Hogyan kerüld el az etikus életbiztosítás nevében rád váró csapdákat?

Kategória: Hírek etikusan | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Etikus életbiztosítás 1. – Miért olyan nagy a csönd?

 

2017. január 1-től életbe lépett az MNB ajánlás alapján a megtakarításos  életbiztosítások etikus szabályozása.

2016-ban rengeteg cikk jelent meg ezzel kapcsolatban. Ezek mind arról írtak, hogy itt a vége a befektetési egységhez kötött életbiztosításoknak és a „lehúzós” ügynököknek.

 

Vigyázz! Nagyot bukhatsz, ha most sóznak rád egy életbiztosítást

Életbiztosítás: vége az ügyfelek lenyúlásának - Előbb-utóbb minden ...

Vége a lehúzásnak: befenyítik az ügynököket Matolcsyék | MABIASZ ...

Leszámol az aranyárban mért életbiztosításokkal az ... - Privátbankár.hu

 

Sokáig folytathatnám még a felsorolást…

Azonban most nagy a csend. Nem találtam olyan cikket, amely most, néhány nappal az életbe lépése után, foglalkozna ezzel a nagyon is fontos témakörrel.

 

Mi az igazság? Mi az az „etikus koncepció”? Most, mikor életbe lépett, miért nem beszél már róla senki?

 

Ez az új szabályozás leegyszerűsítve a gyakorlatban annyit jelent, hogy megszűnt az eddig értékesített termékek nagy része és teljesen újak jelentek meg. Ennek következtében azonban jelentősen szűkült a termékpaletta. A konkrét változásokat az Ismerd meg mitől etikus az etikus életbiztosítás

 

Mire kell figyelnie azoknak, akiknek van már meglevő megtakarításuk? Mit tegyenek és mit ne tegyenek?

 

A szabályozás valóban segít abban, hogy ne kelljen közgazdásznak lenni egy-egy szerződés megkötéséhez, ha valaki érteni is szeretné, mit ír alá.

Azonban azt gondolom, hogy az egyéb gondokat csak hosszútávon oldja meg. Mit értek ezalatt?

Nagyon sokan vagyunk ebben a szakmában, akik felkészülten és lelkiismeretesen dolgozunk. Az ügyfeleink érdekét nézzük és minden segítséget megkapnak tőlünk ahhoz, hogy átgondolt és megalapozott pénzügyi döntéseket hozzanak.

De mint minden szakmában, nálunk is vannak „üstökösök”, ahogy én nevezem őket.

 

Hogyan kerüld el az etikus életbiztosítás nevében rád váró csapdákat?
 

Feltűnnek, keresnek egy csomó pénzt azzal, hogy kihasználják az ügyfelek pénzügyi és matematikai hiányosságait.

Kihasználják azt, hogy az emberek nagy része nem szán elegendő időt az információk teljeskörű megismerésére és megértésére. Visszaélnek a kommunikációs technikákkal és hamis bizalmat ébresztenek.

Aztán eltűnnek, az ügyfél pedig ott marad egy olyan szerződéssel, amire nincs is szüksége vagy amivel veszteséget okoz magának.

Persze az etikus koncepció idővel ezt is megoldja. Nem azért, mert egyébként nem etikus most a szakma, hanem azért, mert idővel ezeknek a „tanácsadóknak” nem terem babér.

 

Miért kövesd végig az ezzel kapcsolatos cikkeimet?

 

Azért írom meg ezt a cikksorozatot, hogy segítsek minél tudatosabbá válni a pénzügyi döntésekkel kapcsolatban, hiszen ez jelenti a pénzügyi intelligenciát.

A végére kiderül, hogy mitől lettek jobbak és mitől kevésbé jobbak az etikus biztosítások. Mit gondolj és tegyél, ha most nem rég kötöttél ilyen megtakarítást és esetleg elbizonytalanodtál.

Úgy érzed lehúznak? Szeretnéd elkerülni a csapdákat? Azt is elmondom majd, hogy hol van a csapda. Elmondom, miért van még egy darabig esélyük az „üstökösöknek” és mikor etikus egy tanácsadó. Megmutatom, hogyan lehet elkerülni a veszteséget és mire kell odafigyelni, ha megkeres egy tanácsadó azzal, hogy tudok jobbat

Amennyiben úgy érzed, tudok segíteni Neked ebben, töltsd ki kérdőívemet és hamarosan felveszem veled a kapcsolatot!

 

Kitöltöm a kérdőívet

 

Visszavárlak holnap!

Iratkozz fel hírlevelemre és azonnal értesülsz a folytatásról!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerzői jog által védett saját tartalom. Szerző: Czirákiné Kocsis Mónika)

Hírlevél

 

Vissza

Címkék : etikus életbiztosítás, lehúznak, UL, befektetési egységhez kötött, csapdák elkerülése, tanácsadás, pénzügyek, etikus tanácsadó, megtakaritas, unit linked életbiztosítás

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Ötleteket, hasznos információkat és szempontokat osztok meg Veled, amiket használni tudsz a döntéseidhez, és előnyös helyzetet teremt életed pénzügyi területein. Vezetőként pedig azokat az elveimet találod itt, amik szerint dolgozom és amit szeretnék átadni Neked, ha majd együtt dolgozunk tovább. Az a legfontosabb, hogy együttműködésünk során képessé válhass jó döntéseket hozni és elérni a céljaidat. Pénzügyi intelligenciád fejlesztésével elkerülheted a veszteségeket, megteremtheted az anyagi biztonságot és a kívánt életszínvonalat saját magad, családod és vállalkozásod számára.

Kapcsolódó cikkeink:

FONTOS ADÓVÁLTOZÁS 2018-tól! FELKÉSZÜLTÉL? VANNAK PONTOS INFORMÁCIÓID? 

 

unit-linked adóváltozás 2018

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL, BIZTOSÍTÁSOKKAL FOGLALKOZNI? ELTŰNT A TANÁCSADÓD? NINCS PÉNZED, DE MEGTAKARÍTANÁL? VAN PÉNZED, DE NEM TUDOD, MIBE FEKTESD?

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET PÉNZÜGYI TANÁCSADÓTÓL!

 

Nyugdíjcélú megtakarítások adóvisszatérítése 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 Értesítés új hírekről

 Hírlevél

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam:

 

"Mindig naprakész, a legfontosabbat, a részletekben megbújó kockázatokat is ismeri. Ha projekten dolgozik, elnyűhetetlen munkabírása van, kreatív, és sosem hagy cserben!" (Somos András, Budapest - riporter)

 

"Én az internetről, véletlenszerűen (tudjuk, hogy nincsenek véletlenek) kerestem meg Mónit. Már az első E-mail, telefon, majd a személyes találkozás alkalmával éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Nagyon türelmesen végighallgatta, hogy mire szeretnék megoldást találni a segítségével. Ez a pozitív, professzionális hozzáállás segített eldönteni, hogy Őt akarom. Olyan jó tanácsokat adott, hogy életem végéig hálás leszek érte! Köszönöm, hogy ott vagy, ha pénzügyekbe gubancolódok, és mindig számíthatok Rád!" (Incze Ida, Budapest)

 

"Köszönöm, hogy helyettem is előre gondolkodsz a pénzügyeimmel kapcsolatban! Mindig napra kész és felkészült vagy és sosem érzem kínosan magam a társaságodban amiatt (sem), hogy én ezekhez a dolgokhoz nem értek, és kedvem sincs túl sokat foglalkozni velük. Ja, és kisgyerek- és családkompatibilitásod is fantasztikus! Nem zavarnak az időnként felhangzó csatakiáltások, berontó gyerekek, mindig kedves és közvetlen tudsz maradni. (Gál Izóra, Dunakeszi - egyetemi adjunktus)

 

"Professzionális és etikus. Mindkettô elengedhetetlen, ha pénzügyekről van szó... a rohanó világban mégis jellemzően: bármikor elérhető, szakmailag topp, minőségi és teljeskörű tájékoztatással fűszerezve minden ami pénzügyi... és a ráadás a humánközpontúság..." (Kapocsi-Pécsi Anna, Kartal - szakmai vezető)

 

"Mónika az egyik legetikusabb pénzügyi szakember, akivel valaha együtt dolgoztam. Mindig az ügyfelei igényeit tartotta szem előtt és ezt olyannyira küldetésének érezte, hogy konfliktusokat is fel mert vállalni emiatt. Összeszedett, logikusan gondolkodó és magát folyamatosan képző pénzügyi személyi edzőt ismerhetünk meg benne, akire szívesen bízom rá a pénzügyeimet." (Sólyom László, Budapest - humánerőforrás menedzser)

 

"Csak gratulálni tudok Mónikának! Olyan szakértelemmel, elmagyarázott minden apró részletet, ittam szavait! Olyan figyelmes volt,minden problémámat komolyan vette, és úgy figyelt rám, azonnal felvázolta a lehetőségeket. Azóta is, nap mint nap előttem vannak a megoldások, amelyeket alkalmazok is, míg korábban csak topogtam egy helyben. Mindenkinek csak ajánlani tudom közvetlen barátságát, szakértelmét, tudatos és tapasztalt egyéniségét! Itt a lehetőség, hogy akinek vannak bizonytalanságai a jövővel kapcsolatosan, hogyan tovább....csak forduljon teljes bizalommal Mónikához!..Hajrá!" (Kisné Mike Erzsébet, Budapest - fodrász)

 

"Úgy ragyogsz mint egy gyémánt. Sokáig igazgasd a sorsunkat és segíts az útvesztőket elkerülni. Sok sikert! Szeretünk" (Dr. Tófalvi. Ágnes, Budapest - fogorvos)

 

"Azért szeretünk veled dolgozni, mert lelkiismeretes vagy ,jó az információáramlás, gyors ügyintézés és a kapcsolat ápolás" (Mendi Lorenzo., Ráckeve - menedzser)

 

"Nekem nagy segítség volt, hogy gyakran  elérhető voltál és nem csak azt a kötelező biztit nézed meg, amivel épp akkor foglalkozunk, hanem a hitelt és mást is. Fel vagy visszahívás,  amikor kellett és valóban meg szeretted volna oldani az esetleges problémákat. A megbízható pörgést és a személyes figyelmet emelném ki. Ja és jó, hogy mobil és rugalmas vagy és nem kell annyit a dolgok után rohangásznom. Ja és jó, hogy magabiztosan átlátsz több területet, ebben segítséget ajánlasz, nem tukmálod."  (Gál Nóra, Budapest - gyógypedagógus-logopédus)

 

"Eddigi munkádat nagyra értékelem , mert valóban segítség , hogy összefogod a biztosításainkat. Probléma esetén elérhető vagy. Megmondod ha valamiben buktató van .Soha nem éreztem, hogy eleged van , pedig, nyilván sokszor megterhelő ez a sok intézni való." (Dr. Z. Júlia, Budapest - családorvos)

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Média megjelenések:

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

 

Címkék

Friss Hírek