...

Honnan tudod, hogy ügynök vagy szakértő pénzügyi tanácsadó? - a valós segítség

Kategória: Tudatosság | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Miért van szükséged valós segítségre a pénzügyeidhez? (1.rész)

 

 

Azt hiszem, ma megint olyan témát kezdek, ami sokak idegeit fogja borzolni. Szeretném megmutatni Neked, hogy csak Te vagy a felelős a pénzügyeidért. Csak Rajtad múlik, hogy az a megtakarítás vagy hitel, amibe belevágsz, valóban a Te céljaidat szolgálja. Az is Rajtad múlik, hogy egyáltalán van-e megtakarításod.

 

El fogom mondani Neked, hogy miért fontos, hogy szakembert válassz a pénzügyeidhez segítségként. Azt is elmondom majd, hogy mi alapján tudod eldönteni jó eséllyel, hogy az, akivel leültél beszélgetni, ért-e ahhoz, amit csinál, és a Te érdekeidet tartja-e szem előtt. 

 

Kitérek majd arra is, hogy Neked mit kell tenned ahhoz, hogy helyes döntéseket hozhass. Akkor kezdjünk bele!

 

Ha már most úgy érzed, hogy jó lenne, ha valaki átnézné a meglevő pénzügyi termék portfóliódat (biztosítások, hitelek, befektetések), válassz tanácsadót.

 

Ha aktuális lenne átbeszélned valakivel, hogy hol tartasz a pénzügyi céljaid felé vezető úton, és mit kellene még tenned, akkor kattins és segítünk :). 

 

Jól jönne a segítségetek, Móni!

 

 

Honnan tudod, hogy ügynök vagy szakértő pénzügyi tanácsadó? - a valós segítség

 

 

Neked van segítséged a pénzügyeidhez?

 

 

Sokszor kaptam már azt a választ, hogy "köszönöm, de meg tudom oldani, az interneten minden információ fenn van" vagy azt, hogy "majd megoldom magam valahogy".

 

Főként akkor találtam magam szembe ezzel, amikor még ú.n hideg hívásokkal (csak a nevét és a telefonszámát tudom) kerestem új ügyfeleket.

 

Arról jutott most mindez eszembe, hogy a minap találkoztam egy kedves leendő ügyfelemmel, aki elmondta, hogy neki olyan emberre van szüksége, aki átfogóan segít eligazodni a pénzügyeiben, akit el tud érni, ha segítségre van szüksége és aki figyelemmel kíséri az ügyeit. Köszönöm, Csilla, az inspirációt!

 

Sajnos, el kell mondjam, nem ez a jellemző. Pedig annyira szeretek az ilyen ügyfelekkel dolgozni! Hálás vagyok azért, hogy azok az ügyfeleim, akikkel már évek óta együttműködünk, nagyrészt ilyenek. Köszönöm nekik, hogy engem választottak!

 

Mégis sajnos egyre inkább a következőket tapasztalom, és ezzel kapcsolatosan nagyon kíváncsi lennék a véleményedre, kérlek, írd meg nekem lent a cikk alatt vagy üzenetben vagy a Facebook oldalamon!

 

 

Mit tesz egy átlagos ember?

 

 

  • Van autója, hát megköti a kötelezőjét a neten, mert az sokkal gyorsabb, hisz csak kiválasztja a legolcsóbbat...
     

  • Felajánlja az oldal, hogy olcsóbb a KGFB, ha CASCO-t vagy lakásbiztosítást vagy baleset biztosítást köt mellé, így megköti azt is, többnyire szintén a legolcsóbbat...
     

  • Lakást szeretne venni, felmegy a netre, beírja néhány kalkulátorba az adatokat, majd kiválasztja azt, amelyik a legalacsonyabb törlesztő részletet mutatja és megy a bankba hitelt felvenni...
     

  • Nyugdíjbiztosítás - reklámokra hagyatkozik és mert tabletet adnak érte, megköti...
     

  • Megtakarítás - minden családban vagy a szomszéd családjában van legalább egy valaki, aki kipróbálja magát "pénzügyi tanácsadóként", így megköti vele, mert segíteni akar...
     

  • Életbiztosítás, baleset biztosítás, egészségbiztosítás - áááá, minek az, az csak pénzkidobás vagy ha mégis, akkor olcsó legyen!

 

Bocsáss meg a feltételezésért, ha Te nem így gondolkodsz, ha Te nem így tettél, de nekem ez a tapasztalatom.

 

 

Honnan tudod, hogy ügynök vagy szakértő pénzügyi tanácsadó? - a valós segítség

 

 

Mi az oka ennek?

 

 

Több is lehet, most csak kettőt emelnék ki. Az első ok, hogy nagyon sokan megégették már magukat a "tanácsadók" hibájából. Ezért inkább úgy döntöttek, hogy intézik saját maguk a pénzügyeiket, abból nem lehet baj. Biztos? 

 

Mint minden szakmában, a mi szakmánkban is vannak kóklerek. Vannak, akik jó szándékúak, csak tudatlanok, és vannak, akik a saját érdekeiket nézik, nem a Tiedet. Vannak. 

 

Melyik szakmában nincsenek? Ugye találkoztál már lelkiismeretlen orvossal, hozzá nem értő autószerelővel vagy pocsékul dolgozó fogorvossal? Biztos vagyok benne, hogy igen.

 

Mit tettél? Kerestél másikat vagy nekiálltál inkább magad műteni, motorgenerált csinálni vagy a fogadat gyökér kezelni? Gondolom, miután kidühöngted magad, kerestél másikat. Igaz?

 

Egy olyan világban élünk, ahol a legtöbb ember nem tudja pontosan, milyen biztosítása van és mire szól, addig költ, amíg van pénz a hitelkártyáján és pénzügyi téren nem néz előrébb, mint 1-5 év, a reklámok pedig nyomják ránk, hogy menj nyaralni személyi kölcsönből.

 

Ezek az emberek döntéseket hoznak úgy, hogy nem ismerik az alapvető pénzügyi fogalmakat. Amikor pedig rossz döntésük eredményét kell elviselni, mindenkit hibáztatnak, csak a saját felelősségüket nem látják.

 

A Pénziránytű Alapítvány megbízásából 1000 fős reprezentatív mintán végeztek kutatást 2015-ben az OECD által kidolgozott módszertan és kérdőív mentén, melyben a lakosság pénzügyi tájékozottságát mérték fel.

 

A válaszadók mindössze 33%-a adott pontos választ a kamatos kamattal kapcsolatos kérdésre, 46% pedig rossz megoldást jelölt. Az infláció fogalmát és a portfólió diverzifikálásának előnyeit a válaszadók 2/3-a ismerte. A 2010-es felméréshez képest pénzügyeit tekintve a lakosság kevésbé megfontolt és előrelátó lett.

 

Mindössze 47% mondja azt, hogy vannak pénzügyi céljai és a háztartások mindössze 1/4-e vezet költségvetést. Érdekes tény, hogy ez utóbbi a felsőfokú végzettségűekre és a magas jövedelműekre jellemző...

 

Te biztosan nem a "majd lesz valahogy" típus vagy, különben nem olvasnád a blogomat (max. voltál, de van Benned igény a fejlődésre).

 

 

Időt és energiát kell fektetni pénzügyi intelligenciád fejlesztésébe ahhoz, hogy egy jó tanácsadó segítségével a legjobb döntéseket tudd meghozni pénzügyi téren és tudatossá válj.

 

 

Azért teszed ezt, mert többet szeretnél, stabilitást és biztonságot az anyagi helyzetedben. Azért teszed, mert el akarod érni a céljaidat, melyekhez az eszköz a pénz.

 

A második ok részben ebből következik. Rohanó világban élünk, ahol egész nap iszonyatosan nagy mennyiségű információt kell feldolgoznunk. Emellett vannak dolgok, amikre hagyományosan kell idő: család, háztartás, hobbi, munka, stb. Vagyis többnyire a legnagyobb probléma az IDŐ.

 

Annyi mindent kell csinálni, hogy nincs idő 1-1,5 órát beszélgetni valakivel, akár többször is, a pénzügyekkel kapcsolatban. Egyszerűbb elfogadni, hogy a keresztfiam ajánlotta, a főnök is ilyet kötött vagy megkötöm 2 perc alatt a neten.

 

Megégetted már Magad vagy ismersz olyat, aki igen? Rossz tanácsot kaptál? Elfogadtad? Miért? Szántál időt arra, hogy megértsd? Végig beszéltétek az összes olyan pontot, amire szükséged volt ahhoz, hogy dönteni tudj? Kinek hiszel és kinek nem?

 

Tanácsadót választok

 

 

Milyen problémád lehet abból, ha nem értesz hozzá?

 

 

Nem fizetett a biztosító? Elvesztettél egy csomó pénzt? Több a törlesztőd, mint amiről szó volt?

 

 

Honnan tudod, hogy ügynök vagy szakértő pénzügyi tanácsadó? - a valós segítség

 

 

Ezzel folytatom hamarosan...

 

A következő részekben megmutatom Neked, milyen problémáid lehetnek egy-egy ilyen döntésből. Milyen károd származhat, ami pénzt és időt rabol el Tőled. Megmutatom majd, hogyan célszerű hozzáállnod a pénzügyi helyzetedhez és döntéseidhez.

 

Elmondom majd azt is, hogy véleményem szerint mitől jó egy tanácsadó és hogyan válassz. Megmutatom majd, hogy miért hasznos Számodra, ha saját pénzügyi tanácsadód van.

 

 

 

Addig is, ha úgy érzed, hogy tudok Neked segíteni és szeretnél olyan információkat kapni, amik Téged érdekelnek, írj nekem vagy iratkozz fel hírlevelemre!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Töltsd  ki kérdőívemet és keressük meg közösen a megoldást a pénzügyi problémáidra és érd el az anyagi függetlenséget! A megoldás a Te kezedben van...

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerzői jog által védett saját tartalom. Szerző: Czirákiné Kocsis Mónika (2017.02.27.))

 

Tanácsadót választok

 

Vissza

Címkék : pénzügyi tudatosság, pénzügyi intelligencia, pénzügyek okosan, pénzügyek, tanácsadás, etikus tanácsadó, tudatos pénzügyi döntés, pénzügyi célok, csapdák elkerülése, PQ személyi edző, PQ, tanacsadas, profi pénzügyi tanácsadó, pénzügyi tervezés, pénzügyi tanácsadás, pénzügyi tanácsadó, pénzügyi kultúra, veszteség elkerülése, jó pénzügyi tanácsadó, független pénzügyi tanácsadó, jó tanácsadó jellemzői, jó ügyfél, apró betűk nélkül

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek