Figyelj, még hónap végéig fizethetsz velük!

Kategória: Hírek etikusan | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Megújultak bankjegyeink, a régieket kivonják

 

Friss figyelmeztetés: a régi 20.000 Ft-ossal hivatalosan már csak 2017.12.31-ig fizethetsz! Olvasd tovább!

 

2016. november 15. óta érvényes fizetőeszközök az új 2.000 és 5.000 Ft-os bankjegyek. Elérkezett a régiek forgalomból történő kivonásának ideje. Hivatalosan még 2017.07.31-ig fizethetsz velük. Ezután 3 évig, azaz 2020.július 31-ig a bankokban, a takarékszövetkezetekben és a postákon elfogadják, illetve díjmentesen átváltják Neked törvényes fizetőeszközre, mennyiségi korlátozás nélkül. Az átváltásnak nem lehet feltétele, bármi más szolgáltatás igénybe vétele az adott pénzintézetnél! 

Figyelj, még hónap végéig fizethetsz velük!

Ha ezután is előkerülne valamelyik fiókodból még néhány, akkor 2037. július 31-ig, vagyis még 20 évig, a Magyar Nemzeti Bankban újakra cserélheted. Az MNB lakossági pénztára díjmentesen váltja át, mennyiségi korlátozás nélkül.

A következő ilyen bankjegyünk a 20.000 Ft-os lesz. A régi még 2017.12.31-ig marad törvényes fizetőeszköz, akkor kivonják a forgalomból. Az eredeti tervek szerint ennek határideje 2016.12.31. volt, de a jegybanktól kapott még egy évet. Ugyanazok a szabályok érvényesek rá, amiket fent leírtam, vagyis a kivonás dátumától számított 3 évig még a hitelintézetekben és a postákon beválthatod, az MNB pedig 20 évig, azaz 2037. december 31-ig váltja át díjmentesen.

Fontos tudnod azonban, hogy a pénzintézetek díjmentes átváltási kötelezettsége csak az adott, bevont bankjegy címletével megegyező törvényes fizetőeszközre való cseréjére vonatkozik. Tehát például egy régi 20 000 forintos bankjegyet csak egy új 20 000 forintos bankjegyre kötelesek ingyenesen cserélni. Amennyiben más címleteket kérsz helyette, úgy az már címletváltásnak minősül, így a hitelintézet vagy posta a címletváltásért egyébként alkalmazott díjat számíthatja fel.

Figyelj, még hónap végéig fizethetsz velük!

Felmerülhet Benned a kérdés, hogy megtehetik-e a sarki kis boltban, hogy ennek ellenére elfogadják Tőled a kivont bankjegyet augusztus 1-je után is. IGEN. Ugyanis arra olyan jogszabályi rendelkezés, amely ezt tiltaná. A szabály csak annyi, hogy nem kötelesek elfogadni, de a vállalkozások, így a sarki kis boltos is dönthet úgy, hogy elfogadja.

A korábban bevont bankjegyek esetében is érvényes a 20 éves határidő. Tehát az 1999-ben bevont 500, 1.000 Ft-osokat még 2019.09.01-ig, az 5.000 Ft-osokat még 2019.07.27-ig, a 2007-ben bevont 1.000 Ft-osokat 2027.08.31-ig, a 2009-ben bevont papír 200 Ft-osokat pedig 2029.11.16-ig válthatod át díjmentesen az MNB lakossági pénztárában. 

A tervek szerint a 10.000 Ft-os végleges lecserélésére 2018-ban kerül majd sor, de erről még nincsenek pontos információk.

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

Amennyiben szeretnél naprakész információkat és hasznos ötleteket, kérd most!Hírlevél

 

Vissza

Címkék : bankjegyek cseréje, bankjegy forgalomból kivonása, törvényes fizetőeszköz, megújul a forint, érvényes pénzeink

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Ötleteket, hasznos információkat és szempontokat osztok meg Veled, amiket használni tudsz a döntéseidhez, és előnyös helyzetet teremt életed pénzügyi területein. Vezetőként pedig azokat az elveimet találod itt, amik szerint dolgozom és amit szeretnék átadni Neked, ha majd együtt dolgozunk tovább. Az a legfontosabb, hogy együttműködésünk során képessé válhass jó döntéseket hozni és elérni a céljaidat. Pénzügyi intelligenciád fejlesztésével elkerülheted a veszteségeket, megteremtheted az anyagi biztonságot és a kívánt életszínvonalat saját magad, családod és vállalkozásod számára.

Kapcsolódó cikkeink:

 

FONTOS ADÓVÁLTOZÁS 2018-tól! MEGTETTED MÁR, AMIT KELL? VANNAK PONTOS INFORMÁCIÓID? 

 

unit-linked adóváltozás 2018

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL, BIZTOSÍTÁSOKKAL FOGLALKOZNI? ELTŰNT A TANÁCSADÓD? NINCS PÉNZED, DE MEGTAKARÍTANÁL? VAN PÉNZED, DE NEM TUDOD, MIBE FEKTESD?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET PÉNZÜGYI TANÁCSADÓTÓL! 

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 Értesítés új hírekrőlHírlevél

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam:

 

"Mindig naprakész, a legfontosabbat, a részletekben megbújó kockázatokat is ismeri. Ha projekten dolgozik, elnyűhetetlen munkabírása van, kreatív, és sosem hagy cserben!" (Somos András, Budapest - riporter)

 

"Én az internetről, véletlenszerűen (tudjuk, hogy nincsenek véletlenek) kerestem meg Mónit. Már az első E-mail, telefon, majd a személyes találkozás alkalmával éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Nagyon türelmesen végighallgatta, hogy mire szeretnék megoldást találni a segítségével. Ez a pozitív, professzionális hozzáállás segített eldönteni, hogy Őt akarom. Olyan jó tanácsokat adott, hogy életem végéig hálás leszek érte! Köszönöm, hogy ott vagy, ha pénzügyekbe gubancolódok, és mindig számíthatok Rád!" (Incze Ida, Budapest)

 

"Köszönöm, hogy helyettem is előre gondolkodsz a pénzügyeimmel kapcsolatban! Mindig napra kész és felkészült vagy és sosem érzem kínosan magam a társaságodban amiatt (sem), hogy én ezekhez a dolgokhoz nem értek, és kedvem sincs túl sokat foglalkozni velük. Ja, és kisgyerek- és családkompatibilitásod is fantasztikus! Nem zavarnak az időnként felhangzó csatakiáltások, berontó gyerekek, mindig kedves és közvetlen tudsz maradni. (Gál Izóra, Dunakeszi - egyetemi adjunktus)

 

"Professzionális és etikus. Mindkettô elengedhetetlen, ha pénzügyekről van szó... a rohanó világban mégis jellemzően: bármikor elérhető, szakmailag topp, minőségi és teljeskörű tájékoztatással fűszerezve minden ami pénzügyi... és a ráadás a humánközpontúság..." (Kapocsi-Pécsi Anna, Kartal - szakmai vezető)

 

"Mónika az egyik legetikusabb pénzügyi szakember, akivel valaha együtt dolgoztam. Mindig az ügyfelei igényeit tartotta szem előtt és ezt olyannyira küldetésének érezte, hogy konfliktusokat is fel mert vállalni emiatt. Összeszedett, logikusan gondolkodó és magát folyamatosan képző pénzügyi személyi edzőt ismerhetünk meg benne, akire szívesen bízom rá a pénzügyeimet." (Sólyom László, Budapest - humánerőforrás menedzser)

 

"Csak gratulálni tudok Mónikának! Olyan szakértelemmel, elmagyarázott minden apró részletet, ittam szavait! Olyan figyelmes volt,minden problémámat komolyan vette, és úgy figyelt rám, azonnal felvázolta a lehetőségeket. Azóta is, nap mint nap előttem vannak a megoldások, amelyeket alkalmazok is, míg korábban csak topogtam egy helyben. Mindenkinek csak ajánlani tudom közvetlen barátságát, szakértelmét, tudatos és tapasztalt egyéniségét! Itt a lehetőség, hogy akinek vannak bizonytalanságai a jövővel kapcsolatosan, hogyan tovább....csak forduljon teljes bizalommal Mónikához!..Hajrá!" (Kisné Mike Erzsébet, Budapest - fodrász)

 

"Úgy ragyogsz mint egy gyémánt. Sokáig igazgasd a sorsunkat és segíts az útvesztőket elkerülni. Sok sikert! Szeretünk" (Dr. Tófalvi. Ágnes, Budapest - fogorvos)

 

"Azért szeretünk veled dolgozni, mert lelkiismeretes vagy ,jó az információáramlás, gyors ügyintézés és a kapcsolat ápolás" (Mendi Lorenzo., Ráckeve - menedzser)

 

"Nekem nagy segítség volt, hogy gyakran  elérhető voltál és nem csak azt a kötelező biztit nézed meg, amivel épp akkor foglalkozunk, hanem a hitelt és mást is. Fel vagy visszahívás,  amikor kellett és valóban meg szeretted volna oldani az esetleges problémákat. A megbízható pörgést és a személyes figyelmet emelném ki. Ja és jó, hogy mobil és rugalmas vagy és nem kell annyit a dolgok után rohangásznom. Ja és jó, hogy magabiztosan átlátsz több területet, ebben segítséget ajánlasz, nem tukmálod."  (Gál Nóra, Budapest - gyógypedagógus-logopédus)

 

"Eddigi munkádat nagyra értékelem , mert valóban segítség , hogy összefogod a biztosításainkat. Probléma esetén elérhető vagy. Megmondod ha valamiben buktató van .Soha nem éreztem, hogy eleged van , pedig, nyilván sokszor megterhelő ez a sok intézni való." (Dr. Z. Júlia, Budapest - családorvos)

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Címkék

Friss Hírek

Lakástakarék új nézőpontból
2018 február 20 07:30:00