Állami vagy magán egészségügy - a túlélés kulcsa

Kategória: Tudatosság | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Elkerülhetetlen a halál vagy csak az ellátáson múlik?

 

 

Élet és / vagy halál? Ki dönti el? Ma 4 éve, hogy többé nincs kinek mondjam: "szeretlek anyu". Ezért most ismét egy rendhagyó cikk. Inkább gondolatébresztő, mint tanács. Kevésbé szakmai, inkább felfokozott érzelmekkel teli.

 

Mert a veszteség mindig fájdalmas. Idővel az ember feldolgozza, de sosem múlik el teljesen egy szeretett személy hiányának fájdalma.

 

Erre egyszerűen lehetetlen lelkileg előre felkészülni. Főként, ha váratlanul történik. Este még beszéltél vele, de többé nem veszi fel a telefont és nem nyit ajtót. Csak egy értelmetlen, buta baleset, és soha többé nem ölel át, nem vígasztal meg.

 

Csak az üresség marad...

 

 

Állami vagy magán egészségügy - a túlélés kulcsa

 

 

... és a kétely. Vajon, ha nem a magyar egészségügyre bízom, ha van lehetőségem megfizetni olyan intézményt, ahol segítenek neki visszajönni a kómából, akkor ma már újra mosolyogna ránk? Dühöngtem, mert olyan dolgok történtek, ami embertelen.

 

Anyu nem hitt a biztosításokban, nem tőle tanultam meg ezek fontosságát, hanem egy fantasztikus tanácsadótól, aki nem hagyott békén :), ezért nekem korábban is volt.

 

Mire szakmabeli lettem, már anyunak, az életkora miatt, csak időkori életbiztosítást tudtam kötni, ami leginkább a temetés költségeinek kifizetésében nyújt segítséget.

 

Ha ma Magyarországon elesel, és bevered a fejed, az agyműtétnél nem nézik, mekkora darabot vágnak ki és honnan. Ha ma Magyarországon kómába esel, már senkit nem érdekelsz - sarokba tolnak a sötét szobában, felfekvések, sebek, csönd és magány. Ha bármi jelét mutatod a javulásnak, lebeszélnek róla.

 

Mély tiszteletem azoknak az orvosoknak és nővéreknek, akik nem így gondolkodnak és cselekszenek. De megértem, hogy az ő teherbíró képességüknek is van határa...

 

Szinte esélyed sincs, ha nem tudja a családod Neked a magán ellátást megfizetni...

 

Sajnos ez sok esetben igaz más betegségekre, balesetekre is. Az életed, a jövőd életminősége a pénz-, eszköz-, és szakember-hiányos állami egészségügy kezében van, ha Te nem finanszírozod magadnak a magas színvonalú ellátást. Mert ha baj van, a gyorsaságon és a felkészültségen múlnak az esélyeid.

 

 

Túléled? Örök teher maradsz a szeretteidnek?

 

 

Dönts Te, és ne várj az államra! Sok víz lefolyik még a Dunán, mire az egészségügyet valaki végre gatyába rázza. De van lehetőség, ami talán Számodra is megfizethető:

 

Tarts velünk a Biztosítsd az Egészséged Egyesületben!   Promóciós kód: 19588

 

Jól jönne a segítségetek, Móni!

 

Tudod, pénzügyi tanácsadóként olyan témákról beszélgetek Veled, amiről Te többnyire nem akarsz. Valahogy úgy érzem, hogy azt gondolod, a halál, a betegség, a maradandó testi vagy szellemi problémák elkerülnek, ha nem beszélsz róluk.

 

Amikor erről beszélünk, az nekem mindig fájdalmas. Mert tudom, hogy bármikor bekövetkezhet. Akkor, amikor a legkevésbé számítasz rá. Átéltem...

 

Reggel (ha) felébredsz, nyaralás közben, a karácsonyi készülődés közepette, evezés közben, a családi összejövetel örömet hozó perceiben, útközben virágcsokorral a kezedben, vagy épp úton a régen várt családi kaland felé...

 

Nem a szomszéd mesélte, hogy volt egy ilyen ismerőse, akinek az ismerősével ez történt. Velem történt meg, és az anyukámmal, és az osztálytársaimmal, és a munkatársaimmal, és az ügyfeleimmel. Csak hiszed, hogy van időd...

 

Az olvasóim többsége ezt pontosan és jól látja. Bízom benne, hogy Te is :). Ez esetben gondold át, ki az az ismerőseid közül, aki másképp gondolja, és ez szerinted is felelőtlenség tőle. Mutasd meg neki ezt a cikket!

 

Mondd el neki, hogy ha felelősségteljesen gondolkodsz, ha megérted, hogy szeretteid további életminősége Rajtad múlik, akkor két dologra készülsz fel. Arra, hogy nem éled túl és arra, hogy igen.

 

 

Ez is része az öngondoskodásnak, nem csak a nyugdíj...

 

 

Állami vagy magán egészségügy - a túlélés kulcsa

Az a baj, hogy azt hiszed, van időd...

 

 

Képzeld el, hogy tegnap megtörtént. Úgy ébredtél fel, hogy 15 perced van még és vonal. Én ezt éltem át.

 

Mit tennél? Mire van még időd? Mit tudsz még elintézni ennyi idő alatt? Tudod, érzed, hogy baj van, de már nincs időd...

 

Hogyan folytatódik az élet tovább nélküled mától?

 

Hirtelen halál. Van életbiztosításod, ami kifizeti a tragédia után felmerülő költségeket: temetés, illeték, hitelek, megélhetés, iskoláztatás, cégtulajdon? A bankszámláidat zárolják, a céged döntésképtelenné válhat, likviditási problémák lesznek és napi megélhetési gondok. 

 

Gyakran kapom meg erre válaszként, hogy ott vannak az ingatlanok, majd eladják. Tényleg? Milyen gyorsan megy ez? Azért dolgoztál életedben, hogy ár alatt gyorsan eladják, hogy pénzhez jussanak a halálod után? Szerintem nem...

 

Erre való a kockázati életbiztosítás, vagy "ember casco", ahogy nevezni szoktam.

 

Már hallom is a választ, hogy kidobott pénz, ha nem történik semmi. Valóban? És ha igen? Egyébként ez a kérdés fel sem merül az autóddal, a TV-ddel, a nyaralóddal kapcsolatban.

 

Ezeket a többség természetes módon biztosítja. Miért? A családvédelem meg pénzkidobás? Miért?

 

De van ennél rosszabb. Nem halsz meg, "csak" kómába zuhansz, megrokkansz, hónapokra kiesel a munkából, önellátásra képtelenné válsz, a hamut is mamunak mondod a fejsérülésed után.

 

Csak egy rossz lépés, egy buta otthoni baleset, csak a szembejövő mobilozott, csak nem bírtad a nyomást, csak...

 

 

Állami vagy magán egészségügy - a túlélés kulcsa

 

 

Felkészültél erre? Van remény a gyógyulásra? Van esélyed elkerülni, hogy életed végéig "teher" legyél a szeretteidnek?

 

Ha igen, van talán ki tudsz jönni a kómából, elvégezni a szükséges átalakításokat a lakásodban, megvenni a szükséges eszközöket a további minőségi életetekhez, megkapni a legjobb kezelést, elvégeztetni a gyógyuláshoz szükséges műtétet.

 

Ha igen, akkor van esélyed meggyógyulni, mert időben felfedezik és helyes diagnózist adnak. Időt nyersz, életet nyersz...

 

Ha nem, akkor az olyan, mint az orosz rulett - vagy megúszod vagy nem...

 

Erre való az egészségbiztosítás és a balesetbiztosítás. Persze nem a bankszámlád mellé kínált 200 Ft-os díjjal, hanem rátok szabottan összeállítva.

 

Azt hiszem, Te sem gondoltad komolyan, amikor azt mondtad, hogy ha nem beszélünk róla, akkor nem következhet be. Ez a TE felelősséged, önmagadért és azokért, akiket szeretsz, akik mindennél fontosabbak Számodra.

 

Ha felkészülsz, a váratlan sem ér váratlanul. Ha nem, akkor kockáztatsz, felteszed a rulettre az életed és a családod...

 

Kegyetlenül hangzik, tudom. Azonban, ha csak alkut nem kötöttél az ördöggel, Veled is megtörténhet.

 

Mert egyszer kaphatsz majd egy hívást Te is, mint én. Megszólal a telefon, és egy idegen hang azt mondja, hogy "sajnálom, az édesanyját baleset érte, most viszik a műtőbe". Aztán jön az újabb hívás: "sajnálom, az édesanyja ma reggel végleg elaludt".

 

Te pedig állsz némán, mozdulatlanul és tehetetlenül. Ordítanál kínodban, de csak patakban csorognak a könnyeid, és meg kell mondanod a gyermekeidnek, hogy meghalt a mama...

 

Ez megtörténhet életed szerelmével, imádott gyermekeiddel. De Veled is. Akkor pedig a Számodra most legfontosabbak ugyanezt fogják átélni...

 

Az életbiztosítás a legszebb szerelmeslevél. Az egészségbiztosítás pedig az esély a túlélésre, és a további örömökkel, sikerekkel és szeretettel teli teljes életre... 

 

Felkészültetek?

 

 

Tanácsadót választok

 

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

 

Móni

 

 

 

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2019.03.14))

 

 

Vissza

Címkék : baleset, öngondoskodás, életbiztosítás, kockázati életbiztosítás, ember CASCO, családvédelem, biztonság, tulajdonosi kör védelme, egészségügyi ellátás, egészségbiztosítás, magánegészségügy, állami egészségügy, balesetbiztosítás, otthoni baleset, hirtelen halál

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Ötleteket, hasznos információkat és szempontokat osztok meg Veled, amiket használni tudsz a döntéseidhez, és előnyös helyzetet teremt életed pénzügyi területein. Vezetőként pedig azokat az elveimet találod itt, amik szerint dolgozom és amit szeretnék átadni Neked, ha majd együtt dolgozunk tovább. Az a legfontosabb, hogy együttműködésünk során képessé válhass jó döntéseket hozni és elérni a céljaidat. Pénzügyi intelligenciád fejlesztésével elkerülheted a veszteségeket, megteremtheted az anyagi biztonságot és a kívánt életszínvonalat saját magad, családod és vállalkozásod számára.

Kapcsolódó cikkeink:

 

Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatoságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el, kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

HITELKALKULÁTOR

 

Hitelkalkulátor

 

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

KGFB / CASCO ajánlatot kérek

 

 

Szeretném a HELP kárképviseletet!

 

CSATLAKOZZ FACEBOOK CSOPORTUNKHOZ!

 
Pénzügyi Navigátor csoport
Facebook-csoport · 179 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ha már unod a nyomulós ügynököket, valódi segítőkre és hiteles információkra van szükséged, csatlakozz hozzánk! A csoport célja, hogy összefogja és segítse azokat, akik tenni akarnak önmagukért és az anyagi függetlenségükért.  Csatlakozz Te is, ha szeretnél tudatosan jó pénzügyi döntéseket hozni. Szeretettel látunk, ha szívesen beszélgetsz a pénzügyekről, és osztod meg a tapasztalataidat másokkal. A körülmények hibáztatása csak a pénzügyi kultúra legalsó foka, mi annál magasabbra törünk, mert hisszük, hogy lehetőségek és megoldások mindig vannak, csak meg kell találnunk őket és cselekednünk kell..
 

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

"Szia! Szeretnék gratulálni a tegnapi előadásodhoz! Nagyon boldog vagyok, hogy megismerhettelek Téged és amit csinálsz és nagyon hàlàs vagyok a sok-sok igazán hasznos online infóért! Bízom abban, hogy nagyon sokat hallunk még! Köszönöm szépen mégegyszer!" (M. Edit, Székesfehérvár)

 

"Remélem Mónika, hogy sokakhoz eljutsz, mielőbb ;) Gratulálok ehhez a nemes hivatáshoz!" (Császár Eszter, Budapest - coach)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

"Mindig naprakész, a legfontosabbat, a részletekben megbújó kockázatokat is ismeri. Ha projekten dolgozik, elnyűhetetlen munkabírása van, kreatív, és sosem hagy cserben!" (Somos András, Budapest - riporter)

 

"Én az internetről, véletlenszerűen (tudjuk, hogy nincsenek véletlenek) kerestem meg Mónit. Már az első E-mail, telefon, majd a személyes találkozás alkalmával éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Nagyon türelmesen végighallgatta, hogy mire szeretnék megoldást találni a segítségével. Ez a pozitív, professzionális hozzáállás segített eldönteni, hogy Őt akarom. Olyan jó tanácsokat adott, hogy életem végéig hálás leszek érte! Köszönöm, hogy ott vagy, ha pénzügyekbe gubancolódok, és mindig számíthatok Rád!" (Incze Ida, Budapest)

 

"Köszönöm, hogy helyettem is előre gondolkodsz a pénzügyeimmel kapcsolatban! Mindig napra kész és felkészült vagy és sosem érzem kínosan magam a társaságodban amiatt (sem), hogy én ezekhez a dolgokhoz nem értek, és kedvem sincs túl sokat foglalkozni velük. Ja, és kisgyerek- és családkompatibilitásod is fantasztikus! Nem zavarnak az időnként felhangzó csatakiáltások, berontó gyerekek, mindig kedves és közvetlen tudsz maradni. (Gál Izóra, Dunakeszi - egyetemi adjunktus)

 

"Professzionális és etikus. Mindkettô elengedhetetlen, ha pénzügyekről van szó... a rohanó világban mégis jellemzően: bármikor elérhető, szakmailag topp, minőségi és teljeskörű tájékoztatással fűszerezve minden ami pénzügyi... és a ráadás a humánközpontúság..." (Pécsi Anna, Kartal - szakmai vezető)

 

"Mónika az egyik legetikusabb pénzügyi szakember, akivel valaha együtt dolgoztam. Mindig az ügyfelei igényeit tartotta szem előtt és ezt olyannyira küldetésének érezte, hogy konfliktusokat is fel mert vállalni emiatt. Összeszedett, logikusan gondolkodó és magát folyamatosan képző pénzügyi személyi edzőt ismerhetünk meg benne, akire szívesen bízom rá a pénzügyeimet." (Sólyom László, Budapest - humánerőforrás menedzser)

 

"Csak gratulálni tudok Mónikának! Olyan szakértelemmel, elmagyarázott minden apró részletet, ittam szavait! Olyan figyelmes volt,minden problémámat komolyan vette, és úgy figyelt rám, azonnal felvázolta a lehetőségeket. Azóta is, nap mint nap előttem vannak a megoldások, amelyeket alkalmazok is, míg korábban csak topogtam egy helyben. Mindenkinek csak ajánlani tudom közvetlen barátságát, szakértelmét, tudatos és tapasztalt egyéniségét! Itt a lehetőség, hogy akinek vannak bizonytalanságai a jövővel kapcsolatosan, hogyan tovább....csak forduljon teljes bizalommal Mónikához!..Hajrá!" (Kisné Mike Erzsébet, Budapest - fodrász)

 

"Úgy ragyogsz, mint egy gyémánt. Sokáig igazgasd a sorsunkat és segíts az útvesztőket elkerülni. Sok sikert! Szeretünk" (Dr. Tófalvi. Ágnes, Budapest - fogorvos)

 

"Azért szeretünk veled dolgozni, mert lelkiismeretes vagy ,jó az információáramlás, gyors ügyintézés és a kapcsolat ápolás" (Mendi Lorenzo., Ráckeve - menedzser)

 

"Nekem nagy segítség volt, hogy gyakran  elérhető voltál és nem csak azt a kötelező biztit nézed meg, amivel épp akkor foglalkozunk, hanem a hitelt és mást is. Fel vagy visszahívás,  amikor kellett és valóban meg szeretted volna oldani az esetleges problémákat. A megbízható pörgést és a személyes figyelmet emelném ki. Ja és jó, hogy mobil és rugalmas vagy és nem kell annyit a dolgok után rohangásznom. Ja és jó, hogy magabiztosan átlátsz több területet, ebben segítséget ajánlasz, nem tukmálod."  (Gál Nóra, Budapest - gyógypedagógus-logopédus)

 

Eddigi munkádat nagyra értékelem , mert valóban segítség , hogy összefogod a biztosításainkat. Probléma esetén elérhető vagy. Megmondod ha valamiben buktató van .Soha nem éreztem, hogy eleged van , pedig, nyilván sokszor megterhelő ez a sok intézni való." (Dr. Z. Júlia, Budapest - családorvos)

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

Címkék

Friss Hírek