Adj magadnak, adj a munkatársaidnak, de figyelj a szabályokra!

Kategória: Vállalkozóknak | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Májusi bakieső sokba kerülhet! - bevallások, juttatások elszámolása

 

 

Itt a május, ami sok szempontból fontos a vállalkozások és a magánszemélyek életében. Összeszedtem, mi mindenre is kell figyelned mostanában azon kívül, amit a könyvelőd úgyis jól tud :).

 

Emellett összegyűjtöttem néhány fontos szabályt a juttatásokkal kapcsolatban is, amik segítségedre lesznek.

 

Fontos: A cikket 2018. májusában írtam. Így most, 2019. májusában még érvényes lehet a tavalyi juttatási szabályokra, de a törvény 2019-ben újra megváltozott.

 

Így ebben az évben már csak a kockázati életbiztosítások, balesetbiztosítások és egészségbiztosítások adómentessége maradt meg a 2019-es évfordulóig. Onnantól díjuk jövedelemnek minősül a munkavállalónál és ennek megfelelően adózik is.

 

 

Adj magadnak, adj a munkatársaidnak, de figyelj a szabályokra!

A juttatások biztonságot adnak mindkét félnek

 

 

Határidők:

 

 

 • Május 22. (2019-ben május 20.)
   
  • SZJA bevallás és befizetés - ne felejtsd el a nyugdíj megtakarításodra a visszaigénylést!
  • EKHO a vállalkozási tevékenységet nem folytató természetes személynek, ha általános forgalmi adó fizetésére nem kötelezett
    
 • Május 31.
   
  • Ha tavaly adtál lakáshitel támogatást, akkor ennek teljes dokumentációját a rendelet szerint április 15-ig kellett összeállítanod, de ez a dátum a saját munkáltatói döntésed alapján lehet legkésőbb május 31. is.
    
   • Ha a beérkezett dokumentumok alapján adómentes a támogatás, akkor csak meg kell őrizned azokat. A munkavállalódnak akkor is be kell nyújtania hozzád a dokumentumokat, ha már máshol dolgozik.
     
   • Ha azonban kiderül, hogy részben vagy teljes egészében nem adómentes, akkor a támogatás 20%-kal növelten a magánszemély munkaviszonyból származó jövedelme lesz. A jövedelem megszerzésének időpontja a 2017-ben adott támogatásnál 2018. május, tehát ez alapján kell majd bevallania és leadóznia. 
     
  • Lejáró SZÉP-Kártya egyenlegek
    
   • A kibocsátók idén még valószínűleg visszautalják a munkáltatóknak azokat a 2016-ban feltöltött összegeket, amiket a munkavállalóid 2018. május 31-ig nem használtak fel. Ez a vállalkozásod számára "Egyéb bevétel" lesz, és a Te döntésed, mire használod fel.
     
   • Az utolsó pillanatban életbe lépett az ezt szabályozó rendelet, de ez 2019-től lesz majd érvényes. A kibocsátók nem utalják vissza a munkáltatóknak azokat a 2016-ban feltöltött összegeket, amiket a munkavállalóid 2018. május 31-ig nem használtak fel, hanem továbbra is felhasználhatók - díjért cserébe. Ennek havi díja a fel nem használt pénzösszeg 3%-a.
     
  • Adóbevallások: TA, HIPA, KIVA, EVA (a számvitelről szóló törvény hatálya alá tartozó adózók esetében), stb. - ezt a könyvelőd úgyis Rád ömelszti :).

 

 

Juttatás és/vagy Cafetéria 2018

 

 

Mivel teljes értékű, komplex anyagot állítottam össze ezzel kapcsolatban, amit letölthetsz, itt most nem a juttatási elemek alapszabályaira, a Cafetéria rendszerének felállítására akarok kitérni, hanem azokra, amik félreértelmezhetők vagy téves elszámoláshoz vezethetnek.

 

Van néhány alapszabály, amit a juttatásoknál be kell tartanod:

 

 • amit adsz, a tevékenység ellenértéke nem lehet
 • nem kötheted teljesítményhez
 • nem állíthatod választás elé a dolgozót, hogy béremelés vagy juttatás

 

Ha ellenőrzéskor az derülne ki, hogy mégis valamelyik fenti okból adtad a juttatást, akkor bérként le kell adózni utólag. Ezért célszerű valamilyen módon dokumentálnod, hogy ki, miért és milyen juttatást kaphat (pl. csoportonként - például azonos munkakör, azonos felelősségkör, cégnél töltött idő).

 

Mindenkinek egységesen kell adnod, vagy tehetsz különbséget a juttatásoknál?

 

 • Az "Egyes meghatározott juttatások" esetében mindenkinek adnod kell, de csoportképző ismérveket meghatározhatsz, vagy pedig a választható Cafetéria elemek közé illeszted be.
   
 • Önkéntespénztári hozzájárulást is mindenkinek adnod kell, ha ezt a juttatási formát választod. Erről a juttatásról csak a munkavállaló mondhat le írásban. Itt különbséget úgy tudsz tenni, hogy a munkabér %-ában határozod meg a hozzájárulás mértékét.
   
 • A "Béren kívüli juttatásokat" és az "Adómentes juttatásokat" adhatod különböző mértékben, és nem kötelező mindenkinek adnod.
   
 • Az SZJA törvényben "Nem nevesített" juttatásoknál szintén be kell tartanod az egységességre vonatkozó szabályt.
   
 • A részmunkaidősöket és a határozott idejű foglalkoztatottak hátrányos megkülönböztetése törvénysértő.

 

 

Készpénz juttatás (2019-ben már nincs)

 

 

Az alapszabály, hogy éves szinten max. 100.000 Ft adható béren kívüli juttatásként, vagyis kedvező járulékteherrel (34,22%).

 

A törvény csak annyit mond ki, hogy amennyiben több munkáltatónál is dolgozik a munkavállaló az adóév során, akkor arányosítani kell az összeget. Csakhogy a törvény megengedi, hogy akár egyösszegben kapja meg ezt.

 

Mi történik akkor, ha közben munkahelyet változtat vagy megszűnik a munkaviszonya?

 

Semmi nem tiltja, hogy a munkavállaló egyösszegben kapja meg az éves 100.000 Ft-ot. Azt sem tiltja semmi, hogy ha évközben munkahelyet vált, akkor az új munkáltatónál is igényelje ezt a juttatást.

Azonban mindegyik munkáltatónál csak az időarányos rész esik kedvező adózás alá. A többlet bérjuttatásnak számít, ami után annak a munkáltatónak, aki időarányosan többet adott, meg kell fizetnie a 85,71% adóterhet. 

 

 

Ajándék a munkavállalóknak

 

 

Egyes meghatározott juttatásként adózik, 40,71%-kal, ami elismert költség a társasági adóban. Bár így is többe kerül Neked munkáltatóként, mint amennyiért megveszed, de még mindig olcsóbb, mint a jutalom, ami bérként adózik.

 

Ha a termék vagy szolgáltatás bruttó értéke nem haladja meg a minimálbér 10%-át (2018-ban 13.800 Ft), akkor "csekély értékű ajándék"-nak minősül, mely évente 3x adható (nem összevonható az érték). 

 

Erről nyilvántartást kell vezetned: kinek, mikor, milyen értékben adtad.

 

Ha ennél nagyobb az ajándék értéke, akkor viszont minden munkavállalódnak azonos feltételekkel és módon kell juttatnod. Ez azt jelenti, hogy vagy ugyanazt kell kapnia mindenkinek, vagy egy előre ismert szabályzat alapján rögzítened kell, hogy ki kaphatja.

 

Ahogy a többi, az "Egyes meghatározott juttatások" közé tartozó elemnél, itt sem lehet az ajándék "megkapásának" feltétele a teljesítmény...

 

Arra is figyelj, hogy a beszerzett ajándékok ÁFÁ-ját nem vonhatod le!

 

 

Szabadidős sporttevékenység díja

 

 

Nem szabad összekeverni az adómentesen adható sportrendezvényekre szóló belépővel. Valamint a NAV szerint az is gyakori hiba, hogy a vállalkozások a munkavállalóknak nyújtott szabadidős sporttevékenység-szolgáltatások díját tárgyévi költségként csak elszámolják, megfeledkezve arról, hogy azok "Egyes meghatározott juttatás"-nak minősülnek.

 

Ilyen esetben az Szja tv. 70. § (3) bekezdése szerint ugyanis „Egyes meghatározott juttatásnak minősül az olyan ingyenes vagy kedvezményes termék, szolgáltatás révén juttatott
adóköteles bevétel, amelynek igénybevételére egyidejűleg több magánszemély jogosult, és a kifizető - jóhiszemű eljárása ellenére - nem képes megállapítani az egyes  magánszemélyek által megszerzett jövedelmet”.

 

Vagyis ilyenkor a számlán szereplő sport- és terembérlet, vagy a nevezési díjak után 40,71% adóteher fizetendő.

 

 

Étel- és italfogyasztás a belföldi kiküldetés során

 

 

Itt arra kell figyelned, hogy mi szerepel a munkavállaló által leadott számlán

 

Ha a szállás értékében benne foglaltatik a reggeli költsége, vagyis a szolgáltató nem számlázza ki külön, akkor ennek kifizetése nem minősül jövedelemnek, tehát nem kell utána SZJA-t és EHO-t fizetni.

 

Ha azonban a számlán külön, tételesen szerepel a reggeli díja, akkor az elfogyasztott étel és ital díja már "Egyes meghatározott juttatás" lesz, és ki kell fizetni utána a 40,71% adóterhet.

 

 

 

Adj magadnak, adj a munkatársaidnak, de figyelj a szabályokra!

Biztonságot, stabilitást és tervezhetőséget nyújtanak a juttatások

 

 

Biztosítások a juttatások között 2018-ban

 

 

Erről már sokat és részletesen írtam. Az ezévi adóváltozások után egyszerűsítve kijelenthető, hogy a kockázati biztosítások (élet-, baleset-, és egészségbiztosítás) díja adómentes, minden más, aminek visszavásárlási értéke van, az adóköteles díjú.

 

Amennyiben folyamatosan szeretnéd megkapni a hasznos információkat tőlem, KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

A biztosítások népszerűsége egyre inkább növekszik a juttatások mezőnyében.

 

Ugyanis akár kockázati, védelmi megoldásként adod (ilyenkor díja adómentes a minimálbér 30%-áig, ami 2018-ban 41.400 Ft havonta), akár a lojalitásprogram részeként (ilyenkor a díj adóterhe 40,71%), mindenképpen kevesebbe kerül, mint a munkabér 85,71%-os adófizetési kötelezettsége.

 

Nem csak a munkavállalóidnak adhatod mindezt, hanem bevonhatók a családtagok is. Arra figyelj, hogy míg a munkavállalók, vezető tisztségviselők esetében 100% költségként leírható a díj ÉS társasági adóalapot is csökkent, addig a családtagok biztosításának díja a TA alapot nem csökkenti, hiszen nem a vállalkozás érdekében felmerült költség.

 

 

Mit is adsz tulajdonképpen ezzel a juttatással?

 

 

Gondolj bele abba, hogy Te hogyan értékelnéd, ha a munkáltatód gondoskodna arról, hogy ha Veled valami történik - baleset ér, hosszabb időre lebetegszel vagy kórházba kerülsz - akkor  legalább anyagilag biztonságban legyetek, Te és a családod. Hiszen ezek a szolgáltatások fedezik a kieső jövedelmet vagy a kórházi kezelés, műtét költségét.

 

Te örülnél annak, ha nem az SZTK-ban kellene órákig, napokig ücsörögnöd a különböző vizsgálatokra várva, hanem időpontra mész és mosolyogva végigkísérnek az összes vizsgálaton?

 

Ha nem az állami egészségügy által nyújtott eszközök és körülmények határoznák meg a gyógyulási vagy akár túlélési esélyeidet?

 

Ha elérhetővé válnának Számodra a nemzetközileg elismert szakorvosok és specialisták?

 

Ugyanis a kockázati biztosításokkal ezt adod: anyagi biztonságot, stabilitást és magán egészségügyi ellátást (akár külföldön is) a munkatársaidnak, sőt, a családjuknak is.

 

Az adóköteles megtakarításokkal pedig biztos munkahelyet és későbbi céljaihoz egy nagyobb összeget kínálsz, ami Számodra azt jelenti, hogy kevésbé kell aggódnod fontos kulcsembereid távozása miatt.

 

Öngondoskodás elősegítése, elkötelezettség erősítése, biztonság Neked és munkatársaidnak - mindez a költségeid és a fizetendő adód optimalizálásával.

 

 

Jól átgondolt juttatási elemek = elkötelezettség, kisebb fluktuáció, kevesebb kieső idő, jó hírnév, költséghatékonyság, munkahelyi jóllét

 

 

Minden vállalkozás, minden munkahely más. Érdemes azonban kilépned abból a KKV körben sajnos még általános felfogásból, hogy a munkavállaló csak pénzt akar zsebbe, vagy, hogy a juttatás drágább, mint a bér.

 

Nem tudsz bért emelni az egekig. Azt pedig a munkatársaid is megértik mostmár, hogy mekkora bajba kerülhetnek, ha a hivatalosan bejelentett bérük után kapják csak a táppénzt a szürke gazdaságban...

 

 Mutatok még Neked egy LinkedIn-ről letöltött grafikont. 

 

 

Adj magadnak, adj a munkatársaidnak, de figyelj a szabályokra!

A legtöbben januárban váltanak munkahelyet

 

 

Amint láthatod, a statisztikák szerint kiugróan magas a januárban munkahelyet váltók aránya. Tudod, miért? 

 

 1.  Év végén mindenki számot vet azzal, mit ért el az évben és elhatározza, min változtat.
 2.  Decemberben kifizetik a munkáltatók az éves jutalmakat...

 

 

 

Ennek továbbgondolását most Rád bízom - a munkaerő időszakos kiesésének, vagy távozásának (valamint az új vagy helyettesítő munkatárs betanításának) költségei, a folyamatos béremelés költsége, az instabil termelékenységi mutatók, a nem megfelelő költséghatékonyság, a tervezhetetlenség...

 

Túl bonyolult? Nincs rá időd? KATTINTS!

 

Jól jönne a segítségetek, Móni!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

 

Móni

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2018.05.02. - frissítve 2019.05.04.))

 

 

 

Vissza

Címkék : juttatások, adómentes juttatás, költség optimalizálás, Cafetéria 2018, kockázati életbiztosítás, egészségbiztosítás, vállalkozói pénzügyek, magánegészségügy, lojalitási program, lojalitás, családvédelem, biztonság, munkavállalói elégedettség, munkaerő megtartása

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el, kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

HITELKALKULÁTOR

 

Hitelkalkulátor

 

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

KGFB / CASCO ajánlatot kérek

 

 

Szeretném a HELP kárképviseletet!

 

CSATLAKOZZ FACEBOOK CSOPORTUNKHOZ!

 
Pénzügyi Navigátor csoport
Facebook-csoport · 179 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ha már unod a nyomulós ügynököket, valódi segítőkre és hiteles információkra van szükséged, csatlakozz hozzánk! A csoport célja, hogy összefogja és segítse azokat, akik tenni akarnak önmagukért és az anyagi függetlenségükért.  Csatlakozz Te is, ha szeretnél tudatosan jó pénzügyi döntéseket hozni. Szeretettel látunk, ha szívesen beszélgetsz a pénzügyekről, és osztod meg a tapasztalataidat másokkal. A körülmények hibáztatása csak a pénzügyi kultúra legalsó foka, mi annál magasabbra törünk, mert hisszük, hogy lehetőségek és megoldások mindig vannak, csak meg kell találnunk őket és cselekednünk kell..
 

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

"Szia! Szeretnék gratulálni a tegnapi előadásodhoz! Nagyon boldog vagyok, hogy megismerhettelek Téged és amit csinálsz és nagyon hàlàs vagyok a sok-sok igazán hasznos online infóért! Bízom abban, hogy nagyon sokat hallunk még! Köszönöm szépen mégegyszer!" (M. Edit, Székesfehérvár)

 

"Remélem Mónika, hogy sokakhoz eljutsz, mielőbb ;) Gratulálok ehhez a nemes hivatáshoz!" (Császár Eszter, Budapest - coach)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

"Mindig naprakész, a legfontosabbat, a részletekben megbújó kockázatokat is ismeri. Ha projekten dolgozik, elnyűhetetlen munkabírása van, kreatív, és sosem hagy cserben!" (Somos András, Budapest - riporter)

 

"Én az internetről, véletlenszerűen (tudjuk, hogy nincsenek véletlenek) kerestem meg Mónit. Már az első E-mail, telefon, majd a személyes találkozás alkalmával éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Nagyon türelmesen végighallgatta, hogy mire szeretnék megoldást találni a segítségével. Ez a pozitív, professzionális hozzáállás segített eldönteni, hogy Őt akarom. Olyan jó tanácsokat adott, hogy életem végéig hálás leszek érte! Köszönöm, hogy ott vagy, ha pénzügyekbe gubancolódok, és mindig számíthatok Rád!" (Incze Ida, Budapest)

 

"Köszönöm, hogy helyettem is előre gondolkodsz a pénzügyeimmel kapcsolatban! Mindig napra kész és felkészült vagy és sosem érzem kínosan magam a társaságodban amiatt (sem), hogy én ezekhez a dolgokhoz nem értek, és kedvem sincs túl sokat foglalkozni velük. Ja, és kisgyerek- és családkompatibilitásod is fantasztikus! Nem zavarnak az időnként felhangzó csatakiáltások, berontó gyerekek, mindig kedves és közvetlen tudsz maradni. (Gál Izóra, Dunakeszi - egyetemi adjunktus)

 

"Professzionális és etikus. Mindkettô elengedhetetlen, ha pénzügyekről van szó... a rohanó világban mégis jellemzően: bármikor elérhető, szakmailag topp, minőségi és teljeskörű tájékoztatással fűszerezve minden ami pénzügyi... és a ráadás a humánközpontúság..." (Pécsi Anna, Kartal - szakmai vezető)

 

"Mónika az egyik legetikusabb pénzügyi szakember, akivel valaha együtt dolgoztam. Mindig az ügyfelei igényeit tartotta szem előtt és ezt olyannyira küldetésének érezte, hogy konfliktusokat is fel mert vállalni emiatt. Összeszedett, logikusan gondolkodó és magát folyamatosan képző pénzügyi személyi edzőt ismerhetünk meg benne, akire szívesen bízom rá a pénzügyeimet." (Sólyom László, Budapest - humánerőforrás menedzser)

 

"Csak gratulálni tudok Mónikának! Olyan szakértelemmel, elmagyarázott minden apró részletet, ittam szavait! Olyan figyelmes volt,minden problémámat komolyan vette, és úgy figyelt rám, azonnal felvázolta a lehetőségeket. Azóta is, nap mint nap előttem vannak a megoldások, amelyeket alkalmazok is, míg korábban csak topogtam egy helyben. Mindenkinek csak ajánlani tudom közvetlen barátságát, szakértelmét, tudatos és tapasztalt egyéniségét! Itt a lehetőség, hogy akinek vannak bizonytalanságai a jövővel kapcsolatosan, hogyan tovább....csak forduljon teljes bizalommal Mónikához!..Hajrá!" (Kisné Mike Erzsébet, Budapest - fodrász)

 

"Úgy ragyogsz, mint egy gyémánt. Sokáig igazgasd a sorsunkat és segíts az útvesztőket elkerülni. Sok sikert! Szeretünk" (Dr. Tófalvi. Ágnes, Budapest - fogorvos)

 

"Azért szeretünk veled dolgozni, mert lelkiismeretes vagy ,jó az információáramlás, gyors ügyintézés és a kapcsolat ápolás" (Mendi Lorenzo., Ráckeve - menedzser)

 

"Nekem nagy segítség volt, hogy gyakran  elérhető voltál és nem csak azt a kötelező biztit nézed meg, amivel épp akkor foglalkozunk, hanem a hitelt és mást is. Fel vagy visszahívás,  amikor kellett és valóban meg szeretted volna oldani az esetleges problémákat. A megbízható pörgést és a személyes figyelmet emelném ki. Ja és jó, hogy mobil és rugalmas vagy és nem kell annyit a dolgok után rohangásznom. Ja és jó, hogy magabiztosan átlátsz több területet, ebben segítséget ajánlasz, nem tukmálod."  (Gál Nóra, Budapest - gyógypedagógus-logopédus)

 

Eddigi munkádat nagyra értékelem , mert valóban segítség , hogy összefogod a biztosításainkat. Probléma esetén elérhető vagy. Megmondod ha valamiben buktató van .Soha nem éreztem, hogy eleged van , pedig, nyilván sokszor megterhelő ez a sok intézni való." (Dr. Z. Júlia, Budapest - családorvos)

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

Címkék

Friss Hírek