Életkezdési hitel, falusi CSOK, hitel elengedés, autó támogatás, SZJA mentesség és bölcsőde a kormány akcióterve

Kategória: Pénzhírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

7 pontos családvédelmi akciótervet jelentettek be, mellyel milliókat kaphatsz

 

 

Tudatosan kerülöm a politikát itt a blogon, de most kénytelen vagyok az évértékelő beszéd egy részét összefoglalni, hiszen pénzügyi célokkal kapcsolatos, családi költségvetési terheket könnyítő intézkedéseket jelentett be a kormányfő.

 

Már eddig is nyilvánvaló volt, hogy a támogatások alapvető célja a gyermekvállalási kedv erősítése, növelése Magyarországon. 

 

Több cikket is írtam már az állami támogatásokkal kapcsolatban, a nyugdíjad kiegészítéséhez (SZJA visszatérítés), a gyermeked életkezdéséhez (Start-számla és Babakötvény), és lakásod megvásárláshoz vagy építéséhez (CSOK, NOK, LTP, támogatott lakáshitelek, ÁFA visszatérítés) igénybe vehető lehetőségekről.

 

Most akkor foglaljuk össze mi az a 7 pontos családvédelmi akcióterv, mitől és hogyan lesz Neked könnyebb ezután:

 

 

Életkezdési hitel, falusi CSOK, hitel elengedés, autó támogatás, SZJA mentesség és bölcsőde a kormány akcióterve

 

 

 1. Fiatal házasok gyermekvállalási támogatása
   
  1. Minden 40 alatti nő, aki első házasságát köti, a közös élet kezdéséhez 10 millió Ft kedvezményes kölcsönben részesülhet.
    
  2. A törlesztést az első gyermek érkezésekor 3 évre felfüggesztik.
    
  3. A második gyermek érkezésekor újból 3 évre felfüggesztik a törlesztést ÉS a tőketartozás harmadát nem kell visszafizetni.
    
  4. A harmadik gyermek megszületésekor a kölcsön megmaradt részét teljes egészében elengedik.
    
 2. CSOK kedvezményes hitel bővítése használt lakásra
   
  1. Már nem csak új, hanem használt lakásra is felvehető lesz a kedvezményes hitel 2 vagy több gyermekes családok számára.
    
  2. A testreszabott "Falusi CSOK" pedig heteken belül megérkezik.
    
 3. Bővül a nagy családosok jelzáloghitelének támogatása
   
  1. Az eddigi 3. és minden további gyermekre 1-1 millió Ft elengedése helyett
    
  2. már a 2. gyermek születésekor 1 millió forintot,
    
  3. a 3. gyermeknél 4 millió forintot,
    
  4. minden további gyermek megyszületésekor 1-1 millió forintot vállal át a kormány
    
 4. Azok a nők, akik legalább 4 gyermeket szültek, életük végéig mentesülnek az SZJA fizetése alól
   
 5. Nagycsaládosok autóvásárlási programja
   
  1. Legalább 3 gyermeket nevelő családoknak,
    
  2. a legalább 7 személyes új autó vásárlásához,
    
  3. vissza nem térítendő támogatás jár majd, melynek összege 2,5 millió Ft.
    
 6. Teljes bölcsődei ellátás
   
  1. Ehhez 21 ezer új férőhelyre van szükség.
    
  2. Ebben az évben megépítenek 10.000, jövőre 5.000, 2021-ben pedig 6.000 férőhelyet.
    
  3. Vagyis 2022-ben minden szülő, aki akarja, bölcsődébe viheti a gyermekét.
    
 7. Nagyszülői GYED - otthon maradhat GYED-en a nagyszülő a szülők helyett

 

 

Életkezdési hitel, falusi CSOK, hitel elengedés, autó támogatás, SZJA mentesség és bölcsőde a kormány akcióterve

 

 

Ez azt jelenti, hogy egy 2 gyermeket vállaló fiatal házaspár 22 millió Ft, 3 gyermeket válallva pedig 35 millió Ft családi életkezdési és otthonteremtési támogatást kap. 

 

Persze ez még csak egy bejelentés, nem ismertek a részletek. Nem tudni például, hogy a fiatal házasok 10 millió forintos kedvezményes kölcsönét milyen feltételekkel és mire lehet majd fordítani. Nem tudni még, mekkora lesz a kedvezményes hitel összege a használt lakásra és lesznek-e mellé korlátozások...

 

A lista a kormányfő szerint még bővülhet, "hiszen az élet nem áll meg".

 

Ezen támogatásokon felül döntöttek arról is, hogy megreformálják a nyelvoktatást. Ennek keretében minden magyar középiskolás a 9. és a 11. évfolyam nyarán 2-2 hét ingyenes külföldi nyelvoktatáson vehet részt. Ez szintén kedvező hatással lehet a családi büdzsédre.

 

Talán épp a közös jövő tervezésének időszakában vagy Te magad vagy a gyermeked. Amint újabb, pontosabb információk érkeznek a 7 pont tényleges megvalósításáról, értesítünk a Heti PénzTippben.

 

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

 

 

Életkezdési hitel, falusi CSOK, hitel elengedés, autó támogatás, SZJA mentesség és bölcsőde a kormány akcióterve

 

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

 

 

 

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2019.02.10.))

Vissza

Címkék : családvédelem, családi kiadások, családok otthonteremtési támogatása, családi otthonteremtési kedvezmény, CSOK, lakáshiteltartozás elengedése, állami támogatás, családvédelmi akcióterv, babaváró kölcsön, autóvásárlási támogatás, falusi CSOk, CSOK2019, családtámogatás, kamattámogatott hitelek, kamatmentes hitel, babaváró hitel, vissza nem térítendő támogatás, lakáshiteltartozás csökkentése, nagyszülői GYED

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el, kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

HITELKALKULÁTOR

 

Hitelkalkulátor

 

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

KGFB / CASCO ajánlatot kérek

 

 

Szeretném a HELP kárképviseletet!

 

CSATLAKOZZ FACEBOOK CSOPORTUNKHOZ!

 
Pénzügyi Navigátor csoport
Facebook-csoport · 179 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ha már unod a nyomulós ügynököket, valódi segítőkre és hiteles információkra van szükséged, csatlakozz hozzánk! A csoport célja, hogy összefogja és segítse azokat, akik tenni akarnak önmagukért és az anyagi függetlenségükért.  Csatlakozz Te is, ha szeretnél tudatosan jó pénzügyi döntéseket hozni. Szeretettel látunk, ha szívesen beszélgetsz a pénzügyekről, és osztod meg a tapasztalataidat másokkal. A körülmények hibáztatása csak a pénzügyi kultúra legalsó foka, mi annál magasabbra törünk, mert hisszük, hogy lehetőségek és megoldások mindig vannak, csak meg kell találnunk őket és cselekednünk kell..
 

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

"Szia! Szeretnék gratulálni a tegnapi előadásodhoz! Nagyon boldog vagyok, hogy megismerhettelek Téged és amit csinálsz és nagyon hàlàs vagyok a sok-sok igazán hasznos online infóért! Bízom abban, hogy nagyon sokat hallunk még! Köszönöm szépen mégegyszer!" (M. Edit, Székesfehérvár)

 

"Remélem Mónika, hogy sokakhoz eljutsz, mielőbb ;) Gratulálok ehhez a nemes hivatáshoz!" (Császár Eszter, Budapest - coach)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

"Mindig naprakész, a legfontosabbat, a részletekben megbújó kockázatokat is ismeri. Ha projekten dolgozik, elnyűhetetlen munkabírása van, kreatív, és sosem hagy cserben!" (Somos András, Budapest - riporter)

 

"Én az internetről, véletlenszerűen (tudjuk, hogy nincsenek véletlenek) kerestem meg Mónit. Már az első E-mail, telefon, majd a személyes találkozás alkalmával éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Nagyon türelmesen végighallgatta, hogy mire szeretnék megoldást találni a segítségével. Ez a pozitív, professzionális hozzáállás segített eldönteni, hogy Őt akarom. Olyan jó tanácsokat adott, hogy életem végéig hálás leszek érte! Köszönöm, hogy ott vagy, ha pénzügyekbe gubancolódok, és mindig számíthatok Rád!" (Incze Ida, Budapest)

 

"Köszönöm, hogy helyettem is előre gondolkodsz a pénzügyeimmel kapcsolatban! Mindig napra kész és felkészült vagy és sosem érzem kínosan magam a társaságodban amiatt (sem), hogy én ezekhez a dolgokhoz nem értek, és kedvem sincs túl sokat foglalkozni velük. Ja, és kisgyerek- és családkompatibilitásod is fantasztikus! Nem zavarnak az időnként felhangzó csatakiáltások, berontó gyerekek, mindig kedves és közvetlen tudsz maradni. (Gál Izóra, Dunakeszi - egyetemi adjunktus)

 

"Professzionális és etikus. Mindkettô elengedhetetlen, ha pénzügyekről van szó... a rohanó világban mégis jellemzően: bármikor elérhető, szakmailag topp, minőségi és teljeskörű tájékoztatással fűszerezve minden ami pénzügyi... és a ráadás a humánközpontúság..." (Pécsi Anna, Kartal - szakmai vezető)

 

"Mónika az egyik legetikusabb pénzügyi szakember, akivel valaha együtt dolgoztam. Mindig az ügyfelei igényeit tartotta szem előtt és ezt olyannyira küldetésének érezte, hogy konfliktusokat is fel mert vállalni emiatt. Összeszedett, logikusan gondolkodó és magát folyamatosan képző pénzügyi személyi edzőt ismerhetünk meg benne, akire szívesen bízom rá a pénzügyeimet." (Sólyom László, Budapest - humánerőforrás menedzser)

 

"Csak gratulálni tudok Mónikának! Olyan szakértelemmel, elmagyarázott minden apró részletet, ittam szavait! Olyan figyelmes volt,minden problémámat komolyan vette, és úgy figyelt rám, azonnal felvázolta a lehetőségeket. Azóta is, nap mint nap előttem vannak a megoldások, amelyeket alkalmazok is, míg korábban csak topogtam egy helyben. Mindenkinek csak ajánlani tudom közvetlen barátságát, szakértelmét, tudatos és tapasztalt egyéniségét! Itt a lehetőség, hogy akinek vannak bizonytalanságai a jövővel kapcsolatosan, hogyan tovább....csak forduljon teljes bizalommal Mónikához!..Hajrá!" (Kisné Mike Erzsébet, Budapest - fodrász)

 

"Úgy ragyogsz, mint egy gyémánt. Sokáig igazgasd a sorsunkat és segíts az útvesztőket elkerülni. Sok sikert! Szeretünk" (Dr. Tófalvi. Ágnes, Budapest - fogorvos)

 

"Azért szeretünk veled dolgozni, mert lelkiismeretes vagy ,jó az információáramlás, gyors ügyintézés és a kapcsolat ápolás" (Mendi Lorenzo., Ráckeve - menedzser)

 

"Nekem nagy segítség volt, hogy gyakran  elérhető voltál és nem csak azt a kötelező biztit nézed meg, amivel épp akkor foglalkozunk, hanem a hitelt és mást is. Fel vagy visszahívás,  amikor kellett és valóban meg szeretted volna oldani az esetleges problémákat. A megbízható pörgést és a személyes figyelmet emelném ki. Ja és jó, hogy mobil és rugalmas vagy és nem kell annyit a dolgok után rohangásznom. Ja és jó, hogy magabiztosan átlátsz több területet, ebben segítséget ajánlasz, nem tukmálod."  (Gál Nóra, Budapest - gyógypedagógus-logopédus)

 

Eddigi munkádat nagyra értékelem , mert valóban segítség , hogy összefogod a biztosításainkat. Probléma esetén elérhető vagy. Megmondod ha valamiben buktató van .Soha nem éreztem, hogy eleged van , pedig, nyilván sokszor megterhelő ez a sok intézni való." (Dr. Z. Júlia, Budapest - családorvos)

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

Címkék

Friss Hírek