A Fundamenta új terméke a fennmaradásért...

Kategória: Hírek etikusan | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Így válaszol a Fundamenta a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetésére

 

 

 

Az interneten keringő információknak utána jártam. Hangsúlyozom, jelenleg erre az információra még nincs hivatalos "bizonyíték". Az MNB oldalán a lakástakarékokkal kapcsolatban még csak annyi szerepel, hogy "a tartalom hamarosan frissül"...

 

A Fundamenta oldalán pedig még nincs új információ...

 

Mivel azonban érdekesnek tartom az ötletet, amit olvastam, utána jártam egy kicsit a Fundás kapcsolataimon keresztül. Nézzük, miről is van szó, mi az új termék:

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

 

A Fundamenta új terméke a fennmaradásért...

 

 

Mit tud az új Fundamenta termék?

 

 

A Fundamenta már rögtön az LTP állami támogatásának megvonása körüli őrület napjaiban azt nyilatkozta, hogy mindenképpen meg akarják tartani a lakás előtakarékossági terméket valamilyen formában.

 

Forrásaim szerint már megkapták az MNB engedélyt is, így jövő héttől újra belendülnek a Fundamentás értékesítők. Ezért tartom fontosnak, hogy addigra megértsd, miről is szól ez az új megoldás.

 

 

Állami támogatás helyett Fundamenta Kamatbónusz

 

 

Talán Te is, mint sokan, kizárólag azért kötötted meg az LTP szerződésedet, mert a mostani kamatkörnyezetben a 4 éves szerződések által adott éves átlagos 10% feletti kamat kiemelkedően magasnak számított.

 

Az új termékben a 30% állami támogatást 5%-os kamatbónusz váltja fel.

 

Ez a kamatbónusz nem az a kamatbónusz, ami a Fundamenta legutolsó akciójában szerepelt.

 

Ott a 9%-ot havi bontásban kamatoztatták a befizetésedre, vagyis az első befizetésre 12 hónapnyi, a másodikra 11 hónapnyi (és így tovább, az utolsó befizetésedre nem is járt) része esett a bónusznak, és csak az első évre kaptad.

 

Most az 5% kamatbónusz számításának metodikája ugyanaz, mint az állami támogatásé. Vagyis az első éves befizetésedre kapsz 5%-ot, a 2. év befizetéseire is kapsz 5%-ot, stb. 

 

Vagyis, ha például a maximális 40.000 Ft / hó megtakarítást vállalsz, akkor évente a kamatbónusz összege maximum 24.000 Ft lesz.

 

FIGYELEM! Az LTP-nél is gyakran próbálkoztak a tanácsadók a 30% állami támogatást kamatként eladni. Ez az 5% sem éves kamat!

 

Ugyanis NEM kamatos kamattal számolják, hanem ugyanúgy, mint az állami támogatás, csak az adott évi befizetésre jár.

 

A tényleges EBKM mutató a "Rövid" módozat (71 havi megtakarítás) esetén 0,7366%, a "Standard" módozatnál (112 havi megtakarítás) pedig 0,5118% lesz.

 

 

A Fundamenta új terméke a fennmaradásért...

 

 

Választható módozatok és díjak

 

 

Két módozat közül választhatsz majd:

 

 1.  "Rövid" módozat jellemzői
   
  1. Megtakarítható összeg havonta 5.000 - 40.000 Ft
  2. Megtakarítási időszak 71 hónap
  3. Lakáskölcsön futamidő 66 hónap
  4. Betéti kamat 0,1%
  5. Kamatbónusz 5% az adott év befizetéseire (3.000 - 24.000 Ft / év)
  6. Lakáskölcsön kamata 2,9%
  7. EBKM 0,7366%
  8. Szerződéses összeg 870.000 - 7.000.000 Ft
  9. Számlanyitási díj 1% (8.700 - 70.000 Ft)

    
 2.  "Standard" módozat jellemzői
   
  1. Megtakarítható összeg havonta 5.000 - 40.000 Ft
  2. Megtakarítási időszak 112 hónap
  3. Lakáskölcsön futamidő 89 hónap
  4. Betéti kamat 0,1%
  5. Kamatbónusz 5% az adott év befizetéseire (3.000 - 24.000 Ft / év)
  6. Lakáskölcsön kamata 2,9%
  7. EBKM 0,5118%
  8. Szerződéses összeg 1.370.000 - 11.000.000 Ft
  9. Számlanyitási díj 1% (13.700 - 110.000 Ft)

 

 

Lakáskölcsön

 

 

Azt gondolom, a konstrukcióban ez lehet Számodra a nagy üzlet. Amint látod, a lakáskölcsönöd kamatát most lefixálhatod előre 2,9%-ra. Ezzel a kamattal a termék a legkedvezőbb végig fix kamatozású lakáshitel lehet...

 

Amennyiben bejönnek a kamatemelési prognózisok, akkor ez a megoldás ideális lehet Számodra, ha ilyen jellegű terveid vannak.

 

Ráadásul ez az új termék nem kötődik adószámhoz, ezért annyit köthetsz belőle, amennyi a céljaidhoz szükséges.

 

Ha például a "Rövid" módozatot indítod a maximumra, akkor a felvehető hitel összege több, mint 4 millió forint lesz 66 hónapos futamidőre. Ennek törlesztője 66.500 Ft lesz. 

 

Vagyis, ha kötsz 3 db-ot (számlanyitási díj 210.000 Ft), akkor 71 hónapig tart a gyűjtögető időszakod, amikor félreteszel 120ezer forintot havonta lakáscélra. A felhasználható összeged 21.000.000 Ft lesz. A hiteled törlesztője pedig 6,6 évig 199.500 Ft. Tehát a 21 milliót alig több, mint 11 év alatt letudtad...

 

De havi 5.000 Ft megtakarításával is összejön a lakáskölcsönnel együtt 830.000 Ft egy szerződésből, ami már talán a házikódban egy nagyobb felújítási munkát is fedezhet, és 2,9% kamat nem terheli meg annyira a költségvetésedet...

 

A kérdések, amik felmerülhetnek: bírja-e majd ezt a költségvetésed, mire lesz elég 6-7 év múlva 21M Ft, valamint lesz-e erre is azonnali hiteles megoldás és milyen feltételekkel... 

 

 

A Fundamenta új terméke a fennmaradásért...

 

 

Mik a vitathatatlan előnyei az új Fundamenta terméknek? 

 

 

 1. Az EBKM mutató igen alacsony, talán még a mostani banki kamatokat is alulmúlja (főleg, ha a következő 6 évre várható kamatemelkedést is bekalkuláljuk), de ezt a pénzt nem fogod akármi másra elkölteni, mint azt, ami a bankszámládon van...
   
 2. Előre fixált, jelenleg igen versenyképes hitelkamat (2,9%)
   
 3. Évente a befizetésedre +5% bónusz
   
 4. Alacsony megtakarításra is megkapod ugyanazt a bónuszt
   
 5. Akár 5.000 Ft / hó összeggel is takarékoskodhatsz

 

 

Mit gondolj át, mielőtt belevágsz...

 

 

 1. Az 5% bónusz jó, de ez NEM kamat, ennek tudatában dönts!
 2. Csak az 5%-ért ne tedd, ha viszont tuti lakáscélod van, akkor érdemes átgondolni
 3. Ha még nem tudod, kell-e majd hitel, akkor jó döntés lehet ennek kamatát előre lefixálni 2,9%-ra
 4. Ha tudod, hogy kell hitel, akkor számolj, mielőtt döntesz!

 

A rövid futamidő miatt a kiemelkedően kedvező kamat is nagy terhet jelenthet majd a családi költségvetésnek. Ezért lehet, hogy jobban jársz, ha normál hitelt veszel fel magasabb kamatra ugyan, de hosszú futamidőre.

 

Emellett a jövedelmed terhelhetősége sem biztos, hogy enged ekkora mértékű törlesztő részletet, hisz rövid a futamidő. Erről már írtam a JTM változásával kapcsolatos cikkemben.

 

Az is felmerült bennem (csak óvatosan), hogy vajon mekkora lesz a jutaléktartalma. Elbírja-e a termék a jutalékot, a kamatbónuszt akkor is, ha nem lesz akkora hiteligény, mint számítanak rá. Fenntartható-e a konstrukció...

 

Azt is csiripelik, hogy az ERSTE LTP is gondolkodik valamilyen alternatív megoldásban, de erről még nincsenek információink. 

 

 

Összegzésként

 

 

Tehát, ez lehet egy jó megoldás, ha erre van szükséged.

 

DE kérlek, ne fogadd el a tutit, csak azért, mert lelkes ismerősöd megkeres vele, hisz micsoda újdonság és milyen nagyszerű az 5% kamat (?!) meg az olcsó hitel! 

 

Kérd meg a tanácsadódat, hogy magyarázza el Neked a terméket pontosan! Ha nincs ilyen, hívj vagy írj, megválaszoljuk a kérdéseidet!

 

Tanácsadót választok

 

Számolj, hogy a Te helyzetedben a Te céljaidnak valóban megfelelő eszköz-e!

 

Nézd meg azt is, a meglevő megoldásaidat valóban kiegészíti-e vagy csak rábeszélnek, hogy legyen egy ilyened is...

 

 

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

 

Móni

(Szerző és kép: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva)

Vissza

Címkék : Fundamenta, lakásvásárlás, lakástakarékpénztár, lakásfelújítás, lakáshitel, lakáselőtakarékosság, lakáscélú megtakarítás

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Ötleteket, hasznos információkat és szempontokat osztok meg Veled, amiket használni tudsz a döntéseidhez, és előnyös helyzetet teremt életed pénzügyi területein. Vezetőként pedig azokat az elveimet találod itt, amik szerint dolgozom és amit szeretnék átadni Neked, ha majd együtt dolgozunk tovább. Az a legfontosabb, hogy együttműködésünk során képessé válhass jó döntéseket hozni és elérni a céljaidat. Pénzügyi intelligenciád fejlesztésével elkerülheted a veszteségeket, megteremtheted az anyagi biztonságot és a kívánt életszínvonalat saját magad, családod és vállalkozásod számára.

Kapcsolódó cikkeink:

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

HITELKALKULÁTOR

 

Hitelkalkulátor

 

LAKÁSTAKARÉK ÖSSZEHASONLÍTÓ KALKULÁTOR

 

lakástakarék összehasonlító kalkulátor

 

CSATLAKOZZ FACEBOOK CSOPORTUNKHOZ!

 
Pénzügyi Navigátor csoport
Facebook-csoport · 3 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ha már unod a nyomulós ügynököket, valódi segítőkre és hiteles információkra van szükséged, csatlakozz hozzánk! A csoport célja, hogy összefogja és segítse azokat, akik tenni akarnak önmagukért és az anyagi függetlenségükért.  Csatlakozz Te is, ha szeretnél tudatosan jó pénzügyi döntéseket hozni. Szeretettel látunk, ha szívesen beszélgetsz a pénzügyekről, és osztod meg a tapasztalataidat másokkal. A körülmények hibáztatása csak a pénzügyi kultúra legalsó foka, mi annál magasabbra törünk, mert hisszük, hogy lehetőségek és megoldások mindig vannak, csak meg kell találnunk őket és cselekednünk kell..
 

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam:

 

"Mindig naprakész, a legfontosabbat, a részletekben megbújó kockázatokat is ismeri. Ha projekten dolgozik, elnyűhetetlen munkabírása van, kreatív, és sosem hagy cserben!" (Somos András, Budapest - riporter)

 

"Én az internetről, véletlenszerűen (tudjuk, hogy nincsenek véletlenek) kerestem meg Mónit. Már az első E-mail, telefon, majd a személyes találkozás alkalmával éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Nagyon türelmesen végighallgatta, hogy mire szeretnék megoldást találni a segítségével. Ez a pozitív, professzionális hozzáállás segített eldönteni, hogy Őt akarom. Olyan jó tanácsokat adott, hogy életem végéig hálás leszek érte! Köszönöm, hogy ott vagy, ha pénzügyekbe gubancolódok, és mindig számíthatok Rád!" (Incze Ida, Budapest)

 

"Köszönöm, hogy helyettem is előre gondolkodsz a pénzügyeimmel kapcsolatban! Mindig napra kész és felkészült vagy és sosem érzem kínosan magam a társaságodban amiatt (sem), hogy én ezekhez a dolgokhoz nem értek, és kedvem sincs túl sokat foglalkozni velük. Ja, és kisgyerek- és családkompatibilitásod is fantasztikus! Nem zavarnak az időnként felhangzó csatakiáltások, berontó gyerekek, mindig kedves és közvetlen tudsz maradni. (Gál Izóra, Dunakeszi - egyetemi adjunktus)

 

"Professzionális és etikus. Mindkettô elengedhetetlen, ha pénzügyekről van szó... a rohanó világban mégis jellemzően: bármikor elérhető, szakmailag topp, minőségi és teljeskörű tájékoztatással fűszerezve minden ami pénzügyi... és a ráadás a humánközpontúság..." (Kapocsi-Pécsi Anna, Kartal - szakmai vezető)

 

"Mónika az egyik legetikusabb pénzügyi szakember, akivel valaha együtt dolgoztam. Mindig az ügyfelei igényeit tartotta szem előtt és ezt olyannyira küldetésének érezte, hogy konfliktusokat is fel mert vállalni emiatt. Összeszedett, logikusan gondolkodó és magát folyamatosan képző pénzügyi személyi edzőt ismerhetünk meg benne, akire szívesen bízom rá a pénzügyeimet." (Sólyom László, Budapest - humánerőforrás menedzser)

 

"Csak gratulálni tudok Mónikának! Olyan szakértelemmel, elmagyarázott minden apró részletet, ittam szavait! Olyan figyelmes volt,minden problémámat komolyan vette, és úgy figyelt rám, azonnal felvázolta a lehetőségeket. Azóta is, nap mint nap előttem vannak a megoldások, amelyeket alkalmazok is, míg korábban csak topogtam egy helyben. Mindenkinek csak ajánlani tudom közvetlen barátságát, szakértelmét, tudatos és tapasztalt egyéniségét! Itt a lehetőség, hogy akinek vannak bizonytalanságai a jövővel kapcsolatosan, hogyan tovább....csak forduljon teljes bizalommal Mónikához!..Hajrá!" (Kisné Mike Erzsébet, Budapest - fodrász)

 

"Úgy ragyogsz, mint egy gyémánt. Sokáig igazgasd a sorsunkat és segíts az útvesztőket elkerülni. Sok sikert! Szeretünk" (Dr. Tófalvi. Ágnes, Budapest - fogorvos)

 

"Azért szeretünk veled dolgozni, mert lelkiismeretes vagy ,jó az információáramlás, gyors ügyintézés és a kapcsolat ápolás" (Mendi Lorenzo., Ráckeve - menedzser)

 

"Nekem nagy segítség volt, hogy gyakran  elérhető voltál és nem csak azt a kötelező biztit nézed meg, amivel épp akkor foglalkozunk, hanem a hitelt és mást is. Fel vagy visszahívás,  amikor kellett és valóban meg szeretted volna oldani az esetleges problémákat. A megbízható pörgést és a személyes figyelmet emelném ki. Ja és jó, hogy mobil és rugalmas vagy és nem kell annyit a dolgok után rohangásznom. Ja és jó, hogy magabiztosan átlátsz több területet, ebben segítséget ajánlasz, nem tukmálod."  (Gál Nóra, Budapest - gyógypedagógus-logopédus)

 

Eddigi munkádat nagyra értékelem , mert valóban segítség , hogy összefogod a biztosításainkat. Probléma esetén elérhető vagy. Megmondod ha valamiben buktató van .Soha nem éreztem, hogy eleged van , pedig, nyilván sokszor megterhelő ez a sok intézni való." (Dr. Z. Júlia, Budapest - családorvos)

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

Címkék

Friss Hírek