

Szeretném a HELP kárképviseletet!

 

CSATLAKOZZ FACEBOOK CSOPORTUNKHOZ!

 
Pénzügyi Navigátor csoport
Facebook-csoport · 179 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ha már unod a nyomulós ügynököket, valódi segítőkre és hiteles információkra van szükséged, csatlakozz hozzánk! A csoport célja, hogy összefogja és segítse azokat, akik tenni akarnak önmagukért és az anyagi függetlenségükért.  Csatlakozz Te is, ha szeretnél tudatosan jó pénzügyi döntéseket hozni. Szeretettel látunk, ha szívesen beszélgetsz a pénzügyekről, és osztod meg a tapasztalataidat másokkal. A körülmények hibáztatása csak a pénzügyi kultúra legalsó foka, mi annál magasabbra törünk, mert hisszük, hogy lehetőségek és megoldások mindig vannak, csak meg kell találnunk őket és cselekednünk kell..
 

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

"Szia! Szeretnék gratulálni a tegnapi előadásodhoz! Nagyon boldog vagyok, hogy megismerhettelek Téged és amit csinálsz és nagyon hàlàs vagyok a sok-sok igazán hasznos online infóért! Bízom abban, hogy nagyon sokat hallunk még! Köszönöm szépen mégegyszer!" (M. Edit, Székesfehérvár)

 

"Remélem Mónika, hogy sokakhoz eljutsz, mielőbb ;) Gratulálok ehhez a nemes hivatáshoz!" (Császár Eszter, Budapest - coach)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

"Mindig naprakész, a legfontosabbat, a részletekben megbújó kockázatokat is ismeri. Ha projekten dolgozik, elnyűhetetlen munkabírása van, kreatív, és sosem hagy cserben!" (Somos András, Budapest - riporter)

 

"Én az internetről, véletlenszerűen (tudjuk, hogy nincsenek véletlenek) kerestem meg Mónit. Már az első E-mail, telefon, majd a személyes találkozás alkalmával éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Nagyon türelmesen végighallgatta, hogy mire szeretnék megoldást találni a segítségével. Ez a pozitív, professzionális hozzáállás segített eldönteni, hogy Őt akarom. Olyan jó tanácsokat adott, hogy életem végéig hálás leszek érte! Köszönöm, hogy ott vagy, ha pénzügyekbe gubancolódok, és mindig számíthatok Rád!" (Incze Ida, Budapest)

 

"Köszönöm, hogy helyettem is előre gondolkodsz a pénzügyeimmel kapcsolatban! Mindig napra kész és felkészült vagy és sosem érzem kínosan magam a társaságodban amiatt (sem), hogy én ezekhez a dolgokhoz nem értek, és kedvem sincs túl sokat foglalkozni velük. Ja, és kisgyerek- és családkompatibilitásod is fantasztikus! Nem zavarnak az időnként felhangzó csatakiáltások, berontó gyerekek, mindig kedves és közvetlen tudsz maradni. (Gál Izóra, Dunakeszi - egyetemi adjunktus)

 

"Professzionális és etikus. Mindkettô elengedhetetlen, ha pénzügyekről van szó... a rohanó világban mégis jellemzően: bármikor elérhető, szakmailag topp, minőségi és teljeskörű tájékoztatással fűszerezve minden ami pénzügyi... és a ráadás a humánközpontúság..." (Pécsi Anna, Kartal - szakmai vezető)

 

"Mónika az egyik legetikusabb pénzügyi szakember, akivel valaha együtt dolgoztam. Mindig az ügyfelei igényeit tartotta szem előtt és ezt olyannyira küldetésének érezte, hogy konfliktusokat is fel mert vállalni emiatt. Összeszedett, logikusan gondolkodó és magát folyamatosan képző pénzügyi személyi edzőt ismerhetünk meg benne, akire szívesen bízom rá a pénzügyeimet." (Sólyom László, Budapest - humánerőforrás menedzser)

 

"Csak gratulálni tudok Mónikának! Olyan szakértelemmel, elmagyarázott minden apró részletet, ittam szavait! Olyan figyelmes volt,minden problémámat komolyan vette, és úgy figyelt rám, azonnal felvázolta a lehetőségeket. Azóta is, nap mint nap előttem vannak a megoldások, amelyeket alkalmazok is, míg korábban csak topogtam egy helyben. Mindenkinek csak ajánlani tudom közvetlen barátságát, szakértelmét, tudatos és tapasztalt egyéniségét! Itt a lehetőség, hogy akinek vannak bizonytalanságai a jövővel kapcsolatosan, hogyan tovább....csak forduljon teljes bizalommal Mónikához!..Hajrá!" (Kisné Mike Erzsébet, Budapest - fodrász)

 

"Úgy ragyogsz, mint egy gyémánt. Sokáig igazgasd a sorsunkat és segíts az útvesztőket elkerülni. Sok sikert! Szeretünk" (Dr. Tófalvi. Ágnes, Budapest - fogorvos)

 

"Azért szeretünk veled dolgozni, mert lelkiismeretes vagy ,jó az információáramlás, gyors ügyintézés és a kapcsolat ápolás" (Mendi Lorenzo., Ráckeve - menedzser)

 

"Nekem nagy segítség volt, hogy gyakran  elérhető voltál és nem csak azt a kötelező biztit nézed meg, amivel épp akkor foglalkozunk, hanem a hitelt és mást is. Fel vagy visszahívás,  amikor kellett és valóban meg szeretted volna oldani az esetleges problémákat. A megbízható pörgést és a személyes figyelmet emelném ki. Ja és jó, hogy mobil és rugalmas vagy és nem kell annyit a dolgok után rohangásznom. Ja és jó, hogy magabiztosan átlátsz több területet, ebben segítséget ajánlasz, nem tukmálod."  (Gál Nóra, Budapest - gyógypedagógus-logopédus)

 

Eddigi munkádat nagyra értékelem , mert valóban segítség , hogy összefogod a biztosításainkat. Probléma esetén elérhető vagy. Megmondod ha valamiben buktató van .Soha nem éreztem, hogy eleged van , pedig, nyilván sokszor megterhelő ez a sok intézni való." (Dr. Z. Júlia, Budapest - családorvos)

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

Címkék

Friss Hírek