Énekeld ki a pénzt a befektetőből, avagy a Cápák között az X-Faktor vállalkozóknak

Kategória: Vállalkozóknak | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Fantasztikus ötlet vagy badarság? Mi kell egy jó vállalkozáshoz?

 

 

Néhány ötlet, amire pénzt adtak a nagyvilágban: a személyre szóló krumpli küldő szolgáltatás, az inspiráló beszédű baba, vagy a cipőfűzést tanító eszköz. Elvarázsolt kastély, komoly irodaház, kötegekben a pénz – Oroszlánok, Sárkányok és Cápák.

 

A világ több országában sikeres befektetői show műsor, a Cápák között, 2019. február 18-tól indul az RTL Klubon. A műsorvezető: @Lilu. Itthon Cápák lesznek a befektetők, s hogy milyen környezetben zajlik a show, az hamarosan kiderül. A befektetők nem kaptak pénzt a szereplésért, sőt, ők fizetnek a vállalkozóknak.

 

Élesben, a műsorban döntenek a nagybefektetők arról, hogy az előttük álló vállalkozó ötlete, és maga a vállalkozás életképes-e. Vagyis megkockáztatják, hogy pénzt adnak a vállalkozáshoz, vagy sem. Ettől lesz izgalmas a műsor…

 

 

Énekeld ki a pénzt a befektetőből, avagy a Cápák között az X-Faktor vállalkozóknak

 

 

Az alapötlet Japánból jött, és a BBC vitte tovább. Amerikában 10 éve milliók nézik a showt, amibe többször beült például Ashton Kutcher is, aki egyébként üzletember és befektető. A britteknél 16 éve megy a műsor, 160 cég kapott pénzt, összesen 160 millió font értékben.

 

Az RTL Klub azt reméli, hogy ez egy hiánypótló műsor lesz, mert talán elősegíti a szemléletmód változását is. Szeretnék megtörni azt az előítéletet, hogy a magyar vállalkozó kopasz, nagydarab, és 5-ös BMW-vel jár…

 

Magyarországon 1.870.000 vállalkozás van, ami 24 ezerrel több, mint egy évvel ezelőtt. Azonban a vállalkozások nagy része gyorsan csődbe megy, mert hiányzik a megfelelő tudás és hozzáállás, hiányzik az üzleti tervezés. Ahogy Balogh Péter, az egyik befektető elmondta, volt olyan, aki azt sem tudta megmondani, hogy mennyi volt a tavalyi bevétele.

 

Lilu a műsort az X-Faktorhoz hasonlította, csak itt nem az énektudás, hanem a vállalkozói attitűd és az ötlet kell meggyőzze a Cápákat...

 

 

Kik a Cápák? Ki az öt nagyágyú és hogyan gondolkodnak?

 

 

@Apró Anna, egy egészségügyi szolgáltató cég, a Cor-a Kft. egyik tulajdonosa, valamint az OXO csoport egyetlen női tagja, akik a legnagyobb hazai angyalbefektető csoport.

 

Feldühít az értelmetlen pénzszórás, amikor a világ pénzét elköltik a semmire. Vagy épp egy nem túl jó terméknél azt gondolják, hogy a marketing lesz a megmentő - emelte ki Apró Anna. A jó termék eladja önmagát...

 

@Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke, Pepsico üdítők és élelmiszerek regionális tulajdonosa.

 

Sok kezdő vállalkozónak az édesapja a mentora, ahogy nekem is - mondta Balogh Levente. De sokaknak ez nem adatott meg, viszont egy jó mentor jól jön a sikerhez. Most én adhatok a valamit vissza azzal, hogy segítek a szereplőknek elindulni.

 

@Balogh Péter, az NNG volt társtulajdonosa, valamint a Baconsult Kft. ügyvezetője, amely a legaktívabb angyalbefektetők egyike. A pénz mellett személyes tapasztalataival és kapcsolataival is segíti a hazai start-upokat.

 

Ami eddig a kulisszák mögött, zárt ajtók mögött zajlott, egy befektető és egy cég kapcsolata, azt most megmutatjuk mindenkinek. Ez nagyon klassz dolog – lelkesedett Balogh Péter. Sokkal több vállalkozóra lenne szüksége az országnak, és sokkal több sikertörténetre.

 

Ehhez az kell, hogy minél többen értsék meg, hogyan működik az üzlet, hogyan működik egy vállalkozás, és hogyan működik egy befektetés. A műsor nagyon jó keresztmetszetet mutat a magyar cégekről, vállalkozásokról.

 

 

Énekeld ki a pénzt a befektetőből, avagy a Cápák között az X-Faktor vállalkozóknak

Az egyik Cápával, Balogh Péterrel a sajtóreggelin

 

 

@Fehér Gyula, a világ elsőszámú élő videostreaming szolgáltatója, a UStream alapítója, melyet 3 éve adott el az IBM-nek..

 

Fehér Gyula amerikai tapasztalatairól mesélt. Ez a forma, az úgynevezett „pitch”-elés ott igen elterjedt. Az ember kiáll, a cégét, az ötletét és önmagát felajánlja befektetőknek, miközben bízik abban, hogy hisznek majd benne. Szerintem ez egy olyan formátum, amiből Magyarországnak több kell.

 

@Moldován András, a Jack’s Burger, a Mangal Ilona Kft., az Animal Soft Kft. tulajdonosa, volt ingatlanbefektető és brókerház tulajdonos is.

 

Azt gondolom, senki nem lehet jobb üzletember, mint amilyen ember. Cápák vagyunk, de embereket keresünk. Befektetőként majdnem mindegy, hogy az a vállalkozás mire vállalkozott. Sokkal fontosabb, hogy ki az az ember, aki azt a vállalkozást vezeti - fejtette ki Moldován András.

 

A Cápák egyetértettek abban, hogy a jó ötlet még önmagában kevés. Csak akkor lehet sikerre vinni, ha az ember, aki mögötte áll, képes a sikerre. Hisz önmagában és a vállalkozásában, vállalja a felelősséget és van pénzügyi terve.

 

Az egyik legfontosabb kulcsszó az élet szinte minden területén, így a vállalkozásokban is a tudatosság.

 

Tettrekészség, új attitűd, beleállás és célok. Legyél a saját életed nyertese…

 

 

Miért fontos mindez a TE pénzügyi céljaid szempontjából?

 

 

Amikor végül úgy döntesz, hogy belevágsz az ötleted megvalósításába, és vállalkozást indítasz, fontos, hogy értsd a folyamatokat. Értsd a befektetők gondolkodásmódját. Akár nézőként is megszerezheted most ezeket a tapasztalatokat...

 

Tisztában vagy a céged valós értékével? Tisztában vagy a Rád váró nehézségekkel? Tudod mire és mennyit költesz? Hiánypótló a terméked vagy a szolgáltatásod?

 

Ha vállalkozni akarsz, indulj el és csináld! Csak ne feledd a pénzügyi tervezést :)

 

A legtöbbször a milliárdos cégek is kicsiben kezdték - garázsban, pincében, pici irodában néhányan összeálltak, vagy egyedül vágott neki a későbbi meghatározó ember.

 

25 éve vagyok vállalkozó, 9. éve tanácsadó és 2 éve írom a blogot. Hiszek abban, amit csinálok. A semmiből jöttem, a tudásomat adom. Ma meghívtak egy olyan sajtó eseményre, ahova az ismert gazdasági és hírportálok képviselőit hívták el - Index.hu, hvg.hu, és a többiek - meg az Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Énekeld ki a pénzt a befektetőből, avagy a Cápák között az X-Faktor vállalkozóknak

Cápák között Balogh Leventével és Moldován Andrással

 

 

Ez még csak a kezdet. Büszke vagyok? Igen. Értéket teremtek. Ezt igazolják a szakmabeliek és a "laikusok" visszajelzései nap, mint nap.

 

 

 

Azok, akik valóban sikeres vállalkozókká és üzletemberekké váltak, ugyanezt tették és teszik - nem celebként, nem botrányhősként, hanem többnyire a háttérben. Tudatos döntéseket hoznak, és másokat is segítenek. De mindenki volt kezdő valamikor, mint talán most Te...

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

 

(Szerző és fotók: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva)

Vissza

Címkék : Cápák között, RTL Klub, pénzügyi tervezés, pénzügyi célok, vállalkozás, befektetés

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Ötleteket, hasznos információkat és szempontokat osztok meg Veled, amiket használni tudsz a döntéseidhez, és előnyös helyzetet teremt életed pénzügyi területein. Vezetőként pedig azokat az elveimet találod itt, amik szerint dolgozom és amit szeretnék átadni Neked, ha majd együtt dolgozunk tovább. Az a legfontosabb, hogy együttműködésünk során képessé válhass jó döntéseket hozni és elérni a céljaidat. Pénzügyi intelligenciád fejlesztésével elkerülheted a veszteségeket, megteremtheted az anyagi biztonságot és a kívánt életszínvonalat saját magad, családod és vállalkozásod számára.

Kapcsolódó cikkeink:

 

Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatoságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el, kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

HITELKALKULÁTOR

 

Hitelkalkulátor

 

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

KGFB / CASCO ajánlatot kérek

 

 

Szeretném a HELP kárképviseletet!

 

CSATLAKOZZ FACEBOOK CSOPORTUNKHOZ!

 
Pénzügyi Navigátor csoport
Facebook-csoport · 179 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ha már unod a nyomulós ügynököket, valódi segítőkre és hiteles információkra van szükséged, csatlakozz hozzánk! A csoport célja, hogy összefogja és segítse azokat, akik tenni akarnak önmagukért és az anyagi függetlenségükért.  Csatlakozz Te is, ha szeretnél tudatosan jó pénzügyi döntéseket hozni. Szeretettel látunk, ha szívesen beszélgetsz a pénzügyekről, és osztod meg a tapasztalataidat másokkal. A körülmények hibáztatása csak a pénzügyi kultúra legalsó foka, mi annál magasabbra törünk, mert hisszük, hogy lehetőségek és megoldások mindig vannak, csak meg kell találnunk őket és cselekednünk kell..
 

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

"Szia! Szeretnék gratulálni a tegnapi előadásodhoz! Nagyon boldog vagyok, hogy megismerhettelek Téged és amit csinálsz és nagyon hàlàs vagyok a sok-sok igazán hasznos online infóért! Bízom abban, hogy nagyon sokat hallunk még! Köszönöm szépen mégegyszer!" (M. Edit, Székesfehérvár)

 

"Remélem Mónika, hogy sokakhoz eljutsz, mielőbb ;) Gratulálok ehhez a nemes hivatáshoz!" (Császár Eszter, Budapest - coach)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

"Mindig naprakész, a legfontosabbat, a részletekben megbújó kockázatokat is ismeri. Ha projekten dolgozik, elnyűhetetlen munkabírása van, kreatív, és sosem hagy cserben!" (Somos András, Budapest - riporter)

 

"Én az internetről, véletlenszerűen (tudjuk, hogy nincsenek véletlenek) kerestem meg Mónit. Már az első E-mail, telefon, majd a személyes találkozás alkalmával éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Nagyon türelmesen végighallgatta, hogy mire szeretnék megoldást találni a segítségével. Ez a pozitív, professzionális hozzáállás segített eldönteni, hogy Őt akarom. Olyan jó tanácsokat adott, hogy életem végéig hálás leszek érte! Köszönöm, hogy ott vagy, ha pénzügyekbe gubancolódok, és mindig számíthatok Rád!" (Incze Ida, Budapest)

 

"Köszönöm, hogy helyettem is előre gondolkodsz a pénzügyeimmel kapcsolatban! Mindig napra kész és felkészült vagy és sosem érzem kínosan magam a társaságodban amiatt (sem), hogy én ezekhez a dolgokhoz nem értek, és kedvem sincs túl sokat foglalkozni velük. Ja, és kisgyerek- és családkompatibilitásod is fantasztikus! Nem zavarnak az időnként felhangzó csatakiáltások, berontó gyerekek, mindig kedves és közvetlen tudsz maradni. (Gál Izóra, Dunakeszi - egyetemi adjunktus)

 

"Professzionális és etikus. Mindkettô elengedhetetlen, ha pénzügyekről van szó... a rohanó világban mégis jellemzően: bármikor elérhető, szakmailag topp, minőségi és teljeskörű tájékoztatással fűszerezve minden ami pénzügyi... és a ráadás a humánközpontúság..." (Pécsi Anna, Kartal - szakmai vezető)

 

"Mónika az egyik legetikusabb pénzügyi szakember, akivel valaha együtt dolgoztam. Mindig az ügyfelei igényeit tartotta szem előtt és ezt olyannyira küldetésének érezte, hogy konfliktusokat is fel mert vállalni emiatt. Összeszedett, logikusan gondolkodó és magát folyamatosan képző pénzügyi személyi edzőt ismerhetünk meg benne, akire szívesen bízom rá a pénzügyeimet." (Sólyom László, Budapest - humánerőforrás menedzser)

 

"Csak gratulálni tudok Mónikának! Olyan szakértelemmel, elmagyarázott minden apró részletet, ittam szavait! Olyan figyelmes volt,minden problémámat komolyan vette, és úgy figyelt rám, azonnal felvázolta a lehetőségeket. Azóta is, nap mint nap előttem vannak a megoldások, amelyeket alkalmazok is, míg korábban csak topogtam egy helyben. Mindenkinek csak ajánlani tudom közvetlen barátságát, szakértelmét, tudatos és tapasztalt egyéniségét! Itt a lehetőség, hogy akinek vannak bizonytalanságai a jövővel kapcsolatosan, hogyan tovább....csak forduljon teljes bizalommal Mónikához!..Hajrá!" (Kisné Mike Erzsébet, Budapest - fodrász)

 

"Úgy ragyogsz, mint egy gyémánt. Sokáig igazgasd a sorsunkat és segíts az útvesztőket elkerülni. Sok sikert! Szeretünk" (Dr. Tófalvi. Ágnes, Budapest - fogorvos)

 

"Azért szeretünk veled dolgozni, mert lelkiismeretes vagy ,jó az információáramlás, gyors ügyintézés és a kapcsolat ápolás" (Mendi Lorenzo., Ráckeve - menedzser)

 

"Nekem nagy segítség volt, hogy gyakran  elérhető voltál és nem csak azt a kötelező biztit nézed meg, amivel épp akkor foglalkozunk, hanem a hitelt és mást is. Fel vagy visszahívás,  amikor kellett és valóban meg szeretted volna oldani az esetleges problémákat. A megbízható pörgést és a személyes figyelmet emelném ki. Ja és jó, hogy mobil és rugalmas vagy és nem kell annyit a dolgok után rohangásznom. Ja és jó, hogy magabiztosan átlátsz több területet, ebben segítséget ajánlasz, nem tukmálod."  (Gál Nóra, Budapest - gyógypedagógus-logopédus)

 

Eddigi munkádat nagyra értékelem , mert valóban segítség , hogy összefogod a biztosításainkat. Probléma esetén elérhető vagy. Megmondod ha valamiben buktató van .Soha nem éreztem, hogy eleged van , pedig, nyilván sokszor megterhelő ez a sok intézni való." (Dr. Z. Júlia, Budapest - családorvos)

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

Címkék

Friss Hírek