Biztosítás biztonság? Elárulom, mire figyelj, hogy így legyen

Kategória: Tudatosság | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Minden biztosító csaló! - vagy mégsem?

 

 

Alapvető emberi tulajdonságaink közé tartozik, hogy ragaszkodunk azokhoz a tárgyakhoz, amiket már megszereztünk. Főleg azokhoz, amiknek magas az eszmei vagy pénzben kifejezhető értéke. Különösen így van ez a lakásod, autód, ékszereid esetén, igaz? De pótolhatatlan lenne a nagyitól örökölt antik óra, ami kisgyemekként az ebédhez kongatott, valamint a Zsolnay étkészleted vagy a nehezen összespórolt pénzedből vásárolt professzionális biciklid is. Jól gondolom?

 

 

Amennyiben igen, akkor csak 2 kérdésem van:

 

 

 1. Hogyan választod ki és kötöd meg a vagyon biztosításaidat?
   
 2. Pontosan tudod, milyen károkra fizet majd a biztosítód és milyen feltételek teljesülése esetén?
   

 

Most arról írok Neked, hogy miért NE úgy kösd a lakásbiztosításod vagy más vagyonbiztosításod, hogy pl. a KGFB mellé felajánlja az oldal, kiválasztod a legolcsóbbat, hogy megkapd a kedvezményt és kész. Ugye Te nem tartozol azok közé, akik úgy gondolják, hogy egy biztosítást bárki meg tud jól kötni, nem kell ehhez segítség?

 

 

Biztosítás biztonság? Elárulom, mire figyelj, hogy így legyen

Addig minden rendben, míg semmi sem történik...

 

 

Sokan hiszik ezt, amikor pedig káruk van és a biztosításukra egy fillért sem kapnak vagy keveset, akkor jön a fenti mondat, hogy "minden biztosító csaló". Rosszabb esetben többé nem kötsz biztosítást és mikor a szomszéd felrobbantja a lakásodat, max. pereskedhetsz évekig, ha van kivel és van miből...

 

Persze van, hogy lehet, hogy egy saját kárszakértő ebben a helyzetben is tud még segíteni. Ha épp veszekszel a biztosítóval vagy volt már ilyen eset és szívesen átadnád másnak ezt a feladatot, akkor az UFS HELP szolgáltatást Neked találtuk ki. Kattints és tudj meg többet :)

 

Mondj részleteket a HELP kárképviseletről!

 

 

Mik azok a legfontosabb szempontok, amiket vegyél figyelembe és gondolj át?

 

 

Eszemben sincs védeni a biztosítókat, küzdök velük eleget, amikor segítek elintézni egy-egy problémát vagy vitás helyzetet. De egy valamit azért el kell ismernem. Ha azért nem fizetnek, mert nem olvastad el a kötvényfeltételeket, és egy adott káreseményre nem is kötötted meg, akkor jogosan teszik, ha nem fizetnek. Ebben az esetben nem a biztosító a csaló, hanem Te hibáztál!

 

Most kezdesz utálni. Már hallom, hogy persze, mert a biztosítókból élek, ezért védem őket...

 

Nem. Mindössze azt igyekszem elmagyarázni, hogy két lehetőséged van:

 

 1. Magad bogarászol és kötöd meg a szerződésed. Ez esetben vedd a fáradtságot és olvasd el a feltételeket, mielőtt megkötöd! Mielőtt rányomnál a "megkötöm" gombra, tudatosan végigmész a Neked fontos szempontokon.

  Átgondolod, milyen károk esetén szeretnéd, ha fizetne a biztosító és elolvasod, hogy mik ennek a feltételei. Ez alapján tudod csak eldönteni, hogy az adott biztosító terméke megfelel-e az igényeidnek. Sok hasonlóság, de még több különbség van köztük.

  Ha már tudod, hogy melyik igen és melyik nem, akkor azok közül, amelyek a legjobban passzolnak az elvárásaidhoz, választ ki azt, amelyik ár-érték arányban a legjobb és azt kösd meg!

   
 2. Semmi kedved ezzel tölteni az időt, akkor kérj segítséget! Ez esetben arra figyelj elsősorban, hogy ne a  perc alatt megkötő tanácsadóra hallgass, mert kizárt, hogy gyorsban el tudja dönteni, melyik a Neked való módozat.

  A pénzen spórolj, hiszen minek fizetnél ugyanazért többet, de ne az ennek kiválasztására szánt időn!

 

Tehát, melyiket választod? Amennyiben Te bogarászol és konkrét kérdésed merül fel, írj nekem és megválaszolom. Amennyiben nincs segítséged hozzá, de szeretnéd, akkor itt vagyok, szívesen segítek.

 

Segítséget kérek és további információkat

 

Akkor nézzük meg néhány általános szempontot a vagyon- és felelősségbiztosítások néhány fajtájához:

 

 

Biztosítás biztonság? Elárulom, mire figyelj, hogy így legyen
 

 

 

LAKÁSBIZTOSÍTÁS

 

 • Családi házad vagy lakásod van? Ez utóbbi esetben érdemes megtudnod, mielőtt bármit is kötsz, hogy van-e a háznak (társasház, szövetkezet) biztosítása és az mit tartalmaz.

  Minek fizetnél ugyanazért kétszer? Ugyanaz a károd nem fog 2x térülni, költsd hasznosabb dolgokra azt a pénzt!

   
 • Ugyanez igaz akkor is, ha bank kötelezően kéri a biztosítást a hitelhez. Azt fogják mondani, hogy kötelező megkötnöd ingatlanra is, mert nem szeretnek küzdeni és ezzel időt tölteni.

  De Te szánj időt erre! Amennyiben a társasház biztosítási összege fedezi a bank által kért értéket, akkor elegendő záradékoltatnod azt a kötvényt a bankra. Macerásabb út, de kifizetődőbb és el is fogadják egyébként.

   
 • Milyen kár érhet az ingatlannal kapcsolatban? Természeti károk, ez alap. Azokat most nem sorolom fel, amik mindennaposak lehetnek. Ezen kívül?
  • Sarokházad van forgalmas úton vagy ott laktok, ahol élesen kanyarodik az út? Jó eséllyel landolhat valaki a kerítésedben vagy a házad oldalában. Ez az ő felelőssége is lehet, de lehet baleset következménye is, vagy csak egyszerűen nem sérül, nem látta senki és angolosan távozik.
    
  • Rádől a Te udvarodban levő fa a szomszéd házára, vagy épp a sajátodra.
    
  • Elcsúsznak előtted a járdán, mert későn értél haza és nem volt időd még eltakarítani a havat.
    
  • Landol egy cserép a Te házad tetejéről az utcán parkoló autódra.
    
  • Zuhanykabinod vagy kerámia tűzhelylapod van? Amennyiben nincs különleges üvegekre szóló kiegészítőd, nem fog fizetni a biztosító, ezek ugyanis oda tartoznak.
    
  • Betörés esetén megfelelsz a védelmi előírásoknak? Szinte mindegyik biztosító másként és más értékekkel, elvárásokkal határozza meg ezeket. Ismered a lakásod, nézd meg, melyik kategóriába tartozol, hiszen ez alapján fogsz kártérítést kapni.

   Sokszor hallom, hogy "persze, mert utólag azt mondták, nincs rács, nem fizetnek". - Nem. Benne volt a feltételben, így vállalták el.

    
 • Az ingatlanod biztosításánál pedig figyelj azokra az apróságokra, hogy mi van benne és mi nem, az alapbiztosításban!

  Beletartozik az értékbe a kerítés vagy külön kell hozzátenni? Téríti-e az utcafronton levő réz ereszcsatornát, ha ellopják? Benne van a beázás, a betörés vagy külön kiegészítőt kell kötnöd rá? Csak égéssel járó tűzkárra térít vagy füst és korom szennyeződésre is? A duguláselhárítást tartalmazza a vízkár térítése vagy külön kell levédened? Estig sorolhatnám még...  

   
 • Ingóságok között van-e olyasmid, ami nem tartozik az általános háztartási ingóságok közé? 

  Professzionális és drága műszaki és elektronikai cikkek, több értékes darab valamiből, ami nem megszokott, antik és értéktárgyak. Persze azzal is tisztában kell lenned, hogy hiába a legnagyobb érték valami számodra, amit az anyukádtól örököltél, biztosítási szempontból nem biztos, hogy az és az eszmei értéket nem térítik sajnos.

   

CASCO

 

 • Leggyakoribb károk egyike, amiben többnyire vétlen vagy, ha csak nem a kavicsszállító teherautóra tapadtál rá, a kőfelverődés. Benne van a kötvényfeltételekben, hogy milyen módon térül vagy nem és számolnak-e rá önrészt. 
   
 • Gyakori hiba a kötésnél (vagyis inkább a váltásnál), hogy nem kéred be az előző biztosítódtól a kártörténeti vagy bónusz igazolást. Kemény forintokat bukhatsz ezzel, ugyanis sajnos nem automatikus ennek kiküldése a biztosítók nagy részénél.

  Évek kármentessége mehet kukába, ha erről megfeledkezel és nem az adott bónuszhoz kapcsolódó díjjal kötöd meg a szerződésedet. Az kevés, hogy a kalkulációba beírod, igazolnod is kell.

   
 • Fontos az autód életkora! Vannak olyan módozatok, amiket eleve idős autókra találtak ki. Ha nem tudod vagy nem érted, mi az az "avultatás", kérdezz rá. Neked sem mindegy gondolom, hogy milyen értéken fizeti a biztosító az alkatrész cseréjét, amikor károd van, ugyanis a különbözet a Te zsebedet terheli.
   

UTASBIZTOSÍTÁS

 

 • Ebben arra kell felkészülnöd, hogy milyen baj érhet külföldi utazásod során: ellopják az értékeidet, baleset ér, fertőzést kapsz, kárt okozol - ezek a leggyakoribbak.
   
 • Ne a legolcsóbbat keresd, mert sokkal többe kerül, ha baj van és nem tudod kifizetni, biztosítást meg arra nem kötöttél! Sokszor futok bele abba, hogy meg sem kérdezik, milyen védelmet ad, csak a legolcsóbbat kérem.

  Amikor pedig megpróbálom elmondani, hogy ez milyen veszélyekkel jár, akkor jön a válasz, hogy "jó, átgondolom" és megköti interneten saját maga a legolcsóbbat. Nem engem csapott be vele...

   
 • Vedd sorra a következőket:
   
  • Milyen közlekedési eszközt választottál? Ha autóval mész, kiterjed-e a meglevő biztosításod a választott célországra is.
    
  • Mit fogsz ott csinálni? Nyaralás, extrém sport, fogalmad sincs, mert rokonokhoz mész, több helyszín lesz és mindenhol mást.
    
  • Milyen minden történhet? Van medence és elcsúszhatsz a szélén. Távoli égtájon fertőzést kaphatsz. Alacsony a közbiztonság, magasak a hegyek és veszélyes a sípálya, cápaveszély a tengerben. Biztos van még ötleted...
    
  • Milyen következmények lehetnek? Haza kell jutnod valahogy, ruhákat kell venned, ki kell fizetned a betegszállítást, a kezelést, a műtétet vagyis az ellátást. Legrosszabb esetben egy haláleset kapcsán a költségeket és a hazaszállítást. Ha Te sérülsz és Te tudsz csak vezetni, akkor hogyan juttok haza. 
    

VÁLLALKOZÓI VAGYON- és FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁS

 

 • Erről külön fogok majd írni a vállalkozói rovatban. Itt most csak néhány alap dolog: 
   
  • Pontosan mérd fel a vagyontárgyaid értékét! Mindenképpen számolnod kell azzal az értékkel is, amit a beszállítóid vagy az üzleti partnereid hagynak nálad, de nem a Te tulajdonod. Ahogy azzal is, ha szezonálisan kiugróan magasabb érték is lehet ez valami miatt.
    
  • Nem mindegy, hogy bérbeadó vagy bérlő vagy-e és ilyen minőségedben mekkora kért tudsz okozni.
    
  • Ha vannak alkalmazottaid, akkor a céged, mint munkáltató, felelős az általuk okozott károkért. Ezt se hagyd ki a számításból!
    
  • Te tudod, hogy milyen specifikus károk érhetnek vagy miket okozhatsz a tevékenységedből, profilodból adódóan. Ezekre is készülj fel!
    
 • Egy jól összeállított vagyonbiztosítás megvéd attól, hogy meginogjon vagy összeomoljon a céged anyagilag. Érdemes azonban együtt kezelni és komplexen vizsgálni az ingatlannal, műszaki eszközökkel, autóiddal kapcsolatos védelmet!
   

SZAKMAI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁS

 

 • Amennyiben nincs munkáltatód vagy áthárítja Rád, bizonyos szakmákban lehetetlen enélkül működni, más szakmákban pedig jó, ha rendelkezel ilyennel. Természetesen itt is jó, ha van hozzáértő segítséged, hogy ne érjen meglepetés.
   
 • Ebben is fő szempont szokott lenni, hogy olcsó legyen. A véleményem e téren ugyanaz, amit már feljebb is írtam. Egészen addig lehet jó, míg valamire nem vagy csak töredéket fizet. Onnantól az olcsó volt a drága...
   
 • Honnantól és meddig tartozol TE felelősséggel azzal, amit csinálsz? például könyvelőknél az 5 éves elévülési időt is figyelembe kell venni, amire akkor is térítenie kell a biztosításodnak, ha már megszüntetted.
   
 • Akikre nem jellemző, hogy van, pedig kéne: például az autószerelők, edzők. Tudnak nagy bajt csinálni? Igen! Neked is azt kell átgondolnod, hogy tudsz-e vétlenül ugyan, akár pillanatnyi fáradtságból, figyelmetlenségből kárt okozni a tevékenységeddel. Ha igen, érdemes...
   

Persze ennél sokkal bővebb az ilyen jellegű biztosítások köre és azok a tényezők is, amelyeket érdemes átgondolnod. Ott vannak még a társasházak, a különleges járművek (motor, hajó, magánrepülő), a mezőgazdasági biztosítások, csak hogy még néhányat felsoroljak. Ezekről majd a weboldalamon olvashatsz bővebben.

 

Tudom és értem, hogy számít, mennyit fizetsz ezekért. Hogyne számítana, hiszen a költségvetésed komoly hányadát képezhetik a különböző biztosítások. A kérdés mindig az, hogy mekkora a Téged érintő reális veszély és mi, mennyit ér Neked...

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

 

Biztosítás biztonság? Elárulom, mire figyelj, hogy így legyen

Vajon mi a drága, ha fizetsz egy korrekt biztosítást, vagy ha nincs vagy ha nem megfelelő?

 

 

Vagyis mi az, amiről döntesz? Arról hozol döntést, hogy mennyit ér Neked a számodra fontos dolgok biztonsága.

 

 

Sokba kerül? Igen vagy nem? Talán! Mihez képest. Nem az a fontos, hogy mennyit fizetsz érte, ahogy mondhatnád, feleslegesen, hanem az a fontos, hogy mi történik Veled egy káresemény után. Hiszen, ha nincs károd, nem fog fizetni a biztosító. Ez lehet "kidobott" pénz is.

 

Amikor azonban ott állsz a kiégett házad már nem létező ajtajában, akkor viszont honnan lesz másik, ha nem volt biztosításod? Amikor elcsúszott valaki a házad előtti járdán és egy életre megrokkant, vagy amikor az alkalmazottad ráborította a raklapokat az üzleti partnered BMW X5-ösére, akkor ki tudod fizetni az akár több tíz milliós kárt, ha nincs biztosításod?

 

Ki tudod fizetni ezeket, ha van biztosításod, csak ezekre nem térít? Ha nem, akkor valóban kidobott pénz volt az addig befizetett díj! De ez nem a biztosító hibája, hanem a Tied...

 

Sem Te, sem én, mint tanácsadó, nem vagyunk kárszakértők. Ezért kell figyelned arra, hogy milyen szerződést és milyen feltételekkel kötsz! Nekem az a feladatom, ha lelkiismeretesen végzem a munkámat, hogy mindenre felkészítselek.

 

Szedjük össze együtt, hogy mi mindenre szeretnél védelmet. Mikor ez megvan, elmondom, várhatóan mire fog fizetni a biztosító és mennyit, ha kár ér. Az már a Te döntésed, hogy így kell-e vagy változtassunk a levédett kockázatokon vagy Te változtatsz a védettségi szinteden.

 

Értékbecslő sem vagyok, egyik tanácsadó sem az valószínűleg. Neked kell tudnod, hogy ami értékes számodra, az mennyit ér. Neked kell tudnod, hogy mekkora kárt okozhatsz, max segíthetek megsaccolni. Ha nagyon értékes holmid van, inkább kérj értékbecslést, hogy biztosan megtérüljön a károd.

 

Gondold át azt is, hogy esetleg számodra tök természetes, hogy feltuningoltad a kerékpárodat milliós értékűre vagy az, hogy a legjobb professzionális gépet vettek meg a pár ezer Ft-os fúrógép helyett, meg az is, hogy 5 db gitárod is van otthon, de biztosítási szempontból ez egyáltalán nem általános.

 

Tanácsadót választok

 

Felelősségi károk esetén pedig igyekezz azt megsaccolni, mi az a legnagyobb kár, amit okozhatsz magánemberként vagy vállalkozóként. Azt sem árt, ha tudod, hogy ezen károk átlaga mennyi lehet és milyen gyakorisággal következhetnek be. Ugyanis, ha ezekre jól felkészülsz, akkor nem fog megroppantani egy megítélt óriási kártérítés sem.

 

Előre gondolkodva felkészülhetsz a kár megtörténtére is. Ilyenkor bizony minden a kárbejelentésen múlik. Profi vagy benne? Ha igen, akkor nincs az a biztosító, aki megrövidíthetne :).

 

Azonban, ha nem tudod pontosan, mit és hogyan célszerű, ha jó lenne egy szakember, aki megteszi, sőt azt is megmondja, mekkora a reális kártérítési összeg, akkor szükséged lesz egy kárszakértőre az érdekeid képviseleténél. Van ilyen barátod? Ha nincs, napi 8 Ft-ért HELP kárképviseleti szolgáltatásunkkal lesz Neked is...

 

Érdekel a HELP kárképviselet

 

Tetszenek az írásaim? Kövess a Facebookon és csatlakozz FB csoportunkhoz is :). Előre is köszönöm, hogy megosztod írásaimat és ezzel segítesz barátaidnak, ismerőseidnek :)

 

 

 

Tanácsadó vagy és hasznos számodra, amiket írok? Kövesd Facebook karrier oldalamat!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerzői jog által védett tartalom, szerző: Czirákiné Kocsis Mónika - (2017.06.03., frissítve 2019.01.27.))Hírlevél

 

Vissza

Címkék : lakásbiztosítás, vállalkozói vagyonbiztosítás, szakmai felelősség biztosítás, veszteség elkerülése, tanácsadás, casco, utasbiztosítás, profi pénzügyi tanácsadó, pénzügyi tanácsadás, kockázat, balesetbiztosítás, biztonság

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Ötleteket, hasznos információkat és szempontokat osztok meg Veled, amiket használni tudsz a döntéseidhez, és előnyös helyzetet teremt életed pénzügyi területein. Vezetőként pedig azokat az elveimet találod itt, amik szerint dolgozom és amit szeretnék átadni Neked, ha majd együtt dolgozunk tovább. Az a legfontosabb, hogy együttműködésünk során képessé válhass jó döntéseket hozni és elérni a céljaidat. Pénzügyi intelligenciád fejlesztésével elkerülheted a veszteségeket, megteremtheted az anyagi biztonságot és a kívánt életszínvonalat saját magad, családod és vállalkozásod számára.

Kapcsolódó cikkeink:

 

Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatoságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el, kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

HITELKALKULÁTOR

 

Hitelkalkulátor

 

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

KGFB / CASCO ajánlatot kérek

 

 

Szeretném a HELP kárképviseletet!

 

CSATLAKOZZ FACEBOOK CSOPORTUNKHOZ!

 
Pénzügyi Navigátor csoport
Facebook-csoport · 179 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ha már unod a nyomulós ügynököket, valódi segítőkre és hiteles információkra van szükséged, csatlakozz hozzánk! A csoport célja, hogy összefogja és segítse azokat, akik tenni akarnak önmagukért és az anyagi függetlenségükért.  Csatlakozz Te is, ha szeretnél tudatosan jó pénzügyi döntéseket hozni. Szeretettel látunk, ha szívesen beszélgetsz a pénzügyekről, és osztod meg a tapasztalataidat másokkal. A körülmények hibáztatása csak a pénzügyi kultúra legalsó foka, mi annál magasabbra törünk, mert hisszük, hogy lehetőségek és megoldások mindig vannak, csak meg kell találnunk őket és cselekednünk kell..
 

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

"Szia! Szeretnék gratulálni a tegnapi előadásodhoz! Nagyon boldog vagyok, hogy megismerhettelek Téged és amit csinálsz és nagyon hàlàs vagyok a sok-sok igazán hasznos online infóért! Bízom abban, hogy nagyon sokat hallunk még! Köszönöm szépen mégegyszer!" (M. Edit, Székesfehérvár)

 

"Remélem Mónika, hogy sokakhoz eljutsz, mielőbb ;) Gratulálok ehhez a nemes hivatáshoz!" (Császár Eszter, Budapest - coach)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

"Mindig naprakész, a legfontosabbat, a részletekben megbújó kockázatokat is ismeri. Ha projekten dolgozik, elnyűhetetlen munkabírása van, kreatív, és sosem hagy cserben!" (Somos András, Budapest - riporter)

 

"Én az internetről, véletlenszerűen (tudjuk, hogy nincsenek véletlenek) kerestem meg Mónit. Már az első E-mail, telefon, majd a személyes találkozás alkalmával éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Nagyon türelmesen végighallgatta, hogy mire szeretnék megoldást találni a segítségével. Ez a pozitív, professzionális hozzáállás segített eldönteni, hogy Őt akarom. Olyan jó tanácsokat adott, hogy életem végéig hálás leszek érte! Köszönöm, hogy ott vagy, ha pénzügyekbe gubancolódok, és mindig számíthatok Rád!" (Incze Ida, Budapest)

 

"Köszönöm, hogy helyettem is előre gondolkodsz a pénzügyeimmel kapcsolatban! Mindig napra kész és felkészült vagy és sosem érzem kínosan magam a társaságodban amiatt (sem), hogy én ezekhez a dolgokhoz nem értek, és kedvem sincs túl sokat foglalkozni velük. Ja, és kisgyerek- és családkompatibilitásod is fantasztikus! Nem zavarnak az időnként felhangzó csatakiáltások, berontó gyerekek, mindig kedves és közvetlen tudsz maradni. (Gál Izóra, Dunakeszi - egyetemi adjunktus)

 

"Professzionális és etikus. Mindkettô elengedhetetlen, ha pénzügyekről van szó... a rohanó világban mégis jellemzően: bármikor elérhető, szakmailag topp, minőségi és teljeskörű tájékoztatással fűszerezve minden ami pénzügyi... és a ráadás a humánközpontúság..." (Pécsi Anna, Kartal - szakmai vezető)

 

"Mónika az egyik legetikusabb pénzügyi szakember, akivel valaha együtt dolgoztam. Mindig az ügyfelei igényeit tartotta szem előtt és ezt olyannyira küldetésének érezte, hogy konfliktusokat is fel mert vállalni emiatt. Összeszedett, logikusan gondolkodó és magát folyamatosan képző pénzügyi személyi edzőt ismerhetünk meg benne, akire szívesen bízom rá a pénzügyeimet." (Sólyom László, Budapest - humánerőforrás menedzser)

 

"Csak gratulálni tudok Mónikának! Olyan szakértelemmel, elmagyarázott minden apró részletet, ittam szavait! Olyan figyelmes volt,minden problémámat komolyan vette, és úgy figyelt rám, azonnal felvázolta a lehetőségeket. Azóta is, nap mint nap előttem vannak a megoldások, amelyeket alkalmazok is, míg korábban csak topogtam egy helyben. Mindenkinek csak ajánlani tudom közvetlen barátságát, szakértelmét, tudatos és tapasztalt egyéniségét! Itt a lehetőség, hogy akinek vannak bizonytalanságai a jövővel kapcsolatosan, hogyan tovább....csak forduljon teljes bizalommal Mónikához!..Hajrá!" (Kisné Mike Erzsébet, Budapest - fodrász)

 

"Úgy ragyogsz, mint egy gyémánt. Sokáig igazgasd a sorsunkat és segíts az útvesztőket elkerülni. Sok sikert! Szeretünk" (Dr. Tófalvi. Ágnes, Budapest - fogorvos)

 

"Azért szeretünk veled dolgozni, mert lelkiismeretes vagy ,jó az információáramlás, gyors ügyintézés és a kapcsolat ápolás" (Mendi Lorenzo., Ráckeve - menedzser)

 

"Nekem nagy segítség volt, hogy gyakran  elérhető voltál és nem csak azt a kötelező biztit nézed meg, amivel épp akkor foglalkozunk, hanem a hitelt és mást is. Fel vagy visszahívás,  amikor kellett és valóban meg szeretted volna oldani az esetleges problémákat. A megbízható pörgést és a személyes figyelmet emelném ki. Ja és jó, hogy mobil és rugalmas vagy és nem kell annyit a dolgok után rohangásznom. Ja és jó, hogy magabiztosan átlátsz több területet, ebben segítséget ajánlasz, nem tukmálod."  (Gál Nóra, Budapest - gyógypedagógus-logopédus)

 

Eddigi munkádat nagyra értékelem , mert valóban segítség , hogy összefogod a biztosításainkat. Probléma esetén elérhető vagy. Megmondod ha valamiben buktató van .Soha nem éreztem, hogy eleged van , pedig, nyilván sokszor megterhelő ez a sok intézni való." (Dr. Z. Júlia, Budapest - családorvos)

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

Címkék

Friss Hírek