Egymás alá licitálnak majd az orvosok a plusz pénzért

Kategória: Pénzhírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

"Túl sok a laborvizsgálat!"

 

Ez a mondat hangzott el az RTL Klub vasárnapi hírműsorában. Az egészségügyi államtitkár szerint ugyanis túl sok a felesleges laborvizsgálat. Ezzel akarnak költséget csökkenteni és rövidíteni a várakozási időt.

Ezért  bónuszt, vagyis plusz pénzt kapnának a háziorvosok, a rendelettervezet szerint, ha csökkentik a kért vizsgálatok számát. A megszólaltatott háziorvosok úgy gondolják, a tervezet árthat a betegeknek. Hiszen az orvosok nem tudnak még arra is figyelni, hogy mekkora költség mindez és mennyi vizsgálatot kértek már. A döntésnek súlyos következményei lehetnek majd, mivel az orvosok elkezdenek egymás alá licitálni. Az Alapellátó Orvosok Szövetsége szerint is felháborító az ötlet, hiszen ez az egyetlen olyan eszközük, amivel viszonylag gyorsan juthatnak eredményhez mind a betegségeket, mind a megelőzést illetően.

 

 

Egymás alá licitálnak majd az orvosok a plusz pénzért
 

 

Az orvoshiányon és az ellátáson szeretnének javítani a szeptembertől induló non-doktori képzéssel. Ennek keretében egyetemi végzettségű ápolók vehetnének át bizonyos feladatköröket az orvosoktól, mint egyes esetekben a leletek elemzése és a terápia összeállítása. A hasonlót már bevezetett országokban a tapasztalatok szerint emelkedett a krónikus betegellátás színvonala, nőtt a betegek elégedettsége és csökkent a várakozási idő. Kérdés, hogy mindez hogyan oldja meg az ápolóhiányt...

 

Ezek a tervek. A jelen pedig az, hogy több, mint 1millió ember nem jut időben orvoshoz, várakoznia kell a sürgősségi ellátásra is és sokan azért halnak meg, mert nem kapnak megfelelő ellátást. Orvosok és nővérek tűnnek el, mennek külföldre vagy elhagyják a szakmát, csak mert egy áruház láncnál is több fizetést kapnak, mint az egészségügyben.

 

Igaz, a jövő évi költségvetési tervezetben 220milliárd Ft-tal többet szánnak erre a területre, melyből eszköz és bérfejlesztéseket terveznek.

Tehát, ha Te most szeretnél felkészülni arra, hogy amikor egészségügyi ellátásra lesz szükséged Neked vagy valamelyik szerettednek, akkor a legjobbat kapja, ideje elgondolkodnod.

Írtam már arról, hogy miért jó Neked munkáltatóként és miért jó Neked munkavállalóként, ha ezt a juttatási formát választod. Ezt a cikket itt olvashatod: Mennyit ér egy dolgozó egészsége? Arról is írtam már, hogy Neked saját magadnak miért érdemes erre pénzt szánnod. Erről szól a Mi lesz Veled, ha beteg leszel? írásom.

A Világgazdaság egy korábbi cikke szerint 2016-ban 20-30%-kal emelkedett meg a betegforgalom a magánrendeléseken. Ez a bővülés igaz a járóbeteg ellátásra és a fekvőbeteg ellátásra is. A magánegészségügyi szolgáltató cégek szerint az igény egyre növekszik. Ennek okai egyrészt az állami ellátó rendszer nehézkessége, a hosszú várólisták. Másrészt a lakosság egészségtudatossága is növekszik a megelőzést illetően (például szűrővizsgálatok).

 

Vonzó a gyors és minőségi kiszolgálás, a gyors időponthoz jutás, a várakozásmentes ellátás és az, hogy több idő jut a páciensre. A dinamikusan növekvő bevételek alapján pedig ezek a cégek bátran fejlesztenek.

 

A Forbes.hu egyik cikke pedig azt taglalja, miért megállíthatatlan a romlás az állami egészségügyben. Szerintük még az orvosok sem érzik, hogy a betegek biztonságban lennének. Emellett egyre többen gondolják úgy, hogy ha már úgyis fizetniük kell, akkor azt nem hálapénz formájában teszik, hanem egy minőségi szolgáltatás díjaként. A betegek fele elégedetlen a államiban kapott szolgáltatással, sőt azon páciensek nagy része, akik időnként igénybe veszik a magánellátást, szinte feleslegesnek tartják a TB-járulék fizetését.

Ma már nem a gazdagok kiváltsága az, hogy magánrendelőbe járjanak. Ezt mutatják a korábbi cikkemben leírt számok és a fent említett dinamikus növekedési adatok is. 

 

 

Egymás alá licitálnak majd az orvosok a plusz pénzért
 

 

 

Hogyan számolj?

  • Add össze pontosan, mennyi pénzt csúsztatsz zsebbe a háziorvosnak, a főorvosnak, a nővérkének, stb.
  • Számold össze, mekkora összeg az, amit már ma is a magánrendelőkben fizetsz ki például a fogorvosodnak, a nőgyógyászodnak, a szemésznek és még sok másnak.
  • Kalkulálj előre, amennyire tudsz, hogy hogyan fog ez változni az életkorod növekedésével. Valószínűleg többször kell majd orvoshoz menned, romlanak az érzékszerveid, gyengül a szervezeted, előkerülnek korunk "népbetegségei".
  • Gondold át, mi minden történhet genetikai és életmódbeli hatások miatt Veled és a családoddal. Nézz utána, mennyi lehet az ezekkel kapcsolatos költség és vajon gond nélkül tudod-e majd finanszírozni ezeket.
  • Hogyan jársz jobban, ha a munkáltatód fizeti vagy ha Te, saját magad.
  • Vállalkozóként készíts költségvetést arra, mit jelent egy munkatársad kiesése és pótlása különböző időszakokra (1 nap, 1 hét, 1 hónap, 6 hónap, végleg).
  • Vegyél számításba minden olyan költséget, kiadást, amit jelenleg is kifizetsz megelőzésre vagy segédeszközökre.

Ezeket a számokat - vagyis a jelenleg is meglevő, plusz várható kiadásaidat - vesd össze azzal, hogy mennyibe kerülne Neked egy egészségbiztosítás. Gondold át azt is, mennyit ér meg Neked az, hogy Te vagy a középpontban a vizsgálatok során, időben kapsz ellátást, méghozzá magas színvonalon és nem kell értelmetlen várakozással pazarolnod az idődet. A magán egészségügyi ellátás ezt kínálja...

 

Amennyiben a mérleg nyelve az egészségbiztosítás felé billent, ne halogasd a döntést.

 

Ugyanis az előzménybetegségek itt is kizáró okok. Vagyis ezeknél marad az állami egészségügy vagy a zsebből fizetett magán ellátás. Addig indítsd el ezt a finanszírozási formát Magadnak és szeretteidnek, amíg még minden rendben van...

Vannak tendenciák már arra is, hogy emelt díjért az előzményes ellátást is kifizessék, például a 10 fő feletti cégeknél pótdíjért cserébe. Ez a jövő valószínűleg, de jelenleg még magánszemélyként nem elérhető.

Ha érdekel, összehasonlítom Neked, mit nyújtanak a különböző egészségbiztosítások és mennyiért, hogy könnyebb legyen számodra a választás. TÖLTSD KI kérdőívemet és visszahívlak! Fontos szerepet tölt be a juttatások között és a Cafetériában is az egészségbiztosítás, melynek előnyeiről korábbi cikkemben is írtam már. Vállalkozóknak szóló kérdőívemet itt érheted el.

 

Dönts okosan és erősödj meg pénzügyileg!

MóniHírlevél

 

 

Vissza

Címkék : magánegészségügy, egészségbiztosítás, egészség, állami egészségügy, adómentes juttatás

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el, kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

HITELKALKULÁTOR

 

Hitelkalkulátor

 

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

KGFB / CASCO ajánlatot kérek

 

 

Szeretném a HELP kárképviseletet!

 

CSATLAKOZZ FACEBOOK CSOPORTUNKHOZ!

 
Pénzügyi Navigátor csoport
Facebook-csoport · 179 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ha már unod a nyomulós ügynököket, valódi segítőkre és hiteles információkra van szükséged, csatlakozz hozzánk! A csoport célja, hogy összefogja és segítse azokat, akik tenni akarnak önmagukért és az anyagi függetlenségükért.  Csatlakozz Te is, ha szeretnél tudatosan jó pénzügyi döntéseket hozni. Szeretettel látunk, ha szívesen beszélgetsz a pénzügyekről, és osztod meg a tapasztalataidat másokkal. A körülmények hibáztatása csak a pénzügyi kultúra legalsó foka, mi annál magasabbra törünk, mert hisszük, hogy lehetőségek és megoldások mindig vannak, csak meg kell találnunk őket és cselekednünk kell..
 

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

"Szia! Szeretnék gratulálni a tegnapi előadásodhoz! Nagyon boldog vagyok, hogy megismerhettelek Téged és amit csinálsz és nagyon hàlàs vagyok a sok-sok igazán hasznos online infóért! Bízom abban, hogy nagyon sokat hallunk még! Köszönöm szépen mégegyszer!" (M. Edit, Székesfehérvár)

 

"Remélem Mónika, hogy sokakhoz eljutsz, mielőbb ;) Gratulálok ehhez a nemes hivatáshoz!" (Császár Eszter, Budapest - coach)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

"Mindig naprakész, a legfontosabbat, a részletekben megbújó kockázatokat is ismeri. Ha projekten dolgozik, elnyűhetetlen munkabírása van, kreatív, és sosem hagy cserben!" (Somos András, Budapest - riporter)

 

"Én az internetről, véletlenszerűen (tudjuk, hogy nincsenek véletlenek) kerestem meg Mónit. Már az első E-mail, telefon, majd a személyes találkozás alkalmával éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Nagyon türelmesen végighallgatta, hogy mire szeretnék megoldást találni a segítségével. Ez a pozitív, professzionális hozzáállás segített eldönteni, hogy Őt akarom. Olyan jó tanácsokat adott, hogy életem végéig hálás leszek érte! Köszönöm, hogy ott vagy, ha pénzügyekbe gubancolódok, és mindig számíthatok Rád!" (Incze Ida, Budapest)

 

"Köszönöm, hogy helyettem is előre gondolkodsz a pénzügyeimmel kapcsolatban! Mindig napra kész és felkészült vagy és sosem érzem kínosan magam a társaságodban amiatt (sem), hogy én ezekhez a dolgokhoz nem értek, és kedvem sincs túl sokat foglalkozni velük. Ja, és kisgyerek- és családkompatibilitásod is fantasztikus! Nem zavarnak az időnként felhangzó csatakiáltások, berontó gyerekek, mindig kedves és közvetlen tudsz maradni. (Gál Izóra, Dunakeszi - egyetemi adjunktus)

 

"Professzionális és etikus. Mindkettô elengedhetetlen, ha pénzügyekről van szó... a rohanó világban mégis jellemzően: bármikor elérhető, szakmailag topp, minőségi és teljeskörű tájékoztatással fűszerezve minden ami pénzügyi... és a ráadás a humánközpontúság..." (Pécsi Anna, Kartal - szakmai vezető)

 

"Mónika az egyik legetikusabb pénzügyi szakember, akivel valaha együtt dolgoztam. Mindig az ügyfelei igényeit tartotta szem előtt és ezt olyannyira küldetésének érezte, hogy konfliktusokat is fel mert vállalni emiatt. Összeszedett, logikusan gondolkodó és magát folyamatosan képző pénzügyi személyi edzőt ismerhetünk meg benne, akire szívesen bízom rá a pénzügyeimet." (Sólyom László, Budapest - humánerőforrás menedzser)

 

"Csak gratulálni tudok Mónikának! Olyan szakértelemmel, elmagyarázott minden apró részletet, ittam szavait! Olyan figyelmes volt,minden problémámat komolyan vette, és úgy figyelt rám, azonnal felvázolta a lehetőségeket. Azóta is, nap mint nap előttem vannak a megoldások, amelyeket alkalmazok is, míg korábban csak topogtam egy helyben. Mindenkinek csak ajánlani tudom közvetlen barátságát, szakértelmét, tudatos és tapasztalt egyéniségét! Itt a lehetőség, hogy akinek vannak bizonytalanságai a jövővel kapcsolatosan, hogyan tovább....csak forduljon teljes bizalommal Mónikához!..Hajrá!" (Kisné Mike Erzsébet, Budapest - fodrász)

 

"Úgy ragyogsz, mint egy gyémánt. Sokáig igazgasd a sorsunkat és segíts az útvesztőket elkerülni. Sok sikert! Szeretünk" (Dr. Tófalvi. Ágnes, Budapest - fogorvos)

 

"Azért szeretünk veled dolgozni, mert lelkiismeretes vagy ,jó az információáramlás, gyors ügyintézés és a kapcsolat ápolás" (Mendi Lorenzo., Ráckeve - menedzser)

 

"Nekem nagy segítség volt, hogy gyakran  elérhető voltál és nem csak azt a kötelező biztit nézed meg, amivel épp akkor foglalkozunk, hanem a hitelt és mást is. Fel vagy visszahívás,  amikor kellett és valóban meg szeretted volna oldani az esetleges problémákat. A megbízható pörgést és a személyes figyelmet emelném ki. Ja és jó, hogy mobil és rugalmas vagy és nem kell annyit a dolgok után rohangásznom. Ja és jó, hogy magabiztosan átlátsz több területet, ebben segítséget ajánlasz, nem tukmálod."  (Gál Nóra, Budapest - gyógypedagógus-logopédus)

 

Eddigi munkádat nagyra értékelem , mert valóban segítség , hogy összefogod a biztosításainkat. Probléma esetén elérhető vagy. Megmondod ha valamiben buktató van .Soha nem éreztem, hogy eleged van , pedig, nyilván sokszor megterhelő ez a sok intézni való." (Dr. Z. Júlia, Budapest - családorvos)

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

Címkék

Friss Hírek